Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

Hali!

Lenne egy kérdésem, hogy az álláspiacra egy junior / beugró szinten mit kell tudni a JavaEE-ből? (Miket érdemes megtanulni?)

Egyetemen JavaSE ment. Alap elméleti szintem van a JavaEE, szóval tudom, meg nagyjából a JSP, JSF, de gyakorlati szinten sosem szagoltam hozzá.
    OOP nem akadály, igaz, hogy melóban PHP-ban van 2,5 tapasztalatom, de Symfony2 keretrendszer (PHP-s)-ról nézegetve az alap JavaEE-t úgy a mögötte lévő HTTP filozófiát könnyű felfognom. Plusz pár hónapja átdobtak a .NET csapatba, ahol Asp.net MVC megy. Szerintem innen a JavaEE-re átállni nem lehet nagyon nehéz. (Git, TDD, Scrum, demozás, verik belém a németek)

De csak alap szinten tényleg csak a szükséges szintet akarom megtanulni (de az nem tudom, hogy micsoda, EJB, JDBC, esetleg a Hibernate is kellenne?) Mely könyveket érdemes nézegetni.
    Azért akarom az elégséges szintet, mert a Scala sokkal jobban érdekel, igaz nehezen tanulom most (van online kurzus) de nagyon motivált vagyok benne.
    És ahogy nézegettem a Scala álláshirdetéseket, Scala együttjár a JavaEE. És ezért akarok csak egy "elégséges szintet tudni". Nektek mi a véleményetek erről?
    Mondjuk lesz egy olyan Androidos kurzus folytatás, ahol a szerver oldali részét nézik meg és SpringMVC-vel fognak dolgozni, talán arra még érdemes energiát és időt szánnom.
    Meg Maven-t már nem nézném át, inkább csak Gradle-t használnék helyette.

PHP-t már kezdem kinőni (néhány hobbi projekthez jó) Ruby on Rails-sel elhelyezkedni nagyon nem lehet, max csak Seniorként, Java és C# hosszabb távon nem érdekel. Scala az ami érdekel (már egyetemen is megfogott a Prolog), a Hadoop, na meg a C++ linux és beágyazott rendszerekhez. (De Scala és a Hadoop páros az ami motivál)
    Python sem rossz, de nem tudnék benne hobbi projektet fenntartani. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés