Aktív témák

• steve@prhw

őstag

válasz fasyrt #3288 üzenetére

A benzináras dolog nem a legjobb, valóban. Én ezt a levelet írtam nekik:

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon jó a témafelvetés, bízom benne, hogy jobbá lehet, jobbá lehetne tenni a közlekedésünket.

A kötelező biztosítás régóta vörös posztó a szememben: nem definiálható pontosan, hogy autóra vagy személyre vonatkozik-e, ezáltal véleményem szerint igazságtalan. Például: károkozás esetén csökken a bónuszom az adott autónál, de tegyük fel, hogy két jármű van a nevemen. Ha a ''tiszta'' autónál kívánok biztosítást váltani, ott is felmerül a kérdés: okozott-e balesetet az elmúlt két évben. Én, vagy az autó? Ezt még tetézi, ha nem is én vezettem. Hiszen akkor sem én, sem a ''tiszta'' autó nem balesetezett, a számítógép viszont könnyen lehet, hogy azt mondja, hogy de bizony.

Sokkal igazságosabb lehetne, ha jogosítványhoz kötődne a kötelező, pár év átmeneti időszak után a kedvezményeket is a jelenlegi rendszerhez hasonlóan lehetne számolni, mindössze annyi lenne a különbség, hogy nem veszne el a bonus, ha nincs nevemen autó (főnököm emiatt bukta el, a korlátlan használatú cégautó miatt eladta a sajátját...) és nem csak az fizetne, akinek autó van a nevén. Tény, hogy nem igazságos azzal szemben, aki nem vezet sokat, de a jelenlegi rendszer ugyanígy sújtja a keveset autózókat. Sokkal kevésbé igazságos azonban az, ha a szomszédom / barátom / rokonom megtöri az autót, és az én előéletem ''koszolódik be''.

Kellemes ünnepeket és jó munkát kívánok ...

Aktív témák