- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thefreeman
aktív tag
Az én véleményem az, hogy nem muszáj épp ennyire magas szinten űzni. Én kotyogos kávéfőzőről váltottam karosra de ugyanúgy bolti előre őrölt kávéval használom a gyári nyomásfokozós kosárral. Sokkal jobb presszót kapok mint előtte a kotyogossal. Bent a cégnél kapszulás gép van Nespresso annál is jobb, pedig próbáltam mindenféle kapszulát már. Persze biztos elmarad az eredmény attól mintha frissen őrölt kávét használnék. De egyrészt a bekerülési költség sem volt annyi, meg a ráforditott idő sem. Szerintem egy jó kompromisszum egy sima karos gép is bolti őrölt kávéval.
-
Osynho
addikt
Hogy kinek mi a macera, ki mennyire élvezi az előkészületeket, az teljesen egyedi. Én nagyon szeretem, hogy "van közöm" a kávéhoz, én őrlöm le, közben jó illatok vannak, gondosan előkészítem a szűrőkosárban az őrleményt. Az is igaz, hogy hétköznap meló után 1-et készítek, hétvégén meg 3-at, ha otthon vagyok éppen, és nem kell 10 főre kávét prezentálni.
Szerintem 5 pecen belül vagyok úgy is, hogy csapolás után előblítek mindent. Ezt presszóra értem. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a kazános gépek felmelegedése 15-20 perc is lehet, ezért én pl okos konnektort használok.
"Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)"
Na ez nem fog menni, ha rendes, nyomásfokozó nélküli karral szeretnél jó presszót készíteni. Az őrlőt pontosan az adott kávére kell belőni, nincs ilyen, hogy más kávét bedobsz az őrlő beállítása nélkül. Az előre őrült (és egyébként a bolti döglött kávé is) eleve kizárt, abból nem lesz értékelhető ital.
A költségek elég változatosak. Eleve nem mindegy, milyen, mekkora kosarat használsz. Szimplát nehéz kezelni, így érdemes dupla kosárban gondolkodni, ott olyan 13-14g-tól indul a buli, én jelenleg 16g-ból készítem a dupla presszót, ami nekem 1 ital.Értelmes, friss kávé 8-9 ezer / kg-tól indul általában. A nespresso kapszula 5g és 100-120ft legalább darabja, így elég drága, cserébe kényelmes és a géppark nem kerül annyiba, mint egy karos gép + őrlő + a felszerelés hozzá.
-
Nekem olyan 15 perc a teljes folyamat, de ez kézi darálóval és ebben benne van az is, hogy a gépet is letakarítom, a darálót, wdt tool-t, diszributort, tampert, szűrőkosár magasítót leecsetelem (kívül-belül), puck screen-t, poharat, kart, kiskanalat leöblítem.
A gép (Dedica) bőven eléri az üzemi hőmérsékletet, mire kész vagyok a kar megtöltésével. Egy kis forró vizet át szoktam engedni a kar behelyezése előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest