Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Ezt posztot az Android programozás -hoz is beírtam, de mivel Java -hoz is kapcsolódik, ezért ide is beírom. Tehát:
szeretnék kérni egy kis segítséget Tőletek, ugyanis Android platformmal kapcsolatban fogok szakdolgozatot írni, illetve részt venni egy projektben.
A dolgozat címe: Android alkalmazások minőségbiztosítása - egy minősítő modell kidolgozása és eredményeinek validálása.
Elég tág téma így első hallásra, ezért is megpróbálom behatárolni nagyjából.
Először is ezen a projekten 3 fő fog dolgozni, beleértve engem is.
Ezek a körök kerülnek feldolgozásra, illetve ezeket kellene feldolgozni a projekt során:1) Android GUI XML-ek elemzése, új metrikák definiálása
magának az Android alkalmazás felhasználói felületének elemzése meglévő illetve új metrikák bevezetésével
2) Andorid Java kód elemzése, új metrikák definiálása
Android specifikus kód elemzése meglévő illetve új metrikák bevezetésével
3) Minőségi modell adaptálása Androidra, minőségi eredmények és felhasználói vélemények statisztikai összefüggéseinek keresése
az előző két pontban definiált részek használata és eredményeinek felhasználása a felhasználói visszajelzések összehasonlításábanLátható, hogy nem új keletű dolgok kerülnek feldolgozásra, elemzésre, hanem már létező (különálló) rendszert kell átdolgozni magára az Android platformra.
Annyiban új a dolog, hogy még nem igazán vannak speciel Android alkalmazások minőségbiztosításával foglalkozó területek, projektek, ebből adódóan ez a projekt leginkább kutatás/fejlesztés témába sorolható.
Ehhez elsősorban irodalmat kell kutatni.
Találtam is ezzel foglalkozó cikket, SAMOA (ha valaki tud ehhez hasonló cikket, publikációt akkor azt is szívesen veszem).Illetve lenne még kérdésem, ami leginkább azokhoz szól, akik foglalkoztak/foglalkoznak szoftverek minőségbiztosításával:
Érdekelne engem minden ezzel kapcsolatos forrás, tehát amit érdemes feldolgozni, ami mentén érdemes elindulni. (link, cikk, publikáció, bármi)
Ez vonatkozik mind az XML, illetve az Android specifikus Java kódra.
Pl. Android specifikus szabályok gyűjteményeAjánlásokat illetve a segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Hobby elektronika
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Diablo IV
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- RTX 4070 ti I Ryzen 5 7600X I 2x16gb ddr5 6000mHz
- LAST MINUTE KARÁCSONY! 2 egyforma i7 GAMER GÉP! Ingyenes SOS kiszállítás (Bp.) !!!
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- MacBook Pro M1 13 inch 8/512GB magyar bill nálam a legolcsóbban
- Fujitsu 27" B27-8 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor állítható magasság, PIVOT, HDMI számla + gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi