- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem, hogy az álláspiacra egy junior / beugró szinten mit kell tudni a JavaEE-ből? (Miket érdemes megtanulni?)
Egyetemen JavaSE ment. Alap elméleti szintem van a JavaEE, szóval tudom, meg nagyjából a JSP, JSF, de gyakorlati szinten sosem szagoltam hozzá.
OOP nem akadály, igaz, hogy melóban PHP-ban van 2,5 tapasztalatom, de Symfony2 keretrendszer (PHP-s)-ról nézegetve az alap JavaEE-t úgy a mögötte lévő HTTP filozófiát könnyű felfognom. Plusz pár hónapja átdobtak a .NET csapatba, ahol Asp.net MVC megy. Szerintem innen a JavaEE-re átállni nem lehet nagyon nehéz. (Git, TDD, Scrum, demozás, verik belém a németek)De csak alap szinten tényleg csak a szükséges szintet akarom megtanulni (de az nem tudom, hogy micsoda, EJB, JDBC, esetleg a Hibernate is kellenne?) Mely könyveket érdemes nézegetni.
Azért akarom az elégséges szintet, mert a Scala sokkal jobban érdekel, igaz nehezen tanulom most (van online kurzus) de nagyon motivált vagyok benne.
És ahogy nézegettem a Scala álláshirdetéseket, Scala együttjár a JavaEE. És ezért akarok csak egy "elégséges szintet tudni". Nektek mi a véleményetek erről?
Mondjuk lesz egy olyan Androidos kurzus folytatás, ahol a szerver oldali részét nézik meg és SpringMVC-vel fognak dolgozni, talán arra még érdemes energiát és időt szánnom.
Meg Maven-t már nem nézném át, inkább csak Gradle-t használnék helyette.PHP-t már kezdem kinőni (néhány hobbi projekthez jó) Ruby on Rails-sel elhelyezkedni nagyon nem lehet, max csak Seniorként, Java és C# hosszabb távon nem érdekel. Scala az ami érdekel (már egyetemen is megfogott a Prolog), a Hadoop, na meg a C++ linux és beágyazott rendszerekhez. (De Scala és a Hadoop páros az ami motivál)
Python sem rossz, de nem tudnék benne hobbi projektet fenntartani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest