Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
Szoszo94
őstag
válasz Bolobi #27022 üzenetére
Nálam 3570 van, @4GHz, RAM-ok pedig 1,35V-ról 1,5-re emelve 2GHz-en járnak (CL9). 2,2-nél BIOS már nálam sem jött be, de nem is akartam efölé emelni. XMP profil viszont nálam borított mindent, úgyhogy kézzel lőttem be a dolgokat.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
zsoika
addikt
válasz Bolobi #27107 üzenetére
Sziasztok!
Olvasgatok egy ideje itt a topikban és egyre csak érik a bennem az ilyen gondolatoktól
"Ami meg az alaplap auto tunningot illeti, szerintem akkor inkább kézzel. Elég ostoba beállításokat tudnak produkálni." hogy bele kéne nyúlni a BIOS-ba.A konfigom Gigabyte GA-Z77-DS3H REV 1.1 +i5 3470 + CM 212 Plus és egy SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 WITH BOOST-ot hajt.
Tudnátok segíteni a beállításokon illetve mennyire tuningolható ez a "fapados "lap illetve nem K-s proci.(nem szeretném széthajtani csak ami még kellemes neki, illetve hogy kihajtsa a VGA-t)
Egyenlőre a VGA alapban megy később az is szeretném egy kicsit tuningolni, de az már másik topik.
Köszi.A CPU fülön a Clocks on belül lévők(CPU,BCLK,Multiplier) értékek ugrálnak illetve a Tuner fülön a CPU Target is.
Ezeken kelene állítani vagy a BIOSban?[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Bolobi #27116 üzenetére
3,5-ön auton nálam is 1,15V-ot kap a proci, mégid elvan 1V alatt egy picivel 4,1GHz-en. Tehát érdemes alulfeszelni, amíg stabil a rendszer.
(#27113) zsoika : Én a helyedben leszedném az easytune-t. Irány a bios, szorzók maxra, turbo be, c1e, speedstep be. Kezdésnek mehet a fesz 1,15V-ra, aztán szépen fokozatosan (0,025V-tal) csökkentsd, amíg stabil a rendszer. Stabilitásra használhatsz linx-szet, prime95-öt.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Bolobi #27863 üzenetére
Elég sokat fluktuál a GFLOPS érték, az nem a stabilitás jele. Miért a RealTemp GT-t használod? A sima is ugyanazt mutatja, csak nincs rajta a hatmagos CPU-khoz való üres terület a maradék két szenzornak.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bolobi #27868 üzenetére
Ha ennyire közel van a BSODhoz, 1-2 lépcsővel adhatsz többet neki, hátha megy a korrekció ezerrel a háttérben (WHEA log?). Ha nem csinál semmi mást a gép, illik ~konstansnak lennie a GFlops értéknek. Teszt közben throttling nem látható? TDP keret ki van tolva? RAM 1.625..VCCIO/VTT ~1.125? vCore kérdésre nincs válasz, minden proci egyedi..persze van az a pont, ahonnan nem érdemes feljebb menni, ha aránytalanul többet kér +100MHzhez pl., mint előtte, de azt neked kell megkeresned. Proci amúgy delidelt? Egész hűvös..
-
őstag
válasz Bolobi #27862 üzenetére
Szia!
2Gbit Samsung D-die chipes a ramod. 2.1V-ig nem lenne baja.
Egyszer két őrült tuningos ismerősöm egy hónapig használt egy más specifikációjú, de ilyen chippel szerelt ram kitet, napi szinten, 2.50V-on, probléma nélkül. A ramok a hónap leteltével is simán hozták a teszt előtti tuningeredményeket.
Nem azt mondom, hogy bárki csinálja utánuk és, hogy ez jó, csak érdekességképp és összehasonlítási alapnak írtam.
1.700-ig simán elmehetsz 24/7-re, ha éppen mondjuk pont annyi plusz kéne a kívánt érték stabillá tételéhez.
Jó eséllyel a 2400C10 1.65V, vagy kevesebb fesz benne van a stick-jeidben.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bolobi #27925 üzenetére
Told fel 1.2Vra teszt erejéig, Long duration Power Limit 125Wra mondjuk, ue. Maintained (alatta) 32s, short érték 150Wra, és Speedstep/C1E Enabled, minek menjen maxon, mikor nem kell..? Ezek a GFlops értékek siralmasak..nem fut semmi más, miközben tesztelsz? Esetleg kipróbálhatnád friss (0.6.5) LinXel is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bolobi #27931 üzenetére
Ha 1.1V közelében meglesz a LinX stabilitás, és nem fő el, valóban jó darab.
Érdekes lehet feljebb mit bír majd, ha tudod hűteni, még okozhat meglepit is.RAMok korrekt darabok akkor..én már 1866/CL9nek is örültem, igaz, 1.5Von.
Mindenesetre az 1T/2T kérdésben én utóbbira szavaztam mindig, stabilabb..gonorrea
Ha itt feltolod a szorzót 40+ra, nem offolja a Turbo Boostot magától mellé..?
Power limitet is illene kitolni mellé, 77W alapon elég, de OCval lehet 150 is..
C1E/EIST ezen a szinten hibátlanul kell menjen, ha nem keverted offsettel..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bolobi #27937 üzenetére
AsRocknál az a plafon, jól tudom? Csak óvatosan a fesztüskékkel..
Ha piszkamentes, akkor jól jártál. Amit cseréltettél, milyen volt?gonorrea
Valamit nem jól csinálsz..persze van esély arra is, hogy a lap a hunyó..vagy a proci. Ki kéne próbálni olyan környezetben, ahol más példány megy rendesen..kiderülne mi a szitu. Nagyon nem az szokott lenni a 3770K tulajok problémája, hogy nem megy 4GHzet a proci :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs