Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
Ez igaz, de sok esetben nincs veszélye. Tipikus példa a konténer(DTO) jellegű osztályok.
Ha egymásba vannak ágyazva és engem csak egy érték érdekel, mondjukmyDTO.getSzamlak().getTetelek(0).getValue();
Itt ugye lehetne, hogy a getTetelek(0) esetén egy Tetel objektumot kvázi kiemelek és a getValue() metódust ezen hívogatom a jövőben, amennyiben többször is szükségem van az értékére. Vagy a fent írt sort idézgetem annyiszor, amennyiszer szükségem van rá.
Teljesítmény szempontjából semmiféle hátránya nincs, ha nem emelem ki, viszont megspórolok egy plusz objektumhivatkozást. Nyilván ha egy metódust drága hívogatni, akkor kiemelem, de pusztán annyit próbálok én is már ezer+1 hozzászóláson keresztül magyarázni, hogy a láncban hívás alapvetően lehet jó is. Feladatfüggő.
Nyilván ha nem tudom, hogy pontosan mit csinál a lánc, akkor tartózkodom a használatától, de ismétlem önmagam, a láncolt hívások alapvetően nem az ördögtől valóak és csak azért, mert nemteccik, nem kell elvetni a használatát.Law of Demeter, ha nem akarja egy objektum, hogy ilyen módon hívogassam a metódusait, akkor szervezze már úgy, hogy ne férjek hozzá, ha meg nem szervezi úgy és public, akkor miért ne használjam?
Ennyi. Zárom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- November 26-án lesz a Poco Pad X1 bemutatója is
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Subaru topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akció! Playstation VR 2! Újszerű állapot.
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital Konzol! CFI 2016 + Ajándék hűtő!
- 43" LG UHD AI UT80 4K Smart TV 2024 (43UT80003LA)
- GMKtec K6 Ryzen 7 7840HS 32GB RAM 1TB SSD WIN 11 Pro garancia 2028 októberig, Foxpost az árban
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest