Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

válasz KillerKollar #21760 üzenetére

Na, pár dolgot jól csináltál, pár dolgot meg javítani kell. Nos Offset, PLL, VTT, VCCSA, illetve LLC beállítása sikerült jól. PLL-ből te kétszer írtál valamit. Pontosan írd ki a teljes nevét, ami oda van írva BIOS-ba. Nem mindegy, hogy mit állítasz. Internal PLL overvoltage-t tettem én +0.005V-ra, lentebb, mikor simán írja, hogy PLL, ott én fixáltam ugyan úgy a feszt. Ami még nagyon rossz, hogy a Vcore, és VID értéket kevered. VID az alapfeszültség, amennyit alapból adna a procinak a gép. Ezt le kell szarni most már, csak az elején volt létfontossága. Vcore ami neked kell, ez a valós feszültség, ahogy azt legelőször is írtam. Na most ez itt a kérdés, hogy mekkora! Írd majd ezt meg. Coretemp ezt nem mutatja, de HWinfo64, igen, vagy CPU-Z akár.
    Tesztelést is nagyon jól csináltad, ha a stabilitás szempontjából nézzük. Ha viszont hőmérsékletet akarsz tesztelni, akkor LinX a legjobb. Prime95-ről sokat nem tudok, úgy tudom most már ott is van AVX-es teszt. Biztos ami biztos, használd ezt. Ez az AVX utasításkészletet tartalmazó LinX. Ezzel tudod maxra felfűteni a processzorod, de stabilitást nem ezzel tesztelünk, hanem játékokkal, ahogy azt előzőleg csináltad. Ha 4.2GHz-el megelégedsz, bár szerintem, ha ment eddig, akkor pakold fel 4.5GHz-re, főleg Crossfire rendszernél. Talán még 4.5GHz fölé is érdemes lenne bekukkantani, de ezt majd későbbi tesztek során csak. Tehát ha elég a 4.2GHz, akkor vidd lejjebb a feszültséget, 10mV-os lépcsőkben. Amikor már nem stabil, mondjuk kifagy egy játék, vagy exe hibával leáll, akkor tessék visszamenni 10, vagy 20mV-ot, és akkor lesz totál stabil. :K A stabilitásról úgy tudsz 100%-osan meggyőződni, hogy megnézed az eseménynaplóba, hogy nincs-e WHEA log. Eseménynapló, egyéni nézet, felügyeleti események. Ha itt találsz WHEA logot, akkor nem stabil a tuning. Ha nincs, akkor lehet lejjebb menni a fesszel, egészen addig, amíg még stabil a dolog. :K Remélem érthető volt, amiket írtam.

Új hozzászólás Aktív témák