Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
Ez igaz, de sok esetben nincs veszélye. Tipikus példa a konténer(DTO) jellegű osztályok.
Ha egymásba vannak ágyazva és engem csak egy érték érdekel, mondjukmyDTO.getSzamlak().getTetelek(0).getValue();
Itt ugye lehetne, hogy a getTetelek(0) esetén egy Tetel objektumot kvázi kiemelek és a getValue() metódust ezen hívogatom a jövőben, amennyiben többször is szükségem van az értékére. Vagy a fent írt sort idézgetem annyiszor, amennyiszer szükségem van rá.
Teljesítmény szempontjából semmiféle hátránya nincs, ha nem emelem ki, viszont megspórolok egy plusz objektumhivatkozást. Nyilván ha egy metódust drága hívogatni, akkor kiemelem, de pusztán annyit próbálok én is már ezer+1 hozzászóláson keresztül magyarázni, hogy a láncban hívás alapvetően lehet jó is. Feladatfüggő.
Nyilván ha nem tudom, hogy pontosan mit csinál a lánc, akkor tartózkodom a használatától, de ismétlem önmagam, a láncolt hívások alapvetően nem az ördögtől valóak és csak azért, mert nemteccik, nem kell elvetni a használatát.Law of Demeter, ha nem akarja egy objektum, hogy ilyen módon hívogassam a metódusait, akkor szervezze már úgy, hogy ne férjek hozzá, ha meg nem szervezi úgy és public, akkor miért ne használjam?
Ennyi. Zárom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Bestbuy játékok
- Az Enermax nagyon belehúzott a "tápozásba"
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SAMSUNG S22 ROSE PINK 8G/128GB FÜGGETLEN, GYÖNYÖRŰ ÁLLAPOTBAN, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Asus x870 rog strixx F-gaming Wifi garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest