- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem, hogy az álláspiacra egy junior / beugró szinten mit kell tudni a JavaEE-ből? (Miket érdemes megtanulni?)
Egyetemen JavaSE ment. Alap elméleti szintem van a JavaEE, szóval tudom, meg nagyjából a JSP, JSF, de gyakorlati szinten sosem szagoltam hozzá.
OOP nem akadály, igaz, hogy melóban PHP-ban van 2,5 tapasztalatom, de Symfony2 keretrendszer (PHP-s)-ról nézegetve az alap JavaEE-t úgy a mögötte lévő HTTP filozófiát könnyű felfognom. Plusz pár hónapja átdobtak a .NET csapatba, ahol Asp.net MVC megy. Szerintem innen a JavaEE-re átállni nem lehet nagyon nehéz. (Git, TDD, Scrum, demozás, verik belém a németek)De csak alap szinten tényleg csak a szükséges szintet akarom megtanulni (de az nem tudom, hogy micsoda, EJB, JDBC, esetleg a Hibernate is kellenne?) Mely könyveket érdemes nézegetni.
Azért akarom az elégséges szintet, mert a Scala sokkal jobban érdekel, igaz nehezen tanulom most (van online kurzus) de nagyon motivált vagyok benne.
És ahogy nézegettem a Scala álláshirdetéseket, Scala együttjár a JavaEE. És ezért akarok csak egy "elégséges szintet tudni". Nektek mi a véleményetek erről?
Mondjuk lesz egy olyan Androidos kurzus folytatás, ahol a szerver oldali részét nézik meg és SpringMVC-vel fognak dolgozni, talán arra még érdemes energiát és időt szánnom.
Meg Maven-t már nem nézném át, inkább csak Gradle-t használnék helyette.PHP-t már kezdem kinőni (néhány hobbi projekthez jó) Ruby on Rails-sel elhelyezkedni nagyon nem lehet, max csak Seniorként, Java és C# hosszabb távon nem érdekel. Scala az ami érdekel (már egyetemen is megfogott a Prolog), a Hadoop, na meg a C++ linux és beágyazott rendszerekhez. (De Scala és a Hadoop páros az ami motivál)
Python sem rossz, de nem tudnék benne hobbi projektet fenntartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest