Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
Ez igaz, de sok esetben nincs veszélye. Tipikus példa a konténer(DTO) jellegű osztályok.
Ha egymásba vannak ágyazva és engem csak egy érték érdekel, mondjukmyDTO.getSzamlak().getTetelek(0).getValue();
Itt ugye lehetne, hogy a getTetelek(0) esetén egy Tetel objektumot kvázi kiemelek és a getValue() metódust ezen hívogatom a jövőben, amennyiben többször is szükségem van az értékére. Vagy a fent írt sort idézgetem annyiszor, amennyiszer szükségem van rá.
Teljesítmény szempontjából semmiféle hátránya nincs, ha nem emelem ki, viszont megspórolok egy plusz objektumhivatkozást. Nyilván ha egy metódust drága hívogatni, akkor kiemelem, de pusztán annyit próbálok én is már ezer+1 hozzászóláson keresztül magyarázni, hogy a láncban hívás alapvetően lehet jó is. Feladatfüggő.
Nyilván ha nem tudom, hogy pontosan mit csinál a lánc, akkor tartózkodom a használatától, de ismétlem önmagam, a láncolt hívások alapvetően nem az ördögtől valóak és csak azért, mert nemteccik, nem kell elvetni a használatát.Law of Demeter, ha nem akarja egy objektum, hogy ilyen módon hívogassam a metódusait, akkor szervezze már úgy, hogy ne férjek hozzá, ha meg nem szervezi úgy és public, akkor miért ne használjam?
Ennyi. Zárom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÚJ Lenovo Yoga Mouse with Laser Presenter Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam GAR
- ÚJ (Hiányos) Xtrfy M4 Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest