- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tuzpenge #10662 üzenetére
Igen, kb 30-60mp az, hogy kancsóból víz a kosárba, feltenni, csésze, tára, előáztatás (igény szerint 5-20mp), shot még 20-40s igény szerint. De így végigolvasva akkor lehet alulbecsültem, és mondjuk 30-90s.
De innentől kb tényleg ízlés kérdése:
- ugye ez a kezdő topik, szóval most az előáztatás, nyomásprofilozás nem olyan dolog amit nagyon részletezni kéne, de az ökölszabály nyilván egy ponton túl elengedhető (adott esetben nagyon is. Turbo shot pl 15-20s alatt készül, de vannak nagyon hosszú kivonatolási profilok is, amikor 60-90s is lehet a teljes folyamat, talán ezek a végletek jelenleg).
- hogy kiméred-e a vizet amit a kosárba (vagy tartály?) töltesz, ez is egy döntés: ha kiméred előre, akkor lehet addig húzni a shot-ot amíg el nem fogy a víz, így akár nem is kell feltétlen mérni a kijövőt, ha már be van állítva egy kávéra a setup, csak végignyomod.
Én nem szoktam kimérni a vizet, tele töltöm, és mérem a kijövőt: így nyilván marad a pogi tetején víz a shot végén is, tehát egy másik ("szemetes")csészébe még át szoktam nyomni a maradék vizet, hogy csak a száraz pogácsát kelljen kiszednem és ne a mocsaratDe szerintem jobban jársz, ha 1-1 bemutató videót megnézel, szemléletesebb; persze lehet előmelegítéssel is vacakolni, ami szintén nyújtja a folyamatot, de közepes-sötét kávékkal nem igazán szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Death Stranding (PC)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest