- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Köszönöm a terjedelmes válaszokat! Sorban reagálok mindre.
4440:
első: különösebb oka nincs, ha hazajöttem átírom foreachremásodik: értem, MVC minta alapján szeretném természetesen megcsinálni a játékot, de ez az első ilyen dolog amit csinálok, és a hajnalig tartó gányolásnak lett ez az eredménye. Szóval a destroyEmeny()-t majd animator.animationCycle()-ben kell majd gondolom meghívni, de még nincsenek se lövedékek, se ütközésdetektálás, úgyhogy az arrébb lesz.
harmadik: erre neten találtam egy példát, ezt is beleírom majd ha hazaértem
public void run() {
long beforeTime, timeDiff, sleep;
beforeTime = System.currentTimeMillis();
while (ingame) {
repaint();
animationCycle();
timeDiff = System.currentTimeMillis() - beforeTime;
sleep = DELAY - timeDiff;
if (sleep < 0)
sleep = 2;
try {
Thread.sleep(sleep);
} catch (InterruptedException e) {
System.out.println("interrupted");
}
beforeTime = System.currentTimeMillis();
}
gameOver();
}Így gondoltad, ugye?
4441:
"Folyt.: A kódban ki az a GA? A Move most viewport (ablak) vagy világ (0-100) koordinátákban számol? Mert egyértelműen az utóbbiban kéne, és csak rajzolásnál konvertálni pixelpozíciókra."Itt is valóban nagy gányolást műveltem éjjel, megkavarodtam, hogy most az ellenséges objektumoknak ismerniük kell-e GameArea (GA) méretét. A GameArea a fekete hátterű négyzet. Mikor olvastam fent idézett mondatodat, akkor jöttem rá, hogy hülyeséget csináltam, mert csak a rajzolásnál kell konvertálni pixelpozícióra. Most reggel gyorsan átírtam ilyenre, ez az Enemy0:
// this method has to be called in every 20 milliseconds
public void Move () {
// in even seconds this enemy will go right
long time = System.currentTimeMillis();
if ((((time % 10000) - (time % 1000)) / 1000) % 2 == 0) {
x = (int) (x + 0.3);
y = (int) (y + 0.1);
}
// else it will go left
else {
x = (int) (x - 0.3);
y = (int) (y + 0.1);
}
}Érdekes, mert most csak balra hajlandó mozogni, aztán egyszer csak megáll, és egy helyben marad. Míg ezt a hszt írtam jöttem rá, hogy az (int)-é konvertálás miatt van a gond. Át fogom írni a koordinátákat double-re, és az int-é konvertálást csak a kirajzolásnál fogom megcsinálni, szerintem ez segíthet.
Az Enemy2 nagyon szépen cikázik jobbra-balra, pont amiatt, mert egész számot adok neki:
public void Move () {
// in even seconds this enemy will go right
long time = System.currentTimeMillis();
if ((((time % 10000) - (time % 1000)) / 1000) % 2 == 0) {
x = (int) (x + 1);
y = (int) (y + 0.15);
}
// else it will go left
else {
x = (int) (x - 1);
y = (int) (y + 0.15);
}
}A hozzászólásban lévő többi tanácsot köszönöm és megfogadom őket.
4442:
Erről egyelőre sejtésem sincs, hogy kéne az általad vázolt duplapufferelést megcsinálni, viszont a GameArea konstruktorában meghívok egy ilyet: setDoubleBuffered(true);Mint már említettem az egész GameArea egy gányolás, sok mindent beleírtam este, hogy kipróbálhassam jól mozognak-e az űrhajók. Elküldtem neked privátban az egész osztály forráskódját. A Timeren majd még agyalok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest