Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Igaz fokozatos, de kezdőnek tökéletes lesz a CM702-es, 2 év itthoni garanciával.
Szemes kávét átküldeni a darálón, hát...én nem tenném. Ha már egyszer felszerelésbe áldozol ennyi pénzt, akkor minek szenvedsz bolti téglával? El lehet ajándékozni, illetve kotyogóson is le lehet főzni. Szemes kávéval is jártam úgy, hogy nagyon nem jött be, odaadtam szüleimnek az automatához, az elsimította a hibákat.
Szerk.: CM800-as szériára többen panaszkodtak mostanában, így azt nem merem nyugodt szívvel ajánlani, de a CM702-est én is több, mint fél évig nyúztam.
Toobee: kár a gőzért, ez ment akkor is, mikor alkatrészt keresett, falra hányt borsó. Én csak azon csodálkozom, hogy vajon azóta így használja?
-
soldier2
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Most komolyan! Olyan nehéz elolvasni azt a nyomorult összefoglalót. Lehet te először hallod, de más már nagyon unja, ezért lett megírva.
Hogy válaszoljak is: a gépnek kell 20-30 perc amíg bemelegszik, és a csésze is legyen meleg, mert a kevés kávét (30-50 ml-ről beszélünk max) lehűti a hideg csésze. Szimpla szűrőt tedd el, elő se vedd egy darabig (amíg nem megy a dupla hibátlanul, lehet pazarlásnak érzed, de a szimplával nehezebb jó kávét készíteni). Darálónak Lelit fred, Imat Lux, Iberital challange vagy valamelyik kis Graef megteszi.
Davidoff: ha nem akarod kidobni, ajándékozd el. Az emberek nagy része minőségi kávéként tekint rá, és örül majd neki. -
Alvarez81
csendes tag
válasz
Mano66
üzenetére
Én is csak nemrég néztem meg mi is a WDT.
Weiss Distribution Technique , azaz egy elosztási technika, a karban egy vékony tűvel, vagy pálcával jól megkevered a kávéőrleményt , hogy egyenletesen oszoljon el, és ne maradjanak benne lukak, hézagok, légbuborékok, stb.
Az hogy "WDT-zek " gondolom jobban hangzik, minthogy "előtte jól megkeverem a kávéőrleményt"...
-
soldier2
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Gratulálok a szerzeményedhez. Sajnos amíg nincs rendes tömörítőd, darálód, friss kávéd max szenvedést és csalódottságot fog okkozni. Tudom nehéz megállni, hogy ne próbáld ki (én is azt tenném) de ne várj értékelhető eredményt, a fentiek nélkül. A daráló szerepéről mufinak linkeltem egy nagyon szemléletes összefoglalót, illetve a lap tetején is találsz egy összefoglalót, ami mindenre kiterjed. Olvasd el, szerezd be a hiányzó eszközöket, és akkor (hidd el csakis akkor) élvezni fogod a kávézást.
A tömörítés ereje nem lényeges, kb 10-15 kg közti értéket szoktak megadni, de fontosabb az egyenletessége (ne legyen ferdén tömörítve) mint az ereje. WDT meg ezeknél a kis gépeknél (darálóknál) kötelező. -
SierraFox
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Sokáig próbáltam ellenállni, de ma reggel én is rendeltem egyet. A coffeeitalián mit ír neked az order status menuben, ha beírod a rendelési számodat és az emailedet? Nekem ezekkel a nagy globális futárcégekkel az a tapasztalatom, hogy későn küldik meg a tracking numbert, és addigra már majdnem itt van a csomag.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi