Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
grün
csendes tag
40 évesen, banki tapasztalattal és végzettséggel gondolkodom a váltáson, tanuláson.
Mi a legrövidebb út kideríteni, hogy van e IT affinitásom?
1 év tanulást szánok rá kezdésnek (max 2 év). Főiskolai ráképzés nem kizárt, ha nagyon szükséges.
Korból adódóan nincs sok próbálgatási lehetőség és jó lenne tudatosan haladni. Másrészt szempont a sikerélmény, örömlelés is.Két irányon agyalok:
a) Megyek tovább banki vonalon és kiegészítem a tudást: SQL, VBA, makró, adatelemző? Tesztelő? Egyéb ötlet? Vezetői irány és projekt manager egyelőre kihúzva.
Mivel lehet a legjobban haladni tanulás és bér szempontból manapság ?
Mi alapján derül ki, hogy kinek melyik terület fekszik?b) IT irányba megyek tovább.
Mi alapján választanátok magatoknak szakterületet?
Ha megvan az irány, akkor mi a helyes kezdő lépés? Tanfolyam, önképzés?6-12 hónap múlva fel lehet mutatni eredményt, ha az elhelyezkedést és minimum 700e bruttó bért tekintjük annak?
[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz BlueAthlon #25227 üzenetére
Értékpapír terület. Ahova leggyorsabban tudnám magam specializálni, az rendszerfejlesztés, üzleti specifikáció írás és tesztelés. Van benne némi tapasztalatom, de nincs alátámasztva pozíció oldalról a CV-ben és IT skill oldalról sem.
Jelentésszolgálat és compliance minimális, termékfejlesztés és ügyféloldal semmi, számviteli oldal felejtős (nem is cél).IT skill oldalról mit érdemes hozzáfejleszteni? SQL, Java, VBA?
SAPval nem találkoztam a pozíció kiírásoknál.BorisAn
Ismerőseid a váltásnál mi alapján választottak területet?[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz Vision #25233 üzenetére
A nemzetközibb tudás és az állandó HO miatt napirenden van, hogy full IT vonalra váltsak. (Feltehetően nem nekem való, de érdekel a váltás folyamata) Mi alapján választ IT területet az ember, honnan tudja, hogy miben lesz tehetsége, készsége? 0-ról indulva!
#25238 Tapsi: milyen feladatokkal kínálnak meg egy hibrid üzleti tanácsadót?
#25234 djgeg : írok PM-et. Egészen őrült összeg a napi 120-150e.
#25235 HoTDoG : a bruttó 700 a teljes váltásnál lenne cél (1 éven belül). Pénzügyi vonalon maradva br 850, váltáskor.
#25237 BlueAthlon:
VBA tudás > SQL? Vagy az SQL eladhatóbb?
Elegendő lesz SQL tudással felvértezni magam és rámehetek a rendszerszervező, BA vonalra?
15-20 óra időráfordítással tényleg elérhető egy intermediate SQL szint, programozási előélet nélkül?[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz VirsLee #25252 üzenetére
üzleti oldalon is haszontalan a VBA?
ha jól értelmezem, egy jó BA érti a folyamatot, jó soft skillekkel rendelkezik és képes rendszerben gondolkodni? Milyen IT skillre van szüksége?
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #25257 üzenetére
köszönöm mindenkinek!
-
grün
csendes tag
8 órás alkalmazotti jogviszony mellett a megbízási szerződésekből csak 15% szja levonás van és nincs járulékfizetési kötelezettség sem a kifizetőnél, sem a megbízottnál?
100,000 ft megbízási szerződés
megbízott kézhez kap: 85,000
kifizető teljes költsége: 100,000 -
grün
csendes tag
válasz Fido01 #25284 üzenetére
Figyelembe vetted a többes jogviszonyt? Alkalmazott és megbízási szerződés egyszerre.
Szóval van - minimum 36 órás - főállás és amellett vállal megbízást.Nem nyugdíjas, nem külföldi. 10% költséghányadról megfeledkeztem. A megbízási díj eléri a minimálbér 30%-át és a megbízás 30 napnál hosszabb, rendszeres.
A megbízási díj után lesz így járulékfizetési kötelezettség a kifizetőnél és a megbízottnál?
Tudtommal nem. -
grün
csendes tag
Ha egy munkaerő-közvetítő cég partnerségben áll a mostani munkáltatómmal, akkor engem nem közvetíthet ki más céghez?
Interjú közben derült ki, pedig megkapták előzetesen a CV-m. A szakterületem 90%-át lefedik azok a cégek, akikkel partnerségben vannak. Azon gondolkodom, hogyan lesz így közvetíthető ügyfelük?
[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
Hays számok mérvadónak számítanak?
Business Analyst fizukat nézem.min / max / tipikus
2019-ben az alábbiak szerint alakult: 450/800/600
2022-ben: 500/750/650Három év alatt 10%-ot emelkedett és a maximum csökkent.
-
grün
csendes tag
Hogy alakul a tiszta munkaidőtök?
Fizetésen túl szerintem hangsúlyos tényező a munka-szabadidő egyensúly
Ide sorolnám, hogy az ember elintéz valamit munkaidőben, olvasgat, kapcsolatot épít.
Nálam ez kb 50% lehet hosszútávon. -
grün
csendes tag
Munkahely váltásnál a két alkalmazotti viszony között hány nap szünetet lehet tartani, hogy a TB jogviszonyban ennek ne legyen következménye?
Máshol is szerepe lehet?
Gondolkodom 7-14 nap szünetben (naptári nap).[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #26589 üzenetére
Nem igénylek semmit most, amihez kellene, csak később ne legyen bajom ebből.
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #26596 üzenetére
7 napra álláskeresési járadékot?
Több százezer forint? Nem a bér bizonyos százalékát adják?Önként lennék munka nélkül.
-
grün
csendes tag
Találkoztatok már személyiség / pszichológia teszttel interjúk során?
Hogan HPI: azt nézik, hogy az adott személyiségprofil megfelel e az adott munkakörhöz és az agilis módszertanhoz.Fordítva lennék kíváncsi egy táblázatra, hogy adott személyiség milyen munkakörökhöz jó?
(Elvégre nem a munkakörhöz igazítom a személyiségemet, hanem fordítva.) -
grün
csendes tag
válasz -Skylake- #26645 üzenetére
"egy teljesen extrovertált emberekből álló csapatba keresnek, te meg extrém introvertált vagy, az meg nem lesz tanulható"
Erre odafigyelnek?
Jól tud működni egy csapat, ami csak extrovertált emberekből áll?#26650 D1Rect:
Szerződéssel is ki tudnak rúgni próbaidő alatt a legelső napon. Véd valami ellen a szerződés?[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz bandus #26625 üzenetére
Ez a MBTI (Myers-Briggs féle) teszt.
Személyiség típust néz, de szerintem ez távolabbról tekint az adott személyre.
Ez alapján nem lehet konkrét, ideális munkakört választani.A HTI méri a kompetenciákat is. Szerintem az alkalmasabb lenne pályaválasztásra.
[ Szerkesztve ]
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #26675 üzenetére
Az mbti írta ezt neked, amit dőlt betűvel írtál?
Elütöttem, HPI (Hogan).
-
grün
csendes tag
válasz favagoJoska #26605 üzenetére
Ez legális egyébként?
Kedden bejelentkezel munkanélkülire, csütörtökön meg kijelentkezel, hogy találtál munkát?
Kifizetik vizsgálódás nélkül a 3*150,000 80%-át?Állandó vagy a levelezési lakcím szerinti munkaügyi központba szokás bejelentkezni?
-
grün
csendes tag
válasz CyberPunk666 #27199 üzenetére
Utólag beviszem az új munkaszerződést és visszamenőleges dátummal megszüntetik / lezárják a munkanélküli státuszt?
-
grün
csendes tag
[Megérkeztek a 2 millió forintos fizetések Magyarországra!]
Fogtechnikus 2-300e ft?
Ékszerkészítő szintúgy?Fodrászt és kozmetikust értem, mert feketén dolgoznak.
-
grün
csendes tag
Üzleti elemző munkakörben milyen fizetés reális mostanában?
Budapesten
2 év tapasztalat ebben a munkakörben (összességében 18 év)
Az infláció nagyon megette a fizetésemet és szó sem lesz idén a 2 számjegyű emelésről.Magyar Államkincstár hirdet egy BA/ Rendszerszervező pozit.
Már a látszatra se adnak, hogy odaírják a versenyképes fizutAmit kínálunk:
Cafeteria.
Munkába járás támogatása.
Egészségügyi szűrővizsgálat lehetősége.
Képzés/továbbképzési lehetőség.
Juttatások (családalapítási, gyermeknevelési, iskolakezdési támogatás), gyermekprogramok (mikulás, gyermeknap, tábor stb.).
Üdülési/sportolási lehetőségek.
Tömegközlekedéssel jól megközelíthető munkahely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest