Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Elég szép küldetés, de ha nulláról indulsz, bele fog törni a bicskád. Nem lehet hogy elég egy ingyenes alternatívát keresni? Vagy itt egy másik megoldás. Ha nem tudja amit szeretnél, hát módosítod a forráskódot. Egyszerűbbnek tűnik mint nulláról megírni egy ismeretlen nyelven. Általában mindenre van már kész program, csak gyakran nehezebb megtalálni, mint megírni egyet

Plusz, ha jól tudom, az Asztal natív kezelése (pl. ikonok mozgatása, overlay ablakok) nem érhető el közvetlenül Java-ból
-
cigam
titán
Köszi!
Akkor ha jól értem, van egy lista a memóriában ezekről a számokról(-128 és 127 között), és a változók mindig a tartalmuknak megfelelő memóriacímre mutatnak?
Mert akkor így értelmet nyer, hogy a == nem a változó tartalmát, hanem a rámutató memória címet hasonlítja össze.Ez még így is szándékos bonyolításnak tűnik.
-
cigam
titán
Totál nem értem.
Egyrészt ha 10-et adok meg (előjeles egész 8biten) akkor megegyezik, ha 1000, akkor meg nem? Ez elég nagy logikai bukfenc.Azt is írják, hogy a == nem a két értéket hasonlítja össze, hanem a két címet, amin tárolja a változó tartalmát. Vagyis ha nem ugyanazon a címen tárolja őket, akkor nem lehetnek egyformák. Akkor 127-nél kisebb számnál hogyan lehet egyforma címen két különböző változó értéke?
Furthermore,
==operators in Java is used to compares two memory references and not values.Object1located at say 1000 and contains value 6.Object2located at say 1020 and contains value 6.Object1 == Object2isFalseas they have different memory locations though contains same values.Oké, nem csak a Java-val, az angollal is küzdök, de mit olvastam/értettem félre?
-
cigam
titán
Van érezhető (mérhető) sebesség difi az Open, Zulu, Oracle,... Java verziói között?
Elképzelhető, hogy pl. a Jdownloader más sebességgel tölt, mert más Java motor futtatja? -
cigam
titán
29-én jelenik meg az új "Tantuszos" Java könyv.
-
cigam
titán
válasz
PsycHo88
üzenetére
Az Android Studio, mind a három nagy platformra(Windows, macOS, Linux) elérhető.
-
cigam
titán
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ja igen... az f...

De így se az az eredmény jön ki mint amit a könyv ír. A program ezt adja vissza, ha a double-t lecserélem float-ra:
4.000005022E7 vs 4.0000052E7
40'000'050.22 vs 40'000'052A könyv szerint csak 0.03 a difi, vagyis 40'000'050.25-nek kellene kijönni.
-
cigam
titán
válasz
Ablakos
üzenetére
Passz. A részletekre nem kérdeztem rá, csak arra, hogy lesz-e új kiadása, ahogy az eredetinek is van már 6-os.
Miért jó ha double és float típusokat normál alakban tárolják?
Csak az bennük a "poén", hogy pár biten hatalmas számokat tudnak tárolni?+ próbálgatom a "Milliomos" programot, de nem engedi keverni a float, és double értékeket. Pl.Nem engedi futtatni, ha a double-t lecserélem float-ra.
class Milliomos {
public static void main(String args[]) {
double összegASzámlán;
összegASzámlán = 50.22;
összegASzámlán = összegASzámlán + 40000000;
System.out.print("A számládon ");
System.out.print(összegASzámlán);
System.out.print(" Ft van. ");
}
} -
cigam
titán
Bár kicsit odébb van, de jó hír: A Panem Kiadó tervezi a Java könyv 7. kiadását - ami kb. egyszerre fog megjelenni az eredetivel - előre láthatólag 2017 január-február táján.
-
cigam
titán
válasz
ToMmY_hun
üzenetére
Ez inkább az angol nyelv ismeret melletti érvelés. Persze elfogadom hogy nemzetközi csapatban/tulajdonossal követelmény. Nem hiszem,hogy 46 évesen autodidaktán valaha is bekerülök egy ilyen csapatba.
Annó a ZX81-en nem voltak olyan úri huncutságok,hogy a tömböt vektornak hívják, és az objektumokról se hallottunk. Most csak kíváncsi vagyok tudnék-e magamnak objektumorientált programot írni, a magam szórakoztatására. -
cigam
titán
Nem magamnak. Csak kíváncsi vagyok létezik-e olyan rajz, ami kiindul a Java.System-ből, és kibontja végig mi minden tartozik hozzá.
+ Mi dönti el, hogy ezt most kell tudnom, vagy majd kiguglizom? Pl. akik ebből élnek, azok mesteri szinten használják a keresőt, vagy specializálódnak mint az orvosok? -
cigam
titán
-
cigam
titán
Sajna semmi látványosat nem csinál, így fogalmam nincs mire kellene rákeresni, de a fotód nagy segítség, hogy miket nézzek meg.
Köszi a magyarázatot!
Jól tippelek, hogy az ilyen alap dolgok megértése(mi is az a strem, meg az származtatás) után már csak a különféle osztályokkal kell megismerkednem, hogy melyik mire való, milyen parancsokat tartalmaz? Minél többet ismersz fejből annál jobb programozó vagy?
-
cigam
titán

Az első fotóban is bind szerint volt rendezve, de ott nekem csak egy SHIFT+ALT+X-et mutatott:

Igen a CTRL+SHIFT+O-ra gondoltam, hogy nekem a másik program ALT+ENTER megoldása szimpatikusabb.
Ugyanakkor a magyar youtube oktató videók Eclipse-t használnak, annak a trükkjeit ismertetik.
Mondjuk az is igaz, hogy eddig csak a Netacademia-s videót néztem meg, és már ott sem volt minden világos. pl.
InputSreamrReader isr = new InputStremReader(System.in);
BufferedReader br = new BufferedReader(isr);Miért nem közvetlen az isr-ből olvassa ki (gondolom mert nem lehet), miért kell egy "stream-be" tenni a System.in-t, és miért onnan olvassa ki.
-
cigam
titán
Akkor nem is kellett volna feltenni a jdk 1.8-at?
Viszont itt is foglalt az ALT+SHIFT+X... Szerencsére itt enged bill.kódra keresni:

Ki is iktattam, így már van kisebb, nagyobb jelem. Szokni kell (Pláne hogy eddig eclipse videókat néztem és tanulgattam. pl. sysout+CTRL+SPACE). Ugyanakkor az ALT+ENTER megoldás az osztályok importálására szimpatikusabb.) -
cigam
titán
Nem keres bill. kombóra, viszont a kresőbe tudok kacsacsőrt tenni.

mobal
Erre gondoltál? https://www.jetbrains.com/idea/+ A Tantusz könyvek Java kiadása mellé még mit kéne átolvasnom(magyarul)? Nézegettem Youtube videókat, de 1-2 lecke után félbeszakadtak, vagy nagyon csak az alap dolgokat (konzolos appok) mutatja be. Olyat még nem találtam ami a GUI alapjaiba is bevezet.
-
cigam
titán
OS X alatt ismerkedem az Eclipse-el, és a Java-val. Az első gondom, hogy az ALT+SHIFT+Y (ill. X)-et hiába nyomom, nem jelenik meg a kacsacsőr: <>
Mit hol kell beállítani, hogy Eclipse alatt is visszajöjjön?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Quake Champions
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Z790 Strix-A, 14700K, 2x16GB 7200 mhz, Tuf 4080, Corsair H1000i
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Üzletből, garanciával, DeLL Inspiron 16 5630 -i5-1340P-16 szál/16RAM/512SSD/16,1"FULLHD IPS
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Thrustmaster T-GT II bázis - Thrustmaster Sparco P310 - Thrustmaster T3PM pedál - Playseat Evolution
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HP ProBook 430 G5 Intel Penium 4415U laptop (kijelző hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Honnan tudná, hogy hány ujjal gépelsz?