- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
floatr
üzenetére
"Az XML vs Java configgal kapcsolatban az a problémám, hogy a konfiguráció karbantartásához/módosításához kódolás kell, CI pipeline."
Ez a konfiguráció nem ugyanaz, mint az alkalmazáshoz tartozó akár környezetenként változó konfig, pl url-ek. Ha itt kell módosítani bármit - magyarul az alkalmazás context-je változik -, akkor újra kell buildelni az alkalmazást, függetlenül a konfiguráció típusától. Innentől ez nem üzemeltetési kérdés, hanem fejlesztés.
Az átláthatóság szubjektív dolog, láttam már 30-40 xml-ből felépülő Spring konfigot, ami nekem minden volt csak nem átlátható, viszont volt kolléga, aki azt preferálta. Azt hittem ez csak az ő fétise, de akkor vannak még mások is ezen a vonalon :-)
"Lombokot szerintem alapvetően pár olyan dologra érdemes használni, ami fordításkor generál le bojlerplét kódot. Ezen az alapon semmilyen nem Java JVM nyelvet nem lenne szabad használni."
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, ne keverd a dolgokat. A lombok által generált kódban nem bíznak sokan, valamint java update esetében okozhat/okozott gondot. Van pár issue-juk is. Ettől függetlenül, ahol lehet én is preferálom a használatát, de ettől még megértem, ha máshogy dönt valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- MSI Crosshair 16 i7-14700HX 14. gen 16gb ddr5 + RTX 4060 (140W) + 240Hz QHD+
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest