- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoopy
csendes tag
Köszönöm szépen a választ.
Nem segített. Minden ugyanúgy inaktív.
Ha vissza nezel a fent említett poszthoz, ott láthatod, hogy volt debugging, csak eltűnt.
Ugyanennél a projectnél volt, semmit se módosítottam.Más:
Ebben tudna valaki segíteni miért 12?
4 -es - counter 2, hogy lép be a counter 3-as feltételnél?
Azt hittem nem nullázódik, de nullázódik, és 2-es az értéke.
[link]i = 5 körben:
counter = 0
5 = cars[j] három esetben teljesül ezért counter = 3
j = 2,3,4
Ebből jön hogy 4*3 = 12 -
hoopy
csendes tag
Ha itt is azt fogod csinálni, mint a PHP-s topikban, elég hamar kiidegeled a népet
Ezt figyelmesen, alaposan olvasd át:
https://developer.android.com/studio/debug/index.htmlSzerintem a Attach the debugger to a running app rész kell neked, ott csúszhatott el a dolog.
Beleolvastam
-
hoopy
csendes tag
Először is köszönöm szépen a választ.
Te kotlin-ról írtál.
Én java -t használok. Azért is írok ide.Azért írtam Android Studio -t, mert ez a java topik.
Csak java-val nem lehet animálni.
Azért dobtam css linket, hogy mit értek animálás alatt.
Mert az lett volna a kérdés, hogy mit értek animálás alatt.PWA nem érdekel. Se AI se semmi más.
Android Studio és java, ennyi.Gradle Scripts - build.gradle(module.app) /implementation/
Ide 2 sort beszúrva már lehet, ezt is tudom.
De nem tudom az hogy működik.
Kell e majd az app nak net, ha oda bemásolom a 2 sort.Vagy animated vector drawable-t készítek. És maga a kép animált.
Az érdekelne, hogy csak Android Studio / java lehet -e animálni elemeket. Vagy mindenképp kiskapu kell?
Te Android fejlesztés specifikus kérdéseket tettél fel most, nem java-st. Androidra pedig már a Google szerint a kotlin first az irányelv. Amúgy 1-1ben alakítható a java-kotlin ide-oda. De továbbra is csak egy nyelv, teljesen mindegy milyen nyelven írod a natív alkalmazásod, főleg mert a linkelt videó xml alapú anim resourceok használatát mutatja be.
Szerintem egyáltalán nem érted és nem is akarod érteni a mögöttes dolgait annak amit csinálsz, így pedig nehéz segíteni. Másképp nem írnál ilyet, hogy "kiskapu".
Amúgy lehet csak pure Java-val is. Csinálsz egy CustomView-t és annak az onDraw metódusában azt rajzolsz ami jól esik.
Ha ilyet akarsz, akkor javaslom, hogy az alap OO programozás könyvek mellé egy Számítógépes grafika könyvet is tolj végig. -
hoopy
csendes tag
Hello,
Ha valaki használ Android Studio -t kérem segítsen már.
Hogyan lehet animációt hozzá adni egy elemhez?
Pl egy kép 2szer megforduljon gombnyomáskor.
Itt egy példa css-ben hogy kell: [link]
No de Androidban hogy kell? Sehol se találom.
Azért css mert nem tudom elmagyarázni , így egyszerűbb.Hello,
Nem android studio specifikus, az csak egy IDE.
XML-ben is van amit tudsz animálni, de ha ilyen egyedi rajzolást szeretnél, akkor canvas-re kell rajzolnod és ott megoldani.Ne is hasonlítsd a CSS-hez, ami a webes világban van. Ha amúgy csak ennyi a célod, akkor jobban jársz egy PWA-val androidra, mert azt írhatod tetszőleges webes toolokkal és lényegében egy weboldal aminek van ikonja a launcheren.
Továbbra is javaslom, hogy az alapokat értsd meg programozásból. Amúgy Google első találat: https://www.youtube.com/watch?v=8rF_8wIrpL4
-
hoopy
csendes tag
Értéket adsz át primitív típusoknál (int, boolean, double, stb) nem referenciát, szóval ez így nem fog működni. Fogalmam nincs, hogy körülötte mi van, nyilván van sokféle megoldás OO/wrapper esetben, de ha csak egy rövid scriptként nézzük akkor ez csinálja azt amit szeretnél. Sok értelme mondjuk nincs.
boolean egy = false;egy = myMethod();public boolean myMethod(){return true;}Amúgy javaslom, hogy legalább olvass el 1-2 programozás alapjai cikket vagy könyvet, mert az oké, hogy nem érted az specifikus android vagy mélyebb tudást igénylő dolgokat, de itt az alapokkal is gondok vannak, úgy pedig nagyon nehéz haladni.
Vagy ha más nem, akkor másold be chatgpt-be mondjuk és kérd meg h magyarázza el a kódot vagy írd meg neki mit szeretnél. -
hoopy
csendes tag
Hello,
Minden projectben létre jön egy main java class
Azon belül van az "on create" method.@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
EdgeToEdge.enable(this);
setContentView(R.layout.activity_main);
ViewCompat.setOnApplyWindowInsetsListener(findViewById(R.id.main), (v, insets) -> {
Insets systemBars = insets.getInsets(WindowInsetsCompat.Type.systemBars());
v.setPadding(systemBars.left, systemBars.top, systemBars.right, systemBars.bottom);
return insets;
});
On create method -on belül hogyan tudok saját methodot létrehozni?public void yourmethod(){
// your code here
}
Így nem lehet, pirossal alá van húzva, és az ajánlat csak delete.Hello,
Ötletem sincs miért akarod inner methodnak. Simán tedd egy szintre az onCreate-tel és hívhatod az osztályban bárhol this.yourmethod()-dal.
Amúgy van megoldás arra is amit szeretnél, lambda, anonymus vagy local class kifejezésekkel találsz rá megoldást. De Java-ban ez nem egy követendő irány, mint néhány funkcionális nyelvben. (pl Python). -
hoopy
csendes tag
hogy int: hat az int x =5; utan az x is int... de amugy 1. ott az ide, menj az utolso tag [one] fole, nem jon fel buborekban, h mi az? 2. log-old ki az erteket
az R.drawable.one _nem_ string, egy azonosito [ok, egyszerusitve], nem egyezik az "R.drawable.one" stringgel. Igen, backend-es voltam vilag eletemben de hallottam hiret hogy frontend egyes technologiaiban ez csiki-csuki... itt nem [ill. kerulendo, mint korabban angolul is, meg tolem is elhangzott].
csinalj csak ennyit:int imageId = R.drawable.one;imageView1.setImageResource(imageId);
Ha ez elfut, akkor menjunk tovabb. Ha nem, hibauzenetet mutasd.
[az termeszetesen _nem_ varhato, hogy az imageId -nak barmi koze lesz a 'one'-hoz, lehet h csak nemletezo id-val probaltad, az id nem feltetlen folytonos, sot, az inkabb index nevet kapna]El fog futni, mert az R.drawable.* az android által generál resource azonosítója lesz.
pl src/drawable/one.png => R.drawable.one
R az android által generált resource osztály, amiben lehet csomó bepakolt resource azonosítója és azon keresztül lehet ezekre hivatkozni. Ezért is lesz int az értéke amit ki lehet debugolni, de amúgy lényegtelen, hogy mi is az.
@lanszelot: Egyszerűbb lenne ha felraknád a kódod valahova, pl github-ra és viszonylag gyorsan meglenne a megfejtés. A hiba pedig amit ír csak szemantikai hiba, nem runtime vagy fordítási. Szerintem rossz helyre másoltad be a kódot vagy ilyesmi.
-
hoopy
csendes tag
Biztonság kedvéért kipróbáltam, de egyik se működik.
Vagy én csinálok valami hülyeséget, vagy nagyon rosszul mondom el.imageView1.setImageResource(R.drawable.one);
Ez a sor szent és sérthetetlen.
Semmit se lehet benne változtatni.
Nem használhatok változót, se kikérést, se függvényt, semmit.imageView1.setImageResource(myFunc())
Tehát ez nem működik. /myFunc()/
Az "R.drawable.ID" -nek kell ott lenni. Semmi mást nem fogad el.
Igen, létre hoztam a method-ot returnnal ami azt a sort adja vissza. Próbáltam rengetegféle képpen, de nem.Vagy nem így kell beírni. Lehet össze kell fűzni.
Php-ban ponttal fűzöm össze, JavaScript -ben +. -erre gondolok.
Tudom, hogy html-t js-el, de nem fogad el semmit.
Valahogy másképp kell.Az
setImageResource(int) metódusba be tudsz írni egy olyan függvényt, aminek a visszatérési értéke int.
Nem néztem végig a teljes kódod, de valami ilyesmi fog kelleni neked:public void setImageResourceBasedOnValue(ImageView imageView, int value) {imageView.setImageResource(getDrawable(value));}private int getDrawable(int value) {switch (resourceId) {case 0:return R.drawable.one;case 1:return R.drawable.two;default:return R.drawable.three;}} -
hoopy
csendes tag
-
hoopy
csendes tag
Hello,
Segítséget szeretnék kérni.
Csak hobbiból készítettem egy oldalt magamnak ezzel az API -val [link]
Szeretném ha magyarul írna ki mindent, de a google fordító api már nem működik.
Nem találom, hogy milyen mondatokat tartalamzhat, így switch-el nem tudom lecserélni se.
Mar néztem ott a fordítást , de nem a weboldal felöli mondatok vannak az exelben, hanem a kikérő kulcsszavak /aminek nem látom értelmét lefordítani/
Hogyan tudnám megoldani, hogy magyarul írja ki a mondatokat?/pl description: "Partly cloudy throughout the day with rain."
vagy
"Partly cloudy throughout the day with a chance of rain throughout the day."/
Nem naponta váltja, ma már ez nemtudom hanyadik különböző leírás.
De több mindent kell fordítani, nem csak a leírást.Magyar nyelvi kóddal lekérés nem megfelelő? Abban magyarul vannak a description mezők.
[link]lang (optional) – Sets the language of the translatable parts of the output such as the conditions field. Available languages include: ar (Arabic), bg (Bulgiarian), cs (Czech), da (Danish), de (German), el (Greek Modern), en (English), es (Spanish) ), fa (Farsi), fi (Finnish), fr (French), he Hebrew), hu, (Hungarian), it (Italian), ja (Japanese), ko (Korean), nl (Dutch), pl (Polish), pt (Portuguese), ru (Russian),, sr (Serbian), sv (Swedish), tr (Turkish), uk (Ukranian), vi (Vietnamese) and zh (Chinese). In addition passing in ‘id’ will result in the raw descriptor IDs.
pl:
description":"Részben felhős egész nap." -
hoopy
csendes tag
Futásidőben nem tudsz. Viszont induláskor tudsz neki beadni portszámot: itt
Illetve a propertiesben a server.port=0 egy random portot választ.Kerülőmegoldásokkal biztos megoldható az is, hogy induláskor a TCP portot először ellenőrzöd és ha foglalt növeled és azt adod be neki a main függvényben. (TestSocketUtils-nak talán van egy ilyen from-to port scan metódusa)
Bár prod környezetben érdekes megközelítés nem statikus vagy teljesen random portot használni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Nikon Coolpix P1100 Digitális fényképezőgép SOK EXTRÁVAL garanciával, hibátlan működés
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5502, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest