Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Jelenleg nem, de már nem kell sokat aludni és jön az IpadOs, ami lehetővé teszi.
-
Süvi
őstag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Nagyon jó készülék, bátran vedd meg.
Nekünk mini2 is volt már, azt is nagyon szeretjük, most azt fogja váltani (ha megérkezik a munkahelyről)
(A mini mindig nálam van, így a telefonom cseréje is még várhat)
Mivel sokat jegyzetelek vettem hozzá egy paperlike fóliát, kíváncsi vagyok, hogy milyen. -
Süvi
őstag
válasz
jófejsrác
üzenetére
A legtöbb esetben nem lesz jó, amit vettél, érdemes ezt a videót megnézni, én egy lightning to usb 3 camera adaptert fogok venni.
-
Süvi
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Erre nem volt még igényem, ezért ebben nem tudok nyilatkozni, most kipróbáltam, de a Notability-ben nincs magyar nyelv.
Kipróbáltam az angolt angol jegyzeteléssel, de az én kézírásomnál nem volt 100%-os , az sem, tehát lehet, hogy nálam a gond
Egy ismerősnek van egy Huaewei Media Tab, ott ő csinált olyat, hogy kézzel írt, azt automatikusan fordította át gépírássá (ott se volt azért 100%), de ilyet egyenlőre Ipadon nem találtam (de nem is nagyon kerestem még
) -
Süvi
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Notability-t használom jegyzetelésre évek óta, több száz oldalt írtam már, a program folyamatosan fejlődik. Neten rengeteg videó van felhasználók véleményéről
Dokumentumok kijegyzetélésére, olvasására pedig a Documents alkalmazás az elmúlt hetekben szintén több száz oldalt dolgoztam fel.
"Minőség": Ipad+Apple Pencil az iparág csúcsa tapasztalatom alapján
"de ha nem érdemes": ez igazából a felhasználási szokástól függ, nekem folyamatosan kezembe van a Pencil -
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
Tegnap segítettem egy barátomnak aktiválni az Ipadjét.
Nem volt Icloud fiókja, csináltunk egyet, majd beírtuk az Ipad aktiválásakor és azt írja ki, hogy vagy a felhasználónév vagy a jelszó nem megfelelő.
Csináltunk egy másikat.A fiókba 1 alkalommal sikerült belépni az AppleID oldalon, akkor minden rendben volt.
Aktiválásnál ismét gond, majd a fiókba se enged belépni a böngészőből.
Az Ipad-et más fiókkal lehet aktiválni.Szerintetek mi lehet a gond? Sok ismerősnek segítettem már, de ilyet még nem tapasztaltam.
-
Süvi
őstag
Nekem sem, jóval olcsóbban vettem.
Különbözőek a felhasználói szokások, de ölemben is tudom tartani, fekve nem próbáltam
Nekem pont az tetszik benne, hogy nincs a hátulján semmi, mert
-így rá tudok tenni egy erősebb hátlapot
- sokszor tartottam előadást, amikor csak zavart a cover, így viszont levehető
- amikor olvasok, jegyzetelek, akkor is csak felesleges súly volt a case cover része, így pedig csak le tudom kapni. -
Süvi
őstag
Azóta tesztelem, az első tapasztalatok:
- nagyon jó vele írni,
- rendkívül minőségi az anyaga (korábban nem volt Apple kiegészítőm, csak Aliexpresses)
-Gyorsan lehet vele írni, kb. Úgy mint laptopon
- már nem annyira hiányzik az egér, touchpad
- a mágnes rendkívül erős, nagyon stabilan tartja
- nem szeretném belemenni az örökös vitába, de most már egy kicsit értem, hogy miért mondta az Apple eddig is, hogy az Ipad kivált egy laptopot.
Ezek alapján ajánlom (érdemes aprón, jófogáson nézegetni, nekem sikerült egy bontotlan példányt kifognom) -
Süvi
őstag
Elég jó videó.
Ipad Air2 - IPadOS- Külső adattárolók -
Süvi
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy jönnek-e majd olyan billentyűzetek (harmadik féltől), amibe touchpad kerül.
Itt. pl. simán elférne. -
Süvi
őstag
Relase date: 2017
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Szerintem, általános felhasználásra, Ipad irányításra, aki a linkelt egerek közül tud választani, főleg az MX széria közül, jobb eszközzel fog rendelkezni, mint az emberek 90%-a.
Akik nem játszunk, szerintem ezek már a jobbak közé tartoznak
, nyilván sok szempontból meg sem közelítik a G szériát. -
Süvi
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Linkelem ismét, Bluetooth egér, második videó
Amiket olvastam, azok alapján úgy gondolom ,hogy pl. ezen Logiteches egerekkel fog menni, de azért várok majd teszteket.
-
Süvi
őstag
Na végre egy teszt, amiből látszik: Úgy tűnik, hogy Lightning – USB 3 kameraadapterrel fog működni
-
Süvi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Nagyon sokat jegyzetelek a Notability alkalmazásban
Aláhúzásra, anyagok kijegyzetelésére, kijelölésére használom a Documents by Readdle és a PDF Expert programot
Mind a kettő kiválóan alkalmas Felhők szinkronizálásra, különösen a Documents, amely mapparendszerek szinkronizálására is alkalmas.
A Readdle alkalmazások közül ajánlom a csomag megvételét, amely tartalmazza a Scanner Pro alkalmazást, amely nagyon nagyon jó scanner alkalmazás. -
Süvi
őstag
válasz
talamasca
üzenetére
Köszönöm a kérdést, néztem, de nem adott választ a kérdésemre, mint ahogyan a linkelt kép sem.
Számomra nem kérdés, hogy 3. generációs Ipad prokon fog menni, de hogy a többivel mi lesz???
Ezért írtam a következőt: "Szerintem csak USB-c-n, de nagyon örülnék, ha menne Lightning – USB 3 kameraadapterrel is a hagyományos pendrive."
Az USB-c-s ipad pro-k eddig is máshogy álltak a külső eszközökhöz, mint a "régi" gépek. -
Süvi
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Szerintem csak USB-c-n, de nagyon örülnék, ha menne Lightning – USB 3 kameraadapterrel is a hagyományos pendrive.
Tetszenek az új hardverek is.
Ha gyűjtök még egy kicsit lehet, hogy tudok venni egy monitorállványt
-
Süvi
őstag
Júliusban megmondják a Bétások

Pendrive olvasás biztos nem lesz benne. -
Süvi
őstag
Remélem az IpadOS fog futni a 10,5-es Pro-n is.
-
Süvi
őstag
Nem emlékszem olyan WWDC-re, ahol ilyen sok újdonság lett volna.
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
http://altosadventure.com/ 1-2
Monument Valley 1-2
Badland 1-2
Mimpi Dreams
Golden Axe
Tsuro -
Süvi
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A 9,7"-os prohoz való UAG tokom tudja ezeket, de az új tokokról már nem lehet levenni sajnos a covert.
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Androidos telóról hogy lehet a legegyszerűbben képeket átvinni Ipadra (Egyszerűen két készüléket Lighning to USB eszközzel összekötni) ?
Ilyenkor a képek hogy jelennek meg a filmtekercsben? (idő és GPS koordináták is mennek át, tehát a térképre rápakolja ill. az emlékeket is könnyen lehet majd szerkeszteni Ipadon)Köszönöm
-
Süvi
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
A mini szerintem is akkor lenne tökéletes, ha kávamentes lenne és maradna a 8"
Ami miatt valószínű beszerzek most egyet:
4,5"-os telefonom van, amitől sokszor jobb lenne a nagyobb kijelző (email, doksit átolvasása stb.), sokszor pedig pont az a jó, hogy fizikailag nem nagyobb (sportolás stb.). A telóban kicseréltettem az aksit, így jó lesz megint vagy 3 évig, a mini pedig ott lesz mindig nálam nagyobb képernyőnek, jegyzetfüzetnek, öröknaptárnak, navigációnak stb.
-
Süvi
őstag
Ti hogy látjátok, ugye lesz lehetőség az új Ipadokba "fizikai" Sim kártyát is tenni?
-
Süvi
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Hogy lettek ilyen drágák?

-
-
Süvi
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
De ettől függetlenül, ha sokat olvasol, javaslom, hogy könyvolvasón tedd, mert az nem rontja úgy a szemet, mint egy LCD kijelző.
-
Süvi
őstag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Csak a szokásosokat javaslom:
Notability
Readdle összes appja
Imovieés érdemes megnézni LumaFusion
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
válasz
FuckeR19
üzenetére
Magyarul sajnos nem tud, de minden másban szerintem a legjobb a Notability és az Apple se véletlenül ajánlja.
-
Süvi
őstag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
"nem akarok 3-4 eszközt magamnál tartani, a legegyszerűbb az lenne, ha egy eszközzel vagy max 2vel (amiből 1 a mobilom) megtudnám oldani az összes munkahelyi, iskolai és otthoni feladatot."
(Nekem van egy Thinkpad Yoga 370-m. Azzal és a telefonnal minden munkahelyi, iskolai és otthoni feladatomat meg tudom csinálni. Kevesebből ott a Yoga 730, akinek több pénze van pedig ThinkPad X1 Yoga, vagy Surface Book 2)Jelenleg az Apple célja nem az, hogy jót tegyen a felhasználóknak, hanem az, hogy a lehető legtöbb profitot szerezze meg.
Amíg a külön IOS, külön OSX több pénzt hoz, addig nem igazán lesz, hacsak nem a konkurencia és az elmaradó vevők rá nem kényszerítik.Tavaly, amikor néztük a Westworld-ot mondta a párom, hogy neki nagyon tetszik a mobil-tablet, mint amit ott nyomkodtak.

Mondtam neki, hogy
Erre most ott járunk, hogy néhány éven belül lesznek olyan jól használható, 2 ill. 3 részből összehajthatós mobilok, amelyek "szinte olyanok", ill. tudják majd azt is, amit Te szeretnél.
A Samsung már idén kihozza, ha összehajtod mobil, ha szétnyitod tablet, ha monitorra kötöd valószínű "PC" (DEX)
A Microsoft is valószínű idén hozza.Az Apple-nek is biztosan lesz széthajthatós készüléke az előzőek után +3 évvel 2.000-3.000 dollárért.
-
Süvi
őstag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Szerintem a(z) (magas) áraknak soha nem volt még ekkora visszhangja Apple esetében mint az elmúlt 1 évben. Szerintem ez most egy kulcstényező a cég életében.
Tudom, hogy az egy eszköz a vágy, de ez még csak mókolással jár.
Véleményem szerint még mindig jobban jársz, ha Ipad 2018 vagy (Ipad mini 2019, Ipad 2019) mellé hozzáteszel egy Win-es 1,1 kg-os ultrabookot. Árban nem lenne drágább, hatékonyságban pedig nem is lehetne egy szintem említeni a mókolós változattal és a két eszköznek is van előnye az eggyel szemben. -
Süvi
őstag
Sajnálom, nem túl jó jel.
Nekem sincs tapasztalom, kiindulónak ez a cikk. -
Süvi
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Nincs nálam az Ipad, de úgy emlékszem, hogy a Documents alkalmazás alkalmas erre.
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam segíteni egy ismerősömnek, aki a következőt szeretné.
Ipnone 6s Plus 16GB-tal készíti a fényképeket. Icloud-on tárolja az eredeti képeket, telefonon csak a kisméretű változat van.
Hogyan tudja azt megoldani, hogy a képet eredetiben automatikusan letöltődjenek eredeti formában a Ipadra?
Köszönöm -
Süvi
őstag
válasz
amtibacsi
üzenetére
Ipad 9,7 2018-as készüléket ajánlanám.
Ha a 9,7" nagyon sok, akkor Ipad mini 4, de az Ipad 2018 sokkal jobb. -
Süvi
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
Teljesen igazad van, hasonlóan érzem én is, az átlagnak ilyen rossz tulajdonságai vannak.
Viszont jó kiindulási alap, jól mutatja az átlagember helyzetét.
A BigMac index és Iphone "Index" is jó kiindulási alap.Engem jelenleg egyébként az Ipad ára nem zavar, az sokkal jobban, hogy Iphone esetében 100-120 E Ft az "IOS ára."
-
Süvi
őstag
Szerintem az egyik legjobban összehasonlítható számítás, hogy hány órát kellett átlagosan dolgozni az adott termékért a különböző időszakokban.
Ha 2011-ben 112 E Ft volt az Ipad 2, és 213.094 Ft volt az átlagbér, akkor 2018-ban a 116.900 Ft-os Ipad a több mint 300.000 Ft-os átlagbér mellett (2017.-ben 297.017Ft volt) még olcsónak is mondható, ha figyelembe vesszük, hogy az adóék is csökkent, főleg a több gyermekeseknél.
Iphone-nál azért drágulás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon ügyes vagy!!!