- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
na igen, csak gondolj bele, milyen adu ez az ember kezében, ha az osztály átlaga az adott tárgyból nagyon szar (vagy csak szarabb, mint más tárgyakból). Ilyenkor óhatatlanul felmerül a szülőkben, hogy lehet, hogy a tanár a szar, vagy túl szigorú (hisz józsika úgy tanul otthon...). Ha van 1-2 ilyen dolgozat, amit előre 1 héttel megkaptak, hogy pontosan ez lesz a dolgozatban, és ezeknek az átlaga alig jobb, mint a sima dolgozaté, az egyértelműen bizonyítja, hogy vagy a kölykök szellemi képességeivel van a baj, vagy lusták mint a dög.
-
luciferc
őstag
válasz
DanteHix #251 üzenetére
Olyat próbáltál már, hogy 1 héttel előre megmondod, hogy pontosan melyik feladatok lesznek a dolgozatban? Kíváncsi lennék, hogy így mennyi lenne a nem 5-ös dolgozatok aránya. mellesleg ezt aztán oda lehetne tolni a tisztelt szülő pofájába, hogy lám lám, a kedves gyereke egy lusta kis ... Ha van kedved kísérletezni, megcsinálhatnád...
-
luciferc
őstag
válasz
aDM|RaL^ #168 üzenetére
Megjegyzem, hogy ezügyben a végső szót a házirend mondja ki. Ha abban szerepel, hogy a tanár szükség esetén elveheti az órát zavaró tárgyat, akkor bizony joga van elvenni. És remélem minden házirendben szerepel ez a kitétel! Ugyanis ahogy focimeccsre, szórakozóhelyre sem vihetsz be bármit, illetve nem tombolhatsz akármivel, úgy órán sincs helyen bármilyen tárgynak. Gondolom ha focimeccsre vagy bulizni mész, akkor nem hisztizel, hogy nem vihetsz magaddal konyhakést, ugye? vagy ha viszel, akkor elveszik. na akkor a suliban se hisztizz, ha órán elvesznek valamit. ez ugyanis nem lopás, hanem valószínűleg a szabály. ha nem tetszik, akkor ne járj abba a suliba.
tököm kivan az ilyenekkel. egyetlen dolgotok lenne, hogy tanuljatok a jövőtökért, de nem, ti hisztiztek, miközben ti vagytok a hunyók, aztán majd kurva anyázzátok a tanárokat, ha nem vesznek fel sehova, hogy azok a rohadék tanárok nem tanították meg rendesen a dolgokat. természetesen egy diák sem szent, de akiben van minimális tartás, az nem hisztizik akkor, amikor ő a felelős a dolgokért. Mi is kártyáztunk némely órán, de ha elvették a kártyát, akkor nem volt hiszti. benne volt a pakliban, stílszerűen szólva. (persze aztán fénymásolt kártyával játszottunk) -
luciferc
őstag
ez a sok szünidő, meg nyáridő dolog nem olyan egyszerű ám. ha összeadod, akkor egy kezdő tanárnak egy kevéssel van több szabadnapja, mint egy hasonló korú másik munkavállalónak, és ahogy múlnak az évek, ez a különbség szépen elenyészik. a tanárok munkája ugyanis nem ér véget a ballagással, és nem szeptember 1-én kezdődik.
-
-
luciferc
őstag
mikor 8.-os voltam 3 osztályfőnökim volt & nem foglalkoztam vele, röhögtünk 1 jót a tanáron & kész
na bumm. nekem általánosban volt vagy 5 osztályfőnökim meg vagy 4 igazgatóim. nem különösebben foglalkoztam velük, osztagatták, nem én kértem.
persze ha most lennék diák, biztos szégyenkeznem kellene, mert ezek dícséretek voltak. akkor még nem kellett.[Szerkesztve]
-
luciferc
őstag
az újabb esély a későn kapcsolóknak az, hogy lehet többször felvételizni, de nem az, hogy 5. éven lóghatnak. Te igazságosnak tartod, hogy míg valaki látástól-mikulásig tanul 4. éven, hogy felvegyék, addig a másik (aki ''nem tudta mit akar'' 4. éven sem - általában inkább keveset tanult) szép nyugodtan 5. éven fel tud készülni? ennyi erővel mindenkinek járna a nyugodt felkészülés, de nem, a többség érettségi meg minden más mellett készül fel.
-
luciferc
őstag
Tudod, akinek komolyak a céljai, és nem csak azért akar bekerülni a felsőoktatásba, hogy pár évet még ellébecoljon, az bizony be fog járni 5. éven is órákra, és megírja azokat a dogákat. Mert bőven tud még suli után is tanulni, és összeteszi a két kezét, hogy nem 8-10 óra meló után kell mindezt megtenni. akármilyen szar is az adott tanár. ennyi tartás kell legyen egy felnőtt emberben. szvsz.
-
luciferc
őstag
mert én továbbra se tartom hibásnak,aki nem jár be ilyen ötödéves dolgokra,ha hasznosabban is töltheti az időt.
Hm. akkor miért is nem adjuk meg ezt a lehetőséget minden 18 évesnek? papíron járna iskolába, annak minden előnyével (diákigazolvány, stb), amúgy meg azt csinál amit akar. így gondolod?
mod: ja, és az ''ilyen ötödéves dolgok'' nem azért vannak, hogy egyesek itt töltsék el az időt felvételiig, hanem azért, hogy szakmát adjon embereknek.[Szerkesztve]
-
luciferc
őstag
ne legyél már ennyire naív. 1-2 embernek esetleg lehet valamiféle (persze igazából el nem fogadható) indoka erre, de egy egész osztálynak... Na ne röhögtess. persze, senkinek nincs ideje délután tanulni, mert mindenki szórakozik. Ki nem szarja le? azért jár suliba, hogy tanuljon. mégpedig azt, amit ott tanítanak. örüljön, hogy lyuk van a seggén! Ha olyan suliba járt volna, ahol nincs 5. év, akkor mehetne szépen dolgozni. Csak erre nem is gondol, ellenben fel van háborodva egy teljesen jogos és még ráadául túl enyhe büntetésen, ami igazából nem is számít neki. Na ebből látszik, hogy a topiknyitóbnak túl sok ideje van. Lehet, hogyha tanulna, akkor több esélye lenne a továbbtanulásra.
Ja, és ne mondjon meg a tanárnak semmit. A tanárt nem kell és nem is szabad érdekelje, hogy máshova akar menni, ugyanis ez egy szakiskola. akkor ne járjon 5. évre. Komolyan nem értem ezt a hozzáállást. Nem kell dolgoznia, minimálisat kellene tanulnia, erre hisztizik, nem megy be órára, aztán még fel van háborodva. Ha igazgatóit kaptak volna kapásból, az is teljesen jogszerű lenne, ez bizony egy olyan súlyú fegyelemsértés volt!
Szerk: ez meg...
Ha pedig gyűlöli valamelyik tárgyat,és amúgy is mással akar foglalkozni élete további részében,miért járjon be ?
Én is mondtam annó a magyartanárnak, hogy csókolom, engem nem érdekel Arany mikor fingott, mégis meg kellett tanulni. és az nem is szakiskola volt. Majd egyetemen is közli az oktatóval, hogy én ezt úgysem fogom használni, hagyjon engem békén???[Szerkesztve]
-
luciferc
őstag
aha, mert olyan iszonyatosan leterhelik az ő kis felnőtt agyukat, hogy délután már nem fog és nem tud nyelvet tanulni. hát persze. ahogy azt móricka elképzeli. ha tanulni szeretne, akkor fogná magát, megtanulná kettesre az anyagot, aztán meg amikor tud (felőlem akár órán is, ha a tanár olyan amatőr, hogy nem veszi észre) tanuljon nyelvet, vagy felvételire. de ne játsszon olyat, hogy nem megy be órára. mint már mondtam, el lehet menni dolgozni. akkor majd megtudja mi az, hogy nincs ideje tanulni.
szóval egy ilyen manőver (nem megyünk be dolgozatra) után igen nehéz bárkiről is jót feltételezni. szvsz -
luciferc
őstag
Egyébként 5. évflyamról van szó, azért vagyok ott, hogy valahol legyek (nem sikerült a pályaválasztásom, majd jövőre talán...), nem érdekel, amit tanítani próbálnak (mezőgazdaság).
Már bocs, de senkit nem érdekel, hogy téged érdekel-e, amit tanítanak. te maradtál ott, saját dontésed, már nem vagy tanköteles. ha nem tetszik el lehet menni dolgozni. ja, hogy amellett nehezebb felkészülni a felvételire? akkor szvsz húzzátok meg magatokat és egy gyengécske kettessel éljétek túl az évet, de ne lázadozzatok. Így, hogy írod ezt az 5. évfolyamot még inkább úgy gondolom, hogy simán mehetett volna az osztályfőnöki.
Ja, és igen, ténylegesen joga van hozzá. a két szankciónak semmi köze egymáshoz. az egyiket azért kaptátok, mert lógtatok, a másikat meg azért, mert dolgozatról tettétek ezt.
Jégkokó: szvsz az a pedagógus, aki azt csinálta amit leírtál, az nem tanár, hanem egy sarlatán. ha iskolába jársz (és élvezed ennek előnyeit), akkor tessék betartani a szabályokat legalább a minimális mértékben.[Szerkesztve]
-
luciferc
őstag
ugye ezt te sem gondolod komolyan? de ok, tegyük fel, hogy a tanár nagyon nagyon szarul adta le az anyagot. ekkor értelmes (értsd: kisegítő iskolánál magasabb szintű) kölykök azt csinálják, hogy bemennek, de testületileg egy üres papírt adnak be. erre max 1 db egyest kaphatnak, és valószínűleg az ofő megkérdezni, hogy mi is volt ez a dolog. és ez máris egy alkalom elmondani, hogy szar a tanár (amellett persze, hogy megvolt a ''csakazért sem írunk dogát'' fíling)
-
luciferc
őstag
a két dolognak semmi köze egymáshoz. Az igazolatlan óra adása kvázi kötelessége a tanárnak azért, mert a gyerek igazolatlanul nem ment be. A szaktanári pedig a pedagógus egyéni mérlegelése. Szvsz egyébként nem szaktanári, hanem osztályfőnöki kellett volna az egész osztálynak. A következő manővernél pedig már mehetne is az igazgatói.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest