Hirdetés

Aktív témák

  • tr00p3r

    őstag

    válasz fasyrt #2699 üzenetére

    szia,

    én a 2. kérdésedre annyit tudok mondani, hogy az én hajtásom is kattog valahol egy bizonyos idő után. a sala hülyének nézett és azt mondta, hogy a nyergem és a nyeregcsővem nyekereg, mert nincs megzsírozva egy picit. aztán észre vettem, hogy amikor kiállok próbaképpen, akkor is nyekereg, de csak 2-3 perc tekerés után. gondolkodtam, hogy mi lehet:

    1. hajtómű: elvben nem, mert minden kellőképpen meg van húzva
    2. a hajtómű csapágy része: szintén meg van húzva + benne van még a gyári neonsárga zsír
    3. a lánc: erre gyanakszom, mert ''száraznak'' tűnik. amióta felraktam, kb. 3 hónapja, nem volt tisztítva és újra kenve. a sógoromtól hozok majd egy lánckenő spray-t, ami ilyen habot fúj ki, ami aztán ilyen olajos-zsíros kenés lesz a láncon. elvben szennyezés taszító is. brigéciollal lemosom, majd jöhet ez a hab. azért gondolom,h ez a gond, mert a lánc, ha koszos és száraz, akkor a szemek nehezebben mennek és nyikoroghatnak. amúgy én is elöl hallom. általában elöl nagy tányéron vagyok és hátul meg 1.-2.-3. körül.

    a pedálfordulatra: nekem az edzésen azt mondta a szakember, hogy 80 körül kéne tekernem. általában 64-75 között vagyok, ha nagyon akarom és igyekszem megvan a 79 is hosszabb időre. ebből is látszik, hogy nem igazán terhelem a pedálokat egyenletesen és nem feltétlen szakszerű a tekerési tudásom. honnan tudod, hogy milyen fordulattal tekersz? méred vagy saccolod? az hogy fáradsz több mindentől függhet: ettél-e rendesen, ittál-e eleget, mennyire vagy pihent, és még sok más dologtól. az izmaid meg valószinűleg azért fáradnak el, mert valószínű, hogy a laktát szinted alacsony. erről Zerge oldalán [link] vagy az edzőm, Lőrincz Olivér, oldalán [link]sok érdekeset olvashatsz.

    a fejem nekem is izzad, bár oldalt és hátul minimális a hajzatom :DDD (önszántamból),de felül sem hordok hajkoronát. nyár van és meleg: izzadunk. szerintem hiába van a Zethos-omon 21 szellőző, izzadni fogok. nyilván melegben jobban, mint mondjuk most.

Aktív témák

Hirdetés