Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek vasarolni egy bicajt, amivel elmehetek a hetvegeken a kornyekbeli turistautakri kirandulgatni. Nem kell nagy dologra gondolni, meg szaguldozasra, es nem akarok sok penzt kolteni a bicajra, de jo lenne, ha megbirna. (Valamivel 100kg folott vagyok.)
Magam eszenel fogva egy olcso, (a legolcsobb) ATB-re gondoltam.
Csak ahogy nezelodtem, meg kerdezgettem ismerosoket, teljesen osszezavarodtam.
A kovetkezo javaslatokat kaptam / tudtam leszurni:
1. Van aki azt mondta, hogy az olcso alu vaznal jobb az acel.
2. Az olcso bicajokon gyengusz az elso telo.
3. Olyan bicajt kell venni, aminek duplafalu a felnije.
Szoval... ezek alapjan ezt valasztottam:
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Cykel/Cyklar-och-vagnar/Herr/High-Sierra-26-271066/
Igazabol... orulnek a velemenyeteknek!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz salieri. #22507 üzenetére
Azt hiszem igen...
Viszont ahol lakom, csupa dimbes-dombos-sziklas a videk, Szeretek ott maszkalin, de gyalog unalmas. Nem peregnek az esemenyek eleg gyorsan. Sajnos, ahogy oregszem, nem a regi mar a hatam, jo lenne kiprobalni, hogy a full telos gep mennyivel jobb a turistautakra, mint a Merida. (Ennyi.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz runner 125 #22512 üzenetére
Es mit valasztottal?
-
tvamos
nagyúr
válasz venember83 #22509 üzenetére
Ezt a boltot ma talaltam, es nem latszik annyira rossznak az ajanlat.
(Bar nem ossztelos...)
http://www.xxl.se/cykel/cyklar/mountainbike/matts-woodland-terrangcykel-12-1079486
http://www.xxl.se/cykel/cyklar/mountainbike/matts-10-terrangcykel-12-1079475
http://www.xxl.se/cykel/cyklar/mountainbike/intruder-03-47-terrangcykel-12-1080672
Csak azt nem tudni elore, milyen a vazmeret.
Errol mit gondoltok? (Nem a 300k-s kategoria...)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Runner_fxr #22572 üzenetére
Sajnos a konditermezest az eletvitelem nem engedi meg. Talan, ha kozelebb tudok koltozni a munkahelyhez, akkor...
(Tavaj jartam, de nem pont ezekre fokuszaltam.)
Azert jo, hogy lehuztatok azt a bicajt, igy kerstem tovabb. Vegul meglett ez a bolt, ahol bar nem olcsok ezek a bicajok, de legalabb jobbak, es osszerakva adjak.
Mar csak a 3 kozul kell valasztani. De valoszinuleg azt fogom, amelyiknek a legrobosztusabbnak latszik a villaja.
Koszi a segitseget!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Buster17 #22590 üzenetére
Szerintem jogos a felelmed! Eleg fura vilag van otthon.
Es nem a bicajt feltenem!Amikor a gyerekkel bicajozni voltunk, megtamadtak nehany kutyakok.
Noi Hauserrel, egy erekulessel, meg egy 20 kilos gyerekkel...
Hamar kihajtottam magam.Itt mondjuk lehet, ha nem maszol at keritesen, ott tabort uthetsz.
Meg el sem zavarhat senki, csak megkerhet, hogy menj onnan.
Nem semmi!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Buster17 #22598 üzenetére
Magyar orszagon en sem!!! Azt irtam... vagy nem azt? Kezdek elbutulni!?..
Mas...
Rendeltem egy lampat. Van valakinek hasonlo? Valami tapasztalat? Mire szamitsak?
http://www.ebay.com/itm/261010547106?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Remelem popec lesz!.. A bringa mondjuk nincs meg...
(Hat max hazaviszem az otthoni Meridara!)Jut eszembe, ez eleg OT, de... a gyerek rendoros lampat akar a bringara.
Lehet otthon olyan villogos, rendoros lampakat kapni?
(Ne kovezzetek meg, kisgyerek meg!)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz venember83 #22602 üzenetére
Es miert? Nem kotozkodesbol kerdezem, csak biztos gondolsz valamit.
Eloszor nekem is az tetszett, csak mondta a munkatarsam, ohgy a DBS Intruder-nek mennyivel vastagabb a villaja, meg hidraulikus a fek (Tectro Draco Hydraulisk skivbroms)
// 3x CREE 2400 Lumens XM-L T6 LED +2x XPE R2 LED Bike Bicycle Light
692 + 2 x 114 = 2400 (lm) /* Ezt jol megfaktoraltak! 920lm... x 2.6087
Na erdekes ez a kinai matematika![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz venember83 #22604 üzenetére
Hmm... igen! A fek fontos. Es a teccik' jo erv, az nalam is mellette szol!
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #22607 üzenetére
Azzal nekem nem dugjak be a banant. A meghajtast ujracsinalom, ha nem jo! En mechanikusan nem tudom kivitelezni a dolgokat. Az elektronikaval (legalabbis ezen a szinten) nem lehet gond. (Plane, ha allohelyzetben tulmelegszik!)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #22609 üzenetére
Teljesen igazad van. Akarok is rendelni hozza potaksit, ha meglesz a bicaj is, meg minden is. Meg majd valami kell, hogy a GPS is menjen. (Az nelkul eltevedek.)
Mondjuk, 18650-es aksim van itthon sok, mert rendeltem az RC automhoz. Sajnos nem valtak be, mert nem birta az auto aramfelvetelet. (Az kb 20-50A)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #22556 üzenetére
Na... a Merida Matts Woodland elkelt... az utolso is...
Holnap elmegyek, es ha tetszik, es meretben is jo, veszek egy DBS Intruder 03:47 Terrängcykel 12-t... Ha minden jol megy... Rogton haza is tekerhetek vele, ami 64km 9fokban, termeszetesen szigoruan szembeszel lesz. (Esetleg egy kis eso.) Tavaly tekertem utoljara, kb. 20km-et. (A mar emlitett noi Houserrel, gyerekulessel, es gyerekkel nehezitve.) Fasza lesz!
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #22705 üzenetére
Junius 3-an otthon leszek. Nem tudtok valahol egy helyet, ahol kiprobalhatja magat a gyermekem? Meg csak most tanult meg bicajozni, jo lenne, ha latna mas kisgyerekeket is tekerni, nem csak a szomszed Zsoltikat...
Barmi erdekel, bicikli verseny, vagy BMX-es bemutato, Freestyle... akarmi![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Szep ez a bicaj...
http://www.cykelcenter.com/focus-super-bud-50-2011-p-536-c-181.aspx
De nagyon sokat kene meg gyujteni hozza!Na ehez meg megtobbet:
http://www.youtube.com/watch?v=1FWwZnuBNNo[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz salieri. #22779 üzenetére
Ahh... nem lattam!.. Este mar egy kicsit komolytalan voltam! Nincs ennyi penzem.
Ellenben talaltam egy ilyet:
Scott contessa 30 26"
Szerintetek ez jo lehet? Hasznalt..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Ilyen 18650 Li-ion aksit vettem az eBayen a mulkor... olyan 2USD volt darabja. Azt hittem, siman megeri, a 2 x bebi elem helyett a LED lampamba. Sajnos ettol meg kiegett a LED... mindegy, a lampa sem volt draga, csak mar nem lehet kapni. Ceruzaelemeset tettem az otthoni Meridara, abbol is 2-t. Egy fix es egy allithato fokuszost. Meguntam az aksizast, en Tesco elemet hasznalok ebben is, meg a fenykepezogepben is. Mindig van nalam 8-10 darab, ha kell. De meg nem kellett. (Csak 1-2 orat mentem sotetben vele. Azt is csak tavalyelott, amig tavaly ki nem koltoztem ide.
(#22815) Peet210
Uuu... ez nagyon klasz! Kell nekem is! (Sports Tracker...)
De tura sem rossz![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz ---Lasali--- #22821 üzenetére
Nem sokat segit ugyan, de mintha a regi bicajokon, hatul, a lanckerekeket lehetett egyenkent cserelni. Esetleg meg lehetne kerdezni egy oreg, nyugdijas bicaj szerelot. Azok meg segitenek... esetleg.
Vagy valami elkenyeztetett kolyok tavalyi bicoja?.. ha nem is egy tutteros eresztes... lehet hamarabb van.
-
tvamos
nagyúr
válasz fpeter07 #22824 üzenetére
En csak jartam egyet a hegyen (bicaj hianyaban) de annyira atfaztam, a metszo hideg szelben, meg a 95% paraban... folyik az orrom, es faj a torkom. Hogy megyek igy masodikan bicajt venni? Tekernem kene vele rogton 30 km-et, mert nem engedik fel a buszra...
Kuldhetnetek 1 kis meleget![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Cathfaern #22844 üzenetére
Hat... javitsatok ki, ha rosszul tudom, de tolomercevl csak az meri meg a lancot, akinek van egy kis gyakorlata. Lancmerovel meg meg egy csimpanz is meg tudja merni. Nem? (Mondjuk en meg nem lattam eloben egyiket sem. Marmint Tolomercem van, meg lancom is, de nm hoztam meg ossze oket.)
-
tvamos
nagyúr
Gondoltam, szetnezek, valami kerekparos gatya utan, hisz az is kell, ha veszek bicajt... nem? Egyebkent se nincsen sok ruham it... Hat de ezekbol a betetes gatyakbol csak olyat talalok, ami teljesen lerombolna a maradek kis onertekelesem is. Lehet valahol olyant kapni, ami... hogyis mondjam csak. Amiben nem leszek ennyire feltunoen balna?
(#22856) Cathfaern:
Franko... es meg le is van arazva!
En csak meg akartam veletek erosittetni a muszaki informacioimat.
(Mondjuk ilyet meg fokent tuti nem fogok hasznalni sosem.)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz ---Lasali--- #22859 üzenetére
Engem is elutott tavalyelott egy no. Azt mondta, hogy szerinte a biciklisre nem vonatkozik a jobbkezszabaly. Marmint, hogy nem kell neki elsobbseget adni. Mondom, akkor hivjunk rendort, az majd elmagyarazza. Erre azt mondta, ad penzt. Bepoccentem... nem azert bicajoztam, mert csoringer vagyok! De okosra meg senkit nem vertek. (Nem szoke volt! Vagy csak mesterseges inteligencia...) Mondjuk, a felesegem Houserjevel voltam... csak utana gondoltam bele, egy oraval elotte, ugyanott mentem, a gyerekkel...
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #22861 üzenetére
Nem lett bajom, csak a duma idegesitett fel. Mondjuk, lehetett is volna. Plane, ha kihivom a rendoroket. (Kis varos, van akivel nem erdemes kotozkodni! No ennek a csajnak a "pasijaval" nem erdemes. Csak elsore nem gondoltam vegig a dolgot.)
Olyan ez mint a "en meg odasz@rtam a voros terre... de nem huztam le a gatyam!"[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz szentkuti11 #22937 üzenetére
Egy ilyet epithetnel nekem is!
Nagyon szep!
Es ha nem vagyok indiszkert, hogy mernek egy ilyen bicajt?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz csabi94 #22999 üzenetére
Tegnap elkuldtem az adobevallasom, kapok vissza egy rakat lovet... midsummer-re...
Gondoltam megint megnezem, milyen bicot lehet kapni az igy kibovitett koltsegvetesbol.
(Ugy 6 000-re gondoltam.) Hatha adnak fulll telosat... de nem. Csak a nyamvadek "value" bicaj van, vagy 10 000 SEK korul kezdodnek. Otthon is hianyoznak a full telosak a 100-150 ezres kategoriaban?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Fej1973 #22983 üzenetére
Felre ne erts, nagyon jo kis recept... de nem lehet ezt valahogy termeszetes alapanyagokbol eloallitani?
A masik kerdesem az lenne, hogy hibas-e az a megoldas, ha a gyereknek (szurt) csapvizzel felhigitott 100%-os baracklet adok? (A hasa nem megy tole!) A tiszta vizet nem issza meg, a limonade (viz+citrom+cukor+so) kevereket meg nem issza meg, azt mondja savanyu. Vagy tele kell rakni cukorral.
-
tvamos
nagyúr
válasz szentkuti11 #23004 üzenetére
Koszi a gyors valaszt! ((#23003) fpeter07-nek is!)
Akkor nem keresgelek tovabb, csak az idomet pocsekolom!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz venember83 #23007 üzenetére
Van ott kiteve eletmento keszlet?
-
tvamos
nagyúr
válasz Fej1973 #23008 üzenetére
Felre ne erts, tudom mi az aszkorbinsav...
Es melyik izotonias italt ajanlod? Nagy meleg itt nincs azert, ellenben rettenetesen izzadekony vagyok, a tusuly miatt, nem jo, ha elmegyek turazni, es masnap faj a fejem annak ellenere, hogy megiszok 5-8 liter vizet.
A gyerek... nos, ez egy egesz mas tema! Azt hiszem, minden apa a legjobbat akarja neki, es a uditozes nem az. (Az egy mas kerdes, hogy azt kivanja.) Plane egy kisebb turan, amikor szomjas. Az nem allapot, hogy nem iszik, mert "Nem kell viz!" Atveres vagy nem, azt szokom csainalni, hogy veszek neki baracklet, es ha felig megissza tele toltom neki vizzel.
Szoval, csak azt gondoltam, hogy TI tudtok valamit javasolni, ami talan jobb megoldas.(#23010) ludsimon:
Koszi a szamot, en is elmentem![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #23016 üzenetére
Nos! Ratalatal, miert fordulok kis gyanakvassal az italporok fele!
Mi az a Guarana, miert kell az a szervezetunknek? (En a Guanora aszocialok belole...)
(#23017) ---Lasali--- Mi volt az? Erdekel!
(#23018) Toomy Regen, 20-25 eve, mindig tettem a limonadeba egy kis sot, mama mondta, hogy kell, ha nagyon izzadsz!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz ---Lasali--- #23021 üzenetére
Mi a baj a K-val?
-
tvamos
nagyúr
válasz ---Lasali--- #23030 üzenetére
Ez nagyon erdekes...
Mar regota foglalkoztat a kerdes, hogy miert is vagyok otthon mindig ekcemas.
Itt nincsenek ilyen panaszaim.Ez egy ujabb osszeeskuves elmelet! Nem beszelhetjuk meg egy masik forumon?
-
tvamos
nagyúr
válasz ---Lasali--- #23050 üzenetére
Veled fogok hazafele feluton talalkozni, ha megvettem a bicajt? Nem szeretnek fan-clubbot, mert csalodnatok bennem!
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #23060 üzenetére
Fura... nekem ugyan ez van, kb 5 eve. Eleinte (az elso 2-3 evben) nem viszketett. Voltam a borgyogyasznal vagy... 20x. 4 kulonbozonel is. Jottek, hogy gomba, baci, meg virus... mindenekkel. De semmi nem hasznalt, mindentol elmult, de hamar visszojott.
De most kb 1 eve elmult, csak ha hazamegyek jon elo.
En nem hiszem, hogya sotol van, mert 2-3 nap alatt elojon. Sokkal inkabb a viztol.
De neked lehet, hogy a sotol van! Nem akarok beleszolni! Csak leirtam a tapasztalataimat..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
tvamos
nagyúr
Ja! Es azt mondtak, milyen marha jo az ek, mert ha kilazul, (aminek persze nagyon kicsi a valoszinusege,) akkor csak utanahuzol villaskulccsal egy kicsit, es mar mehetsz is tovabb ujab 10 evig! Lof@szt! Nekem is hetente kilotyogosodott a hajtokar az orosz 24-esen. Oszt lehetett a szomszed kovacshoz menni, megreszelgetni az alkatreszeket, mert minden eldeformalodott, meg kivallasodott az ek, meg minden!
Meg az a kis kar, ami kontrahoz volt, mindig elhajlott oldalra, es feszitette a vazat, neha el is torott.
Hogy szidott anyam, hogy szettaposom azt a szerencsetlen biciklit! No, egy ido utan nem is engedtek vele sehova! Mentem gyalog... (Mondjuk megertem szerencsetlen edesanyamat is! Nagyon nem volt penze!)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Cathfaern #23172 üzenetére
A szel merese erdekes dolog lehet!
Lehet, ez nem erdekel teged, de:
http://www.software112.com/products/wind-meter-anemometer.htmlDe az eBay-en vannak olcso muszerek:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=wind%20meter&_sacat=See-All-Categories&_clu=2&_fcid=192&_localstpos=&_stpos=&gbr=1"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz sanzi89 #23211 üzenetére
Sajnos az E52 nekem sohanapjan talal GPS-t.
Maradna az Android verzio, de az meg Svedul beszel, es nem tudom atallitani masra...Mas
Hosszas vekenges utan, vegul ez a bicaj tetszett meg:
Merida Matts Striker
(Merthogy a Merida Woodland-bol csak lanyos van, DBS Intruder-bol meg meg a lanyos sincs.)
Szoljatok, ha valami gazos a bicajon! Legyszi!
(Nem egy draga vas, de csak szolidan fogom hasznalni. Kis turistaut, semmi downhill!)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Itt azert doglodnek a Nokiak, mert nagyon alacsony szogbol nezzuk a muholdakat.
Mondjuk, az en E52-m otthon is szarakszik, de ezert nem cserelnek, kulonben is ceges.Motorola Atrixom van, azon elvileg mennie kell a dolognak.
Meg keresgelek a neten, hatha van valami leiras.Nincs valami olyan progi, ami kozben navigalni is tud? 2in1...
Esetleg vennek ilyen melkas bigyot, akkor azt is lehetne a telefonhoz? 3in1...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
- Nem menekül a Facebook-függőségi per elől a Meta
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest