- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Celithrandi #29 üzenetére
Azért, mert az MSO mindig is egy fos volt millió okból, például szabványok kezelése, miért az ooO, vagy Libre a hibás?
-
Carlos Padre
veterán
Nem vadoltalak semmivel, szemelyes tapasztalatot irtam, hogy milyen a gaming Linux alatt. A Batocerat nem ajanlom, mert emulaciora van optimalizalva es nincs desktopja, de masik distrot Steam-el vagy a hamarosan erkezo SteamOS-t erdemes lehet kiprobalni.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
válasz
Carlos Padre #41 üzenetére
hogy jött ide a warez?
Azok az idők rég elmúltak. Mondjuk ezt a vonalat nem követem, de online játéknál kell az eredeti.Blekkfrájdéj-karácsony időszakban vagy 4 játékot vettünk (nem a legújabb AAA címek, az igaz), meg volt egy tucat ingyenes (ezek egy része sztem telepítve se lesz...). Minek szívatnám magam warezokkal?
Batocerat majd megnézem, azt nem próbáltuk.
ddekany: sokáig volt desktop linuxom, Ubuntut az oneiric-nél engedtem el, jött a fedora. Majd munka miatt ismét windos. Anyámnál vagy 6 éve linux mint van, problémamentesen, újrahúzva sem volt. Nyilván nem power user, de átlag feladatokra jó a linux bőven.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ddekany
veterán
Linux annak van, akit eleve érdekel az ilyesmi, de azon kívül praktikusan desktopra semmi értelme. Amúgy ha jól tudom jön a hivatalos PC-re telepíthető SteamOS distró. Ami érdekes annak aki olyan mint itt sokan, de nyilván továbbra is nagyobb esélye lesz a szívásnak, mint Windows-on. Evvan.
-
Carlos Padre
veterán
Tegyuk hozza a teljesseg kedveert, hogy warezra tenyleg nagy szopas tud lenni a Linux. Batocerat hasznalok egy ideje retro gamingre, leginkabb a kivancsisag miatt, es a windowsos jatekokon neha eleg sokat kell dolgozni, DE van rajta Steam, amit egyszer kell beallitani es utana tokeletesen fut (majdnem) minden Steam jatek, nem mondod meg, hogy Linux vagy Windows fut alatta, sot meg a teljesitmenye is jobb.
-
Ehhez még annyit, h iskolákban a linuxot meg sem említik. Gyereknek meg játszani kell a gép, linux máris kiesett. Kipróbáltunk pár gémer disztrót, málnás volt a legtöbb, olyanokat kellett volna hegeszteni benne, amire én is legyintettem, ment vissza a winfos a gyermeknek, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Reggie0
félisten
válasz
Celithrandi #33 üzenetére
Igy van, bele van irva az openoffice dokumentaciojaba, hogy nem 100% fedi es lehetnek hibak. El kene olvasni a doksijat annak amit hasznalni szeretnel.
Ha pedig nem csak a doksijat olvasod el, hanem esetleg google-t is tudsz hasznalni, akkor par keresesbol megtudhattad volna azt is, hogy (akkor meg) az ms dokumentumformatumairol semmilyen dokumentacio nincsen(volt), amelyik szoftver kezelni tudja az mind reverse engineeringnek koszonheto, igy nyilvan nem lesz hibatlan.
Amugy meg olyan fajlformatumot kell hasznalni, ami szabvanyositott es publikus, az mindenhol megy ugyanugy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Celithrandi #36 üzenetére
Sajnos én nem vagyok informatikai guru, így lehet amatőr a véleményem, de a lényeg szerintem az - amiben nincs is vita köztetek - hogy az MS Office "mindenhatósága" miatt nehéz a linuxos átállás (bár arra is fel lehet petákolni, nem tudom az mennyire legális cégszinten).
Vagyis a linux már rég nem rossz desktop felületen sem, de a dokumentum kezelés miatt nehezen lehet átállítani egy egész céget rá (pláne, hogy kívülről is többnyire MS dokumentumok jönnek). Személy szerint én sem bánnám, ha nagyobb átjárhatóság lenne az office típusú szoftverek között....de nincs.
Magán emberként nekem a Google alkalmazások jöttek be, minden platformon egyformán működik eddig. Nagyvállalati szinten persze sajnos ez sem biztos, hogy a legmegfelelőbb megoldás. -
Celithrandi
addikt
az adott program a leírása szerint 100%kompatibilitást biztosít több ms verzióval is, de én itt befejeztem mert rohadtul kezded felbaszni az agyam ezzel az okoskodással
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makkmarce
őstag
egyik sem jó ilyesmire, ha cross platform, akkor csak a netes változatok használhatóak.(google sheet, webes ms office) Ez nem csak az ms hibája. Kötelezték, hogy megnyissa, megnyitotta, de a többi program nem követte a változtatásokat, hanem megrekedt a kb 2000-res office szintjén.
okoskodom, tehát vagyok
-
válasz
Celithrandi #31 üzenetére
Na, és akkor mivel is van baj? Nem a OpenOffice-szal. Hanem azzal a naiv feltételezéssel, ami szerint az OpenOffice-szal kiváltható az MS Office úgy, hogy kompatibilis marad. Habár lehet ma a LibreOffice-szal már jobb a helyzet, fogalmam sincs. De ez a lényegen nem változtat. Hittél a linuxos vérpistikéknek, és ezzel jól megszivattad magad. Szomorú, de ez sajnos a te hibád is, hogy nem néztél utána, hogy az adott szoftver mire jó.
Szvsz alapvetően itt az a probléma, hogy az MS Office gyakorlatilag túszult ejtett nagyon sok mindenkit. Vendor lock-in van, de olyan szinten, hogy a Microsoft pl már az oktatásba is bevásárolta magát, a fizetős szoftverektől való függőséget már érdemes a gyerekkorban kialakítani. Legalábbis engem még Office-ra tanítottak mindenhol, de remélem ez azóta már megváltozott.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Reggie0
félisten
-
Celithrandi
addikt
rábeszéltek a Linux hívők az irodában hogy mennyire király az új ubuntu és az openoffice. Nekem meg kapóra jött a jó konzol ami volt benne(telnet,ssh), ennyi.
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz
Celithrandi #29 üzenetére
Hát, ez a fajta MS Office-os dolog elég jó példája annak, amikor az ember csodát vár, de valójában meg önként szalad be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe. Amelyik cégnél ennyire ostoba döntést hoz a menedzsment, ott vagy lapátra kell tenni az egészet vagy fel kell mondani. Legalábbis gondolom ezt a "megoldást" nem te találtad ki.
Vagy ha mégis, akkor miért tettél így? Ezt most ne egy minekmentoda kérdésnek vedd, hanem tényleg komolyan kérdezem. Miért nem használtál MS Office-t?
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
hol a gyűlölet itt? Majd amikor több száz oldal doksit és több ezer sornyi xls táblázatot kell újragyáratanod mert az openofficeal legyártott munkád minden létező msofficeban szétesik akkor beszélgessünk erről. Két dolgot kellett tudni az ubuntunak amit használtam: konzolt és officet. Ebből az office már nem ment neki. Akkor is azért raktam fel mert előtte az 1995 körül megutált suse után a hívők eladták nekem, hogy már jó a linux nem úgy mint régen. Nos azóta ezt már nem kajálom meg 10 évente. Majd ha látok halandó embert linuxot használni otthon vagy irodában akkor. Mondom ezt úgy hogy mint írtam már a 90es években is használtam linuxot desktopon, igaz elég hamar feladtam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Celithrandi #27 üzenetére
Mondod úgy, hogy saját bevalásod szerint is kb 2004-ben használtál linux desktopot? Honnan ered ez a rengeteg gyűlölet?
Amúgy ez a "linuxot desktop" kifejezés kicsit félrevezető, hisz nagyon sokféle desktop environment van, ezek nagyon különbözőek. Én úgy vettem észre, hogy leginkább az a problémája az embereknek, hogy más, mint a Windows. Lásd még: Windows verzióváltások, ahol mindig megy a hiszti, hogy nem jó, mert más.
Pedig azért bőven lehetne egy csomó jogos kritika az összes rendszer felé, legyen az Windows, Linux vagy akármi.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
háát ,.mivel a linux desktoposok nagy része hívő és totál elégedett a mester művel, így nem is lesz igazán jobb. Használtam régebben én is, nem véletlen nem használom már. Szervereken, céleszközökön csak linuxokat használunk, de desktopra többet soha még ha vagy 20 éve nem is próbálkoztam újra
[ Szerkesztve ]
-
-
dchard
veterán
A kérdés az, hogy vajon azért mert az ilyen dolgok zárt forrásnál nem a nyilvánosság előtt zajlanak, abból az következik hogy nincsenek is? Itt legalább a szemünk előtt zajlik, aztán mindenki eldönti hogy tud-e azonosulni vagy nem.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Reggie0
félisten
válasz
Carlos Padre #20 üzenetére
Attol fugg, lasd steamOS.
-
-
válasz
Carlos Padre #20 üzenetére
Nem tudom mire célzol. Mi lenne ha leírnád, s nem másoknak kéne kitalálni?
[ Szerkesztve ]
-
Teljesen mindegy hogy hívjuk, a lényeg hogy legyen legalább egy jó opensource kernel. De ugye nem csak androidról van szó, az csupán arra példa, hogy a linux mennyire elterjedt a végfelhasználóknál, csak a tudtukun kívül. Amúgy persze hogy nem érdekli az embereket, hogy mi a kernel, nem is lényeges. De attól még profitálnak belőle.
Szóval a Linuxos "kultúra", az vagy a desktopos lázadás, vagy a rendszergazdás bash-os hányadék (de az sokszor "vallás").
Ezzel nem igazán értem mi szeretnél, ostoba fanatikusok mindenhol vannak. De ettől a linux nem lesz rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
Tudod te jol mire celzok, ahogy azt is, hogy a linuxot elsodlegesen nem a liszenszdijak miatt hasznaljak. Ugyanez all az ARM-re is, oka van, hogy miert nem tudott meg mindig betorni a mainstream piacra, es ez nem az ar. Szoval en nem latom az itt vizionalt hatalmas lehetoseget a Risc-V-nek. Senki nem fogja levaltani a jol bevalt rendszereit egy gyerekcipoben jaro uj rendszerre csak mert az olcso.
-
ddekany
veterán
Ha nincs Linux kernel, talán FreeBSD kernelt használtak volna. Vagy pár év késéssel lett volna GNU Hurd. Vagy fejleszetenek sajátot Google-nél. Az van, hogy emberek 99.9%-ának, akik Linux-akármik (felhasználó, rendszergazda, fan, stb.) valójában mindegy a kernel, amíg van annyira jó, hogy ne kellejen róla tudmást venni (csendben teszi a dolgát). Szóval a Linuxos "kultúra", az vagy a desktopos "lázadás" (MS így folyatja, még nálam is megtörténhet), vagy a rendszergazdás bash-os hányadék (van hozzá napi szinten szerencsém... de az is sokszor vallás jellegű, ezért nem lehet jobbá tenni, kritizálni, mint ahogy a szentírásokat sem szokás).
[ Szerkesztve ]
-
Persze, hogy az Android jóval több, mint linux kernel. Itt a lényeg az, hogy linuxnak nagy hatása volt és van, csak mindez közetlenül nem látható. Pedig elég sok projekttben bizony ott van a háttérben meghúzódó linux szál.
Meg amúgy ugye a GNU...
-
ddekany
veterán
Legtöbb embernél Linux = Valamilyen linux distro, átlegembernél meg egyenesen desktop distro. Legtöbben azt se tudják mi az a kernel. De amúgy az Andorid sokkal több, mint az a kibővített Linux kernel. Bizonyosan a felette lévő, még mindíg Android mint platfrom szerves részét alkotó rétegekben jóval több kód van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Carlos Padre #14 üzenetére
A legtöbb szerver linuxot futtat és az Android alapja is linuxon fut. Szóval az áttörés már egy ideje megtörtént.
A Linux Desktop Éve az más kérdés, nem igazán van definíciója, hogy mi az, így nehéz róla beszélni. De amúgy mindig jövőre van.
-
ddekany
veterán
RISC-V... sajnos belefolyt a politika. Így manapság már, ha pl. valami szocmédia/YT csatorna nyomja, akkor ott az erős gyanú, hogy megfizették érte... Beágyazottan attól még biztos sikeres marad, de desktop/notebook/mobil, max. keletre.
[ Szerkesztve ]
-
solasola
csendes tag
Semmi gond árazzák csakki magukat a piacról.
Legalább fejön a RISC-V, pont valami ilyesmi löket kellene neki most.
ARM felvásárlása Nvidia által: dettó
-
dchard
veterán
Arról már nem is beszélve, hogy az ARM saját dizájnja lehet akármilyen jó, mobil oldalon senkit nem fog érdekelni egy standalone SoC amiben majd nem lesz modem például. Az eladott telefonok 90+%-a teljesen integrált SoC + modem + AFE-vel jön, és felmerül a kérdés hogy ugyan ki adna nekik modem dizájnt? A Qualcomm akit most perelnek, vagy a MediaTek?
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #10 üzenetére
már nem tudom törölni, de a poszt 2. felét tekintsük töröltnek
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Ha 10%részvény emelkedést be tudsz húzni egy clickbait ai generált cikkel.... Nem folytatom
Amúgy a Qualcomm ról van szó, hivatalos ajánlat még nincs.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz
Celithrandi #8 üzenetére
Ilyen kacsák mindig vannak, ki tudja nem-e valami ai generált clickbait hirnek ült fel a cikkiró. Na meg ha igaz is lenne a szándék, egyrészt nem jelenti azt, hogy eladják, másrészt ha el is akarják adni, akkor is ezernyi akadálya lehet az üzletnek, emlékezzünk csak rá, hogy a szinte végtelen tőkével rendelkező Nvidia sem tudta megvenni a piszlicsare ARM-ot.
Mondjuk most hogy feljött az Nvidia neve, nem is lenne légbőlkapott ötlet, ha ők terveznék a vételt, azok után, hogy az ARM üzlet nem jött be. Bár most, hogy Trump-ot megválasztották, végleg vége van a jópofizásnak, lehet érdemes lenne rámenni megint az ARM-ra, valószínűleg Trump szívesen rákoppintana azok orrára, akik cseszegetni merik a top amerikai cégek egyikét.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
válasz
Celithrandi #5 üzenetére
a szomszédom
már a toyotáját is lexusra cserélte[ Szerkesztve ]
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Sinesol
veterán
-
Celithrandi
addikt
válasz
bitblueduck #2 üzenetére
már ha nem az arm veszi meg az intelt épp
-
bitblueduck
senior tag
Jó hír, örülnek az intelnél meg risc-v-nél is
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Hosszú távon jól hangzik, mert az ARM áremelése ez közvetetten növelné érdeklődést a RISC-V felé.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Akár 300%-os áremelés is jöhet, továbbá a cég nekimenne a saját partnereinek is.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Internet fejlesztés országosan!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest