Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VirsLee

támogató

válasz djgeg #19941 üzenetére

Azt hiszem itt most Te értettél nagyon félre.
    "elsősorban azért használják, mert flexibilisebb, rövidebb ciklusokkal operál és így növelheti hatékonyságot/gyorsabb piaci egyéb vátlozásokhoz történő adaptációt tesz lehetővé ez által csökkenthet risket."
    Erre irtam, hogy ott a mintacég és Te sem tudtad megmondani, hogy mitől lett jó nekik, hogy átálltak teljesen agilisra. Én azt gondolom, hogy pont az ilyen cégek esetében lehetne mérni a hatékonyságot. Egy cég, ami egy olyan piacon versenyez, ahol nincs extrán egyedi termék, ami kiemeli a sok közül. Számit a hatékonyság, az alkalmazkodás, stb.

Az extrán aggressziv hozzáállásra pedig Te is hozod a példát, ami kicsit a hittéritőkre emlékeztet:
    "nem jól használják ami lehet vezetőségi hiba, transzformációs hiba vagy egyszerűen az alkamazottak nem alkalmasak rá... begyöpösödött, leszarok mindent mentalitású átlag jó magyar cégnél elhiszem... Ezek a fröcsögések pont azoktól jönnek..."
    Ez itt a baj, hogy számos kritikát fel tudsz sorolni a cégekről, az emberekről, a hozzáállásról, de semmit a módszertanról magáról. A Te szemedben, ha valahol ez nem működik, vagy valakik ezt nem tartják jónak, azok fröcsögnek és begyöpösödöttek. Vedd már észre, hogy ez csak 1 azaz EGY módszertan a sok közül. Nem a spanyolviaszt találták. Nem a rák ellenszerét. Valamiért mégis úgy adják el a tanácsadó cégek, hogy mindenre IS jó.

Mint irtam, csak Te szerintem azt is "fröcsögésnek" tituláltad. A módszertannak meg vannak a maga előnyei és hátrányai. Ellenben az igényhez kell módszertant választani, nem pedig a módszertanhoz kell cégeket átalakitani.

Egyezzünk ki abban, hogy az agilisnek is vannak előnyei és hátrányai.
    Egyezzünk ki abban, hogy nem mindig az agilis a jó választás.
    Egyezzünk ki abban, hogy azért, mert valaki nincs veled egy véleményen még nem biztos, hogy begyöpösödött és fröcsög.

• djgeg

őstag

válasz djgeg #19941 üzenetére

ui.: BTW Nem találkoztam olyan normális/jó fejlesztővel aki ne lett volna agilis, legalább mentalitásban, még ha nem is agilis módszertannal dolgoztak.

Új hozzászólás Aktív témák