- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Az utóbbit nagyon nem javasolják a Barista Expresshez képest... Nekem úgy sikerült hozzájutnom egy csak kipróbált Expresshez hogy az eladó családja azt SEM volt hajlandó használni, úgyhogy el kell keserítselek de ebből praktikusan én automatát javaslok. Baristánál is azért csak ki kell nyomni az őrleményt, tamperelni, lefőzni stb.. Ha nem csinálják és nincs konzisztens tamperelés és őrlemény kimérés akkor az eredmény is meglehetősen sz.r/hektikus tud lenni. Én mérek anyagmennyiséget, kijövő mennyiséget mérleggel. Ez már nem sok plusz és sokkal sokkal jobb az eredmény. De aki nem fogékony erre annak marad az automata (exfeleség sem akart ilyet, akkor estem bele a baristába mikor egyedül lettem).
-
lbence
aktív tag
Bár nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény, de a Sage-n azért jó pár műveletet lehet egyszerűsíteni. Ha számotokra többet ér a kevesebb előkészítés, mint a tökéletes íz, akkor lehet, hogy a Sage-el tökéletesen meg lesztek elégedve. 2019-ben mutatták be a Barista Pro-t, ha nagy hiba lett volna vele, már rég kiderült volna, lassan igazából kezd egy kicsit meghaladottá válni.
A Sage Barista Pro-n (lehet, hogy az Expresse-n is) be lehet állítani fix őrlési időt, így viszonylag konzisztens mennyiségű kávét lehet őrölni alkalmanként, ha nem single dose módban szeretnék használni. Ha nem szeretnétek gyakran váltogatni a kávékat, akkor sokat nem kéne variálni onnantól a beállításokon.
Ha a család többi tagja is használni szeretné a kávéfőzőt, nem biztos, hogy odaáig lennének az ajánlott kéziőrlőktől, de valószíűleg a signle dose-es /mérleg használatot igénylő/ kávéadagolást sem zárnák a szívükbe. Youtube-on esetleg érdemes lenne keresni "workflow" videókat és megnézni, hogy bejön-e nektek az adott gép használata.
(Az is megoldás lehet, hogy idővel vesztek mellé egy kéziőrlőt és míg a család többi tagja használja a gép beépített őrlőjét, addig te a kéziőrlőt használod és néha kipróbálsz 1-1 új kávét.) -
headhunter86
senior tag
Ha már karos gép és nem automata, akkor tök mindegy, hogy melyik karosat veszed, ugyanolyan "bonyoltult" lesz a család többi tagjának használni.
Mindegy, hogy kézi vagy gépi örlő, tudni kell a mennyiséget kimérni és a finomságot beállítani. Tudni kell az örleményt előkészíteni, értem ez alatt a rögösítésmentesítést, az egyenletes tamperelést. Ismerni kell, melyik pörkölést milyen módon kell elkészíteni, stb.
Ezeket a Sage-n is tudni kell, az is egy karos gép...
Ha automatád van akkor úgyis nyomsz egy gombot azt csókolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged