Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rison77
    senior tag

Egy ötlet: Feltöltesz egy String típusú tömböt valamilyen szöveggel. Egy ciklussal végigmész a beírt szöveg karakterein (0-tól a tömb méretéig), és minden egyes karakternek megfeleltetsz egy másikat. Ezt eltárolod egy segédtömbben oly' módon, hogy amelyik karaktert vizsgálod, a segédtömböd annyiadik helyére beteszed az olvasott karakternek megfeleltetett karaktert. Így jóeséllyel egy teljesen értelmetlen szöveget kapsz.
    Dekódolásnál ugye az a fontos, hogy ismerd a szabályt, ami alapján kódoltál. Ilyenkor megcsinálod ugyanezt a megfeleltetést, csak ebben az esetben a segédtömbön mész végig (0-tól a tömb méretéig), és fordított irányban adod meg az értékeket.

Ha elég egy fapados megoldás is, akkor sima switch-case módszerrel megoldhatod.

Gondolom, van sokkal hatékonyabb algoritmus is erre a célra (ezt majd a pro emberek megmondják), de ha neked ebben az esetben nem fontos a futásidő, akkor a fent említett módszer tökéletesen megfelel.

Próbáltam érthetően leírni. Ha mégsem lenne tiszta valami, írj bátran.

Köszönöm az ötletet, értem hogy gondoltad, délután nekilátok.

Gyuri16 : Igen, ez csak egy szimpla kezdő programozós iskolai feladat, nem lényeges a biztonság.

• ArchElf
    addikt

Persze, teljesen igazad van. Amit írtam, az is lineáris futási idejű.

A kiírásból úgy értelmeztem, hogy a cél szöveg titkosítása, illetve dekódolása. Erre ez egy kézenfekvő (fapados) módszer. Itt a hatékonyság - szerintem - nem mérvadó, sokkal inkább az egyszerűség, ami számít.

Ennél a ROT13 egyszerűbb, és nem is sokkal kevésbé hatékony... Java-ban vannak beépített crypto algoritmusok, csak körbe kell nézni :(
    Vagy mi a cél? Implementálni szeretnél egyet? Kitalálni egy újat?

AE

• Gyuri16
    senior tag

Egy ötlet: Feltöltesz egy String típusú tömböt valamilyen szöveggel. Egy ciklussal végigmész a beírt szöveg karakterein (0-tól a tömb méretéig), és minden egyes karakternek megfeleltetsz egy másikat. Ezt eltárolod egy segédtömbben oly' módon, hogy amelyik karaktert vizsgálod, a segédtömböd annyiadik helyére beteszed az olvasott karakternek megfeleltetett karaktert. Így jóeséllyel egy teljesen értelmetlen szöveget kapsz.
    Dekódolásnál ugye az a fontos, hogy ismerd a szabályt, ami alapján kódoltál. Ilyenkor megcsinálod ugyanezt a megfeleltetést, csak ebben az esetben a segédtömbön mész végig (0-tól a tömb méretéig), és fordított irányban adod meg az értékeket.

Ha elég egy fapados megoldás is, akkor sima switch-case módszerrel megoldhatod.

Gondolom, van sokkal hatékonyabb algoritmus is erre a célra (ezt majd a pro emberek megmondják), de ha neked ebben az esetben nem fontos a futásidő, akkor a fent említett módszer tökéletesen megfelel.

Próbáltam érthetően leírni. Ha mégsem lenne tiszta valami, írj bátran.

nincs sokkal hatekonyabb algoritmus, ha a futasi idot nezed. linearis idonel jobbat nem tudsz csinalni. masik kerdes a biztonsag. ezt a titkositast ha eleg hosszu a szoveg akar papiron is fel lehet torni.
    megfelelo kriptografia hasznalata bonyolultabb kerdes, attol fugg a kerdezonek mire kell. ha egy iskolai feladat kezdo programozonak, akkor akar lehet ezt is implementalni, ha viszont tenyleg titkositas a cel, akkor valamilyen szabvanyos algoritmust erdemes hasznalni.

• Doyle
    tag

Üdv!

"JAVA programozás" tantárgy keretein belül a NetBeans 7.0.1.-es fejlesztői környezetét használom. Leszögezném, hogy nem vagyok profi programozó.
    A problémám a következő. Grafikus felületen programozok, és elég gyakran produkálja azt a NetBeans, hogy a behúzott Frame-eket nem jeleníti meg a futtatás során. Értem ezt úgy, hogy egy gomb vagy menüelem eseményénél láthatóvá teszem az InternalFrame-et, és 10-ből 8-szor nem nyitja meg. Mintha nem lenne felprogramozva az adott gomb vagy menüelem.
    Ha ilyenkor kicsit állítok az ablakok méretén, akkor újra jó, de a következő futtatásnál megint átméretezi a saját kedve szerint az InternalFrame-ket, és kezdhetem megint manuálisan visszaállítgatni, hogy működjön. Mit ne mondjak, nagyon idegesítő.
    Olyan is előfordul, hogy egy projekt tökéletesen lefut, elmentem, kilépek a NetBeans-ből, majd újra belépek, futtatom a projektet, és megint nem nyílnak meg a belső ablakok. (persze a projektben semmit sem módosítok)

Próbálkoztam azzal, hogy megadok egy minimum és egy maximum méretet, de eredménytelen.

Valakinek van ötlete?

MOD: a NetBeans-t mindig frissítem, amint található valami update...

Köszi!

Használd a NetBeans 6.9.1-et azzal sosincs gond :)

Új hozzászólás Aktív témák