Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Gen1-et vettem, olyan jó, h 2-őt is!
Igaz 3 iPad is van a családban (1 db iPad8 32GB, 2 db iPad9 64GB). Teljesen jók. -
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
No srácok, végre felraktam a paperlike 2.1-et az iPad 9-re… sikerült tökéletesen, buborék- és pormentesen felrakni egy sima szobában.

Elsö tapasztalat, h ez az újabb paperlike fólia:
1: kevésbé matt mint a régi - egymás mellett tartva öket is látni a különbséget
2: minöségérzetre is jobb mint a régi - ez erösen szubjektiv vélemény
A lényeg, h utálok fóliát felpakolni, de ez most olyan jó lett, h már önmagában annak is örülök.
-
Parson
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Erröl van szó.
Nem csak direkt zavaró tényezök merülnek fel, amiket ki tudsz fizikailag kapcsolni, hanem eleve a tudat, hogy ez nem csak egy papir, amire normál felhasználás mellett csak irni tudsz az asztalon, hanem egy olyan eszköz, ami megannyi lehetöséget rejt magában, ezért jönnek a gondolatok, hogy most ezt lehetne + azt lehene csinálni, és ezek elterelik a koncentrációt adott téma megértésétöl. DE mindez mint irtam igazából csak egy kezdeti álapot, ezt meg lehet szokni (az eszközt) és meg lehet tanulni kezelni a helyzetet is, csak egyénfüggö, kinek meddig tart, ha valóban célja a tanulás.Szvsz megfelelö idöben megfelelö környezetben igenis kell a szoktatás a modern környezethez, hiszen nem lehet mindent papiron kezelni, viszont (ismét szélsöséges példaként) egy általános iskolát épp csak elkezdö iskolásnak még korai. Hogy pontosan hol lehet elkezdeni a szoktatást a több és több zavaró információk közti koncentráció és az eképpen lefolytatott tanulás felé, na azt szvasz nehéz eldönteni. De szerintem kell és hasznos - mindent egészséges keretek között tartani, ezért az iPad-röl tanulás is lehet hasznos, nem csak eszköz adta lehetöségek terén, de az önfegyelem fejlesztése terén is, ha tanulásról van szó.
Végeredményben leegyszerüsítve a dolgot: minden eszközt lehet jóra és rosszra használni, SAJÀT döntés, hogy mire használod és mennyire háritod el a zavaró dolgokat közben. Mindehhez viszont már el kell érni egy kort, hogy ne csak csapódjon az ember jobbra balra elcsábulva, hanem határozottan tudja, mit akar. Középiskola vége / Egyetem már biztos jó idöszak erre. Amúgy meg ez annyira általános megálapitás, hogy megannyi ellenpélda lehet, akiknél más korban / helyzetben is jól müködik.
Ez már megint hosszú lett, inkább nem írok több véleményt erröl a témáról itt...
-
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
'...amikor papírból tanultam, és félretettem a gépet, sokkal fókuszáltabb voltam...'
Ez teljesen igy van, és ezzel nem is szálhat senki vitába. A gond ott van, hogy mégis vitába szállnak...

Amit észre kell venni, hogy hiába hasznos eszköz az iPad (én is örültem volna neki anno egyetemen, lett volna haszna), akkor is egy olyan, a sima papir + toll párosnál bonyolultabb eszköz, ami akarva akaratlanul is kihat a tárgyilagos koncentrációra. Most lehet ez ellen bármit felhozni, meg azt mondani, hogy nekem igy is megy, meg a mai gyerekeknek ez természetes dolog, de ezek semmit nem bizonyitanak ebben a kérdésben, max azt, hogy rugalmasabban tudják kezelni ezeket az eszközöket, de ha az ember szimplán azt a tényt meg akarja érteni, hogy mi kell, a JOBB koncentrációhoz és a KÖNNYEBB memorizáláshoz, akkor azt kell megértenie, hogy minél egyszerübb környezetben koncentrál vmire / memorizál vmit, annál kevesebb zavaró input érkezik az agyba, ami ezt zavarná (és nem pedig akadályozná, hiszen ha akadályozná, akkor egyáltalán nem lehetne iPadröl tanulni, amit senki nem állit, mivel logikátlan is lenne).
Tehát ha kevesebb zavaró tényezö van (legyen az BÁRMI), akkor a figyelem jobban tud öszpontosulni az adott dologra. Persze a szükséges eszközök kellenek, de minél egyszerübb és kevesebb, annál jobb.
Erre számos konkrét példa is van, mint pl mikor azt javasolja vki, hogy vegyél elö egy tiszta papirlapot (egy piszkos / gyürött / használt / összefirkált, stb helyett), és azon dolgozd ki az adott tételt, stb, ezzel is segitve a letisztulabb környezetben a kevesebb zavaró tényezöt a jobb koncentrációhoz és telejesitöképességhez.Éppen ezért az alapvetö oktatás nagyon is helyénvaló az oldschool egyszerü eszközökkel, viszont tény, hogy ott, ahol már komplexebb témák vannak és szükséges lehet egy jó eszköz a könnyebb érthetöség kedvéért, ott viszont kell és sokszor elengedhetetlen is.
Eképpen pedig változatlanul igaz, hogy iPadröl lehet tanulni, max vmivel kisebb hatékonysággal. Viszont ez is csak egy ideig igaz. Ugyanis végeredményben minden csak megszokás kérdése.
Tehát ahogy meg lehet szokni, hogy pl rádió mellett tanul az ember, meg lehet az iPad-et is szokni, söt, gondoljunk pl az extrém esetre, akár pl differenciálegyenleteket egy rockkoncerten a küzdötér kellös közepén is lehet tanulni. Tény, hogya marha rossz hatásfokkal, de ez itt a kulcs a megértéshez.Mindent lehet szokni, és a hatásfokot is egyúttal növelni a koncentrációban idövel, de egyazon idöben a jobb koncentrációhoz a kevesebb zavaró tényezö növeli a hatásfokot.
És mindemelett még különbözö emberek is vagyunk, van akinek szimplán papiron se sikerül vmi, ami másnak egy koncert örült zajában is megy... úgyhogy kinek mi válik be, magának kell eldöntenie.

Bocs, hosszú lett picit.
-
Parson
addikt
válasz
merqree
üzenetére
Köszi mindenkinek srácok a véleményeket, Paperlike 2.1 lett végül rendelve. Fö ok, hogy a másik iPad-en is ugyanez van, és a 2 user szereti, ha ugyanolyan eszközük van + az apple pencil miatt is egy bevált megoldás + nincs már idö kisérletezgetni se, mivel még céges utak is közbejöttek, bár ez egyéni probléma, de jelen esetben mégis közrejátszik a még kevesebb idö.
Az üvegfóliák iPhone-okra viszont változatlanul maradnak a jövöben is, mivel ott meg az a bevált. -
Parson
addikt
'Egy folia nem fogja megakadalyozni, hogy leejtesnel ne tord ossze.'
Ha csak végletekben tudsz gondolkodni, akkor neked egy gyémánt burkolat se lenne elég. Vedd észre hogy anyagtulajdonságok, szerkezeti kialakitások, és terhelési módozatok és azok kombinációjának végtelenszámú lehetösége között vannak esetek, amikor tök´letesen elég akár egy leheletvékony fólia is, és van amikor egy vastagabb kell, de akárhogyanis, minden extra védelem EXTRA védelem.
Ha ezt az alaptézis nem tudod megérteni, akkor sajnálom, azt kell mondjam, fogadd el szimplán.
TÉNY, hogy én decemberben karácsony elött tettem (tetettem) fel egy új üvegfóliát a telómra, és pechemre másnap(!) a céges lépcsöházban könyökmagasságból zúgott a telefon a padló / fal sarkába, köburkolatra. És a telefonnak semmi baja nem lett. Ebböl könnyen leszürhetö, hogy:
1. A pillanat töredéke alatt meg tud esni a baj
2. ezt rövid történést pontosan regisztrálni nem tudod
3. 2-es pontból adódodan vizsgálni nem tudod, hogy pontosan mi miatt nem tört be a telefon
4. Megoldás: voila! általános védelem !Az általános védelem pedig elöre nem tervezhetö pontosan, max becsülhetö, ezért 'érzésre' / mások tapasztalatai alapján vett véleményekre alapozva választasz vmit - amúgy az emberek többsége elég (böven) jól. De ugye érezzük, hogy ha pl véletlenül beejted a telefonodat egy gyárban egy présgép szerszámpofái közé, lehet hogy a piacon kapható legeresöbbnek hitt védelem is vajmi kevés lesz. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy nem mindenki dolgozik ilyen helyen, és akik még ilyen helyen is dolgoznak, azok közül is elenyészö esetben van ilyen balaeset, ezért egy ilyen baleset ellen extra védelemmel védekezni is nagy általánosságban feleslegesnek mondható. Mindez csak egy érzékletes példa volt, semmi több.
Többet nincs kedvem arról irkálni, hogy egy védöeszköznek mi a szerepe és mennyire hasznos elméleti síkon.
-
Parson
addikt
Hát akkor hiába írom le ide az okokat... fogadjuk el, hogy van olyan user, aki szereti az eszközét védeni elölröl-hátulról. Kétbalkezesek néha, elejtik az eszközt, és ez ellen védik vagy szimplán egyéb balesetmegelözés okán rakják fel.
Én is ejtettem már el eszközt, nem is egyszer, viszont a védelem (igen, a fólia is véd) miatt nekem nem pókhálósodott eddig semelyik kijelzöm. Remélem kielégitö a válaszom.Amennyiben te neked nincs ilyenre szükséged, semmi gond, de kérlek szimplán fogadjuk el, hogy másnak viszont kell.
-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Teljesen jogos. Pont ilyen okból is döntöttem inkább leválasztható billentyüzet + kitámasztós tok mellett (Logitech Combo Touch). Nem olcsó, de végeredményben nagyon jó (szvsz).
-
Parson
addikt
válasz
szaszyka
üzenetére
Hello, köszi az infót! Igazság szerint ez a tempered glass van felrakva az összes iPhone-ra újabban (de már az utsó fóliák után évek óta) nálunk is, így ha más nem, de legalább egy gyors ergonómiai tesztre ki tudom próbálni, hogy érzetre milyen...
Azt hiszem ezt a paperlike rendelést is halasztom még 1-2 nappal, de jövö hét szerdára fel kell varázsolni vmit az új eszközre, mert az a 'határidö' (most ne menjünk bele, h miért, csak szimplán fogadjuk el). Úgyhogy van 1-2 napom kitalálni, hogy végeredményben mit rendeljek / vegyek. A probléma nem is igazán az árral van (20 Eur / db fölé azért nem szívesen mennék), hanem sokkal inkább azzal, hogy ha vmi nem jön be, akkor 1000 km-röl kell lemenedzselni egy váltást, amit sokal jobb lenne elkerülni inkább. úgyhogy végeredményben mint mindig, most is tutira kell mennem...
-
Parson
addikt
Sziasztok, megrendeltem az iPad 9-et, mivel elég jó akciót sikerült kifognom, és tartok töle, hogy ennél jobb nem nagyon lesz / kifogy a készlet ezen az áron mire bejön az új iPad, ami lenyomná ennek az árát... egal.
A lényeg a képernyövédö fólia téma: Apple pencil lesz hozzá használva, de csak módjával / ki tudja még, mennyire kap rá aki használja. Na szóval ezesetben paperlike foliát vennék rá alapból, de csak ha nincs újabban vmi nagyon bevált nem matt, hanem fényes fólia, ami jó még az apple pencil hegyének... Tud vki ajánlani vmi fényes fóliát, ami jó apple pencilhez? Németországban élek, tehát vmi nemzetközileg elérhetö tipus kellene. Ha nincs ilyen, ami versenyre kelne a paperlike-kal, akkor marad a paperlike, de elötte futnék egy kört ebben a témában itt... Köszi elöre is a válaszokat!

-
Parson
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Nagyon gusztusos kinézet, tetszik!

-
Parson
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Én a normális telefon + normális tablet méretre szavazok most, mert ebbe az irányba ment el a család... aztán idövel meglátjuk, hogy mi lesz telefon fronton méretet tekintve, és elhagyhatóak lesznek-e a tabletek (félö, h nem)... az viszont tény, hogy egyelöre igy nagyon kényelmes, és a legalapabb iPad nálunk totál elég mindenre... ha vmi komolyabbat akar csinálni az ember, akkor meg ott vannak az iróasztalok a szgéppel / macbook-kal + extra 28"-es kijelzökkel.
A lényeg, hogy néha alig fogom fel, micsoda kényelem van ma már... mikor én gyerek voltam, örültem, mint majom a farkának, hogy 1 számitógép volt a családban egy 14 colos CRT monitorral... ma meg már az van amit nem szégyelsz... iszonyat technikai fejlödés volt az elmúlt 25 évben.
-
Parson
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Arról nincs infóm. Tavaly is külön eseményen jelentették be októberben.
-
Parson
addikt
válasz
balzs79
üzenetére
Köszönöm srácok a véleményeket, én is az iPad 9 felé hajlok, ára miatt is, meg úgy amblokk... lehet nem is várok vele, mert még extra kedvezményt is kapok rá a helyi mediamarktban (nem sok, de hát a kedvezményt akkor is mindenki szereti, amolyan kis léleksimogató dolog ez...
)... Azért szeptember végéig még van idöm morfondirozni rajta... -
Parson
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezt az infót milyen hírre alapozva mondod? Komolyan érdekelne.
mint fentebb írtam, 2019 őszével kezdődően 2022 őszéig minden évben ősszel jött ki egy új generáció. Semmi nincs kőbe vésve persze, de ez most 4 éve a trend. Ezen most változtatnának? Vannak erről újságírói pletykák?
-
Parson
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Nem tudom eldönteni hogy iPad 10-et vegyek-e most, vagy csak iPad 9-et, vagy várjak esetleg, hátha lejjebb megy az iPad 10 ára vagy ha annyival jobb az uj iPad11, akkor azt... de Karácsonyra kell egy sima iPad a családban... öszintén szólva az iPad 10 ezzel a vékony kávával nem igazán gyere be, meg jó lenne ha a másik iPad 9 mellé ugyanolyan kerülne, mert szeretik, ha egyazon tipusok vannak (idösebb generációnak lenne csak és kizárólag tartalomfogyasztásra 4-5 évre).
-
Parson
addikt
Srácok, új iPad 11 bemutató mikorra várható? 2019.09 - iPad 7 óta minden összel van egy generáció léptetve. Idén is lesz vajon új iPad (iPad 11) ?

-
Parson
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én igazából nem bánom, ha nincs sok újdonság, mivel elég minimalista a felhasználási szokásom. A lényeg, hogy a szükséges háttérbeli fejlesztések meglegyenek, hogy kompatibilis (de biztonságos is) maradjon az internetoldali elvárásokkal... ja és ne lassuljon be látványosan.

-
Parson
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
És eképpen el tudom képzelni, hogy évenként lépdelnek továbbra is, tehát:
2022 - iPadOS 16 - iPad 4 esik ki a támogatás alól (iPad 5 még kompatibilis)
2023 - iPadOS 17 - iPad 5 esik ki a támogatás alól (iPad 6 még kompatibilis)
2024 - iPadOS 18 - iPad 6 esik ki a támogatás alól (iPad 7 még kompatibilis)
2025 - iPadOS 19 - iPad 7 esik ki a támogatás alól (iPad 8 még kompatibilis)
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?

Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
-
Parson
addikt
Srácok, egy iPad kb hány évig jó sima tartalomfogyasztásra a tapasztalatok alapján?
iPad 8 32GB verzióm van (simán elég nekem jelenleg), kb hány évig kap ez még OS frissitést? És azután meddig bírja még, mire számíthatok szerintetek? 
-
Parson
addikt
válasz
consono
üzenetére
Kopóalkatrészek evidens tulajdonsága, hogy kopnak. Ami meg elkopott azt ki kell cserélni újra. Nálam speciel elég keveset van használva a pencil, úgyhogy az alap póthegyre se nagyon van szükségem amit élböl adtak a pencilhez, de ha itt lesz az ideje, akkor majd cserélni fogom.
-
Parson
addikt
válasz
chatran
üzenetére
‘Azt szokták mondani, hogy tárhelyből sosem elég.’
Ellent kell mondjak, ezt a memóriára szokás mondani, mivel külső tárhellyel sok problémát lehet megoldani, viszont külső RAM-ra nem igazán van megoldás. Persze ha belső tárhelyből élből nem elég ami van, akkor naggyobbat kell rendelni abból is.
-
Parson
addikt
válasz
havri1
üzenetére
iPadbe dugva nem tudod haszálni egyidejüleg magán az iPad-en. Ezért kérdem, h használat alatt is gyári kábeles töltöre dugva próbáltad-e az iPad-en használni. Ha úgy se müködik, akkor vagy garancia vagy kuka (utóbbi esetén a levehetö alkatrészeket el lehet tenni cserealkatrésznek az új cerkához : hegy + csatlakozósapka + töltöadapter).
-
Parson
addikt
válasz
havri1
üzenetére
A töltöttségjelzö Widgetet érdemes kirakni, az mutatja, hogy mennyire van feltöltve a pencil. Ha nagyon le van merülve, akkor érdemes feltölteni 100%-ra (én direktben a kábelröl szoktam a pencil kis extra adapterével csatlakoztatva), ha akkor is ugyanezt produkálja, akkor gondolom szerviz...
-
Parson
addikt
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Microsoft-ot nem használok privát eszközökön, de Pagesben mülödik. Imént teszteltem.
-
Parson
addikt
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Nálam működik. iPad 8 - Logitech Combo Touch.
-
Parson
addikt
válasz
zioncsabi
üzenetére
Ha minden kötél szakad, én tesztelném egy nulláról indulással - uj apple ID-val is... ha ott nincs ilyen, akkor az kizárja, hogy alapból vmi erös bug lenne a háttérben.
iCloud-ot pontosan az ilyen és hasonló hibák felmerülhetösége miatt én csakis kizárólag rendszerbackupra használom. Rendszerbackup-ot és privát adatbackupot nem keverjük egy helyre... -
Parson
addikt
válasz
lipido
üzenetére
Bocs, de két okból értelmetlen a kérdés:
1. tartalomfüggö, hogy adott kijelzön hol jelennek meg a fekete csikok, és mekkorák, mivel nem minden filmes tartalom ugyanolyan képarányú - gondolj pl a rendesen szélesvásznú mozikra és a 4:3-as képarányú régi tv-filmekre.
2. gyakoriság / izlésfüggö, hiszen fogyasztótól függ, milyen gyakran és szivesen nézi egyik-másik képarányú tartalmatTökéletes eszköz erre nincs, a kompromisszum pedig a fentebbi okok alapján egyénfüggö. Én szvsz nem foglalkoznék ezzel, iPad 9-töl fölfele nem fogsz csalódni.
-
Parson
addikt
sziasztok, iPad 8 32GB-on iPadOS 15.7-röl 15.7.1-re frissitenék, de már többszöri próbálkozással is mindig ugyanazzal a hibaüzenettel (képem sajnos most nincs róla) dob ki a letöltés után a frissités megkezdeséböl, holott pl elég tárhely van szabadon rá... találkozott más is ezzel a problémával ?

-
Parson
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Lehet én is taktikáznék a helyedben, mint ahogy g@abo is irja... igazából én is ezt tettem a mostai iPhone bevásárlásaimmal. (Én összesen 3-at vettem most a családba, ugyhogy megérte okosan taktikázni, bár nálam már stabil elképzelés volt, ami végül szimplán bejött.)
Ha nem tudod Német mediamarktból megvenni (vagy nem akarod), akkor a magyar árak miatt nagyon megéri ügyesen, idöben rendelni / venni, hogy ha úgy alakul, akkor megérje az ujabbra cserélni iziben, amig meg lehet lépni az iPad9 visszaadását.
Én tuti azt csinálnám, hogy megvárnám, amig jön a hir, hogy oktoberben mikor lesz az apple event (addig nagy valoszinüséggel nem változik az ára csendben sunnyogva a háttérben, ha igen, az is elöször csak az apple-nél, és csak utána azt késéssel lereagálva a mediamarkt meg hasonló helyeken), és az elött pár nappal berendelném az iPad 9-et. Ha korábban megjön az iPad, akkor bontatlanul megvárnám az uj iPad bejelentését (a technikai fejlödés miatt) és az árak alakulását. Ez után el lehet dönteni, hogy megéri-e visszadobni a berendelt iPad-et (bontatlanul tuti nem gond visszavenni, persze a határidöre figyelni kell), vagy megtartani a tulzott áremelkedések miatt...
Nem egyszerü a helyzet, de ha szépen van kezelve a szitu, akkor a végén nyerhetsz vele. Legrosszabb esetben a nyakadon marad egy még jó áron vett iPad 9-es, amivel még mindig tutira kihuzod az 5-6 évet mostantól számitva.
Bocs, ha kicsit hosszú lett az irás.
-
Parson
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Pontosan. Az iPad 5 évet lazán kihúz. Még ha a 9-est is vennéd akkor is. Aztán meg váltasz, és h pontosan mikor, azt akkor is ráérsz eldönteni. Viszont h a 10-esre érdemes-e várni, azt a mostani (magyar) gazdasági helyzetben nem tudom eldönteni…

-
Parson
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Én is azt mondom, mint a többiek: ilyen célra inkább két alap iPad, félidöben vásárolva a második, anyagilag és technikailag is jobban jársz vele.
-
Parson
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Jó döntés volt, nem fogod megbánni. Használd egészséggel!
-
Parson
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Tényleg csak finoman megjegyzem, de nem értem, miért kell egy telefonba akkora tárhely (jellemzöen az i8 64 / i13 mini 128 GB feletti tárhelyekre gondolok)... oké, hogy különbözöek vagyunk, de én pl inkább egy NAS-ra nyomom ki a megannyi képet (ezeknél is böven elég adat egy biztonsági mentés egyszerre), akármit, amit meg akarok örizni, hiszen a telefon maga bármikor beadhatja a kulcsot / elveszhet... plusz igy nem kell minden iPhone vételnél extra felárat nyomni...Persze ez most szigoruan szubjektiv vélemény volt, kinek nem inge ne vegye magára!

-
Parson
addikt
válasz
ck0kiE
üzenetére
Ez a tárhely probléma mindig felmerül. Ha nem elég az alap tárhely, egyszerüen nagyobbat kell venni. Az én iPad 8-amban is csak 32 GB tárhely van, és nekem alapfelhasználásra untig elég. Az iPad 9-ben 64 GB van, és az még jobban untig elég alapfelhasználásra. Aki filmekkel vagy egyéb nagy fileokkal akarja telenyomni a tárhelyet, annak szive joga venni egy nagyobb tárhelyes gépet - ami tudom hogy nagyon feláras, de hát sajnos ez van, vmit vmiért... ettöl is premium termék ez a cucc (ez gondolom nem kérdés).
Félreértés ne essék, nincs gondom azzal, ha valakinek nagyobb tárhely kell, csak ez a 'nyafogás' (bocs, no offense, nem találok jobb szót), hogy idén / ennek a kiadásnak már ennyi alap tárhelynek kellene lennie, vhogy nekem mindig visszásan tetszik... Persze, drága az apple, de az tény, hogy alapfelhasználásra mindig is pöpec volt, gond nélkül... akinek meg több kell, az válogathat. -
Parson
addikt
'Igaz az h a támogatási idő után már csak levélnehezék egy ipad?'
Ez egy netto baromság. Elöször is az OS támogatás évekig van. Másodszor, az új OS-re való frissithetöség megszünése után is évekig használható még a legutsó elérhetö OS-szel. Harmadszor ahogy a többiek is irták, amikor már azt tapasztalod, hogy ténylegesen belassul, vagyis szimplán kevés lesz az új tartalomfogyasztási teljesitményigényekhez, addig annyi idö eltelik, hogy annyi idö alatt minden más eszköz is 'leamortizálódik', ha nem hamarabb. Apple HW + OS verhetetlen az 'idötállóság / belefektetett anyagiak' terén. (És a stabilitásról se feledkezzünk meg.) Szvsz.
-
Parson
addikt
Hello, én ugyanezt csinálom, már évek óta. Apple HW + Apple OS a rendszerstabilitás miatt, de Google szolgáltatások, szinte minden: Mail, Calender, Map, Chrome, Drive, etc... Egyszerüen a google szolgáltatások jobban átjárhatóak, mert platformfüggetlenek, a mac-en és a sima windows PC-ken is gond nélkül müködnek, stb... A platformok közti átjárhatóság pedig kifizetödöbb számomra...
-
Parson
addikt
válasz
szaszyka
üzenetére
Pontosan ez az, amire én is próbáltam célozni...
1. - az eszköz oldali csatlakozó
2. - a töltö oldali csatlakozó
3. - kábel hossza
Mindegyik belejátszik a témába, a tuti megoldás az lenne, ha 1. és 2. IS egységesitve lenne, és akkor max egy extra hosszabitó vagy egy extra hosszabb kábelt kellene berakni azoknak akiknek ez a vágya. Viszont a már meglévö megannyi USB-A csati miatt egy hosszabbitó helyett egy átalakitót kell ma még minimum hozzácsapni az alapcsomaghoz. -
Parson
addikt
Na a kábel szépen feltekeverve foglalja a legkevesebb helyet a poggyászomban... engem max az zavar, hogy a kocsimban még USB-A csatlakozó van, az új kábel az iPadhez meg USB-C-vel csatlakozik a töltöfejre... de sebaj, ez legyen a legnagyobb gondom, amig van USB-A-s kábelem is. Azt persze már megértem, hogy ha vki nem csak 2 eszközt cipel magával, hanem mondjuk 10-et, akkor jobb lenne egy közös kábel... csak aztán ne egyszerre merüljön le minden akksi...
-
Parson
addikt
Ezek csak jóslatok, amikben az évek során már sokan csalódhattak. Csak egyetlen példa: tavaly is meg voltak gyözödve az apple watch 7 új formatervéröl, ami aztán még se jött be, és idén sem garantált.
Persze nincs kizárva semmi, de tuti ami a fix, az apple bemutató után leszünk csak 100% biztosak az új termékekben. De nem akarom elvenni senki kedvét, csak realistának maradni. -
Parson
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
'Tudom, hogy ezzel vitát indítok, de miért mi történik?'
Degradálódás. -
Parson
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Nem tudok olyan SW-röl ami nativ módban mentene SolidEdge file-okat a SolidEdge-en kivül. Viszont tedd fel bátran a kérdést a Gépész 3D tervezőrendszerek topicban, ott a SolidEdge-ben igazán jártas kollégák lehet hogy bövebb infóval tudnak szolgálni.

-
Parson
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
SolidEdge?
-
Parson
addikt
Én értem, hogy mit mondasz, és alapból totál igazad van, de egy 7-ikes gyerköcnek ez olyan, mint ágyúval verébre löni - totál fölösleges. Mint irtam, ha valóban beválik az eszköz, és a lányka késöbb még mindig ebben látja a jövöjét, még mindig lehet upgradelni lamináltra, de 4-5 évig (pl egyetemi felvételig) böven jó egy 8-as vagy akár 7-es is, mert fontosabb a támogatottsága a készüléknek - persze az ipad air 3 kb egyidös a 7-essel, de drágább is nála - jelen esetben fölöslegesen. Persze ha van fölösleges lóvé a jobb cuccra, akkor megint egyéni döntés.
-
Parson
addikt
Olyan felhasználónak, aki nem találkozott még a laminált verzióval fel se fog tűnni. Én se látok problémát ezen a téren, és nem is stresszelem magam ezen fölöslegesen. Egy 7-ikes gyerkőcnek se lesz gond ez, nem kell belemagyarázni fölöslegesen. Persze, van az a szint, ahol kijöhet már a különbség, de nem nála. Jó hogy nem kapásból a high-end pro készüléket kell a kezébe nyomni. Persze aki megteheti, az más kérdés…
én a 8-ast javaslom, vagy a 7-est… lehetőleg minél ujabb HW, hogy minél tovább támogatott legyen. A 32 GB nem lesz gond, megtanulja beosztani a gyerkőc, aztan ha profi lesz belőle, akkor úgyis megéri majd nagyobbra váltani. Addig fölösleges. -
Parson
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ezzel ilyen formában egyetértek. Aki szervizelni kezd egy alapvetöen nem szervizelhetöre tervezett eszközt és oda meri irni/mondani/böfögni, hogy gyári minöség, az egyszerüen hazudik, és mint ilyen abszolut elitélendö. Azt odairni, hogy 'magas minöségben' szervizelt már egy fokkal jobb, csak épp azesetben mi a fokméröszám? - mert az, hogy szép, jó, magas minöség, nem jelent az égvilágon semmit, viszonyitási alap és ahhoz képesti fokméröszám nélkül, csak egy kedves megjegyzés max, ami ködösit, és csak azt mutatja, hogy 'bizz benne', elégedett lehetsz - de ami egyik embernek szép / jó / minöségi, az a másiknak még lehet kókány selejt, mivel ahogy fentebb irtam, nincs objektiv mutatója a minöségi szintnek.
-
Parson
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Mivel az iPad mint termék nem szervizelésre lett tervezve, igy nem lehet felróni hibaként, hogy nehéz a szervizelése. Ezzel vitába lehet ugyan szállni, de tény, hogy a cél szentesiti az eszközt, az apple célja pedig nem az, hogy szervizelhetö termékeket dobjon piacra, hanem hogy jol müködö, kompakt termékek legyenek - ami ha problémás, akkor inkább cserélve legyen, és max belsö vizsgálatnak teszik ki szétszereléskor / ujrafelhasználás elött - ha a termék egyáltalán visszajut hozzájuk - erre van a régi termékek beszámitása opciójuk új termék vásárlásánál. Persze én nem vagyok az apple berkein belüli termékfejlesztö, csak nekem ez jön le az egészböl.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Igaz 3 iPad is van a családban (1 db iPad8 32GB, 2 db iPad9 64GB). Teljesen jók.