Új hozzászólás Aktív témák

• HoTaZo

addikt

válasz Tüzi #21527 üzenetére

Ezt hol találtad?
    A "Munkahelyen eltöltött idő", az egy cégnél vagy a szakmában eltöltött idő?
    Nemrég találtam egy ilyen listát, francia sofőrök bérezéséről:
    Alapbér (megegyezés tárgya) +
    belföld - nemzetközi
    Egyszeri étkezés éjszakázósoknak: 9,44€ - 11,59€
    Reggeli: 7,56€ - 7,56€
    Ebéd: 15,96€ - 18,83€
    Vacsora: 15,96€ - 18,83€
    Kabinban töltött éjszaka: 35,74€ - 41,37€

Nekünk is ilyen rendszerben volt a fizunk kint. Amíg kezdő voltam, addig az alapbér a minimálbér volt, két év gyakorlat után kaptam egy papírt, hogy jogosult vagyok a bértábla szerinti szakmunkás bérre. Onnantól fogva már megegyezés tárgya volt az alapbér. A kaja és a kabinban töltött éjszaka díja nagyon minimálisan tér(t) el a cégeknél.
    Mi sosem töltöttünk hétvégét az autóban és kevés az a francia sofőr aki az autóban tölt hétvégét, azt is nagyon ritkán.
    Szerencsére, ennél a cégnél, ahol vagyok, nincs gond, az ígért 2k€-t, árfolyamnak megfelelően váltva, küldi rendre, két részletben. Olyan a bankszámla csomagom, hogy egy összegben minimum 400k-nak kell befutnia, ezt felbruttósította, ez a bejelentett fizum, a többit küldi a második részletben két héttel később. A többiek százalékra vannak, ők nyafognak, ha kevés a meló, vagy szar a fuvardíj. Nekem nem fáj a fejem sem emiatt, sem a futott km, vagy a fogyasztás miatt.

Szerk.: kicsit átrendezte a fórum üzenet szerkesztője a szöveget, de érthető a lista, remélem!

[ Szerkesztve ]

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

Új hozzászólás Aktív témák