Hirdetés
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Ma szoftech vizsga. Lehet kicsit többet kellett volna készülni rá
De már nagyjából vágom az UML-t.
-
KMan
őstag
válasz
REDeath #6483 üzenetére
szvsz ne legyen emiatt rossz kedved hogy egy vizsga nem sikerult. tudom, hogy ez nem vidit fel, de majd nehany ev mulva rajossz tanulni a hibaidbol es egy olyan targy ami mondjuk masodszorra vagy harmadszorra lett meg es nem bemakoltal valamit az sokkal jobban megmarad benned. Hosszu tavon jobban jarsz
-
bdav
őstag
válasz
3psilon #6495 üzenetére
bsz = bevezetés a számításelméletbe. Amit kb. mindenki Matek néven tanul az nekünk 2-3 féle tárgyba van vágva. Van külön Analízis tárgy (2 félév), amit nem kell nagyon magyarázni, aztán van valszám, azt se, és van a bsz (2 félév) ami lineáris algebra, gráfelmélet, számelmélet, absztrakt algebra, és hasonló finomságok
Valamiért a komplex számok is idekerültek, mondjuk abból a szempontból logikus h. a kvaterniók is ami meg az absztrakt algebrához köthető (meg a grafikához
)
-
3psilon
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #6496 üzenetére
Ja, oké, jól hangzik
A matekot nálunk szerencsére a Geom tanszék tartja, nagyon jófejek, látszik, hogy tanítani akarnak (max 1-2 nem tud), nem pedig buktatni. Ritka... -
3psilon
aktív tag
Gyerekek ötös gépelemek 1
A doktoranduszok olyan lágyszívűen pontoztak, hogy majd' elolvadtam, az egyik feladatra 3-ból 4 pontot kaptam meg ilyenek
Csak ne élvezték volna annyira... komolyan, ahogy "legyen ön is milliomos"-t játszottak a halálra fagyott arcú hallgatókkal, én meg végig ott röhögtem rajtuk (velük) hátul.Csütörtök meg matekszigó.
Egyébként mi ez a bsz cucc? Mit tanultok ti?
-
REDeath
őstag
válasz
Sk8erPeter #6492 üzenetére
meg akkor se jön be, ha blokkol az agyam. m1, ezvolt életem első bsz vizsgája, csak kiheverem ahogy a többezer ember aki eddig túlélte
most van szinte egy teljes hetem hogy átvegyem a cs tanszék gondolkodásmódját, csak ha sikerül, nehogy úgymaradjak -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
REDeath #6491 üzenetére
Ha nem érted a kérdést, akkor a legegyszerűbb, ha visszakérdezel.
Emiatt nem buktat meg, sőt, lehet, hogy jónéven is veszi, hogy megpróbálod megérteni a kérdését. Arról nem is beszélve, hogy ezerszer jobb, ha visszakérdezel, mintha ott ülsz néma csöndben egy percig, és úgy teszel, mintha gondolkoznál.
Szóbeli vizsgáknál nekem mindig bejött, ha visszakérdeztem, mert így a tanár is érzi, hogy van oda-vissza kommunikáció.Persze más kérdés, hogy akkor nem jön be a dolog, ha tényleg fingod nincs a válaszról.
-
REDeath
őstag
na ja de miaz hogy akármit mondok az a kérdése hogy miért? és a miértre miért ez a válasz? és arra? és arra? tiszta paradoxon baszki.
Még ha lófaszt se tanultam volna, aztmondom oké, kúrjanak meg, de tanultam bőven. más is bukott már meg így, hogy igazából tudja a választ csak a kérdést nem érti? -
concret_hp
addikt
válasz
REDeath #6483 üzenetére
van egy évfolyamtársam, zh/vizsga előtti nap mindig tudja az anyag nagyrészét, a vizsga ha írásbeli, akkor valószínűleg meglesz neki, aztán valahogy mégis minden 2. vizsga bukó, a többin meg épphogy átmegy
ha megvágták akkor reklamáláson pont vele szívóznak, ha szóbeli volt a vizsga akkor is szívóztak vele. ha meg véletlen összejön az arcnak egy minimum pontos 3as, akkor már überpenge volt
kb. egy házit nem csinált még meg egyedül, jelek szglab3 meg ilyenek még alap hoyg van neki, és a srác masszívan hisz abban, hogy neki 5éves diplomája lesz
(nem akarlak szivatni, csak ez ugrott be.)
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #6486 üzenetére
am azt kérdezte hogy mi a mátrixok sé, sv-a. ezt el is mondtam neki, és néz rám furán, én meg vissza rá hogy mit akar még, mert ezt elmondtam rendesen.
Aztán hogy, miért? hát mittudom én bmeg, így taníották, így van a könyben, honnan tudjam hogy miért? Én alkottam a matematikát?
ja és a válasz a miértre az volt hogy, ß(u+v)) = ß(u) + ß(v) meg a skalárral való szorzás.
Ami ugye a vektorterek/leképzések defjében van, de hogy ez mért jelent választ az ő miértjére azt nemtudom még most se... -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a tájékoztatást, a szakirány-választás még mondjuk elég messze van, ezt csak azért kérdeztem, hogy a jövőben mire számítsak, és mennyire érdemes bármi áron javítani a 2-esre sikerült vizsgajegyeket.
Mostani fejemmel még a szoftverfejlesztés szakirány érdekelne legjobban, de oda tudtommal nehéz bekerülni, meg ki tudja, még változhat az érdeklődési köröm. Egyelőre úgy igazán azt se tudom, miről szól egyik vagy másik(Ennek majd utánaolvasok)
Na, végül felvettem a Pedagógiát, és mellé az Ergonómiát. Igaz, utóbbi ütközik a csütörtöki anallal, de terveim szerint úgyis csak ZH-zni fogok bemenni.
(#6483) REDeath: fel a fejjel, hidd el, nem vagy egyedül a bukással (bár nekem még hátravan 19-éig
), meg amúgy is, normális ember tuti, hogy megbukik előbb-utóbb
-
REDeath
őstag
és igen, meg*asztak bszből, de nevetségesen ám
bemek, egész 7végén mondtam milyen jó lenne ha komplex-t húznám mer azt 110%osan tudom. bemek kihúzom azt. Örülök. Kidolgozom jobban mint bárki eddig a földön. Imádkoztam hogy ne richlik vizsgáztasson, nem ő ment el.
schlotter ildi kimondja a nevem, örülök hogy ő kis cuki. meg a beteg faszt.
ironikus hogy pont ő adta le a komplex számokat egy helyettesítéskor..
ránéz lapomra, azondja látja ezt vágom nagyon, kérdez vmit előlről. mondom oké.
Erre olyat kérdezett, hogy fel se fogtam a kérdést. Megkérdezett még 4szer vmi hasonló szart.
"hát sajnos ez elégtelen" nyád
Utána azért megkérdeztem, hogy ez most wtf volt? elmondja. és bakker amit elmondott azzal mind tisztába voltam, csak nemtudtam hogy pont ezt kérdezte tőlem Kínaiul vagy malajlam nyelven...viszont a malajlam nyelvezet blokkolta az agyam..
aztán kimentem, srácoknak mesélem, akor derült ki számomra hogy őt hívják mosolygósnak.
Szivesen letörölném az arcáról egy bottal azt a fenenagy mosolyt most.+1 hét szarkedv, köszönöm bme
-
válasz
concret_hp #6481 üzenetére
nemrossz
nekem csak a hőtan szigorlat van hátra.. kicsit parázok, hogy nem jön össze. az írásbeli részétől jobban, a szóbeli szerintem annyira nem gáz, meg amugyis lesz egy hetetm írásbeli után felkészülni rá. és utána két és fél hét semmittevés
-
concret_hp
addikt
nah jó kis hét lesz ez is:
kedden adatbányászat vizsga 2.5 kreditért végülis, a másik fele megvan 4esre. vizsgán még az előadó elmondása szerint se nagyon buktat meg senkit, sőt modnta, hoyg inkább a másik felére menjünk először
szerdán bepróbálok egy teljelemzést. ha megvan kettesre nagy öröm bódottáhozzáteszem, zh-ra tanulgattam, markovláncokon kívül nem sok mindent tudtam. meg decemberbe is tnaultam egy kicsit. ha ez plusz 1 délután elég lesz akkor jó vagyok
azért lenne jó ha sikerülne bemákolni, mert akkor uccsó héten tutira semmi doglom nem lenne
pénteken adatbányászat hf bemutatás. most jelenleg ott tartok, hogy müxik a sas, és ilyen tök alap dolgokat meg tudok csinálni (talán). 10 oldalt kell összehozni, aminek fele kb. rizsa, de azt is meg kell írni.
ha minden eseményt sikerül abszolválni, akkor vége a félévnek
-
ABE
őstag
válasz
3psilon #6476 üzenetére
Voltam matekon, de elhasaltam, mert már nagyon kijöttem a formából.
Nekem B1-B4 volt, szóval nem tudom, hogy nektek pontosan mi lehetett. Annyit tudok, hogy ha minden igaz, akkor mindenhol volt 10 db elméleti kérdés (+/- 3 pontért), a többi pedig gyakorlati.
Küldök egy privit, honnan tudsz anyagot leszedni.
-
3psilon
aktív tag
-
ABE
őstag
válasz
3psilon #6474 üzenetére
Ha a lepontozást el akarod kerülni, akkor a következő dolgokra figyelj:
- Olvashatóan írjál, mert ha ronda az írásod, akkor könnyen "elcsalnak" pontokat. Legyen áttekinthető a dolgozat, mert nagyon rövid idő alatt javítják ki, és így inkább megadják a pontot.
- A számpéldáknál mindent egyenletet írj le, és mindegyikbe rendesen helyettesítsd be az értékeket
- Lehetőleg alap mértékegységekben dolgozzál, minden eredményhez írd oda a mértékegységet is
- Ha rajzos példa van, akkor ceruzával csináld, mert ha tollal rajzolsz, akkor kinullázzákKb. ezekre háklisak, de ezt el is szokták mondani vizsga kezdetekor.
Ja, és a könnyebb feladatokkal kezdjed a megoldást, mert a pontozás nem egyenletes, egyszerűbb feladatra is lehet sok pontot kapni.
-
3psilon
aktív tag
Késő, holnap lesz
Az a vicces, hogy két Gépelemek jegyzet (könyv) van római I. és arabs 1., és én persze a rosszat vettem meg, ami kétszer annyiba került, és nincs benne minden
Cserébe viszont a számpéldák le vannak vezetve... és az jóóóAmúgy tényleg nem kötelező a szóbeli, csak javításhoz, csak hát írásbelin úgy hallottam olyan fele bukik, és persze lehet reklamálni, mert eléggé lepontoznak javításkor. Hát, kíváncsi vagyok, mi lesz holnap
-
ABE
őstag
válasz
3psilon #6471 üzenetére
Gépszerk. tanszék tanárai nem szoktak kiöltözni, legalábbis olyannal még nem nagyon találkoztam.
Szerintem nyugodtan menjél sima utcai ruhában, én csak az első félévben öltöztem ki vizsgákra, aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges. Még egyetemi alapképzésben csináltam a gép1-et, nálunk úgy volt, hogy elmondták az eredményeket, és nem feltétlenül kellett szóbelizni, ha meglett a jegy.
Nem tudom, hogy nálatok milyen most a gép1 vizsga, nálunk nem volt olyan nehéz. Igazság szerint vannak típuspéldák, amiket kicsit variálnak, de alapvetően ugyanazt kérdezik vissza minden félévben. Én 4-est kaptam, pedig nem vagyok patent gépelemből.
Ha van konzultáció előtte, akkor menj el, mert néha nagyon hasznos tud lenni.
-
3psilon
aktív tag
Hát én még csak másodéves vagyok, gépelemek 1
Egyébként mechás verzió, könnyebb házik voltak (pattanó kötés + hidr. munkahenger tömítése, no autóemelő). Azt mondják elég kemény a vizsga, épp számolósakat csinálok.Ja, mivel még sosem voltam szóbelizni megkérdem, mennyire szokás kiöltözni szóbelire?
-
3psilon
aktív tag
Néda' műszakis topik
Sorstársaim...Na megyek vissza gépelemeket tanulni. (van még valaki gépész, mechás...?)
-
Foxi
senior tag
válasz
REDeath #6465 üzenetére
Jaja bsz2, lapomra gyorsan ránézett, azon jó volt minden, erre kérdezett egyet bsz1-ből, nem tudtam pontosan, aztán már jött is a viszlát legközelebb. Legalább hamar vége volt, azt nem szeretem mikor hosszú tíz percek után rántanak meg.
Ennyire nem vészes azért
Bár nagyon tanár meg kedv függő. Pl nekem a mosolygós nénivel nincs semmi bajom, az ismerőseim közül mindenki átment nála, még én is anno bsz1-ből
Ő például szeret feladatokat kérdezgetni nagyon, ezért (is) buknak nála sokan. Szóval ha szerencséd van akkor átrugdosnak mégha alig tudsz valamit is. Wienertől már láttam ilyet párszor. Ha kicsit kevesebb szerencséd van akkor korrektül fog menni, azaz ha tudod jó, ha nem akkor kicsit segítenek, ha nagyon nem akkor pá. Ha ennél is kevesebb szerencséd lesz akkor vizont nem árt jónak lenni. Ha kimarad pár dolog akkor arra általában úgyis rákérdeznek. Mondjuk ilyenkor nem árt egyből rávágni a választ
De nem kell tőle nagyon tartani, én biztosra vettem, hogy megbukom bsz1-ből, de simán átmentem elsőre, ha tudom a bizonyításokat még jó jegyet is kaptam volna
-
-
REDeath
őstag
bakker, minden gazdasági és választható nyavalya ütközik, vagy a keddi 16-18 (szép időpont...) analízissel, vagy csütörtökön a nagy semmivel.
Bár lehet látásnyelvre nem feltétlen kellene majd bejárni.
Jah plusz fizikára Gyimesihez már nincs hely, amikor volt akkor meg még nemengedte felvenni, fura. Igaz a héten derül majd ki, hogy sikerült a fizika záróvalamikérdés: 38 ember aránylag hamar lemegy bsz-ből nem? jelenleg legalábbis ennyien vették fel neptunban eddig a holnapit.
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #6394 üzenetére
ja közben rájöttem gtk-n ilyenről egy szó se esik mi?
most nagyon melyen megbantottal..
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6459 üzenetére
Válaszd mindkettőt.
Feltünhetett volna már, hogy fingunk nincs melyik milyen...
Szakirány szerintem annyira nem fontos, ha normális egyszerű dolgozó akarsz lenni. Inkább akkor lehet fontos szerintem, ha utána kutatnál. Én ugyan nem arra a szakirányra kerültem, amire szerettem volna(internet és infokommunikációs alkalmazásai helyett újgenerációs hálózatok), de közel áll hozzá eléggé. Szóval tragédiának csak olyan szempontból tragédia, hogy esetleg olyat fogsz tanulni, ami marhára nem érdekel. De ehyelett válassz ki vagy 3-4 szakirányt, ami legalább minimálisan érrdekel, s azokat jelöld be.
Egyébként elméletileg hálózatokkal dolgozok, de az utóbbi időben szinte csak php+javascript ment egyfolytában. Ennek eleinte nem örültem, de mostmár nem vagyok teljesen elveszett. Bár a minimális syntax-highlightinggal ellátott editorban linuxon fejlesztést nem bírom megkedvelni.
-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #6459 üzenetére
Én a digitális pedagógiát választottam: első órára még be is megyek!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
concret_hp #6458 üzenetére
Nem, BSZ-re
[link]
-----------------------
Amúgy szerintetek mennyit nyom a latba, hogy valaki milyen szakirányra kerül? Tehát az, aki vállalatirányítási rendszereket tanult, az attól még a munkaerőpiacon gondolom simán lehet szoftverfejlesztő.
A kérdés igazából az, hogy mennyi lökést ad a szakirány, tényleg össze kell-e omolni lelkileg, ha valaki nem arra a szakirányra kerül, amire szeretne.-----------------------
Vááá, valakinek közületek van összehasonlítási alapja Pénzügyekre és Pedagógiára vonatkozóan?Még mindig nem döntöttem ez ügyben, és kéne már jelentkezni
Még mindig a lehető legkönnyebb utat választanám.Tapasztaltak véleményére lennék kíváncsi.
(Ja, és már felvettem ezen kívül az Ergonómiát, csak mellé kéne még egy tárgy.)
Tudom, hülyeség, hogy ezen ennyit tökölök, dehát ugye nem mindegy, hogy az ember mennyi időt tud szánni a fontos dolgokra... -
Béló
aktív tag
válasz
REDeath #6454 üzenetére
Biblia sem árt: nálunk VBK-n a vizsgán 80/os bukásarány volt, olyanokat is megcsaptak akik képesek voltak kinyitni a jegyzetet
azért a luciferen lévő teszteket nézd meg: nekem a zh-n egy az egyben azokat adták be: úgyhogy pár pont híján 5ös lett a 2.
kedd: vegygéptan leszámolás: 243 tételem van, még 1 db-t nem tudok, 3 napja most fejeztem be a jegyzetelés: kb 80 db oldal, szal holnaptol megint meghalok, elővizsgán 60 bol 40en buktak, a 20 átmenő fele pedig felsőbbéves ujravizsgás volt: de nekem jo kedvem van, és hiszek a Mikulásban..
-
concret_hp
addikt
előző félévben 13 kreditem volt, de legalább 1.83 ösztöndíjátlag kijött belőle
most 20ra gyúrokamugy érdekes, hoyg a sima átlagom az adott félévre, 3.63 meg 4.28 közt mozgott ami azért egy nem olyan nagy tartomány
most mondjuk biztosan sikerül alulmúlni a 3.6ot, legalábbis mondjuk úgy nagyon jó esély van rá
-
REDeath
őstag
mikmak vizsgára képleteken kívűl mi mással érdemes készülni?
arra még nem jelentkeztem, és most vettem észre, hogy kedden lesz egy, hétfőn meg bsz, de fölöslegesen nemakarok elmenni mikmakra, viszont nemtudom mennyivel lennék biztosabb a dolgomban ha a maradék 2 alkalom vmelyikére mennék a keddi helyett.. -
REDeath
őstag
"A szükséges tanulás mennyisége természetesen nagyban függ a hallgató képessé-
geitől és évközi munkájától. Általában hét napon át napi hat óra tanulás ele-
gendő szokott lenni, ennél lényegesen kevesebb viszont nem."nah ez 42 óra, szombat vasárnap meg összesen 48
2 óra múlva kezdek
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest