Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
Fido01
üzenetére
Banknal vagyok, hetente 1x kellene hivatalosan bejarni, de a feladat jellege miatt jarok be heti 3-4x. Van emberke aki soha nem jar be, nem is egy. Szoval ezt azert nem kell tulmisztifikalni.
Viszont egy PM-nel szerintem be kell nyelni a bekat, hogy igenis bent kell lenni, ha a csapat egy/nagy resze is bent van. Kulcsfontossagunak tartom ebben a poziban az "egyutt elest" a projecttel.
-
donandres
csendes újonc
válasz
Fido01
üzenetére
Szerintem is a junior PM vagy Product Owner pozíciókat kellene elsősorban nézegetned, bérsávnak meg belőni a junior tetejét, medior alját, inkább pénzügyi multiknál nézelődj, onnan azért a junior PM poziból viszonylag hamar feljebb is tudsz lépni.
Certek közül a PMP lett mostanság nagyon divatos, de szerintem azzal még ráérsz.
-
törölt tag
válasz
Fido01
üzenetére
Először jelentkezz PM pozikra, deritsd ki hogy mennyire van igy igény rád, és mennyi pénzt tudsz elkérni. Certek ráérnek utána is előtte nem sok értelme van szerintem. Így hogy nincs PM tapasztalat, gondolom junior legteteje - medior közepe - teteje a max amit megadnak feltételezem...
Ez az idei Hays + 20% azért kicsit erős kijelentés úgy általánosságban...
Amúgy meg egy szerencsejáték az egész piac én azt láttam. Mostanában a soft skilleket és az angol nyelvtudást jobban megfizetik mint a hard skilleket amugy, szóval szerencséd van. -
azbest
félisten
válasz
Fido01
üzenetére
Az átalánynál januártól nincs mellékállásra járulékminimum, mert a főállás adja a járulékminimumot. És tevékenységfajtától függően 2M, 6M vagy 12M bevételig mellékállásban gyakorlatilag adómentes (csak iparűzési rész marad) főállásban meg addig a szintig minimálbérre fizet járulékot, szjat meg semmire a szintig.
Mintha direkt erre készültek volna már eleve.Agyvérzést fognak kapni az egyéni vállalkozókat köpködők
-
grün
csendes tag
válasz
Fido01
üzenetére
Figyelembe vetted a többes jogviszonyt? Alkalmazott és megbízási szerződés egyszerre.
Szóval van - minimum 36 órás - főállás és amellett vállal megbízást.Nem nyugdíjas, nem külföldi. 10% költséghányadról megfeledkeztem. A megbízási díj eléri a minimálbér 30%-át és a megbízás 30 napnál hosszabb, rendszeres.
A megbízási díj után lesz így járulékfizetési kötelezettség a kifizetőnél és a megbízottnál?
Tudtommal nem. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Fido01
üzenetére
bátyám vezető egy nagy nyugati multi IT részlegén, és vannak hirdetéseik, hogy keresnek pl data science-re embert, és oda az van írva, hogy minimum msc-t kérnek.
De valójában a csapat felének nincs mscje, és egyébként bárkit felvesznek, aki az alapokat tudja.
Azért van odaírva, hogy msc, mert csomó idióta jelentkezik és talán így kevesebb. (nem tudom működik-e, valamiért ki van ez adva, de amúgy nem foglalkoznak vele) -
válasz
Fido01
üzenetére
Mert a data science egy nagy gyűjtőszó, és rengeteg dolgot takar. Van senior statisztikus, aki hozzá tanult egy kis pythont, és ökonometriai modelleket épít. Ez ugye közgáz-túlsúlyos. És van, aki adatkupacokat túr ki (No)SQL adatbázisokból, és azokon végez mindenféle műveleteket beépített függvényekkel. Ez IT-túlsúlyos. Szóval mindig az adott pozileírás mondja meg, hogy kire is van szükség!
-
Marky18
aktív tag
válasz
Fido01
üzenetére
DE-kent folyamatosan kapom a Linkedin uzeneteket, itthonrol es kulfoldrol is. Kereslet van, viszont nem eleg az SQL tudas, projekttol fuggoen szukseg lehet DevOps es Cloud ismeretre is. Nyelvnek altalaban Python, Scala, Java, .NET az, ami porog.
Ez mar igy is eleg szeles, es akkor meg nem is beszeltunk valami dobozos termekrol, amit a tisztelt management le akar tolni az engineerek torkan...
-
Kickass
őstag
válasz
Fido01
üzenetére
A pénzügyi szolgáltató központokkal kapcsolatban gondolom majd mások kiokosítanak.
Viszont amit én észrevettem, hogy sok Service Delivery Manager pozinál a pénzügyi háttér a fontosabb. Így lehet megpróbálnék a helyedben ezen a vonalon is próbálkozni, hátha akad egy full remote lehetőség, max. lesz 2-3 éved eldönteni melyik vonalon is mennél tovább (mivel elég öszvér pozi, IT felé is orientálódhatsz). SDM esetében a junior fizu is 800k bruttó körül alakul.
Ha az angolod tényleg C1 volt azt azért nem nehéz visszahozni és nagy előny lesz főleg multiknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy meg egy szerencsejáték az egész piac én azt láttam. Mostanában a soft skilleket és az angol nyelvtudást jobban megfizetik mint a hard skilleket amugy, szóval szerencséd van.
Azóta nem csinálok ilyet.