Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz parandroid #152 üzenetére

Az adónknak tekintélyes százalékát költjük ilyesmire. Gondolj bele, nem csak az ilyen 5 éves, akárhány éves lébecolásokat kell finanszíroznunk, hanem azokat is, akik az 5 év után egy kalap bélsarat sem érnek. Egyre több az ilyen. De van, aki már a 4 éves szakiskola után itt tart. És ha belegondolsz, nem kevés adót fizetünk. Az adónk egy része a társadalom hulladékára fecsérlődik. Lehet majd köpködni, de ez így van. És a hozzáállás csak egyre rosszab lesz, mivel a mostani fiatalok felnőnek, az ő gyerekeik még többet engednek meg maguknak... elég szomorú tendencia. Emlékszem, még 10 évvel ezelőtt is, amikor én voltam kisiskolás, más világ volt. Rossz gyerekek voltak, ez tény. De akkor még mindenki megkapta, ami neki járt. Bár én nem városi iskolába jártam általánosba, városban nem tudom, hogy ment. Volt egy régi vágású tanítónő, az a pajeszt is elkapta, ha pl. két srác összeverekedett. És mindkettőét, nem csak azét, aki elkezdte. Senki sem rohant a jogait lobogtatva, hogy nade kérem szépen... Most ez a társaság felnőtt. Természetesen nem lett mindenkiből sikeres üzletember, fizikus, zseni, de mind tisztességes embernek tarthatjuk magunkat. Vannak köztünk informatikusok, bolti eladók, kocsmai pultosok, gépészmérnökök, építészek, csillagászok, műszerészek, hűtőgépszerelők... mindenki amit csinál, azt felelősségteljesen teszi. De mi lesz a mostani tizenévesekből...

Új hozzászólás Aktív témák