Hirdetés
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Hogy tudnam azt megoldani hogy ha rakattintok egy kepre akkor az atvezessen egy masik oldalra?Addig megvan hogy OnClick esemennyel kell megvalositani csak azt nemtudom hogy az OnClick-be mit kene beleirnom.
Elore is koszonom a segitseget!
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Hogy tudom megvaltoztatni javascript segitsegevel egy link-nek a hivatkozasat?Ugy akarom megoldani hogy egy linknel onClick-el meghivom egy javascript kodot,es amit megadtam abba a kodba,arra hivatkozzon a link.(Remelem sikerult erthetoen leirnom mit is szeretnek)
Valaszokat elore is koszonom!
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2244 üzenetére
Koszi szepen,ezzel sikerult is megoldani a problemat
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Ezt probalom beepiteni egy html oldalba,de valamiert nem tolti be normalisan,es nemtudom hol a hiba.Igy masoltam be a kodreszeket:
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="constantfooter.css" media="screen" />
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.constantfooter.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$("#footer").constantfooter({
"feed": "http://www.jquery-plugins.hu/rss/",
"feedlink": "Bővebben",
"closebutton": "bezár",
"showclose": "true"
});
});
</script>
majd a div-et beraktam a megfelelo helyre,de a peldatol eteroen nem hoz be semmit,csak a jobb felso sarokba egy bezar feliratot,es akarmit irok a div-be nem jeleniti meg.Mit ronthattam el,illetve hogy tudnam kikuszobolni a problemat?Elore is koszonom a valaszokat!
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2248 üzenetére
igen,igen,megvan,azert koszi: )
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2250 üzenetére
Na itt mar van valami,csak lovesem sincs hogy oldjam meg.
ime a hiba:XMLHttpRequest cannot load http://origo.hu/contentpartner/rss/hircentrum/origo.xml. Origin null is not allowed by Access-Control-Allow-Origin. akarmilyen rss-t irok be,ezt kapom."Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2252 üzenetére
meg nem volt ra szuksegem.de akkor gondolom most mar van: D okes koszi szepen,meglesem abba
-
[pod]Diablo
őstag
válasz [pod]Diablo #2253 üzenetére
easyphp megfelel erre a celra?mondjuk ez meg nem igazan akar mukodni.elinditottam,megy minden,bemasoltam a fileoket,de a bongeszobe localhostnal nem talalja a fileokat-.-
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2255 üzenetére
koszi,na ez meg is van,de sajna az rss betoltesevel kapcsolatba a hiba tovabbra is fennall: /
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2257 üzenetére
Akkor elvileg ha valamilyen proxy szerveren keresztul adom meg az rss url-t,akkor elvileg mukodnie kell?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Brown ügynök #2259 üzenetére
most behoztam proxyval,igy mar a hibat nem irja ki,de meg mindig nem tolt be tobbet:/
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
van egy ilyen scriptem:
<script type="text/javascript">
function viewMore(div)
{
obj = document.getElementById(div);
col = document.getElementById("x" + div);
if (obj.style.display == "none")
{
obj.style.display = "block";
}
else
{
obj.style.display = "none";ddd
}
}
</script>a menu elemek igy neznek ki:
<li><a href="javascript:viewMore('slider');" id="xslider">Home</a></li>
es igy vannak megadva a div-ek:
<div class="slider" id="slider">Hogy tudnam megoldani hogy a div-ek ebbe a sliderbe levo modon jojjenek elo?
szerk:
Sk8erPeter: Koszi,az rss-t vegul sikerult megoldani.[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz [pod]Diablo #2265 üzenetére
lenne meg egy megoldando problemam.innen
a baloldali scroll-t szeretnem beepiteni az oldalamba.Be is raktam,de nemtudom mozgatni a scrollt,es van hozza egy ilyen hibauzenetem:
Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'draggable' jquery.mCustomScrollbar.js:215Elore is koszonom a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2270 üzenetére
Hat igazabol azt szeretnem elerni hogy ha ramegyek a menu gombra akkor necsak ugy megjelenjen a tartalom hanem egy ilyen,vagyhat ehhez hasonlo effectel jojjon be.
Koszi szepen, igy mar a scrollos dolog mukodik korrektul
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2277 üzenetére
Hat a menus dologgal meg mindig nem tudunk kozos nevezore jutni,az istennek se sikerul ugy at alakitni hogy a kulso menu linkre kattintva hozza elo igy a div-et amit kene
-
[pod]Diablo
őstag
válasz [pod]Diablo #2280 üzenetére
Most felmerult egy olyan problema a scrollbarral kapcsolatba,hogy kepeket raktam bele,csinaltam hozzajuk linket,de nem akar mukodni,nem eszleli linknek a bongeszo.Megneztem fejlesztoi eszkozoknel hatha van valami hiba,es mikor oda kattintok ahol a linknek kene lennie,ez az uzenet fogad: event.layerX and event.layerY are broken and deprecated in WebKit. They will be removed from the engine in the near future.
Mi lehet a hiba?
Elore is koszi megegyszer a segitseget!
-
[pod]Diablo
őstag
válasz DopeBob #2282 üzenetére
Nemtudom ez mennyit segit,de van mind2 reszere 1-1 kesz script,amiket kis munkaval ossze lehet rakni,ha minden igaz.scroll,nagyitas
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2286 üzenetére
ittvan a menu,es ezt szeretnemugy megoldani hogy az also div,valamilyen effectel jojjon elo,a legjobb egy oldalrol ugymond becsuszos effect lenne.Meg egy olyan kerdesem lenne a menuvel kapcsolatba,ha nem banod hogy azt hogy tudnam megoldani hogy ha ramegyek mondjuk az article menure,akkor mielott behozza az article div-et,eltuntesse a home div-et?
A scrollos problemat kis fejtores utan sikerult megoldani.
Koszi megegyszer a segitseget.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2288 üzenetére
Huhuu,koszi szepen,tokeletes: ) Nemtudod esetleg hogy a menuket hogy tudom ugy megcsinalni hogy mondjuk mas szine legyen annak a menu elemnek amelyik eppen aktiv?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2296 üzenetére
Koszi szepen,tokeletes!: )
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Van egy menum amit kedves Sk8erPeter kollega tokeletesitett nekem,most viszont annyiba szeretnek valtozatni rajta hogy amikor active a menu a menu szovege alatt egy kep jelenjen meg.Odaig eljutok hogy berakom mindegyik ala a kepet,es elrejtem,csak azt nem tudom kivitelezni hogy az active menunel lathato legyen a kep.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2361 üzenetére
Igen,igen.Tokeletes,koszonom
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Valaki tudna nekem segiteni hogy ebbe a kodba hogy tudnam azt megcsinalni hogy ha pl nevszerint rendezek,akkor pl a zolival egyutt a mellette levo kor is lejebb keruljon,es ugyan igy a szamoknal?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2435 üzenetére
Koszi szepen,sikerult: )
Hala egnek egy ujabb problemaba utkoztem.van egy ilyen programkodom:$("#nav").hide("slide", { direction: "left" }, 1000); es melle egy ilyen hibauzenet:Uncaught TypeError: Property '#<Object>' of object #<Object> is not a function
Hogyha kiveszem belole a slide-ot,meg a direction,es csak a speed-et hagyom benne,akkor mukodik.Ez igy miert nem tetszhet a bongeszonek?Elore is koszonom a segitseget!
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2437 üzenetére
egy ujabb problema megoldva
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
valaki tud egy megoldast arra hogy js-el mondjuk show effectel betoltsek egy html oldalt egy adott divbe?
Peldaul ittvan ez a korabban elkeszitett kod.Es az lenne a celom hogy ha a menupontokra kattintok akkor a divekbe egy kulso html file tartalmat toltse be.Csak jobb hogyha minden menupont tartalma kulon html oldalba van berakva,mintha mindent az index.html-be zsufolnek bele.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2476 üzenetére
Huh koszi szepen tokeletesen mukodik.orok hala
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Van egy ilyen kod reszletem:
$('#username').click(function() {
$('#username').val('');
});Lehetseges ezt valahogy ugy atalakitani hogy mondjuk fade effectel tunjon el a value?
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Egy olyan kerdesem lenne hogy hogy tudnam megvaltoztatni a bongeszo url-jet az oldal ujratoltese nelkul?Eloszor .load()-al beoltom egy fajl a tartalmat egy div-be,majd mikor rakattintok az egyik menuelemre, .show()-al elohozom a div-et,es tulajdonkepp azt akarnam elerni hogy mikor elohozom a div-et valtozzon meg az url pl http://www.oldalneve.hu/-rol http://www.oldalneve.hu/menuneve/-re.Remelem jo helyen tettem fel kerdes,es valammenyire erthetoen fogalmaztam.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Balázs1986 #2647 üzenetére
Hat valami olyasmit szeretnek elerni hogy ha ramegyek egy menupontra,akkor legyen benne az url-be a menupontnak a neve valamilyen formaba,es ujratoltesnel,ugyen ezt a div-et hozza be,szoval tulajdonkepp ha beirjak pl hogy www.olda.hu/galery akkor a galery.php-nak a tartalmat toltse be a div-be.
-
[pod]Diablo
őstag
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget,sikerult megoldani a dolgot!: )
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
van egy ilyen kodom amivel kulombozo fajlok tartalmat toltom be slide effect-el egy div-be:
$(function () {
function ajaxify(file){
$.get(file,function(data) {
$("#tartalom").hide('slide', {direction: 'left'}, 1000,function(){
$(this).html(data).show('slide', {direction: 'right'}, 1000,function(){
});
});
});
}
$('#nav li a').click(function(){
$('#nav li a.active').addClass('offline',1000)
$('#nav li a.active').removeClass('active',1000);
$(this).addClass('active');
$(this).removeClass('offline');
ajaxify($(this).attr('href'));
return false;
});
ajaxify('home.php');
});Ugy szeretnem atalakitani hogy a div tartalmanak valtozasaval egyutt valtozzon az url-is.
Ebbe tud nekem valaki segiteni?Elore is koszonom!
-
[pod]Diablo
őstag
Köszönöm az eddigi segítségeket,most így néz ki egy menü elemem href-je: href="#valami.php"
és most ezzel a kóddal töltöm be a php-fájlok tartalmát a div-be,és változtatom meg a hash-t:$(window).hashchange(function()1
{
var hash=location.hash;
document.title=''+(hash.replace(/^#/,'')||'');
$('#tartalom').hide('slide', {direction: 'left'}, 1000,function()
{
$(this).load(document.location.hash.replace(/#/,''),function()
{
$(this).show('slide', {direction: 'right'}, 1000,function(){});
})
})
})
(window).hashchange();Az is megoldhato valamilyen modon hogy refreshkor,vagy ha beirom a bongeszobe a az url-t akkor az url-nek a megfelelo tartalmat hozza be?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2929 üzenetére
Hat igazsag szerint ezt probaltam valahogy osszehozni,de ugylatszik valamit elneztem
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Van egy ilyen kodom:
$(function()
{
$("a[rel='tab']").click(function(e)
{
//e.preventDefault();
pageurl = $(this).attr('href');
$.ajax(
{
url:pageurl+'?rel=tab',success: function(data)
{
$("#tartalom").hide('slide', {direction: 'left'}, 1000,function()
{
$(this).html(data).show('slide', {direction: 'right'}, 1000,function(){});
});
}
});
if(pageurl!=window.location)
{
window.history.pushState({path:pageurl},'',pageurl);
}
$('#nav li a.active').addClass('offline',1000);
$('#nav li a.active').removeClass('active',1000);
$(this).addClass('active');
$(this).removeClass('offline');
return false;
});
});
ilyen linkel:
<a rel="tab" class="active" href="home.php">fooldal</a>Az a gondom vele hogy nem mukodnek az elore,hatra gombok,es frissites se.Hogy,illetve mit kene atirjak benne,hogy mukodesre birjam oket?
-
[pod]Diablo
őstag
Itt tulajdonkepp az a problemam hogy ha ramegyek a menube a linkekre akkor betolti a tartalmat a megfelelo div-be,es meg is valtoztatja az url-t de ha csak ugy siman beirom az url-t a bongeszobe,vagy frissitem az oldalt, akkor magat az oldalt hozza be,es nem a tartalom div-be tolti be.A navigacios gomboknal meg a bongeszo navigacios gombjaira gondoltam.Valami ehhez hasonlot szeretnek kivitelezni.
Bocsi ha kicsit erthetetlenul fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #2942 üzenetére
Okes,Bocsi.Megcsinaltam a peldat,de nem igazan mukodo kepes.Azert remelem valamennyire kitudjatok hamozni belole amit kell. [link].Ha ezzel nem vagyunk beljebb,akkor feltoltom egy tarhelyre az egeszet,es belinkelem majd.
Elore is koszi szepen a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
Üdv!
Valaki tudna nekem segiteni abba hogy ez a kod miert nem akar mukodni?Lehet valami nagyon egyszeru dolgot nezek el benne...
-
[pod]Diablo
őstag
Valoban,elnezest ezt akartam linkelni.Gondolom egyszeru a hiba,csak talan fatol nem latom az erdot kategoria.
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #4177 üzenetére
Köszi szépen,még zavarnálak egy problemaval ezzel kapcsolatba: D Csináltam belőle egy ilyen verziót,de nem birom ravenni hogy mind az 5 elem megjelenjen egymas mellet.Valahogy nagyon nem vagyok kibekulve ezekkel a pluginokkal: /
-
[pod]Diablo
őstag
válasz [pod]Diablo #4178 üzenetére
Kozbe sikerult vegul megoldanom
-
[pod]Diablo
őstag
válasz Sk8erPeter #4180 üzenetére
Megjegyeztem, legkozelebb igy cselekszem elsore,nem felejtem el: D css-be probaltam eloszor float:left-el egymas melle rakni a div-eket,csak elfelejtettem méretet adni nekik.a width-et kellett meg beallitanom melle es mukodott is.Hat tulajdonkeppen azt akartam elerni hogy az az 5elem menjen folyamatosan korbe korbe,csak allitottam be tavolsagot az elemek koze igy nem teljesen latszik mindegyik egyszerre. Ez lett a vegeredmeny
[ Szerkesztve ]
-
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Most ezen az oldalon dolgozom es lenne egy olyan problemam hogy valamiert a google map api nem jelenik meg ie-be es ff-be.Esetleg valaki tud erre mondani nekem valami megoldast?
Elore is koszonom a valaszt!
ui:. Köszi Sk8erPeter a sliderért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs