- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: PH!arckép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- borg25: Kórházi beszámoló
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
BE4GLE #11952 üzenetére
Kicsit a logisztikával vagyok bajban, ha piconetet használnék. Ami esetet írsz, vélhetően egy helyi windows-os gép volt a piconet központ, és amikor beérkezett egy új android a hatósugárba, már tudta, melyik piconet-het csatlakozzon, csatlakozott, és jelezte, hogy érkezik az ember. Ha rosszul sejtem, javíts ki.
Ha egy kliens piconet-hez csatlakozik, egyszerre csak egy központhoz csatlakozhat. Oda küldheti el az üzenetet. Aztán kotorásznia kell a többi beacon után, csatlakozni oda, és küldeni üzenetet újra. Kicsit hasonló szitu, mint amikor vonalas LAN-on letiltják a multicast csomagokat, és következésképp ha küldeni akarsz egy multicast-ot, fel kell deríteni az összes állomást, és egyesével elküldeni a csomagokat. Mindazt a temérdek sok kommunikációt végezni el ahelyett, hogy csak kiküldenél egy szem multicast csomagot, és aki kapta, kapta, aki nem, az nem. Vonalas LAN-on még letojnám az esetet, mert úgyis hálózatról megy minden, van energia. Mobil telefon esetében akkumulátor van véges kapacitással.
Nem jobb a helyzet akkor sem, ha a mobil telefon a beacon. A beacon-nek állandóan üzemben kell lennie ahelyett, hogy mondjuk időzített job jelleggel 5 percenként egyszer feléled, kidob egy üzenetet a környezetének, aki kapta, kapta, aki nem, az nem, ignore, és alkalmazás lepihen újra. Beacon esetében nincsen pihi. Akku kajálás van helyette.
Szóval ez a bajom a piconet-tel, és ezért akarok inkább broadcast send-et.
Ha az nem létezik, még kiegészítőként azon gondolkodok el, hogy windows-on be lehet-e állítani low energy beacon-t, és az korlátozná a hatósugarat. Lehetségesen csak korlátos számú master lehet a környezetben egy adott időpillanatban. Viszont az eddigiekben nem találtam arra módot, hogy piconet-hez csatlakozó kliens hogyan kérdezheti meg a master-től az adási energia szintet. Ha megkérdezheti, az még mindig kommunikáció minden master felé, amit a master nem biztos, hogy venni fog, mert míg a master ad 100 mW-on, a slave 1 mW-on, a slave megkapja az üzenetet, a master nem, és kivárási idő telik el minden alkalommal, mire kiderül, hogy "az a hálózat messze van". Nem csak az én beacon-jeim lehetnek ott, de ezernyi másik ugyan úgy. Ha lehetne azt párhuzamosan, minden létező beacon-höz egyszerre csatlakozni, talán megpróbálnám, de ahogy olvasgattam, arra nincsen támogatás, csak egyik a másik után, és úgy a szükséges idő már nem korlátos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Asztalos klub
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem nyílnak a Foldok?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest