Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Pont ugyan ezen okok miatt akarom otthagyni a cnct. Egyedi gyártásba vagyok, programozok stb. de ugyanannyit vagy kevesebbet keresek mint haverom betanított munkásként egy multinál. Vendéglátást is próbáltam, nulla felelősség és ugyanennyi a pénz.
Ami miatt betelt a pohár az állandó elvárás, ne hibazz soha, különben levesszuk a fejed… és az éves munkadert kaptál 2 szaloncukrot meg egy mandarint mikor milliókat termelsz ki havi szinten. 
Egyebkent rugalmas vagyok, költözés is játszik. Nincs gyerek és feleség. Csak merlegelek megéri e lepni. Meg nyilván nem keves pénzt belefektetni a tanfolyamba.
Szoval várom a tapasztalatokat, leginkább bérekről.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Nordik
üzenetére
Szia!
Én 10éve hagytam ott a CNC-t, 11évig csináltam, nem bántam meg hogy otthagytam, semmire sem jutottam abból a pénzből amit ott kerestem, hiányszakma vagynem még tartom a kapcsolatot az ottani volt kollégákkal, bár már nem keresek 3X annyit vele mint mikor eljöttem, de az a gond ezzel is hogy ugyanazt a pénzt megkapja ott egy raktáros vagy targoncavezető is! Ezzel nem azt mondom hogy az ő munkájuk nem annyira fontos, de hogy egy 100-200 milliós megmunkáló központon nem annyit keressek már mint a targoncán ahol kisebb az anyagi kár vagy a felelőség ha valamit elnézek.
Kollégám akivel nyégykezeztem 3hónapot bírt a Spárnál, lóvé olyan 450-550között, de nagyon nehéz a rolikocsikat tologálni amikor a statikus raktáros feldobja 2méter magasra a zsugor vizeket, alul meg a könnyü árúk vannak, ha nem segítenek a bolti dolgozók és nem vagy nagyon kigyurva elég nehéz dolgod van, Spart én az ő elmondása alapján nem ajánlom!
Én is belföldeztem de ezeket az áruházas terítős munkákat hanyagolnám.
Most kb kicsit több mint 4éve Nemzetközizek megint, de hamarosan visszatérek belföldezni.
Én mikor eljöttem 4éve 560körül kaptam, de ezért naponta kb 3-4 pótkocsit kellett le/felrakni, akkor még megérte, jól elfáradtam nap végére de volt nemzetközis aki nem keresett ennyit a cégnél, Billencsre/gabonásra is jó pénzeket mondanak mostanában, azzal még nem volt dolgom, de lehet meg kéne próbálni.
Belföldre szerintem olyan 500 alatt már nem szabad menni, de ahol már 600-at meglehet keresni szerintem, ott már sok mindent le kell tenni érte az asztalra.
Ez vaníigéretek mindenhol vannak, mostani helyemen is vannak jó dolgok ami tetszik, de ismerek belföldes volt kollégát aki többet keres nálam és minden nap otthon alszik, ami nem mind1. -
Nordik
őstag
Felmerült bennem, hogy elvegzek egy C+E tanfolyamot és ezzel együtt ott hagyom a CNCs szakmamat. Vezetni imadok. Már unom, pénz sincs benne, hiába gondolja ezt mindenki.

Mondjuk belfoldezessel mit lehet keresni átlagban? Nyugat Magyarországon elek egyébként. Sogorom Sparnal van, ő ilyen 600 kornyeken kap. Reális lehet ez nagyjából máshol is?
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo
üzenetére
Fenét. Délután beszéltem a váltómmal (ma végzett). Azt mondta, hogy az összes papírgyárnál sokat kellett várnia, mert tele voltak a hangárak hulladék papírral, nem volt hova letolni. Ehhez képest 27. -én első rakodásom Ulm -ban ömlesztett papír a perleni (Svájc) papírgyárnak. Képzelem, mennyire fog ott hiányozni az a papír. Aztán ugyanott rakok vissza papírmasszát egy francia téglagyárnak. Ott is egy masszahegy tövébe tolatok és letolom a motyót. Gondolhatod, nekik is hogy fog hiányozni még 25 tonna massza.
-
Somatom
veterán
Mi németül a "fékerőszabályzó"? Tükörfordításban "Bremskraftregler" stimmel?
-
Na, csak hazaértem.
Elképesztő mennyire nincs import... én nem tudom mi lesz itt január-február-március viszonylatban.
Kint egészen jól mennek a dolgok, lehet menni fel le jobbra balra, de a magyar import kb megállt.
Beszéltem wabissal, 4 napja állt Ingolstadtnál, a másik Memmingen környékén, hazafelé két supernovással, ők is szinte üresen mentek hazafele, három fuvarszervező haverom (40-150 kamionos cégeknél) vért izzadnak, hogy legalább az útdíj és a gázolaj visszajöjjön, de a sofőr is hazaérjen. -
Qtya123
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Jaja, már V lámpa. Vannak újabbak is, azok nemzetköziznek. Ezek ilyen belföldes gépek. Van egy rahedli Magnum is.
Nekem igazából mindegy arra a havi 4 napra, amennyit rajtuk ülök.Jobban zavar most ez a plombás dolog. A főnök persze fejből tudta hogy ezen a póton rossz a zár, még azt is tudta, hogy pontosan melyik. Szólhatott volna, hogy figyeljek. Mindegy, ezentúl erre is figyelek.
-
Qtya123
őstag
Akkor majd azt is jelzi, ha a sofőr túl régóta nem fürdött.

Chop: nem régi, de nem is annyira új, 2013-as.
Hogy ne legyen unalmas a napom kellemetlen helyzet is volt. Nem a megszokott hűtős pótok egyikét kellett ma felvennem, hanem a dobozosat. Ennek hátul olyan a zár része, mint a ponyvás pótokon szokott, az a 4 vékony fogantyú és az a körmös zárszerkezet.
Az egyik szorult eléggé, alig tudtam kinyitni, mert ugye ujjal kell megnyomni és nem lehet így akkora erőt kifejteni. Látszik, hogy más is szívott vele, mert ütlegelés nyoma volt rajta.Na, vége a rakodásnak, becsukom, be is akad. Jön rá a plomba. Elmegyek a reptérre, jön az őr fényképezni a plombát, erre félig kinyitott állapotban a zár és a plomba sehol.... Ez a szar mivel szorul, nem akadt be tökéletesen, a kátyúk meg ahogy rázták, kiakadt és letépte a plombát.

Kicsit sem drága rakomány volt plombálva, csak cigaretta ami Kenyába megy.

Nem vergődött az őr, bár először meglepődött. Végül a lerakodás után annyit írtak a cmr-re, hogy az áru plomba nélkül érkezett. Remélem nem lesz ebből bajom, ha egyszer az áru hiánytalan, sértetlen.HoTaZo: most megnéztem, nincs is benne már elem.
-
Qtya123
őstag
Most Volvoval vagyok, ebben működik ez az 1 percen belül nem ugrik át a tacho dolog. Jól is jött most.
Amúgy ez mi benne? Valami riasztó, ha gázt fújnak be?
[kép]Továbbá olyat csinál az autó, hogyha állok egy ideje, motor leállítva, akkor elkezd a sebesség mérő mutatója ütemesen zörögni és mozogni. Csinálja kb 5 másodpercig, utána néhány másodperc szünet és ismét. Ha benne kellene aludni eléggé zavaró lenne. Ez valami Volvo bug, vagy egyedi eset?
-
csibe1
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Pedig annyira tolják ezt az automatizáljunk amit lehet dolgot.

Akkor meg majd csak pislognak ha túlméretesre pakolja az okos emberke az önvezetős kamiont, és a lerakón az automata átvevő meg nem szedi le; a kamion meg ott áll pár napot, mert érzékeli, hogy még mindig nem szedték le.

-
Köszi urak

-
HoTaZo
addikt
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nálam anno a penny berkeiben a saját árujukra a saját árukiadójuk nem vállalta a felelősséget a saját komissiózójuk szar munkájáért

Aztán persze amikor az EU raklapra feltett áru ilyen 20-30 centikkel volt szélesebb felül (néha mindegyik oldalon) mint maga a raklap, és tegyél be 33 raklapot a hűtős pótba, de ha árukár van akkor rajtad verik le...
Itt senki sem fog felelősséget vállalni semmiért.Arról nem beszélve, hogy szinte minden nap több, de naponta legalább egy raklap volt ami minimum 2 méter magas (1.70 lehetett volna max, hogy a boltban a 160 centis csajok elérjék a tetejét) amin alul a darabolt sajt, meg poharas-dobozos joghurt/tejföl, túró stb, felül meg a guriga sajt, vaj, tej, azaz a jó nehezek, hogy bizotsan szétburuljon a picsába amikor húzod le az autóról.
Mesés idők voltak. -
Zolás
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Alá is kell íratni, azt meg soha senki nem teszi meg. Mire elmagyarázod hogy mit jelentenek a kódok amiket beírtál, egy olyan embernek aki a saját nyelvén is alig beszél, már rég a lerakón kellene lenned.
Ha meg tudják hogy mit jelent, akkor meg azért nem írja alá! Felelősséget vállalni? Viccelsz? Majd a hülye sofőr megoldja! -
chop
őstag
Es az hol korrekt, hogy eled tolnak egy szlovak nyelvu papirt, hogy ird ala ugy, hogy nyilvanvaloan nem beszelsz szlovakul?
Kerdesem koltoi.
Masreszt meg a plomba felhivas keringore a parkoloban, illetve az Audi Gyorben a gongyolegre plombat rakat, mig Ingolstadtban alkatreszre se kell semmi.
Ertelmet es logikat kar itt keresni.
-
chop
őstag
Reszvetem.

En tegnap raktam IKEA-s butorlapot Malacky-ban, azt gondoltam, hogy a svedek ezt is logikusra osszerakjak. Hat, nem. Csak totul tud, uvolt, visszauvoltok, meglepodik, mutogat, vegen plombat idead, mondja rakjam fel magamnak. Butorlaphoz. Plombat. Magamnak.
Utana SENKI nem csekkolta, hogy fenn van-e a plomba.
-
Qtya123
őstag
Igen, az olyan jó, mikor az ember bóklászik a raktárnál, mint valami félkegyelmű, mert össze kellene legózni a papírokat, a rámpát megtalálni, az irodát, a biztiőrt, a targoncást stb... Ez önmagában elég néha, nem ám még nyelvi korlátokkal.
Én most ennél az új Alza drivenál jártam körbe az egész kócerájt. Hátul vannak a rámpák, de ott senki sehol. Elöl a drivenál megint senki. Fogtam aztán bementem a shopba, ott meg néztek az eladók, mint egy ufóra, hogy mit akar ez a jószág nyerges, meg rakodás? Végül a drivenál előkerült egy cigiző őr, neki tudtam szólni.
Amúgy meg ez mennyire jellemző, hogy elkérik a kulcsot? Ez ilyen hülye túlbiztosítás, hogy nehogy gondoljon egyet és leálljon a rámpáról a sofőr rakodás közben...?
Mondjuk a kislányon azt az egyet felesleges számon kérni, hogy nem tudja, hogy a szintezéshez levegő is kellene. Ne várj ilyen logikákat.
Én mikor vittem magammal egy rakodót, aki mutatta az utat az egyik városban, akkor mondja, hogy itt forduljak jobbra.
Jó szűk utca volt, engedem ki az elejét, az meg óbégat, hogy itt-itt! Mondom ember nyugodj meg, nem úgy fordul, mint egy személyautó, másképp nem férek be.
Ja? Jó!
Kamionok között dolgozik, meg látja a mozgásukat nap mint nap. Ha még ez sem esett le, akkor ne várj ilyet, hogy a szintezésnek a működéséhez értsen a csaj. -
Lett is.
Gyerekek, hogy ezek a szánalomra méltó csehek mennyire, de mennyire mérhetetlenül buták, és ostobák...
Senki, de senki nem beszél semmilyen nyelvet.
De annyira nem, hogy azt is képtelen elmakogni a debilje, hogy "rampa, office, document"
Ebből le tudná szűrni a fasz kamionos, hogy a rámpa melletti irodában van a dokumentuma.
Éjfél előtt behívtak rakni.
Előtte 3 órán át ment a harc, hogy ki fog venni 160 euróért két végzárót, mert egy nem elég, de a szokásos kettő sem, három az ameddig elszámolsz, és amíg elszámolsz az három legyen. Négyet szádra ne vedd, miképp a kettőt sem, kivéve ha számolásod háromig folytatod... Mindegy, megoldódott, lehet venni a helyszínen, a kis raktárukban van vagy 80 100 darab.
Feltételezem, hogy mivel számlát nem tudnak adni, valami retek féreg kitalálta, hogy kérjünk hármat, annyi szinte senkinél nincs, így majd futja kenyérre hónap végén is...Cím nincs ráírva a papírra amit adnak, QR kódot olvasd be, az megnyit egy appot, az mutatja, hogy hova kell menni. De ha nincs neted? Mert akármiért nincs?
Mindegy.
Odamegyek ahova kellett, egész könnyen check in, el körbe, jobbra balra a térkép alapján, rámpára rá, rászintezek, fasza.
Bemegyek (mondom senki nem beszél emberi nyelvet), elbarkóbázzuk, hogy mi van, kérik a kulcsot.
Minek? Várjál b+ bezártam az autót. Kimegyek, kinyitom, vissza, kulcsot odaadom.
Nyalogasd b+...
Örömöm tovább fokozta, hogy 12 óra munkaidő felé haladtam, és prágától északnyugatra van ez a szemétdomb, onnan bő kétszáz a német határ.
Stuttgart fölé megyek, szóval rozvadov, és elkezdett esni a hó is...
Szóval, minden frankó, egyszer csak jön ki a leány, hogy emeljek rá a pótra.
Kérdezem, hogy kulcs?
Az nincs.
Nincs kulcs, nincs levegő.
Nem érti. (Ennyire kib.szott ostobák)
Mondom key, schlüssel, chiave, kuruma no kagi, motor brumm brumm, psssszt, tréler, magic!
Nem érti.
Átvették a francia debil módszert (bocs HoTaZo).
A rámpakapura felakasztják a kulcsot, így amikor felhúzzák, akkor megy vele a kulcs is.
(Ha bedöglik a kapu, és nem jön le, akkor mi van? Ott kell hétvégézni, karácsonyozni?)
Nem bazdmeg, kikészülök ezektől.
Oké, lett levegő, pót fel, kulcs vissza.
Pár perc kislány megint jön, kész. (Ezt is csehül, finisht sem ismerik)
Smsben küldik a plomba számát. Nem értettem, de oké, leszarom, haladjunk. Annyit pozitívumként, hogy összetolta a targis a két új végzárót, a csomagolást meg kidobta. Ez tényleg a korrektség kedvéért leírom.
Összerakom a pótot, elindulok kifelé, kijáratnál bemegyek a portáshoz.
Na itt kezdődtek a gondok.
Faszihoz képest Matolcsynak semmi szüksége szemészre, ember kajak kaméleon. Mint Edguar a MIB első részében.
Kérdezem, hogy "cmr?" (Közben már 13. óra felé haladok, éjjel 1 lassan, parkolóhely probléma...)
Én tényleg türelmes vagyok, sose ordítottam még senkivel, de itt a határán voltam.
Itt jön be a "rampa office document" dolog. Ennyit nem bír elmondani, ugyan azt a mondatot mondta a fasz, egyre hangosabban. A cmrt értettem, meg a papírt, meg a plombaszámot.
Töltöttem cmrt.
Nem jó.
Mutatom, hogy nem kaptam smsben plombaszámot.
Nem jó.
Közben mérlegelnének a mögöttem állók, félreálltam, gondoltam visszaballagok a kellemes mínusz 7ben, hóesésben, szélben a rámpához a kurva offiszba.
Hát nem ott vannak a papírjaim?
Se a csaj, se a targis nem mondta, nem mutatta, nem jelezte, hogy dokument ott, office.
Simán elköszöntek mosolyogva...
Visszamentem az autóhoz, Kuszaszem-professzornak odaadtam a paksamétát, végigpecsételte, és rajtolhattam.
Hegyen, völgyön, takarítatlan bundeszon 20km, 3 centi hóban, 39 tonnával.
Élmény volt.Soha többet nem rakok ebben az országban se fel se le.
-
HoTaZo
addikt
Ja és az ADR felújító is meglett ma.
2x20 kérdés 1+3 hiba.
Szerintem jó a metodika, hogy átolvasni az anyagot, amikor csak lehet, de vezetés közben is lehet rögzíteni a kérdésekre a jó válaszokat egy felolvasó alkalmazással.Amúgy nem tartom kizártnak, hogy pár havonta átolvasni, lefuttatni párszor a felolvasást mind a két anyagból (GKI+ADR), hogy ne felejtődjön olyan könnyen az anyag.
-
válasz
HoTaZo
üzenetére

Ilyenre
Tök egyszerű, kivágod a lukas részt, és a két végét egyszerűen beletolod ebbe. Aztán minél inkább ki akar jönni a cső, annál szorosabban fogja.
Annyira jól működik, hogy tegnap este véletlenül beleakadt a traktor kábeltartó részébe a toldó, és nem engedte el, olyannyira nem, hogy a kutyafejbe menő menetes részből szakadt ki a műanyag, nem a toldóból csúszott ki.
Szóval stabilan megfogja. -
Urak
Én egy szóval sem mondtam, hogy ez normális lenne.
De ha extra gyorsan kell a cucc, akkor furgon marad.
Hallottam olyanról, hogy 7 furgont hívtak egy céghez, és mind a hét ugyan oda ment, 1500km-erre 20 óra átállóval.
Ez a logisztika halála...Más.
Van ilyen kütyü. Légtömlő toldó izé.
Ajánlom mindenkinek, hogy vegyek kettőt hármat, jó szolgálatot tehet.
Pont a körforgalomban pukkant el a piros, mert eldörzsölődött. Kivágtam a hibás szakaszt egy késsel, két végét beletoltam a cuccba, és hajrá tovább.
Melegen ajánlott cucc, orbitális szopástól menthet meg. -
válasz
Agyrák666
üzenetére
Egyik cégemnél a hűtősök rendszeren csinálták, hogy elindultak görögből, ahol adta éppen, magyaroknál vagy ausztriában feldobta a mágnest. Osztrák-németet átütötte vele, így angliába már tiszta idővel érkezett a lerakóra és persze mágnes nélkül ment át. Büszke volt rá, hogy mennyit keres havonta. Vannak ilyen agyhalottak. Persze ehhez megint cég is kell, aki ebben partner, vagy éppen el is várja.
-
-
Attól függ. Dolgoztam már olyan helyen, ahol tőlem egy méterre volt a kamera. Amúgy a vezetőt nem értem minek kellene figyelni. Ha balesetet okoz, mindegy mit csinált közben. A körülmények pedig a külső kamerából is visszakövethetőek.
Persze ha bevezetik amúgy sincs mit tenni.
Inkább megsürgethetnék a furgonok tachográfozását. Ez az emberke is 2400km-t tolt le itt 1,5 nap alatt, sokszor olyan mint egy élőhalott. Volt olyan videója, ahol azt magyarázta el, hogy lehet a lázlappal cselezni, hogy kvázi folyamatosan vezethess. Az ilyen zombikat ki kellene már tiltani az utakról. Persze ehhez olyan emberek is kellenek, akik ezt megcsinálják. Eleve azt a rendszert kellene megszüntetni, hogy ilyet egyáltalán fizikailag meg lehessen csinálni, "elvárhassa" a munkáltató. Amíg ezen nem változtatnak, addig találnak is rá embert.
-
HoTaZo
addikt
& Somatom
Igen, attól is függ, hogy min, s merre mész.
A rakodásomhoz a legjegesebb rámpát kaptam, épphogy a rámpán voltam, korrigálni már semmit.
Mondtam a rakodónak, hogy amennyire csak lehet terhelje előre, mivel az össz teher 8t, pót ⅔-ig rakva.
Pót segge kiemelt, difi összezár, Bogi fent. Kicsit makrancosan, de meglendült. Papírozás után már leengedett bogival indultam.
Nekem csak álló helyzetben, üresben, 3x féket letaposva teszi le. Motor leállítás után újra lehet kezdeni a műveletet. -
chop
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
En tuti leengednem, nagyobb felulet = nagyobb fekhatas. En alapbol nem attol felek, hogy nem tudok elindulni, hanem attol, hogy nem tudok megallni. Abbol lehet a nagyobb baj.
Nekem most elerhetetlen idoket ad, nem tudok 10 ora alatt 800 km-t menni. Aztan meg kerdi felrakas utan, hogy akkor mikorra erek oda. Pontosan. Majd' 900 km, sok bundesz. Hatdemostkomolyan...
-
HoTaZo
addikt
Drezda, Usty N.Leben felől jöttem, akkor még nem volt semmi, később kezdett rá, addig vígan tudtam előzni, főleg az emelkedőkön. 8t göngyöleg van rajtam.
Apropó! Ti mit tartok fontosabbnak ilyenkor? Hadd legyen több a húzón (Bogi fent) vagy bogit le, hogy több felülettel érintkezzen a pót az úthoz?
Én a bogit le mellett döntöttem.chop : 16:15-kor zártam műszakot. Parkoló kifizetés, fürdés, kajarendelés, mire az autó irányába kerültem már sötét volt. Igaz, csak pár centi hó hullott közben, de én ilyenkor nem állok be 10km-es dugóba! 4:30 vezetésre vagyok a BILK-től, abba beiktatok még egy pihit. 5-kor indulva is odaérek délelőtt. Aztán remélem, hogy indulok hazafelé, péntek ADR...
Nem tudom, hogy mennyi most a cseh pálya. Az új boxok óta post-pay van. Határ előtt 10km-rel átlököm a kart az elosztón, hogy töltődjön az OBU, oszt' ennyi.
-
chop
őstag
válasz
HoTaZo
üzenetére
Negyed 6-kor en is kialltam Rozvadovnal, nem fogok feloraval kesobb szakado hoesesben parkoloert harcolni senkivel. Mondtam az iranyitonak is, hogy hat-fel het korul vege a kutas helyeknek, a felhajtokon (az SOS-oblokben meg plane) meg egyaltalan nem szeretnek aludni. Egy nezi csak el es beledjon.
Szegyen, hogy egyaltalan ra vannak kenyszeritve a soforok, hogy ott alljanak meg. Ha nem lenne a ket Wabis parkolo, akkor nagyon szivnam a fogam, mert most megnyertem egy Leva - Schweinfurtos korfuvart, a tot szakasz szinte vegig bundesz, ugyhogy csodalatos.
Egyebkent az normalis, hogy haromszor mentem at a cseheken es a box megevett 200 eurot? Harmadjara mar at se ertem. Rozvadov - Hodonin a viszonylat.
-
chop
őstag
Egy oraja ertem be a csehekhez, reggelre szerintem nem fogok kilatszodni a ho alol. Kurvajo.
Ahhoz kepest, hogy multor hetezer korul mentem majdnem 4 het alatt, most ket es fel el het alatt meglett ez a tav.
-
Qtya123
őstag
Mármint hogy érted? Miután visszatettem ágyra, vártam még 11 percet és annyit is számolt.
Vagy miután előre gurultam és kormányból kalapácsra váltott, mikor megálltam, akkor a kalapácson várjak 1 percet?
Siemens egyébként, szóval akkor az lehet, amit Intruder kolléga mond.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Szia! Nemminden Tachográffal müködik régebbi Siemensek amikell én jártam nem tudták , már egy ideje Soneridge-vel járok ezekből szinte mind tudta, de volt már ezzel is hogy csak szétakasztani gurultam előre 1m ert és elvesztette a pihenőt, volt hogynégykézben jártunk egyikünknek megmaradt a pihenője a másik kinullázódott
-
Qtya123
őstag
Ez a tachográf 1 percen belül nem ugrik át dolog hogyan működik?
Az előbb ki akartam próbálni. Pihenőn volt 23 perce, beindítottam és előrébb gurultam kb 2 métert és rögtön visszanyomtam pihenőre. De nem folytatta a 23 percet, hanem nulláról újra elkezdte számolni.
-
csibe1
addikt
Linkeld be a késes topikba!

-
válasz
Qtya123
üzenetére
Nem fog.
90el is végig mehetsz, akkor sem fog.
Érdi emelkedőn érdemes ésszel menni, mert a hídról szoktak mérni, és utána van amikor kivesznek, az meg ugye 73ra már bünti, mert helyszíni.
Mostanában amúgy már kezdenek ráállni erre, mert elkezdték betartani a népek a közig-limitet, és nem folyik be annyi a kasszába.
"Ki a kicsit nem becsüli", a lóvé meg ugye kell az 5-6ezer milliárdos hiány miatt
-
Qtya123
őstag
M0-án mennyinél mérnek a fix traffik?
Ilyenre gondolok: [kép]M0-án én óvatos vagyok. Sokan nyomják 90-el, én 83 körül szoktam menni. De ma lejtőn 87 körülire gurultam, mintha villant volna...

Egyáltalán ezek a régi radarosak vakku szerűen villannak, fehér fénnyel? Mert mintha olyat láttam volna.
De itt meg vörös: [link] -
válasz
capafog23
üzenetére
Románia pl nem Schengeni (
) szóval oda kell.
Sok helyre az útlevelet kérik regisztráláskor.
Kártyával várd meg a CE-t, amikor az megvan, akkor ballagj be, lesz sztárfotó, onnan pár munkanap és hozza a posta.
Aztán ha minden összeállt, és nekiálltál kamionozni... "Kár érte. Kiváló ügynök volt" -
capafog23
őstag
Sziasztok,
eléggé a kamionos jogsi végefelé járok (legalábbis szerintem, aztán majd kijavítotok ha valami kimaradt)
CE forgalmira megyek elvileg január elején (várakozni kell)
GKI szintén január eleje
PÁV II-n ma voltam meglett korlátlanraMég útlevelet akarom kikérni idén vagy január első napjaiban.
Ahogy néztem valamelyik cég kéri, bár nem értem EU-ba meg akár angolba nem elég a személyi?Illetve a digitális tachográf kártya kell még, azt már kikérjem most C-vel? vagy várjam meg a CE végét?
Ha jól látom a neten, el kell mennem személyesen megyei közlekedési felügyelőség-re?Kihagytam valamit amire még "szükségem van"?
-
Km díj amúgy EU jog ellenes ha jól tudom.
Mint ahogy a túlfogyasztásért levonás is. -
Qtya123
őstag
Állok a rámpán, egyszercsak jön oda egy másik sofőr és elkezd panaszkodni, hogy a töke kivan az egésszel, mert reggel 7 óta áll a rámpán (délután 2 volt) és nem rakodják, majd csak este.
Panaszolta, hogy nem napidíjban, hanem km-ben fizetik és ma lónak a tökét fogja keresni, konkrétan eddig ma keresett 2.200 Ft-ot és vett kaját 2.500 Ft-ért.Még mindig vannak ilyen cégek?
Új MAN kamionnal volt, cég nevére már nem emlékszem, de szoktam látni a kamionjait. -
chop
őstag
válasz
Di Natale
üzenetére
Szakmunkakkal, illetve a kepzettebbek fehergalleros munkaval. A fuvarozashoz nem szukseges, hogy helyi legyel, ismerd a nyelvet, stb., ezert a piac elintezi, hogy ezt a termelesi tenyezot olcsobban (kelet-europa, ugye) szerezze be. Az angolnak, nemetnek meg ez a berszint ezert a munkaert es korulmenyekert nem vonzo, ezert inkabb elmegy oda, ahol megkapja egy sofor penzet; de nem sofor munkaert.
Lehet sajnos fikazni, hogy kocsog nyugat, de szerintem ebben semmi szemelyes nincs, ilyen a kapitalizmus logikaja.
-
-
ALgore2
tag
Ezt is és az egyéb adatot is rögzítette és, amint volt hálózat küldött az mindent! Már évekkel ezelőtt így működött, mostanra már biztos fejlettebb minden.
Lehetett gps és mobil hálózat zavarót alkalmazni, de nem volt értelme, mert a tárolóhoz nem lehetett hozzáférni, nem csak a kamerás dologról beszélek....) és pár órás kimaradás miatt, már szervizbe kellett menni!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motoros topic
- Hardcore café
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Futás, futópályák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ami miatt betelt a pohár az állandó elvárás, ne hibazz soha, különben levesszuk a fejed… és az éves munkadert kaptál 2 szaloncukrot meg egy mandarint mikor milliókat termelsz ki havi szinten.