- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Norvég nyár
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
Ez igaz, de sok esetben nincs veszélye. Tipikus példa a konténer(DTO) jellegű osztályok.
Ha egymásba vannak ágyazva és engem csak egy érték érdekel, mondjukmyDTO.getSzamlak().getTetelek(0).getValue();
Itt ugye lehetne, hogy a getTetelek(0) esetén egy Tetel objektumot kvázi kiemelek és a getValue() metódust ezen hívogatom a jövőben, amennyiben többször is szükségem van az értékére. Vagy a fent írt sort idézgetem annyiszor, amennyiszer szükségem van rá.
Teljesítmény szempontjából semmiféle hátránya nincs, ha nem emelem ki, viszont megspórolok egy plusz objektumhivatkozást. Nyilván ha egy metódust drága hívogatni, akkor kiemelem, de pusztán annyit próbálok én is már ezer+1 hozzászóláson keresztül magyarázni, hogy a láncban hívás alapvetően lehet jó is. Feladatfüggő.
Nyilván ha nem tudom, hogy pontosan mit csinál a lánc, akkor tartózkodom a használatától, de ismétlem önmagam, a láncolt hívások alapvetően nem az ördögtől valóak és csak azért, mert nemteccik, nem kell elvetni a használatát.Law of Demeter, ha nem akarja egy objektum, hogy ilyen módon hívogassam a metódusait, akkor szervezze már úgy, hogy ne férjek hozzá, ha meg nem szervezi úgy és public, akkor miért ne használjam?
Ennyi. Zárom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Arc Raiders
- Okos Otthon / Smart Home
- Üzleti vita és megbeszélés
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Ryzen5 3700x 8core / GTX 1660 Super / SSD 500gb / HHD 2tb
- iPhone 13 mini 128GB silverlight független
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256Gb Dual, kártya független, fehér színben
- Apple iphone 16 128Gb, kártya független, fehér színben
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- 450.000Ft HELYETT szinteÚJ OnePlus 15 egyenlő 16 ami 2 a 4.-en Sand Storm 16GB / 512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest