Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
az MVC az architektúra, nem tervezési minta. tervezési minta nagyon sokféle van, és sokfélét lehet használni MVC-n belül is, hogy egyszerűsítsd, hordozhatóbbá tedd a kódodat.
Én nem tudok hirtelen mást architektúrát MVC-n kívül, szerintem ez a legelterjedtebb.
De hogy valami érdemi információt is mondjak, én még ketté tudnám osztani az MVC model rétegét:Model:
DAL - Data Access Layer
BLL - Business Logic Layer
Controller
ViewA DAL fogja tartalmazni az alap objektumaidat a modelledben, általában ezt valósítják meg a külfönféle ORM-ek. (ügyfél, autó, számla, kutyafüle...) Más értelmezésben, ahogy a neve is mutatja: ez a réteg kommunikál közvetlenül az adatbázissal: create, update, read, delete
A BLL pedig komplexebb feladatok megoldása a DAL-béli objektumokon, amiknek nincsen köze még a view-hoz vagy a program flow-hoz, amit a controller biztosít.
Például: Ha egy banki szoftvert csinálsz, és regisztrálsz egy új felhasználót, akkor BLL-ben cisnálod meg a regisztrál függvényt, ami a DAL rétegben létrehoz egy felhasználót és egy kezdő számlát is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Elegáns Midnight dizájn, megbízható teljesítmény 100%-os akku
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Eladó Asus 4G-AC53U SIM kártyás router
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest