Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegetableman
csendes tag
válasz
vegetableman
üzenetére
Na, az ősz folyamán végigmentem az összes olyan budapesti machine learning pozíción, ami a kiírás alapján kicsit is relevánsnak/ígéretesnek tűnt. A többség LinkedIn-es megkeresés volt, egy-kettőre én jelentkeztem, de az olyanokat meg se próbáltam, ahol már a job posting alapján se szerettem volna dolgozni (pl. kifejezetten juniort kerestek, igazából data engineert/szoftverfejlesztőt kerestek, aki max. kicsit ért ML dolgokhoz is, maguk se tudták, hogy mit kerestek, vagy csak max. heti 1-2 HO engedélyezett stb.) Maradt kb. 8 pozi.
A legtöbb helyen semmi esetre sem tudták volna megadni a br. 1,7M alapfizetést, ami Hays alapján a medior közepe/senior alja (ennél többet kértem elsőre, ez már a végső szám volt, amiért elgondolkoztam volna a teljes csomag meg az interjúk alapján kialakult benyomás függvényében).
Két hely volt, akik kifejezetten seniort kerestek, az egyiknél br. 1,9 lett volna a sáv legteteje (Hays szerint ez a tipikus senior fizu), viszont ott menet közben derült ki, hogy ott is csak érintőlegesen kell ML-lel foglalkozni és valójában DevOps-ost keresnek. A másik hellyel most már lassan egy hónapja nem sikerül második körös interjúra időpontot egyeztetni, úgyhogy egyelőre azt is elengedtem. Ott egyébként "nincsenek bérsávok", 2,1M-ra azt mondták, h tök oké (tehát valszeg feljebb is lehetne menni), viszont kerekperec megmondták, hogy sok a túlóra, USÁ-val kell rendszeresen este meetingelni és nyáron nem lehet szabira menni.
Időközben a jelenlegi helyemen is kaptam 20+% fizetésmelést (br. 1,4M így az alapfizu + bónusz stb.), amivel nem vagyok száz százalékosan elégedett, de kevésbé van fizetés FOMO-m, látva hogy ami nekem most elérhető, az azért többnyire lényegesen a Hays számok alatt van. Következő kör jövőre a külföldi full remote pozik (egyre már most is interjúztam, de ott végül a domain knowledge-em nem volt elég a senior szinthez).
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
vegetableman
üzenetére
+ látom, hogy ez egy eldobható account, ezért kiírom nyilvánosan, hogy írtam neked pm-t, mert gondolom másképp sose fogsz újra bejelentkezni és értesülni róla.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
vegetableman
üzenetére
A területen valószínűleg nagyon pici a minta, nem sok ilyen pozíció lehet az országban összesen, bár ez sajnos nem derül ki a hays guideból. Pláne 5+ éves senior meg elfér egy asztal körül.
Emiatt szerintem hatalmas eltérések lehetnek cégek között, és nem annyira alkalmazható rá egy standard érték. Kb fel tudod venni az összes céggel a kapcsolatot, aki itthon ilyet keres és megkérdezni őket, hogy nekik mennyit érsz. -
n00n
őstag
válasz
vegetableman
üzenetére
Én mindig kérek egy kb bérsávot a recruitertől, vagy különben el se indul a beszélgetés. Érdekes módon, most már 10-ből 6 meg is szokta írni. 3 elsőre, a másik három akkor amikor visszaírom a nemleges válaszra, hogy köszi, akkor hagyjuk
-
Xero
nagyúr
válasz
vegetableman
üzenetére
Hays teteje +20% volt eddig nalam az alapszabaly (de most nehez lekovetni a piacot ez alapjan), vagy talald ki mennyiert valtanal, plusz beren kivuli juttatasok es arra 20%, igy ha alkudoznak meg akkor is rendben vagy. Azt irod 1.7-ert valtanal, akkor en legalabb 2.3-2.4-t mondanek.
Az 5 evvel en meg azert nem lonem meg a tetejet, az inkabb 10-15+ ev, bar manapsag barmi lehetseges. Mar mi is eleg ketsegbeesetten keressuk az embereket.

Új hozzászólás Aktív témák
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Eladó Workstation - Lenovo P15S gen2 (11.gen Core I7 32Gb DDR4 1 Tb SSD 4Gb Nvidia)
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- PS5 dobozában (2025.09-ben vásárolt) 2 év gar, számla!
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest