- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni

http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
Megoldani simán megoldja, hisz ott van benne a BF - csak azt mondtam, hogy az idő nagy részét BF-ban tölti

Én SimpleSudoku-val játszottam, az tud generálni húzós puzzle-okat.
AE
-
ArchElf
addikt
Igazabol 3..az elejen, amig talal valamit fut a "single candidate" es a "hidden single candidate", aztan ha ezek lefutottak es meg nincs befejezve a sudoku akkor max 3 bruteforce
...erjek haza melobol es feldobom..de amugy nagyon alpha fazisban van a dolog, epphogy mukodik
egydimenzios tombben van jelenleg a sudoku tabla, azt mindenkeppen at kellene csinalni ket dimenziosra, szerintem ugy gyorsulnanak a muveletek..bar nem nagy eroforrasigenyes dolog egydimenziosbol kiszamolni, hogy melyik elem tartozik ugyanabba a sorba,oszlopba,blokkba (szerintem..1-2 osztas, kivonas,% a for ciklusban)Hát egy Very Hard, vagy Extreme nincs meg ebből a két módszerből (elég sokat játszottam egy időben) - még csak részleteiben sem. Kell még mellé vagy 3 másik módszer: dupla-, tripla kizárás, rejtett duplák, triplák. Ezekkel általában megoldható egy VH, extrémhez még mindig kellhet még mélyebb technika. Utána színezés (ez már BF).
mod:
Szerintem nem volna sokkal gyorsabb két dimenziósban sem. Eseteg négy dimenzióval
Én sima tömbbel csináltam, generált (illetve konfigurálható) régiókkal. Lehet, hogy ez lassabb, de el tud boldogulni nem szabványos felépítésű táblával is.AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
Felraktam ide: [link]
AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
és ha nincs vége a konstruktornak akkor nem indítja a többi threadet? Ez nagyon gáz. akkor ahogy látom képtelenség így létrehozáskor exceptiont dobni, ugyanis a run() "nem támogatja". Konstruktor igen
Amúgy konstruktorból átrakva a dolgokat, sikerült több magot használtatni vele. De aztán hogyan?Grafikus felületen egy listában tárolja a fenti osztály példányait, majd for ciklussal megy végig rajtuk és hívogatja meg a metódusait a user eventjeikor, viszont ugye a for megvárja az eredményt, így 1 szál fog futni egyszerre. Ilyenkor mi van?
(valami szálmenyiség maximalizálást is kéne csinálni, mert fájlokból olvas ír, és hát a vinyóknál nem valami hatékony hogy 300 szál olvasgat írogat 300 fájlt, na meg a cpu-nak is értelmetlen ennyi.)
Tread Poolingról olvasgass...
AE
-
ArchElf
addikt
ja úgy néz ki csak 1 thread fut.
Csináltam ezért egy tesztosztályt.
public class Tred extends Thread {
private double tőtjük=0;
public Tred() {
super();
while (true) {
tőtjük=tőtjük+Math.round(Math.random()*(Math.random()*10));
//System.out.println(totjuk);
}
}
@Override
public void run() {
super.run();
}
}
És így indítom:
public static void main(String[] args) {
new Tred().start();
new Tred().start();
new Tred().start();
new Tred().start();
}gyönyörűen beáll 1 magra... mivel 25%-os terhelés a 4 magon.
Pedig úgy indítom ahogy mindenhol írjáák és itt aztán még synchronized változó sincs.Egy process fut, amiben fut
négyöt thread...
Mondjuk 100% processzort kellene csináljanak, hacsak nincs valami ördöngősség nálad...
Próbáld meg így: [link]Lortech: ehh

AE
-
ArchElf
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a egy String-be szeretnék beolvasni extra.Console.readLine metódussal, de ha a beolvasandó szövegben van vesszős betű, akkor a program látszólag nem megy tovább, nem jelenik meg a beolvasás következő sora. A lenti programban pl. megáll a vezetéknév beolvasása után ha a névben van egy "ó" betű.
Mi lehet a baj?
A kód:
public class Köszön1 {
public static void main(String[] args) {
String vezetékNév="", keresztNév="";
vezetékNév=extra.Console.readLine("Vezetékneve : ");
keresztNév=extra.Console.readLine("Keresztneve : ");
String név=null;
név=vezetékNév+" "+keresztNév;
System.out.println("Üdvözlöm "+név+"!");
}
}A kimenetében a programnak a vesszős betűk is rosszul jelennek meg. (NetBeans 7.0.1)
Pöttyös betűkre is csinálja (és az összes ékezetesre) vagy csak a vesszősökre?
BTW, mi ez az extra. ?
AE
-
ArchElf
addikt
jó ezt tudom, de egy lekérdezésbe ezt hogy?
Na meg azt is valahogy meg kellene oldani utána, hogy van egy provider product, és blueprintid trió és ezekre textjére együtt rákeresni, úgy hogy csak azt dobja ki ahol ez a 3 dolog pontosan egyezik a keresettel, ahol a 3 ból egyik nem egyezik ott már nem.
//iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID[iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Provider="+valamiProvider+" and iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Product="+valamiProduct+" and BlueprintID = "+ valamiID"]
AE
-
ArchElf
addikt
Hello, javas xpath segítség kellene nekem.
Egy ilyen felépítésű xml-ből bármilyen mélységben (<BlueprintID> fölötti rangú dolog is van, ez csak egy kis részlet) kéne az "EZ", "MEGEZ", "ÉSEZ" nevezetű szövegeket tartalmazó nodeok, tehát a provider, product, és blueprintID, úgy hogy a felső blueprintID lehet más nevű tag is de eszerint lehet keresni az xml-ben, de az alatta lévő tehát <iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID>-től kezdődő dolgok mindig fixek.
<BlueprintID>
<iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID>
<BlueprintSetID>
<iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID>
<Provider d:type="cDeltaString">EZ</Provider>
<Product d:type="cDeltaString">MEGEZ</Product>
</iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID>
</BlueprintSetID>
<BlueprintID d:type="cDeltaString">ÉSEZ</BlueprintID>
</iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID>
</BlueprintID>például mitkeres="BlueprintID"
most úgy megy hogy XPATH.compile("//"+mitkeres+"/iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID/..");Azért keres az iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID-ig majd annak szülőjét adja vissza mert mint látható 2 ugyanolyan nevű tag-van másra használva, és így van meg biztosan a külső.
Majd ezután egy saját metódus lépked bele a childokba addig amíg a 3 keresett taget meg nem találja. De talán ezt meg lehetne csinálni ezek nélkül is 1 db xpath lekérdezéssel, de az xpath leírások eléggé összecsapottak, nem tudom hogy kéne kinéznie egy ilyen lekérdezésnek. Valaki tud valami tippet erre?
iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID <- erre kell keresni, mert ez egyértelműen megadja az összes olyan node-ot ami neked kell.
A gyökérre:
//iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintIDAz elemekre, ha nem lépkedni akarnál
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Provider
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Product
BlueprintIDAE
-
ArchElf
addikt
Persze, teljesen igazad van. Amit írtam, az is lineáris futási idejű.
A kiírásból úgy értelmeztem, hogy a cél szöveg titkosítása, illetve dekódolása. Erre ez egy kézenfekvő (fapados) módszer. Itt a hatékonyság - szerintem - nem mérvadó, sokkal inkább az egyszerűség, ami számít.
Ennél a ROT13 egyszerűbb, és nem is sokkal kevésbé hatékony... Java-ban vannak beépített crypto algoritmusok, csak körbe kell nézni

Vagy mi a cél? Implementálni szeretnél egyet? Kitalálni egy újat?AE
-
ArchElf
addikt
Helló! Valaki nem tudna kreálni nekem egy olyan algoritmust ami bármilyen méretű mátrixban(2 dimenziós tömb) képes megkeresni az egymástól független 0-kat majd ezek koordinátáit belerakni egy másik változóba?(A független nullák azt jelentik hogy a mátrixnak minden sorában és oszlopában csak egy kijelölt nulla lehet) Már napok óta próbálkozok de eddig nem jutottam megoldásra. Ha valaki unatkozik és meg tudja csinálni akkor azt megköszönném. Nem muszáj hogy programkód legyen, csak akkor magyar nyelven érthetően írjon le valaki egy jó algoritmust szövegesen, ami alapján már megcsinálhatom. Előre is köszi ha valaki segít!
Pl.
1) Normál bejárással összeszedni az összes nulla mező pozícióját, beletenni egy listába
2) újabb (dupla) ciklusban végig nézni a listát, hogy van e azonos sorú, vagy oszlopú pont. ezeket betenni egy újabb listába
3) különbséget kell képezni az 1. és a 2. pontban képzett listák között. Ami az 1. ból marad azok a független elemek.AE
-
ArchElf
addikt
sajnos ez esetemben nem megoldas, terveim szerint nem is lesz input field
a cel egy opera extension lenne, ahol a javascript oldalbetoltes, vagy tabvaltas utan lekeri az aktualis tabhoz tartozo host A es AAAA rekordjat, valamint a helyi szamitogep ipv4 es ipv6 cimeit, majd ezek alapjan megtippeli, hogy az adott oldal ipv4, vagy ipv6 protokollon keresztul erte-e el a felhasznalo (kb ugy mint itt)amugy a fenti modon sikerult megkerulnom a problemat, annyi elteressel, hogy a nevfeloldas utan a java allpet meghiv egy javascript fuggvenyt az ipcimeket parameterkent atadva annak
ezt kovetoen viszont felmerult megegy problema (miszerint az extension betoltese utan mindossze par masodpercig latszik taskmanager-ben a jvm), de gyanitom, ez mar nem ide kotodik (mezei html-be agyazva es azt megjelenitve kifogastalanul mukodik a dolog)
Sajna ebben nem tudok segíteni...
De hamár JS / Browser Extension - egy statikust tárat hogy oldanál meg (linkeket kellene tárolni)?AE
-
ArchElf
addikt
no, most, hogy mukodik rendesen az applet (forras: sajat kod + dnsjava), ez a masodik - javascript-re vonatkozo - resz okoz problemat
az applet betoltodesekor lefut annak init fuggvenye, es gyonyoruen kiirja java konzolba mind a helyi, mind a tavoli gep ip cimeit (pontosabban egyelore par beegetett tavoli szerver ip cimeit a teszt kedveert)
Local machine hostname: voskhod-1
Local IPv4 addresses:
Local IPv6 adresses: 2a01:368:e10d:0:0:0:0:20
Remote IPv4 addresses: 209.85.148.99 209.85.148.103 209.85.148.104 209.85.148.105 209.85.148.106 209.85.148.147
Remote IPv6 addresses: 2001:4c48:1:d5:0:0:2:1b 2001:4c48:1:d5:0:0:1:1bviszont mikor kezzel hivom meg jmk.hu/temp/java/indicator/scripts/index.jsa fuggveny(eke)t, nem kapok eredmenyt, csak egy ilyen hibat:
java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission 192.168.0.1:53 connect,resolveitt, ha jol sejtem (es jol ertelmezem a google talalatokat), pontosan az okozza a problemat, amit fentebb irtal, miszerint a javascript-bol meghivott java kod insigned kodkent kerul futtatasra, s igy sem a helyi halozati eszkozoket nem tudom lekerni, sem a dns szerverhez (az lenne a 192.168.0.1:53) nem tudok kapcsolodni
kerdesem az lenne, hogy van-e valamilyen mod ennek megkerulesere
egy lehetseges megoldasra tudok gondolni, hogy js-bol beallitok egy valtozot a java kodban, majd egy timer esemenyre meghivodo fuggveny elvegzi a valtozoban tarolt domain ip cimekre torteno feloldasat, az eredmenyt pedig egy masik string-be irja es eldob egy esemenyt, amit javascript oldalon elkapok (ha lehet egyaltalan ilyet), s ennek hatasara a javascript kiolvassa a valtozok erteke
viszont ez elegge favago megoldas, jo lenne valami ertelmesebbet hasznalni, ha van ra modNe form field-ből töltsd fel az értékeket és kívülről hívd meg, hanem az appletben implementáld a beviteli mezőt.
AE
-
ArchElf
addikt
Hi!
szeretnek irni egy java applet-et, de a html-be agyazasnal problemakba utkoztem
a cel az lenne, hogy az applet funkcioit javascript-en keresztul meg tudjam hivni, ami mukodik is, viszont ekkor az alkalmazas elszall exception-nel, mondvan nem talal bizonyos class-okat
ami miatt az egeszet nem ertem, az az, hogy az applet eclipse alol inditva az appletviewer-rel tokeletesen mukodikaz altalam irt java kod:
package hu.jmk.ipv6;
import java.applet.Applet;
import java.awt.Color;
import java.awt.Graphics;
import java.net.InetAddress;
import java.net.UnknownHostException;
import org.xbill.DNS.*;
public class IPv6Indicator extends Applet {
static final long serialVersionUID = 0x1;
public void paint(Graphics g) {
setBackground(Color.blue);
g.drawString("[" + getAddress("jmk.hu") + "]", 10, 20);
g.drawString("6!", getWidth() / 2, getHeight() / 2);
}
public String getAddress(String hostName) {
String hostAddress = null;
try {
InetAddress inetAddress = Address.getByName(hostName);
hostAddress = inetAddress.toString();
} catch (UnknownHostException e) {
hostAddress = "exception";
}
return hostAddress;
}
}a hivatkozott dnsjava csomag
a html, amibe beagyazni kivanom:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en_US" lang="en_US">
<head>
<script src="scripts/index.js" type="text/javascript"></script>
<title>IPv6 indicator</title>
</head>
<body>
<div>
<object id="dnsapplet" classid="java:hu.jmk.ipv6.IPv6Indicator.class" archive="IPv6Indicator.jar" type="application/x-java-applet" mayscript="true" scriptable="true" height="100" width="100">
<param name="archive" value="IPv6Indicator.jar"/>
<param name="codebase" value="applets"/>
<param name="code" value="hu.jmk.ipv6.IPv6Indicator"/>
<param name="mayscript" value="true"/>
<param name="scriptable" value="true"/>
</object>
<!-- <applet id="dnsapplet" code="DNSClass" codeBase="applets" height="10" width="10"/> -->
</div>
</body>
</html>a beagyazott jar file
a javascript, ami a fuggvenyhivast vegezne:
try {
var applet = document.getElementById( "dnsapplet" );
alert( "applet: " + applet );
alert( "isActive: " + applet.isActive() );
//alert( "init: " + applet.init() );
//alert( "test: " + applet.getAddress( "jmk.hu" ) );
//alert( "echo: " + applet.echo( "Some text for echo testing" ) );
//alert( "myfunction: " + applet.myfunction() );
alert( "getARecord: " + applet.getAddress( "jmk.hu" ) );
} catch ( e ) {
alert( e.toString() );
}
ebben kicsit sok a "szemet", mert opera extension-nek keszulne, de az ahhoz tartozo kodok ki vannak kommentelveaz exception (ami java console-ban lathato): Exception in thread "AWT-EventQueue-2" java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class org.xbill.DNS.Lookup
kerdesem az lenne, hogy mi okozza a problemat, mit rontok el, illetve hol
Udv: VladimirR
Szerintem (találtam
)
Unsigned applets cannot perform the following operations:They cannot access client resources such as the local filesystem, executable files, system clipboard, and printers.
They cannot connect to or retrieve resources from any third party server (any server other than the server it originated from).
They cannot load native libraries.
They cannot change the SecurityManager.
They cannot create a ClassLoader.
They cannot read certain system properties. See System Properties for a list of forbidden system properties.És még:
Note:JavaScript code is treated like unsigned code.
When a signed applet is accessed from JavaScript code
in an HTML page, the applet is executed within the
security sandbox. This implies that the signed applet
essentially behaves likes an unsigned applet.AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Hellosztok,
Programozás vizsgán vok.Ez lenne a program:
Tervezze meg és készítse el az alábbi Java osztályt! Ügyeljen az adatrejtés betartására.
Az elkészült osztáylbólk hozzon létre objektumpéldányt, amely segítségével mutassa be az osztályának a müködését.Készítsen egy valutaváltó programot! Menüből lehessen választani, hogy a bekért forint értékét, milyen valuta(dollár,font,euro,CHF) váltsa program. A váltási árfolyamokat ön határozza meg.A feladatban írassuk ki a képernyőre az eredményt.
A kilépést a menüből lehessen végrehajtani. Amit lehet maradjon külön metódusban.
Ezt vki megtundá írni nekm gyorsba? 18:05ig tart a vizsa.
Előre is köszi.
ÜDv,
Norbo

Sorry.AE
-
ArchElf
addikt
1) -50 és 50 között pont 101 szám van, azért kell megszorozni 101-el
2) alapból [0-1[ közé generál véletlenszámokat a függvény (101-el megszorozva [0;101[ közé), ebból 50-el levonva [-50;51[ közé, ami egészre alakítva (nem kerekítve) [-50, 50]egész számok úgy lesznek belőle, hogy egy (int) konverzióval lebegőpontos számból egészet csinálsz.
AE
-
ArchElf
addikt
A lényeg az lenne ,hogy az akadályt elkerüljök. Fekete az akadály, a fehér a szabad út. A kamerának csak egy állása van ,egyenes menet esetén előre néz, csak előre.Csak itt meg az a baj ,hogy ha mondjuk a kép nagy része fehér de belelóg az akadály ,akkor azt is meg kell különböztetni, na meg a táv kiértékelése is jó lenne az akadálytól.....Nem is olyan egyszerű...Csak ilyennel még soha nem foglaslkoztam ,így azt se tudom hol kezdjem..
1) Ha minden fehér, a többi meg fekete, akkor egyszerűen úgy kell mozgatni az eszközt, hogy a fekete test egy adott kamera szélességbe (mondjuk a középső 30%-ba) ne lógjon be. Jobb módszer, ha a látottak alapján virtuális térképet készítesz, de ez egyrészt bejárást igényel, másrészt távolságokat kell valahogy számolni)
2) Távolságot csak úgy tudsz mérni, ha
a) tudod mekkora a tárgy
b) nem fix a kamera fókusza (akkor a objektív állásából + élességből) tudsz következtetni a távolságra
c) 3D-s kamera-rendszernéll a két kamera látószöge alapján lehet számolni a távolságot
d) elmozdulsz és nézed a tárgy növekedését/csökkenését. Ha a te elmozdulásod mértékét tudod, onnan tudsz következtetni a tárgy távolságáta/méretére.AE
-
ArchElf
addikt
A kép (mint bittérkép) megvan? Ha igen utána különböző kép-manipulációs technikák segíthetnek: szín-szűrés, edge-detection, kontraszt érzékelés, stb.
Konkérétan hogy képzeled el, hogy "nagy akadály"? Ha ezt (matemaikailag) meg tudod fogalmazni, akkor már csak a megfelelő algoritmust kell megkeresned/megalkotnod. Ha nem meg a definiálás, hiába is izzadsz rajta...
AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
nah elkészült valahogy

http://www.coolio.hu/javahazi/haziApplet.html
arra valakinek ötlet hogy miért vibrál 1-2 gépen double buffer ellenére?Csak tippelni tudok: gondolom nem jól implementáltad a 'double buffering'-et

Úgy néz ki, mintha megjelenítés elött törölnéd a felületet, ezt meg nem annyira illik.AE
-
ArchElf
addikt
Hello! Nem tudom, hogy akik olvastagják ezt a forumot mennyire jártasak a Kliens Szerver programozásban ( vagyis Socket és java.net.* ). Egy olyan kérdésem lenne, hogy SSL kapcsolodást hogyan tudnátok megvalósítani. ( Segítség: a javában lehet generálni kulcs fájlokat. amiket később lehet asszem használni. ) Kérdés: Hogyan lehetne megvalósítani, hogy egy szerver és egy kliens közt SSL kapcslaton keresztül kommunikáljanak?
-
ArchElf
addikt
Hello! Nem tudom, hogy akik olvastagják ezt a forumot mennyire jártasak a Kliens Szerver programozásban ( vagyis Socket és java.net.* ). Egy olyan kérdésem lenne, hogy SSL kapcsolodást hogyan tudnátok megvalósítani. ( Segítség: a javában lehet generálni kulcs fájlokat. amiket később lehet asszem használni. ) Kérdés: Hogyan lehetne megvalósítani, hogy egy szerver és egy kliens közt SSL kapcslaton keresztül kommunikáljanak?
HTTPS szervert kell felhúzni... és utána már lehet bűvészkedni.
AE
-
ArchElf
addikt
Thx. Műkszik csak nem tom hogy jól -e .Így néz ki a kivételkezelős rész:
private void szamol(){
c=a/b;
if (c == Double.POSITIVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
}És futtatásnál ha direkt úgy adom meg a számokat hogy hibát adjon akkor ezt írja ki:
Exception in thread "main" java.lang.ArithmeticException: Nullával osztottunk!
at szamol.szamol(proba.java:26)
at szamol.kiir(proba.java:35)
at proba.main(proba.java:53)
Java Result: 1Ez normális? El lehet tüntetni azokat a csúnya hibaüzeneteket hogy csak az maradjon amit megadtam neki?
Persze, berakod egy try/catch-be, és a catch-ben elkapod az ArithmeticException kivételt:
private void szamol(){
try{
c=a/b;
if (c == Double.POSITIVE_INFINITY || c == Double.NEGATIVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
}catch(ArithmeticException ex){
System.out.println(ex.getMessage());
}
}AE
-
ArchElf
addikt
Hello
Az lenne a problémám hogy csináltam egy egyszerű progit kivételkezelés gyakorlására ami eloszt két számot és ha 0-val oszt akkor kiír egy hibaüzit.
De az a probléma hogy ha 0-val osztok akkor nem fut le a kivételkezelő hanem ezt írja ki:Az elso és masodik szam hanyadosa: Infinity
Viszont ha az a és b változó int tipusú akkor lefut a kivételkezelő de akkor a helyes eredmény mindig 0.
Valamint valaki megtudná mondani hogy a catch részben a kivétel típusa mellett mi az az e változó? Mert sehol sincs deklarálva se használva.
import java.io.*;
class szamol{
private double a,b,c;
szamol(){
a=b=0;
}
private void beker() throws IOException{
BufferedReader br = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
a=Double.parseDouble(br.readLine());
b=Double.parseDouble(br.readLine());
}
private void szamol(){
try{
c=a/b;
}
catch(ArithmeticException e){
System.out.println("0-val való osztás");
}
}
public void kiir() throws IOException {
System.out.println("Kérek 2 számot:");
beker();
szamol();
System.out.println("Az elso és masodik szam hanyadosa: "+c);
}
}
public class proba {
public static void main(String[] args) throws IOException{
szamol t=new szamol();
t.kiir();
}
}
1) Lebegőpontos számokkal számolva a nullával való osztás nem hiba, hanem helyesen VÉGTELEN-t hoz ki eredményül (angolul INFINITY). Integer osztás esetén a változó nem képes felvenni az INFINITY értéket, ezért fut hibára. Ha szeretnéd, hogy lebegőpontos osztásnál is dobjon hibát, akkor neked kézzel kell dobni valahogy így:if (c == Double.POSITVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
2) Az e-t ott deklarálod a Catch-ben
Mivel az ArithmeticException nem biztos, hogy nullával való osztás eredménye, így inkább célszerű az e.getMessage() értékét kiiratni.AE
-
ArchElf
addikt
Sziasztok! Valaki nem tud jávás hívásrögzítő progit?
ÜdvFejleszteni?
AE
-
ArchElf
addikt
sziasztok!
bár nem ez a legjobb fórum a kérdésemre, azért feltenném, hátha egyből meg tudja válaszolni egy rutinos ember

van egy internetes bank, a www.cib.hu , java kell hozzá. akárhány gépen eddig nem futott, feltelepítettem hozzá a java-t a linkről amit adnak, és ment, de egy gépen nem hajlandó elindulni explorer alatt, csak firefoxszal, de azzal tökéletes minden. felugrik egy ablak ami java, de nem indítja el, csak piros x marad és kész..amit eddig próbáltam:
temporary file törlés
reinstall java
restart gép
biztonsági beállítások, bővítmények kezelése - mindenhol engedélyezve van
java beállítások - minden oka gépről azt kell tudni, hogy volt egy explorer böngésző alapértelmezett visszaállítás, mert összeomlott, azóta nem futnak a javas dolgok rajta, de firefox alatt fut minden, pedig minden beállítás jó
mit tehetnék még szerintetek? full böngésző reinstall?
Ezeket még megnézném:
- ActiveX Killbits megtekintése a registryben
- Telepített bővítmények törlése
(esetleg group security beállítások, ha domainben van a gép)
Legjobb tudomásom szerint az IE-t nem lehet un/reinstallálni
AE
-
ArchElf
addikt
Ahogy nézem ezt már nem lehet kapni

Amúgy Nékyné: Java 2 a címe, de már csak antikváriumban láttam...
Bár az az igazság, hogy már a Java 2 réginek minősül...
Én annó 3.600-ért vettem, most 9.000-ért láttam.AE
-
ArchElf
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Fujitsu LIFEBOOK E459 I3-8130U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD laptop
- HP ProBook 450 G8 I3-1115g4 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Lenovo Thinkpad T14 G2 Ryzen 3 5450u/16GB/256 GB SSD/14"FHD gyári gar
- HP Elite x2 G4 I5-8265U/8 GB RAM/256 SSD/3k IPS TOUCH 2in1 laptop és tablet
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest