Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Bolobi
üzenetére
AsRocknál az a plafon, jól tudom? Csak óvatosan a fesztüskékkel..
Ha piszkamentes, akkor jól jártál. Amit cseréltettél, milyen volt?
gonorrea
Valamit nem jól csinálsz..persze van esély arra is, hogy a lap a hunyó..vagy a proci. Ki kéne próbálni olyan környezetben, ahol más példány megy rendesen..kiderülne mi a szitu. Nagyon nem az szokott lenni a 3770K tulajok problémája, hogy nem megy 4GHzet a proci :S -
Speed®
titán
válasz
Bolobi
üzenetére
Ha 1.1V közelében meglesz a LinX stabilitás, és nem fő el, valóban jó darab.
Érdekes lehet feljebb mit bír majd, ha tudod hűteni, még okozhat meglepit is.RAMok korrekt darabok akkor..én már 1866/CL9nek is örültem, igaz, 1.5Von.
Mindenesetre az 1T/2T kérdésben én utóbbira szavaztam mindig, stabilabb..gonorrea
Ha itt feltolod a szorzót 40+ra, nem offolja a Turbo Boostot magától mellé..?
Power limitet is illene kitolni mellé, 77W alapon elég, de OCval lehet 150 is..
C1E/EIST ezen a szinten hibátlanul kell menjen, ha nem keverted offsettel.. -
Speed®
titán
válasz
Bolobi
üzenetére
Told fel 1.2Vra teszt erejéig, Long duration Power Limit 125Wra mondjuk, ue. Maintained (alatta) 32s, short érték 150Wra, és Speedstep/C1E Enabled, minek menjen maxon, mikor nem kell..? Ezek a GFlops értékek siralmasak..nem fut semmi más, miközben tesztelsz? Esetleg kipróbálhatnád friss (0.6.5) LinXel is.
-
válasz
Bolobi
üzenetére
Szia!
2Gbit Samsung D-die chipes a ramod. 2.1V-ig nem lenne baja.
Egyszer két őrült tuningos ismerősöm egy hónapig használt egy más specifikációjú, de ilyen chippel szerelt ram kitet, napi szinten, 2.50V-on, probléma nélkül. A ramok a hónap leteltével is simán hozták a teszt előtti tuningeredményeket.
Nem azt mondom, hogy bárki csinálja utánuk és, hogy ez jó, csak érdekességképp és összehasonlítási alapnak írtam.
1.700-ig simán elmehetsz 24/7-re, ha éppen mondjuk pont annyi plusz kéne a kívánt érték stabillá tételéhez.
Jó eséllyel a 2400C10 1.65V, vagy kevesebb fesz benne van a stick-jeidben. -
Speed®
titán
válasz
Bolobi
üzenetére
Ha ennyire közel van a BSODhoz, 1-2 lépcsővel adhatsz többet neki, hátha megy a korrekció ezerrel a háttérben (WHEA log?). Ha nem csinál semmi mást a gép, illik ~konstansnak lennie a GFlops értéknek. Teszt közben throttling nem látható? TDP keret ki van tolva? RAM 1.625..VCCIO/VTT ~1.125? vCore kérdésre nincs válasz, minden proci egyedi..persze van az a pont, ahonnan nem érdemes feljebb menni, ha aránytalanul többet kér +100MHzhez pl., mint előtte, de azt neked kell megkeresned. Proci amúgy delidelt? Egész hűvös..
-
F e Z o
veterán
válasz
Bolobi
üzenetére
3,5-ön auton nálam is 1,15V-ot kap a proci, mégid elvan 1V alatt egy picivel 4,1GHz-en. Tehát érdemes alulfeszelni, amíg stabil a rendszer.
(#27113) zsoika : Én a helyedben leszedném az easytune-t. Irány a bios, szorzók maxra, turbo be, c1e, speedstep be. Kezdésnek mehet a fesz 1,15V-ra, aztán szépen fokozatosan (0,025V-tal) csökkentsd, amíg stabil a rendszer. Stabilitásra használhatsz linx-szet, prime95-öt.
-
zsoika
addikt
válasz
Bolobi
üzenetére
Sziasztok!
Olvasgatok egy ideje itt a topikban és egyre csak érik a bennem az ilyen gondolatoktól
"Ami meg az alaplap auto tunningot illeti, szerintem akkor inkább kézzel. Elég ostoba beállításokat tudnak produkálni." hogy bele kéne nyúlni a BIOS-ba.A konfigom Gigabyte GA-Z77-DS3H REV 1.1 +i5 3470 + CM 212 Plus és egy SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 WITH BOOST-ot hajt.
Tudnátok segíteni a beállításokon illetve mennyire tuningolható ez a "fapados "lap illetve nem K-s proci.(nem szeretném széthajtani csak ami még kellemes neki, illetve hogy kihajtsa a VGA-t)
Egyenlőre a VGA alapban megy később az is szeretném egy kicsit tuningolni, de az már másik topik.
Köszi.

A CPU fülön a Clocks on belül lévők(CPU,BCLK,Multiplier) értékek ugrálnak illetve a Tuner fülön a CPU Target is.
Ezeken kelene állítani vagy a BIOSban?

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Egérpad topik
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Battlefield Redsec - Ma délután indul az EA ingyenes battle royale játéka
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
(végül i7-2600k lett)