Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez egy elég bonyolult kérdés, vizsgáljunk meg két szemszöget.
1., A tanár szemszöge, mikor őt szivatják:
Óra van, mondjuk gimi IX. osztályban. Figyelés helyett két liba sms-ezik a padban. A tanár 3 percenként rájuk szól, sikertelenül. Aztán kisvártatva az egyiknek megcsörren a mobija, felveszi, és a pad alatt elkezd félhangosan beszélni. Mit tehet?
a., ki nem zavarhatja, mert igazolatlant nem adhat neki, ha meg igazoltan b@ssza ki a teremből, akkor ő felel érte, kilőve.
b., a tárgy magántulajdon, ezért lehet az iskolának akármilyen házirendje, a határos magyar jogszabályok alapján nem veheti el a telefont. Legalábbis tartósan semmiképpen. Ha nem nem kobozza el tőle, akkor következő órán ugyanezt csinálja.
c., figyelmeztetést ír be, vagy rovót. A diák meg kiröhögi. A szülei is. Ha a szülei komolyan vennék az intőt, akkor a gyereket úgy nevelték volna, hogy ne telefonáljon órán.
A történet 100%-ig valós, a hugom osztályában mindennapos jelenség, pedig jó suliba jár. Csakhát alapvető dolgokra nem az iskolának kell a gyereket nevelnie, hanem a szülőnek.
2., A diák szemszöge, mikor őt szívatják
A diák magához képest jól viselkedik, figyel az órán. Hatodik óráról lévén szó, kíváncsi az időre, sürgősen fel kellene hívnia az anyját, hogy megbeszéljék, aznap hogyan mennek orvoshoz, de nincs nála óra. Előveszi az amúgy lenémított telefonját, hogy megnézze, mennyi az idő. Az órát nem zavarta vele, semmilyen szabályt nem szegett meg. Erre a tanár elveszi a telefont. A diák hiába mondja, hogy az időt nézte, és csak óra után akart telefonálni, hiába. Majd a tanár közli, hogy a szülőket várja egy délutáni időpontban, hogy beszéljenek a gyerek deviáns viselkedéséről.
Namost ilyenkor mivan? Mit tehet egy diák, amikor sarokba van szorítva? Ez is megtörtént eset, ez velem történt meg. Más kérdés, hogy beborult az agyam, a büdös pitsába elhajtottam a tanárt, és rárontottam az igazgatóra, hogy mégis ezt hogy képzelik, de ez egyedi eset volt, nem biztos, hogy mindenkinek bejön ez a taktika.
Summa summarum.
Egyik oldalról ott a becsületes tanár a köcsög gyerekkel szemben, akit agyba-főbe szopatnak. A másik oldalon ott a becsületes diák, aki felett az analfabéta tanár eljátsza az atyaúristent. Mi erre a megoldás? A telefont elvenni nem lehet, mert mivel a gyereknek van telefonja, lehet, hogy igenfontos dologhoz kellhet. Viszont az első eset pofátlan kamaszait szankcionálni kell. Itt kellene alkalmazni azt, hogy az iskola fegyelmi ügyekben saját jogkörben dönthet. Ebből kellene fegyelmi ügyet csinálni, és két ilyen után kitenni az illetőt. Amíg viszont ilyen eszközök nem állnak a tanár rendelkezésére, addig egyetlen eszköze, hogy elveszi a telefont.
Végezetül: ez elővezet egy újabb problémakört. Nem lehet mindent beszabályozni. Lehetetlen mindenre szabályt és szankciókat kreálni, ugyanis minden szabálynak van egy bázisa. Pl. a jelzőlámpával való forgalomirányítás feltételezi, hogy az emberek meg tudják különböztetni a járom színt. Ha értitek, mire gondolok. Hiába hozunk akármilyen szabályokat, ha az emberek, akikre alkalmazni akarjuk őket, hiányában vannak a legalapvetőbb intelligenciának, tiszteletnek, meg hasonlóknak...
Ennyi. -
sasa311
veterán
Ha ez így lenne, ahogy mondod leírva kerek-perec a házirendbe, akkor lehetne. De ilyen nem kerülhet bele a házirendbe
Azt ugyanis először megírják, utána a Diákönkormányzatnak és a tantestületnek véleményeznie kell, majd elfogadni. A DÖK-nek vétójoga van, ergo ha nem egyeznek valamibe bele, akkor nem lesz házirend... Az a diákönkormányzat, aki ilyenbe beleegyezik, hááát............
Ja és az elofogadott házirendet még az önkormányzatnak is el kell fogadnia, bár gyanítom, hogy ezzel a javaslattal visszadobnák -
törölt tag
Az egészet idézd: ''Ha az az egy tanár rosszul adja le az anyagot, akkor nem nehéz elérni, hogy kitegyék, mi kétízben is csináltunk ilyet. Ha az összes tanár ilyen, akkor iskolát kell váltani...''
Ha nem iskola, hanem bűnszövetkezet, akkor inkább a szomszéd városba kell iskolába járni, ha az jobb.
Ha ittas a tanár, akkor az nem csak egy családot zavar, ha a szülők fele összefog, a másik fele meg nem ellenkezik, akkor fel lehet mentetni. Csakhát ahhoz össze kell tudni fogni, amitől a magyarok messze állnak, de ez egy teljsen más kérdés.
A lényeg az álláspont. Elfogadom, hgoy ez van, majd talán izélődik a hogyishíjjákban a nemtommi, vagy célul tűzöm ki, hogy a tisztelt ittas tanár kollégának az anyát is megb@sszák a ravatalon. -
regent
aktív tag
Kérdés, hogy mi van akkor, ha a házirendben konkrétan az van, hogy LEFOGLALHATÒ a zavarást okozó tárgy mondjuk 3 hónapig. Most ne nézzük azt hogy ez helyes, vagy helytelen eljárás.
Jogilag ugye a szülö, azzal, hogy beíratta a csemetéjét, elfogadta a házirendet.
Van e ilyenkor jogi lehetöösége visszakérni, valamiféle törvényre hivatkozva mégis a cuccot?
Azaz, ha én kiírom a telkemre, hogy aki ide sapkában lép be, annak elveszem a zokniját. Ráadásul errööl írok egy ''szerzöödést'', és azt minden belépöövel, még a belépés elött aláíratom, akkor van-e joga engem tolvajnak nevezni és feljelentenie annak aki ennek ellenére mégis sapkában lép be?
Aztán persze zokni nélkül távozik. -
sasa311
veterán
válasz
Kalandor #192 üzenetére
hmm.
Ez olyan, mint amikor tilosban parkol valaki. Képzeld el, pl tilosban parkolsz, és elvontatják az autódat ugye a telephelyre. Ez eddig törvényes, rendbe is lenne. De te milyen arcot vágnál, ha azt mondaná neked a telepes emberke, hogy oké, ennyi és ennyi a büntetés, ezt fizetsd ki, viszont a kocsidat nem kapod vissza 3 hónapig, mert rossz fát tettél a tűzre azzal, hogy tilosban álltál meg, olyat tettél, amit nem szabad és ezért most az a bünti, hogy nem kocsikázhatsz 3 hónapig. És te meg fizeted a kötelezőt, adókat ect... Ugye, hogy nem örülnél neki
#194, #195 ==>az teljesen elfogadható, hogy anyuka menjen be az akármiért, ne adják vissza a gyereknek. Legalább biztos megdorgálnák otthon a csemetét[Szerkesztve]
-
czappa
aktív tag
válasz
Dilikutya #177 üzenetére
Annyire szeretem, amikor olyat hoznak ki a hsz.-emből, ami nincs benne
Te ezt írtad:
''És ha belegondolsz, nem kevés adót fizetünk. Az adónk egy része a társadalom hulladékára fecsérlődik.''
Arra célozva, hogy (az esetenként lusta- de nem mindig) diákokat a te pénzedből (is) tanítják.
Erre kérdeztem én meg, hogy tán a te tanulmányaidat nem fizette senki? De igen. Lehet fősulin / egyetemen már nem, de gondolom előtte jártál közép és ált. iskolába is.
Az én hozzászólásomban szó nem volt jogokért való küzdésért, kérlek ne láss bele olyat, ami nincs benne.
WN31RD:
Igen, a lefoglalom egy évre tényleg nem jó ötlet, de az szvsz kivitelezhető (és javasolt), hogy az elkobzott pl. telót csak szűlőnek adják vissza - amikor az bejön érte.[Szerkesztve]
-
WN31RD
addikt
válasz
Kalandor #192 üzenetére
Anyagi felelősséget vállal... a törvényekben meghatározott keretek között, nem pedig egy iskolaigazgató vagy tanár önkényes döntéseinek megfelelően. Egy iskolának nincsen joga ahhoz, hogy magántulajdont lefoglaljon. Ahogyan én sem mondhatom azt, hogy az én telkemen az a szabály, hogy ha valaki sapka nélkül lép be, annak egy hónapig elveszem a zokniját, úgy egy iskola sem tehet ilyesmit. Nyilván egy 20 Ft-os elkobzott ceruzából senki nem fog ügyet csinálni, de ha egy gyerektől egy több 10e Ft-os eszközt (hosszabb távra) elvesznek, akármilyen indokkal, az gyakorlatilag rablás. Egy iskola nem hatóság, nem kellene úgy feltüntetnie magát, még a gyerekek előtt sem.
(Ha az én gyerekemmel történne ilyesmi, és nekem sem adnák vissza az értékes cuccot, feljelenteném őket.) -
aDM|RaL^
őstag
válasz
parandroid #189 üzenetére
Szerintem is ez baj, nemlehet általános diákot, és általános tanárt megállapítani.
Minthogy itt már huszonötmilliószor elhangzott az idióta diák, meg a barom gyerek szókapcsolat.
Más kérdés, én biztosan voltam már idióta idák, és barom gyerek, azok akik kijelentik, gondolják voltak-e (idióta) diákok, esetleg (barom) gyerekek. -
sasa311
veterán
3., Ezt akkor sem lehet megtenni. Gondolj csak bele, hogy vesz valaki most mondjuk 50K-ért egy telefont édes drága autista csemetéjének. Azt elveszik tőle, mert órán telefonált. Év végén kapja vissza, amikor a telefon már csak 25K-t fog érni. Nem is beszélve róla, hogy pl. a kártya benne marad, ami után ha előfizetéses fizetni kell, ha telefonál ha nem...
És erre nem magyarázat az, hogy aki hülye haljon bele, a szülőnek vissza kell adni az elkobzott akármit... Aztán a szülő. mint felelősségteljes felnőtt majd eldönti, hogy mit enged legközelebb a gyereknek elvinni az iskolába és megneveli - na persze ez non-szensz.. -
ipgirl
tag
egyetértek.
Ugyanakkor megértem, hogy föl vannak háborodva a diákok, ha elveszik tőlük a dolgaikat /pl. telefon/. Viszont ha már egyszer tiltja a házirend, és mégis beviszik a tanulók az órára a telefont, akkor legalább annyi eszük legyen, hogy leveszik a hangot /rezgést/ vagy kikapcsolják az órán, és a táskájukban hagyják....
azok a tanárok pedig, akik telefonnal mennek be megtartani az órát, és még föl is veszik, ha csörög, fogják be a ... , amikor a diáknak is megszólal az órán a telefonja. Mert vannak ilyen tanárok...egyre többen. -
Sipi
addikt
válasz
aDM|RaL^ #184 üzenetére
1. De, biztosan visszakéri.
2. Igen, ott fog állni.
3. Nem szélsőség. Mi a francért lenne az? Ha a házirendben az szerepel, hogy ezt és ezt TILOS bevinni órára, TILOS használni az órán, amennyiben ezt teszed, év végéig elkobzásra kerül, nem értem, hol a probléma...
Ha a gyerek idióta barom, ne kapjon drága telefont. Javaslom a pofont, nadrágszíjat, húsklopfolót, olcsóbb és jobb hatást ér el.
Mi olyan nehezen megérthető abban, hogy ha a szabály ezt mondja ki, tudatosan megszeged, akkor ez jár érte?
Sipi -
regent
aktív tag
válasz
aDM|RaL^ #184 üzenetére
Az hát. De ha egyszer a szülööi munkaközöség meg a DÖK megszavazta a házirendet, akkor azt tartsák is be. Még akkor is, ha az nem tetszik mindenkinek.
Amúgy, éppen ebben az esetben tenné az iskola azt amire igazán kéne szolgálnia: Nevelne.
Arra nevelne, hogy felelöös vagy a tetteidért, és ha olyan hülye idióta barom voltál, hogy órán telefonoztál, és még észre is vett a tanár (nyilván mert zavartad), akkor ezentúl nem lesz telefonod. Kész-passz.
Legközelebb majd jobban meggondolod.
A másik lehetööség, hogy ha észrevesz a tanár (mert zavarod), akkor (házirendben rögzített) joga és kötelessége legyen neked lenyomni egy nyaklevest. De a mobilt megtarthatod, sööt, mivel neked is vannak jogaid, használhatod is órán. De ha zavarod vele a tanárt, jönne a nyakleves.
Azok lennének a szép idöök. Megfordulna a fejemben, hogy visszamegyek tanítani. -
aDM|RaL^
őstag
válasz
parandroid #181 üzenetére
Én természetesen így értettem, és amit mondasz az így van rendjén.
Alapvetően nem akartam konkrét dologhoz kötni a szituációt.
Sipi:
És szerinted a szülő nemkéri vissza? Vagy a drága pénzen vett telefon (akármilyen hülye idióta barom a gyerek) ott fog állni a szekrényben, még akkoris ha visszakéri (mármint a szülő). Megintcsak szélsőség. -
Sipi
addikt
válasz
Kiegészítésképpen: van, ahol az órán ''elkobzott'' tárgyak egy közös lerakatba kerülnek, ahonnan csak év végén adhatja vissza a tanár. Házirend szerint! Szerintem ez a legszimpatikusabb megoldás, a hülye szülő csak nem fog minden nap új telefont venni a büdös kölykének...
Sipi -
regent
aktív tag
válasz
Olyan házirendet kellene írni, amiben benne van, hogy az óra zavarása miatt elkobzott tárgyakat az igazgatói irodában, a diák, és két nevelöö jelenlétében elzárják a páncélszekrénybe, és azt csak a tanév végén kapja vissza.
Ha betartanák, akkor hamar megszüünne az órai telefonálás.
Amúgy az is fel tudott b*szni, amikor a gyerkööc kikéredzkedik az óráról, és elmegy telefonálni a WC-be.
Persze megtehetem, hogy nem engedem ki, de másnap bejön a szülöö, hogy miért kínzom a gyerekét, akinek orvosi igazolása van arról, hogy nem tud vizeletet tartani.
Volt, hogy ilyenkor azt mondtam, hogy kimehet, de csak ha leteszi ide az asztalomra a kikapcsolt telefonját. Erre már nem is kellett neki pisilni.
Persze megvolt a magához való esze, és másnap letett egy kölcsönkért telefont az asztalomra, és elment a WC-re telefonálni. Jól átvert.
Amúgy a szülöök teljesen megöörülnek, ha a gyerekükrööl van szó. Egyszerüüen nem képesek reálisan megítélni a helyzetet.
A másik ami eszembe jutott, az az, hogy gyakran a tanárok között sincs összhang. Van aki elveszi a telefont, ahogy a házirendben meg van írva, van aki inkább nem veszi észre az órán telefonálót. Aztán, aki elveszi, annak elmegy a fél szünete azzal, hogy megkeresi az osztályföönököt, kér egy intööt a gyeerknek, és visszaadja a telefont. A másik meg addig kávézik.
Pont ilyen volt nálunk a dohányzással. Elméletileg igazgatói intöö járt érte, de gyakorlatilag volt aki majdhogynem a diákokkal dohányzott az udvaron.
Aztán, ha intööt akartál adni a gyereknek, elööször is el kellett kapnod, cigivel a kezében. Ez nem egyszerüü dolog, volt aki meg is égette magát, mert odamentem hozzájuk beszélgetni, és gyorsan befordította a kabátujjába a cigit, de mivel túl sokáig beszélgettem, kicsit tovább égett.
Aztán, mivel nem ismered név szerint, be kell kísérned az igazgatóiba, elmondani a tényállást, és kész is.
Eredmény: elkapsz néhány dohányost, de ezentúl majd jobban vigyáznak, anyád pedig mostanában gyakran csuklik, a dohányos tanulók utálnak, az igazgatónak herótja van tööled, mert folyton zargatod, a kollégák meg mitugrálsz seggfejnek tartanak.
Most mondjátok meg, megéri?
Ráadásul a másik kolléga(kollégák) semmi ilyesmit nem csinálnak, azaz te vagy a kisebség, lefordítva: te csinálod rosszul a dolgokat. -
parandroid
félisten
válasz
aDM|RaL^ #179 üzenetére
Az említett pedagógus jelen magatartása bizonyos aspekusból nem korrekt.
Ugyanígy nem korrekt az sem, hogy feldobsz egy szituációt, mi reagálunk rá, véleményt mondunk, és utána elárulsz olyan részleteket, amik teljesen más fénybe helyezik a dolgot.
Tegyük tisztába a dolgot:
1. Órára nem vihetsz be telefont, meg még egy csomó szarságot, amit a házirend ír, általában úgy megfogalmazva, hogy a ''tanításhoz nem kapcsolódik''.
2. Ha az 1-es pontban említett tárgyat órán használod, és ezzel zavarod az óra menetét (azzal nem zavarod az óra menetét, ha odafigyelsz, és együtt dolgozol a többiekkel, minden mással igen), akkor azt a pedagógus természetesen elveheti, és neked vagy a szülőnek majd visszaadja.
3. Ha a pedagógus saját tulajdonba helyezi az adott tárgyat - azaz nem adja vissza a szülő kérésére, vagy akár kérése nélkül, az valóban lopás. Ezt senki nem vitatta, de ez csak most merült fel, eddig erről szó sem volt.
Tehát vagy leszel szíves minden részletet megosztani velünk, és az úgy alkotott véleményünkbe belekötni, és nem hozzászólásonként hozzáírni még valamit, ami változtat a szituáción (nem szeretjük a szappanoperákat), és neked alapot ad, hogy ellentmondj vagy inkább ne is kérj véleményt, hanem tartsd magadban a történetedet.
Köszönöm,
p -
bobsys
veterán
Hűha ! Kevesebbet kell dolgoznom, mert alig bírom követni a PH!-t
Szeretnék megosztani egy kis történetet. A héten több oktató társammal vizsgáztattunk programozókat, rendszer programozóka meg informatikusokat. Azt már kezdjük megszokni, hogy egy 12-15 fős csoportból kb. 10 ember ad le szakdolgozatot és abból úgy 7-9 ember megy át. De a héten volt egy pótvizsgázós is (elő-előfordulnak). Vagyis egyszer már megbukott. Újra jött és most is megbukott. Kijött szóbelizni, de egy árva kukkott nem szólt. A vizsgaelnök segítőkész volt és próbált segíteni neki, de ő csak leugatta. Természetesen megint megbukott, de neki állt feljebb.
Ez úgy megy nálunk, hogy akinek nem sikerül vmelyik záróvizsgája azt behívjuk az igazgatóiba és megmondjuk neki. Igy nem olyan kellemetlen számára mintha az egész csoport előtt mondanánk meg. A lényeg, hogy behívjuk természetesen tizstában van az eredménnyel, de van pofája MEGFELLEBEZNI. Vagyis fel akart venni jegyzőkönyvet. 1 órán át pampogott mi meg próbáltuk elmagyatázni neki, hogy semmi értelme a fellebezésnek, mert meg se szólalt. A csöndre meg nem adunk 2est.
Nem adta fel. Elkérte az elnök, a kamarai tag és a vizsgáztató tanár nevét stb. és szépen még aznap ellballagott a minisztériumba (halkan jegyzem meg, onnan meg simán elküldik melegebb helyekre).
Szóval pótvizsgás, nem tanul és még neki áll feljebb. Nem hittünk a fülünknek. Nálunk szinte mindenki állami pénzből tanul. Vagyis egy 1éves tanfolyamot végig ül az állam (mi) pénzén (pénzünkön) ami nem kevés összeg. Cirka 500K. Semmi dolga nincs csak tanulni, fizetik helyette a tandíjat sőt a munkaügyi központtól még kap bérkiegészítést is, hisz elméletileg nem dolgozik amíg hozzán jár. Ehhez képest egy nyűves kettest nem bírnak összekaparni. Naplopók.
Hequila: majd megkérdem vmelyik modit, hogy higíthatom-e a PH!-t vagy inkább kérjem a ban-t[Szerkesztve]
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
VladimirR #171 üzenetére
Nem nem nem, én az ő álláspontját is figyelembe vettem.
Tudasom szerinti legjobbat abból a tantárgyból nyújtottam, szerencsére középsuliban már nemkell bejárnom az ilyen elmebetegek által tartott órákra. (Igen, szerintem elmebeteg az ilyen, még jó h nem utáltam meg a tortúra alatt a tantárgyat).
Szerintem nemzavartam meg benne, ez csak az utolsó szemétkedés volt velem szemben, próbáltam átgondolni miért csinálhatta.
Vegyük a konkrét esetet.
1. Leghátsó padban ültem szinte mindig, hogy ne zavarjak senkit órán.
2. kb 10mp volt amíg elolvastam nagyapám sms-ét, hogy jön értem
3. még nagyapámnak se szándékozott először visszaadni a telefont.
Nem, nem állítottam hogy megtestesült sátán, találkoztam én már olyan tanárral is, akiből szobrot faragnék, és nem azért, mert kinyalja az osztály seggét, hanem mert korrekt. És a korrektséget nem azon értem, hogy lehet pofázni az óráján, telefonálni, esetleg videót nézni mp3-at hallgatni. Nem. Tud fegyelmet tartani, normálisan, korrektül. Nemkell olyan eszközhöz folyamodnia, és a diákok sem zavarják meg munkájában.
akadály -> ly-al írják.
De, lehet jobban örültem volna egy olyan megoldásnak. Szüleim az eset után nem egyszer jártak az igazgatónál, miután nagyapám visszakérte a telefont, és kedves tanárnő nem szándékozott visszaadni.
Másik vicces része a történetnek, megkért engem, és egyik osztálytársamat, hogy szedjük ki belőle a simkártyát, mert azt elvihetem. Vajon mit akart kezdeni a telefonnal? El nem tudom képzelni.
BTW, mindenhol a kurvaanyázást említed. Mutass egyet. -
aDM|RaL^
őstag
válasz
luciferc #169 üzenetére
Bármit is mondasz, az nem az ő tulajdona, nem veheti el.
Ettőlfüggetlenül, elszokták venni, de az már a durva eset ha magánál tartja.
Egyébként meg ha szülő lennél, biztosan örülnél neki, (akármilyen hülye a gyereked) h a drága pénzen vett akármi, másnak a kezében van mint akinek szántad. Másik meg, például én olyan órán használtam régen a telefont időelbaszásra, amiből már rég nem kellett volna tanulnom, mert a jövőm belőle kb megvolt már akkor alapozva, csak a szabályok miatt kellett bejárnom órára. A tanár már újat ebből a tantárgyból nemtudott mutatni, a másik dolog h a bizonyos telefon az órát nemzavarta, mert eléggé kívülestem az órán...De ez totál mind1, tanulok a jövőmért.
BTW, nem kurvaanyáztam a tanárokat, mindössze a tanár tett kulturált megjegyzéseket felém, miután szépen óra végén, és azután még vagy 6szor visszakértem tőle az elkobzott telefont.
És ha már így belekezdtem a konkrét történetbe, a nagyapám éppen akkor jött be az iskolába értem, és őis megkérte a tanárnőt, h szíveskedjen visszaadni a telefont. Mi volt a nő válasza? Nem. Ezekután helyesnek tartod?
Szerintem ebben az esetben pl, nem a diák kapott túl, hanem tanári túlkapás történt.
De ha másképp gondolod azt tiszteletben tartom, éljél vele. -
Gazala
aktív tag
A telefonról én is hasonló véleményen vagyok, pedig diák vagyok, inkább noti
Szerintem teljesn jogos, ha ilyen esetben a tanár elveszi a mobilt vagy azt a tárgyat amivel az órát zavarja a diák.
[Szerkesztve]
-
finest
addikt
Ha a házirendben benne van, h nem szabad hozni, akkor nem szabad mobilt hozni. Nem tom ezt miért nem lehet megérteni. Én sem viszem mgammal a suliba. Tök nevetséges, h a kiscsákóknak mobilja van, mintha olyan fontosak lennének... LOL! Hülye szülők! Én kifejezetten utálom a mobilt, ha lehet nem is használom, utálom, h mindig mindenki utolérhet.
Szánalom. Matyipótlék a kis tökiknek... -
regent
aktív tag
Az a baj ezzel a cuccok elvétele dologgal, hogy legtöbbször a mobiltelefon az ami zavarja az órát.
Például engem személy szerint nagyon zavart mikor tanítottam hogy a katedrán tett minden mozdulatodat, és minden kiejtett szavadat rögzíthetik a mai modern telefonokkal. A tanári munka ugyan azzal jár, hogy sokan látnak, hallanak, de azért ez nem ugyanaz, mint a rögzítés.
Másrészt ha véletlen megcsörrent ugye az órán, az is zavaró volt.
Ilyenkor persze elvettem, de nagyon gyakran a szülöö nem a gyereket vonta felelöösségre, hanem a tanárt!! (Igaz velem személy szerint ilyen nem történt, de kollégával már igen.)
Mondván, hogy nem tudta elérni a kicsi gyerekét, és nagyon aggódott, amúgy pedig szerinte teljesen normális, hogy órán is bekapcsolva tartja, hiszen hogyan máshogy tudná ÖÖ hívni ha baj van esetleg.
Magyarán a legzavaróbb dolgot eléggé necces elvenni hoszabb idööre(<1 nap), mert a szülöö ebben általában abszolúte nem partner. Annyit tehet a tanár, ha nem akar magának kellemetlenséget, hogy ''ha észreveszi'', akkor elveszi az óra végéig.
Aztán másnap kezdöödik ugyenez elöörööl.
Higgyétek el, általában a hülye gyerekeknek van honnan örökölniük a baromságukat. -
VladimirR
nagyúr
válasz
aDM|RaL^ #167 üzenetére
elnezest, de kifejtened, hogy miert is nem vizsgaltam meg tobb szemszogbol a dolgot? ez kisse furan erint, mert velemenyem szerint Te vagy az, aki csak sajat nezopontjat veszi figyelembe, megpedig azt, hogy ''az az enyim baszdmeg, nemadom oda, nincs hozza jogod akurvaanyad'', s arroil teljes mertekben megfeledkezel, hogy mikozben azzal a telefonnal/tamagocsival/bicskaval szorakoztal, elmulasztottad azon kotelessegedet, hogy a tudasod szerinti legjobbat nyujtsd a tanitas alatt, de ha szigorubban nezzuk, akar azt is, hogy reszt vegyel az oktatason, mert csak fizikalisan voltal jelen, illetve fentebb ugye irtam, hogy ezzel egyidoben megakadalyoztad, de legalabbis megzavartad a tanart azon kotelessegenek teljesiteseben, hogy megtartsa az orat, leadja a tananyagot (aztan persze ha az ilyen kisstilu hulyesegeitek miatt a tanar nem tudja leadni a teljes tananyagot, megintcsak Ti vagytok a szegeny aldozatok, a tanar meg a fokocsog, a megtestesult satan
de latom, azon meg mindig nem nottel tul, hogy szemelyeskedes nelkul tudj vitazni, ehhez kulon gratulalni szeretnek
tovabba engedd meg, hogy #168-as hozzaszolasodert kirohogjelek - sorolom:
És? Szerintem a helyes eljárás az lett volna, h én meg elveszem az ő kedvenc tollát például (LOL), és cserét ajánlok fel'' - kevered a szezont a fazonnal, a Te telefonodat/tamagocsidat/bicskadat a kotelessegeid elmulasztasa, masok kotelessegteljesitesenek akadajozasa, masok jogainak gyakorlasa, tovabba valoszinuleg az intezmeny hazirendjenek megszegese miatt koboztak el, mig ha Te cselekedtel volna hasonlo keppen kicsinyes bosszubol, az valoban lopas lett volna
Majd akkor elveheti, amikor én elvehetem az övét - fentebb elirtam, hogy eddig hany indoka volt arra, hogy elkobozza, de imho Te sem orultel volna jobban egy olyan megoldasnak, hogy kizavar a terembol, majd ora utan egyutt mentek az igazgato ele (tudom, egy ennyi kis semmisegert tulzas lenne, de azert gondolj bele)
tovabba kozel nem vagy olyan helyzetben, hogy ultimatumokat allits a tantestulet dolgozoi fele, mondhatnam, hogy majd ha teszed a dolgod, s tanulsz kussban, akkor esetleg tehetsz javaslatot
Igen, jó édes anyukám ismertette volna vele, hogy nem igazán tartozik a hatókörébe bármit is elvenni. - ahham, ez a baj, a tul nagy velt szabadsagfok, errol irtak fentebb tobben is, hogy majd mikor melohelyedrol kivagnak mint macskat szarni, mert nincs szukseguk mitugrasz senkikre, akik a telefonjukkal/tamagocsijukkal/bicskajukkal szorakoznak munkaidoben, akkor vajh' mihez kezdesz? akkor is megmondod, hogy ''bezzeg anyam odamondott volna''?
bár ő szerintem radikálisabb eszközökhöz folyamodott volna - nah, ez a post-od fenypontja, szerintem nem kell kommentalnom, hogy miert, akiknek kell, azok ertik, Te meg majd elkuldesz miatta a kurva anyamba -
sasa311
veterán
válasz
luciferc #169 üzenetére
Igen, úgy van ahogy mondod, ez minden iskola házirendjében benne (kéne) kell, hogy legyen. Ahogy annak is, hogy az elkobzott tárgyat a szülőnek át kell adni ha az bejön érte ill. a diáknak visszaadni év végén, hogyha a szülő nem fáradna be érte. Ez durva dolgokra(fegyverek, drog, ilyesmi) nem vonatkozik, fegyvernél egyértelműen rendőrségnek kell átadni, drogot szintén, cigit pl. szülőnek.
üdv, -
luciferc
őstag
válasz
aDM|RaL^ #168 üzenetére
Megjegyzem, hogy ezügyben a végső szót a házirend mondja ki. Ha abban szerepel, hogy a tanár szükség esetén elveheti az órát zavaró tárgyat, akkor bizony joga van elvenni. És remélem minden házirendben szerepel ez a kitétel! Ugyanis ahogy focimeccsre, szórakozóhelyre sem vihetsz be bármit, illetve nem tombolhatsz akármivel, úgy órán sincs helyen bármilyen tárgynak. Gondolom ha focimeccsre vagy bulizni mész, akkor nem hisztizel, hogy nem vihetsz magaddal konyhakést, ugye? vagy ha viszel, akkor elveszik. na akkor a suliban se hisztizz, ha órán elvesznek valamit. ez ugyanis nem lopás, hanem valószínűleg a szabály. ha nem tetszik, akkor ne járj abba a suliba.
tököm kivan az ilyenekkel. egyetlen dolgotok lenne, hogy tanuljatok a jövőtökért, de nem, ti hisztiztek, miközben ti vagytok a hunyók, aztán majd kurva anyázzátok a tanárokat, ha nem vesznek fel sehova, hogy azok a rohadék tanárok nem tanították meg rendesen a dolgokat. természetesen egy diák sem szent, de akiben van minimális tartás, az nem hisztizik akkor, amikor ő a felelős a dolgokért. Mi is kártyáztunk némely órán, de ha elvették a kártyát, akkor nem volt hiszti. benne volt a pakliban, stílszerűen szólva. (persze aztán fénymásolt kártyával játszottunk) -
aDM|RaL^
őstag
válasz
luciferc #156 üzenetére
És? Szerintem a helyes eljárás az lett volna, h én meg elveszem az ő kedvenc tollát például (LOL), és cserét ajánlok fel.
Vagy mégis, szerinted én kedvem szerint dobálhatom az ő cuccait? Öregem, kíváncsi vagyok te ilyen helyzetben mit csináltál volna. Szerintem biztosan nem azt mondtad volna neki, hogy kedves tanítónéni remélem élvezni fogja majd a könyvet...
Majd akkor elveheti, amikor én elvehetem az övét.
Igen, jó édes anyukám (mert apukám nem él velünk, bár ő szerintem radikálisabb eszközökhöz folyamodott volna), ismertette volna vele, hogy nem igazán tartozik a hatókörébe bármit is elvenni. -
aDM|RaL^
őstag
válasz
VladimirR #153 üzenetére
igen, de ez az en konyvem, nem az ove, nem a vezetőségé, nem az anyámé.
az a baj veled, h nem gondolod at szerintem minden szogbol a dolgokat.
viszont diktatornak nagyon jo lennel, tovabba egy tokeletes bortonallamot feltudnal epiteni, jelentsd fel a szomszedodat szlogennel. -
VladimirR
nagyúr
lassan irom, hogy fel tudd fogni:
nem vagyunk irigyek rad, mi megvetunk Teged (de legalabbuis leszarjuk a ''merhetetlen szabadsagodat'' - de szivesen elolvastatnam anyadekkal ezt a topic-ot, had lassak Ok is, hogy szegeny kicsi lanyukat* hogy elnyomja a sok buzi felnott**)
mint irtam, egyetemista vagyok, akkor ''logok'', es megcsak szaktanarit sem kapok, de meg csak csunyan sem neznek ram (azert az idezojel, mert nem is vagyok koteles bejarni)
sot, fentebb irtam azt is, hogy en, mkikor az otodeves kepzest csinaltam, hetekig a suli kozelebe sem mentem (nem voltam beteg, semmi ilyesmi, egyszeruen nem mentem be) - es egyszer nem jart a pofam a jogaim miatt - mitobb, dicserettel vegeztem
* azok szoktak igy sirni, meg a furdoskurvak
** en pl meg csak 2-4 evvel lehetek idosebb nalad, es vagyunk igy ezzel meg paran a topicban
az ertelmes megbeszeles legmnagyobb akadalya meg a Te szemellenzod (legalabbis remelem, hogy szemellenzorol van szo, es nem arrol, hogy a nagy szabadsagfoknak koszonhetoen az agyad is kivett par hetet) -
Hequila
őstag
válasz
parandroid #164 üzenetére
Ha neked ennyi csengett le a filmből... nézd meg még egyszer
-
parandroid
félisten
Szerintem értelmesen megbeszéltük - amennyire a téma értelmes volt.
Tamás bátyjának meg köze sem volt a te helyzetedhez, ha jól emlékszem, akkor elcipelték egy másik kontinensre és ott dolgoztatták fizikai bántalmazások közepette. Ha ilyet tettek veled is, akkor részvétem.
Az élet csupa igazságtalanság, ezzel szerintem mindannyian tisztában vagyunk. Rend nemigen lesz sose, csak jó lenne tudni, hogy azért valamilyen szinten mindenki törekszik rá - csak annyira, hogy legjobb képessége szerint csinálja, amit éppen csinál. Mert ugye különben nemigen van értelme. Ha mindenki ezt tartaná szem előtt, egy kicsit előbbre tartana az egész ország (hogy ne gondolkodjak még nagyobb távlatokban).
És igen, naiv kis béna vagyok, köszönöm, leülök magamtól.
p -
Sipi
addikt
Eszméletlen, mekkora demagógiát nyomsz itt nekünk.
Mi köze a mercis kiskölöknek a lógós nemzedékhez? Az aranyfuksznak ahhoz, hogy csak a szátok jár?
Én meg nem sajnálom, hogy egy árva szót sem értesz abból, amit felnőtt emberként tudnod KELLENE. Ha annak vallod magad (márpedig annak vallottad), akkor nem írnál ilyeneket.
Fájdalmas, hogy még mindig nem érted, miről van szó. Pedig PeterkeT igen hosszan kifejtette az alapvető gondolatokat.
Nem baj, menj, lógj, élvezd az életet. És utána az első melóhelyeden szembesülj a ténnyel: semmit nem érsz, mert ne mtettél le semmit az asztalra.
Mindenki onnantól válik valakivé, ha tett is valamit.
Vagy felfogod, vagy nem. Sajnálom.
Sipi -
Hequila
őstag
válasz
Dilikutya #157 üzenetére
Hidd el nekem, hogy a börtöntöltelékek, politikusok, rendőrök (akik nem mindig a rendet őrzik), segélyből élők számára sokkal több adót fizetsz, mint közvetve nekem. Akkor nekik miért nem dörgölöd az orruk alá? Tudom: mert csak én vagyok itt. Megértem felháborodásod (egy bizonyos szinten), én is hasonlóan reagálnék a helyedben.
Nem azt mondtam, hogy a helyemben szeretnétek lenni, csak azt, hogy ha nektek nem olyan laza az élet, akkor másnak se legyen az. Gondolom akkor is megbotránkoztok, amikor egy kis suttyó cigánygyerek mercivel, 3 kiló arannyal a nyakában elhúz mellettetek 160-nal. Ez is tipikus, fejlettebb országban nem botránkoznak meg az emberek (legalább is nem ennyire, mint itthon).
Tudom, most én vagyok a gonosz, a társadalom mocska. Olyan ''Tamás bátyja'' érzésem van.
Nem szállok szembe veletek, nem látom értelmét, nekem már itt nem lehet igazam.
Tényleg sajnálom, hogy nem tudtuk értelmesen megbeszélni... -
luciferc
őstag
ez a sok szünidő, meg nyáridő dolog nem olyan egyszerű ám. ha összeadod, akkor egy kezdő tanárnak egy kevéssel van több szabadnapja, mint egy hasonló korú másik munkavállalónak, és ahogy múlnak az évek, ez a különbség szépen elenyészik. a tanárok munkája ugyanis nem ér véget a ballagással, és nem szeptember 1-én kezdődik.
-
brownus
veterán
Régen komoly hivatásként élték meg a tanárok a munkájukat, azért is mentek tanárnak. Ma meg igaz, hogy kevés a fizu, de ott a sok szünidő, meg a nyáridő. Meg a mai fiatal lányok olyan odaadóak/odaadóbbak tudnak lenni már 15 évesen is, hogy ihajj. (bár ez lehet hülyeség)
Még ált. suliban kaptunk körmösöket, meg pofonokat, gimiben már nem, de azért szigor volt ott is, a lányok nem festhették ki magukat, nem volt semmi hivalkodás. de már abban a négy évben ez is megváltozott...
a mai fiatalsággal az a legnagyobb gond, hogy nem szeret olvasni! én így látom, én már ált.sulis koromban is könyvel a hónom alatt mentem szarni.
szerk: nem úgy értem mintha ma nem lenne TANÁR! csak kevesebb!</p><p>[Szerkesztve]
czappa:persze, nem oda vmi könnyebben emészthetőbb kell
[Szerkesztve]
-
czappa
aktív tag
válasz
Dilikutya #157 üzenetére
''És ha belegondolsz, nem kevés adót fizetünk. Az adónk egy része a társadalom hulladékára fecsérlődik.''
Azért a ló túloldalára sem kéne átesni, a te tanulmányaidat tán nem fizette valaki?
(a topicnyitó eredeti problémája meg röhej; ez a lázadjunk és ne menjünk be órára dolog mindig megnevettet) -
Dilikutya
félisten
válasz
parandroid #152 üzenetére
Az adónknak tekintélyes százalékát költjük ilyesmire. Gondolj bele, nem csak az ilyen 5 éves, akárhány éves lébecolásokat kell finanszíroznunk, hanem azokat is, akik az 5 év után egy kalap bélsarat sem érnek. Egyre több az ilyen. De van, aki már a 4 éves szakiskola után itt tart. És ha belegondolsz, nem kevés adót fizetünk. Az adónk egy része a társadalom hulladékára fecsérlődik. Lehet majd köpködni, de ez így van. És a hozzáállás csak egyre rosszab lesz, mivel a mostani fiatalok felnőnek, az ő gyerekeik még többet engednek meg maguknak... elég szomorú tendencia. Emlékszem, még 10 évvel ezelőtt is, amikor én voltam kisiskolás, más világ volt. Rossz gyerekek voltak, ez tény. De akkor még mindenki megkapta, ami neki járt. Bár én nem városi iskolába jártam általánosba, városban nem tudom, hogy ment. Volt egy régi vágású tanítónő, az a pajeszt is elkapta, ha pl. két srác összeverekedett. És mindkettőét, nem csak azét, aki elkezdte. Senki sem rohant a jogait lobogtatva, hogy nade kérem szépen... Most ez a társaság felnőtt. Természetesen nem lett mindenkiből sikeres üzletember, fizikus, zseni, de mind tisztességes embernek tarthatjuk magunkat. Vannak köztünk informatikusok, bolti eladók, kocsmai pultosok, gépészmérnökök, építészek, csillagászok, műszerészek, hűtőgépszerelők... mindenki amit csinál, azt felelősségteljesen teszi. De mi lesz a mostani tizenévesekből...
-
-
VladimirR
nagyúr
jo, rendben, nem haborodtal fel, de ha a valaszt, mint irtad, mar megkaptad, mi meg ugyis sotet parasztok vagyunk, akik nem ertik meg sem a problemaidat, sem azt, hogy csak erdeklodtel, akkor minek erolteted magad itt meg mindig, hogy minket meggyozz?
egyebkent jol latod, valoban a rosszindulat es az irigyseg beszel belolunk, vaojaban melyen legbelul felnezunk rad, hisz Te jelkepezed szamunkra azt, amik mi sohasem lehettunk, szabadok es lazadok, Te vagy szamunkra a faszagyerek megtestesulese, Te, aki nem jar be orara, Te, aki packazik a tanarral, sot, a tanitasi rendszerrel, es meg a jogainak is utanajar, ha csorbulva erzi azokat
hol tudnank szined elott terdreborulni?
p.s.: gondolom Neked sincs kedved/idod erdemben reagalni a #124-es post-ban feltett kerdesemre - koszonom, ennyit szerettem volna tudni -
VladimirR
nagyúr
válasz
aDM|RaL^ #147 üzenetére
szerinted mi lenne a megfelelo eljaras ilyen esetben?
en pl tamogatnam azt a megoldast, hogy a targyat elkobozza az tanitoszemelyzet, leadja a vezetosegnek, akiktol a tisztelt szulo kaphatja csak vissza - majd meggondolja a hulyegyerek, hogy megeri-e oran menozni a telefonjaval, tamagocsijaval, bicskajaval
de ha ilyen szigoruan fogalmazol, hogy ez nalad mar lopasnak minosul, megkerdeznem, hogy minek nevezned azt, amikor valaki oran (tudod, ahol kotelessege lenne a kepessegeihez kepest maximalisan teljesitenie) mind a tanart zavarja azon iranyu kotelessegeben, hogy orat tartson, s tanitson, mind pedig diaktarsait zavarja a tanuluashoz valo joguk gyakorlasaban?
valaszodat elore is koszonom -
parandroid
félisten
Azt, hogy nem háborodtál fel, igazából nem is érdekel, és csak kíváncsi votlál, hogy van-e hozzá joga, azt tudjuk, már vagy négyszer leírtad, és igen, olvastuk is. Ha csak ennyire lettél volna kíváncsi, azt egyébként a házirend gyors átfutása után is kideríthetted volna, ezért kár volt témát nyitni. Ha nem hiszel a házirendnek, az oktatási törvény is viszonylag könnyen hozzáférhető kis utánajárással, onnét meg már csak kereső kérdése.
Szeretnék ehhez a tehenes hasonlathoz kapcsolódóan még megjegyezni valamit:
Mint említettük (minden), felőlünk azt csinálsz, amit akarsz. Azt is írtuk, hogy szerintünk mi lenne a helyes megoldás. Jelen esetben két hatalmas pofon, és az iskolából való kivágás, ami után kereshetsz magadnak munkát, élhetsz a szüleidtől kapott pénzből, vagy akár éhen is halhatsz. Annyira nem számít nekünk. (Itt kérek elnézést a személyes névmások használatából adódó személyes felhangért, de ha eddig így írtam, stílusidegen lett volna váltani.) És mindezt nem az mondatja velünk, hogy mi is így szerttünk volna élni 19 évesen, hanem hogy a mi pénzünkből is finanszírozzák a te ötödéves hülyeségeidet - tudniillik mi fizetünk adót, ebből lesz a normatíva, és nemhogy értelmes embereket tanítanának értelmes dolgokra, ehelyett unatkozó és dönteni képtelen tizenévesek igazolatlan óráit fizetjük. Ez az, ami kicsit bassza a csőröm. Bagatell, hiszen személy szerint az én adómnak csak pár százalékáról van szó, de ha országos szinten nézem a jelenséget, akkor elég elkeserítő eredményt kapok.
Néhány szót a pedagógusok felhígulásáról:
Van egy tanítói diplomám, de sosem tanítottam. Eladtam magam egy multinak a nyelvtudásommal, a képességeimmel és a munkabírásommal, és így most 28 évesen kétszer annyit keresek (alapbér pótlékok, túlórák és juttatások nélkül - nem vezetői beosztásban), mint általános iskolai tanár édesanyám a lassan 30 éves tanári gyakorlatával. Hülye lennék kis idiótákkal küzdeni, akikre ha csúnyán nézel, már másnap megjelenik a szülő, és veri az asztalt, hogy az ő gyermekét személyiségében megalázták, miközben a kedves, kicsi, aranyos gyermek ott röhög a szülő háta mögött, hogy ezt de ügyesen elintézte, most aztán a köcsög tanár kap majd egy jó fegyelmit. Köszönöm, nem kérem. Csak az aggaszt, hogy ha a gyerekeim iskolás korúak lesznek, ilyen iskolatársakkal lesznek körülvéve, pedagógusok közül pedig már csak az marad a pályán addigra, akinek tényleg semmi más lehetősége nem maradt.
Ami számomra a dolog tanulsága, hogy a pedagógusnak esélye sincs lépni. Ezt a korosztályt a szülőők tették olyanná, amilyen, azzal, hogy mindent megengednek, és semmit nem kérnek számon. A mai gyerekek nagy része következmény nélkül tehet meg bármit - nem csak az iskolában. Mindig voltak rossz gyerekek, és midnen gyerek volt rossz - néha én is. Minde alkalommal megkaptam a büntetésem, és egy beszélgetst, amiben elmesélték nekem, hogy ezt miért is nem szabad. Hogy a valódi következmény nem az, hogy büntetést kaptam, hanem hogy a kárt, amit okoztam (akár anyagi, akár nem), valakinek helyre kell hoznia, amit elmulasztottam, azt valakinek meg kell tennie, és amit tettem, azért valakinek bocsánatot kell kérnie. Mert ez az élet rendje. Tanultam tiszteletet és tisztességet, mert volt aki elmondja, hogy ezek fontosak. Aztán egyszer csak eljutottam odáig, hogy lett egy kialakult értékrendem, ami alapján ma megvetem azt, aki felelősségtudat nélkül képes tenni valami eszetlenséget. És nem irigylem érte, csak sajnálom, hogy nincs valaki, aki vele is megérteti, hogy ezt miért nem kellene. Példaképekre lenne szükség, és bizony itt ez a társadalom csúfos kudarcot vallott. Ez persze nem mentség a gyerekeknek / serdülőknek / magukat felnőttnek tartó húszéveseknek. A rossz példa is példa, abból is lehetne tanulni. Persze előbb-utóbb fognak is, személy szerint különösebben nem érdekel. Ha nekem van alkalmam beleszólni a személyügyi döntésekbe a jelenlegi cégemnél (szerencsére van), a felelősségtudat és a következetesség legalább annyira fontos, mint a szakmai kompetencia. Sőt. És a munkaadók ezt tudják. Elemi érdekük. Jó lenne, ha végre a munkavállalók is megtanulnák. És van egy olyan érzésem, hogy ha boldogulni akarnak, kénytelenek lesznek.
Ez pedig azért a nap poénja: ''meglehetősen felhígult a PH!-s fórumozók köre (ami természetes folyamat, hiszen nem zárt a fórum''. Mindazonáltal, hogy teljesen egyetértek a kijelentéssel, pont olyanokból állt a ''személyeskedők'' köre, akik régi, hasznos, felelősségteljes és lelkiismeretes tagjai a fórumnak.
p -
Loha
veterán
válasz
aDM|RaL^ #147 üzenetére
Ja ezt én is utáltam
Meg a tanár németből mindig megnézte, hogy rajzoltunk-e vmit a könyve, mert tilos volt.
Mai fejjel jól megmondtam volna, neki, hogy az én könyvem, azt rajzolok bele amit akarok, és nem vagyok köteles megmutatniAztán persze jött volna az, hogy akkor minden órán én felelek
Szóval szerintem a diákoknak csak annyi joguk van. amennyit a tanár enged hogy legyen
A tanárnak meg annyi joga van, amennyit még nem vesznek észre felsőbb szinteken
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest