Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Az alap probléma az, hogy az autógyártók csak olyan mérnököt alkalmaznak, aki hiteles okiratokkal tudja igazolni, hogy nagyszülőkig visszamenőleg a családjában és az ismerettségi körében sem volt olyan, aki 5 méternél közelebbről látott volna kamiont. Mindegyikben vannak teljesen elqrt megoldások. Innentől az számít, hogy ezek közül az adott sofőrnél melyek verik ki hamarabb a biztosítékot. Nálam az, ha szar ágyon kell aludnom és télen, a pihenőidőm vége előtt arra ébredek, hogy vacogok. Aki ilyen kamiont tervez és gyárt, annak koncentrációs táborban van a helye.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Ez egy pár hónapos verda, 56e Km van benne. Állítólag ebben már külön akku felel az indításért.12 órája állok, 24,7 -et mutat a voltmérőm, úgyhogy ezzel rendben vagyunk. Az ágy ugyanolyan fos, mögötte nuku kapcsolópanel, anyós oldalon a műszerfal használhatatlan, a retarder harmat gyenge, a váltó kezelőgombjai olyanok, mint a régi Ikarusokban. Ha manuálisan bele akarok avatkozni, akkor a műszerfalon kell kotorásznom. Szóval, ennek a tervezésekor sem kérdeztek meg olyat, aki lakott már kamionban és akkor még nem említettem a Schubboden -nel kapcsolatos nyavajáit.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Scaniaval még nem volt dolgom. MAN, Daf, Merci, Iveco, Volvo tapasztalatok alapján sztem nincs olyan kamion, amiben ne lenne vmi érthetetlen, idegesítő, konstrukciós elqrás. Csak nem mindegy, hogy az a bosszantó, hogy venned kell egy szivargyújtós voltmérőt, mert a műszerfalon nem tudod megjeleníteni az akkufeszültséget (Daf), vagy az, hogy kettétört derékkal ébredsz reggel.
Persze, ez nem ennyire fekete/fehér, szar/nem szar. A régebbi Volvokat is lehetett rendelni 4db akkuval, vagy más ágybetéttel. Csak hát a cégtulajok nem szeretnek felárat fizetni a sofőrök kényelméért. Pedig ....[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
A szállítással foglalkozó cégekre nem érvényesek a tiltások
Egyébként meg honnan veszed, hogy a személyforgalomnak stop van? Tudomásom szerint a németeknél nincs korlátozás és Hegyeshalomnál is át lehet menni.[ Szerkesztve ]
-
-
Zolás
addikt
Amelyik ország engedi a tranzitot, ott mehetsz bátran bárhova. Már itthon se kell 14 nap karantén, ha sikerül megegyezned a megyei járványügyi hatósággal. Én ma próbálok megegyezni velük, magyar lerakót kaptam, és most házi karanténba vagyok.
Érdekes hozzáállás, ezek szerint mi nem leszünk betegek...Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
KAMELOT
titán
Aztán most reggel megkérdeztem. Annyit jelent, hogy a határon nem kell várakozni mehetünk előre, ha esetleg sor lenne. Kollégám most jött reggel Badenból. Osztrákban alig volt autó a pályán.
Zolás: kisebb az esélye mert nem mozogsz tömegben, csak ülsz a kabinban.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Szerintem jobban teszed ha kis határokat nézel, persze ha nincs lezárva. Pl Braunau arra alig megy valaki. Intett a zsaru, mehetek
Suben éjjel ki volt írva +120minBregenz ott meg végig megyek a 3.5t tilalomban. Franc fog várni 2-3ó a semmiért.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoTaZo
addikt
& mindenki.
Még nem tudom, hogy mi az áru, csak hogy Mexikó a végállomása.
Szlovákia már kilőve, időközben irányítás is kapott infót, Cseho. még kérdéses, délig csak kiderül.Köszi az infókat!
Most eszmélek rá, hogy vasárnap még soha nem indultam útnak.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Amint megvan a határozat, valószínüleg kedd vagy szerda lesz belőle, pár óra alatt elintézhető annak a feloldása. Itt nézz körül pontosabb ügymenetért.
De, ha már kaptál piroslapot, akkor csak a véglegesítő, felmentő doksikkal kelj útnak!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
fesii
aktív tag
Így utólag nagyon egyszerű okoskodni, de ha a fuvar engedi lehet visszafordultam volna Ausztriába egy napra. A múltkori pénteki piros lap osztogatòs napon pár kollegám ezt csinálta.
A társadalmi intelligencia hiány miatt előre sajnállak. Tegnap szomszéd szerencsétlenül esett le a létrárol mentő vitte el be öltözve. Nyuggerek már lakógyűlést akartak meg egész házas fertotlenitest. A környéken lakòk már érdeklődtek ki kapta el a házba.
Pár órán keresztül amíg nem tisztázódott a dolog úgy nézett ki mintha a családja leprások lennének. -
KAMELOT
titán
Erre csak azt tudom mondani...
Tessék elmenni ukránba. Sofőr 40t, teli hónapra 800€. MO gazdaságát kéne magasabb szintre tenni.Somatom: nagy pénzeket akarnak keresni, de gondolkodni és dolgozni nem tudnak. Egyáltalán a napi dolgait, hogy intézi el?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
Nagyon rendes fazonok. Olyat adnak a pénzemért, amit élvezni is lehet. Vannak náluk sokkal rosszabbak. Pl. a rendőr is integet, mint egy kurva. De, aztán csak elveszi a lóvét, de semmi élvezetet sem ad cserébe. Akkor melyik a nagyobb gengszter?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ez érdekes lesz:
"Gépkocsivezetők személyforgalomban való belépése:
Az új szabályok szerint nem mentesülnek a karantén-kötelezettség alól a gépkocsivezetők sem, akik személyforgalomban lépnek Magyarország területére.
Egyesületünk a személyforgalomban történő magyar állampolgárságú gépkocsivezetők beléptetésének ügyében — a NiT Hungary-vel közösen — már megkezdte az egyeztetést a Miniszterelnökséggel. Ennek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást adunk.""Osztrák -német határokon mi a szitu?"
Szerdán Braunaut megírom.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Sztem nem nehéz észrevenni egy parkoló, külföldi rendszámú, "púpos" furgont. Azt nem értem, hogy miért ne alhatna egy sofőr a furgonban. Mármint, milyen jogszabályra hivatkoznak. A bibliánk szerint kialakított pihenőhely a feltétel. Az meg adott a púpban, hiszen ezért van.
-
KAMELOT
titán
Az amire te gondolsz az a brüsszeli hibbantak agyában fogalmazódott meg. Az már van, nincs ellenőrizve, mert azt lehetetlen betartani.
Elindulsz HU-->FR mivan ha nincs vissza fuvar. Elvállalsz mást. FR-->ESP és így tovább.
Vállalkozó érdeke a minél jobb fuvar, nem pedig, hogy ott várjon valahol a kamion mert csak 2-3 nap múlva lesz jó fuvar haza.
Egyik fuvarozó sem fogja fizetni a hotelt, azért mert nincs ilyen parkoló. Van igen WIEN és SALZBURG. Szoba 70€-tól/nap. Villany a frigónak nincs! Csókolom! Ha majd 100km-ként lesznek minimum 300 férőhelyes parkolók.... Ilyen nem lesz soha!!!!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
Azért az nem mindegy, hogy a kontinensen állsz, vagy egy szigeten. Hiába fogadnak a franciák, nincsenek alternatív útvonalak, a kompok kapacitása pedig nem lesz több. Időbe telik, mire feldolgozzák a lemaradást. Ha Calais -ból a szerencsés meg is tud indulni 24. -én, egy vezetővel akkor sem ér haza. Pápá otthoni karácsony (hacsak nem lesz különleges intézkedés).
-
Somatom
veterán
Mivel a folyó a határ, ezért nem nehéz megtalálni, csak hidat kell keresni a térképen. Kettő is van. Mi legutóbb ezen mentünk át:
48.3222941
13.3281417
Ez nem városi, csak olyan elővárosi. Itt van határbódé, de még egyszer sem láttam ott posztot. Azért járunk arra, mert a német oldalon, Tutting -ban van egy Shell kút, ahol el tudjuk sütni a cégtől kapott 40 Eurós Shell kártyáinkat.
A másik az tényleg városi határ. Ott semmilyen bódé sincs és egy macskaköves óvárosi utcán kell menni a német oldalon.
48.2608865
13.0338460
Nem figyeltem a tiltásokat, de 3,5 tonnával sztem bármelyiken átmehetsz.HoTaZo:
Igen, jó esély van erre a fejleményre.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
félisten
-
HoTaZo
addikt
Mivel övé a kamion, így sokkal előrelátóbbnak kell lennie.
Egy autó (szerelvény), ami áll az csak viszi a pénzt. Ha hitelre is, de guruló állapotba hozatja, máris van esélye, hogy legalább 0-ára visszaálljon.
De így még a CMR biztosítás is mehet a levesbe.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest