- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
Olyasmi sincs mint a ''Generic USB modem'' vagy ehhez hasonló ? Az USB-s eszközöknek is van egy szabványuk (pl Communication Device Class (CDC) specification Bővebben: link ) és ha a modemed ezeket betartja akkor kell(ene) lennie egy ''Generic USB modem''-nek is. Ha mégsem akkor talán a vezérlő chip alapján lehetne más gyártó driver-ét felhasználni.
-
ngabor2
nagyúr
Nem akarlak elkeseríteni, de valahol (talán egy listán) olvastam, hogy egy darabig szenvedett az usb-s megoldással a csávó, aztán feladta, és át/visszatért utp-s módszerre. az egyszerűbb szabványosabb, az usb-s kütyük egy részéhez a gyártó cak zárt win drivert ad...
Tudom, kerestél a neten, de ha elárulod, hogy milyen típusú usb-s kütyüd van, talán...
A kernelben ban néhány ilyen eszközhöz támogatás. a tiedhez nincs benne? Egy próbát megér. Onnantól kezdve a kerneldoksi a te barátod -
Vki esetleg fikázás helyett egy linkkel, vagy leirással tudna szolgálni?
Jelzem,nem hülye vagyok, csak kezdő.... -
Protezis
őstag
Windows guruknál is megfigyelhető, de linux buherátoroknál még inkább: divatos lenézni azt, aki nem tud annyit mint mi. Félreértés ne essék, én is gyakran csak nézek, amikor feltesznek egy hülye kérdést, de le nem nézem, lámának meg végképp nem kiáltom ki az illetőt. Írásban meg végképp moderálom magam, itt van idő átgondolni a mondandót. Szóval légyszívess ne lámázz senkit, főleg nem olyan dologért, ami szvsz egyáltalán nem tartozik az alapműveltségek közé.
Ha meg van másik topikban, akkor egy link jobban segítene neki, mint egy RTFM.
Más dolog, hogy én még normális offline manualt nem találtam egyetlen linux disztriben sem. Tudom, bennem van a hiba. -
Haly!
Én most raktam fel az UHU-t és sehogysem akar menni a net!
Külső ADSL modem, USB-n kapcsolódik a géphez!
Előre is thx a helpet! -
Dr.Momo
tag
-
eddie303
őstag
bár nem ér fel egy apt-gettel, de slackpkg 4ever
Ez is ugyanúgy letölti s nyomatja, csak nem igazán nézi a dependency-t, mint a Slack általában. De nekem idáig ez vált be legjobban, no meg a Gentoo a kedvencem, csak nincs korlátlan netem, s a múltkor valamit elcsesztem, s nem akart pár dolog lefordulni, ami kellett volna...
-
Dr.Momo
tag
Off-->
SZVSZ a slackware egy nagyon aranyos Linux, tetszetős, meg könyű vele kezdeni... (Én is Slackware-ztem egy időben). De aztán hamar rájöttem, hogy a Slackware-esek élete nem csak játék és mese... Lassacskán Debian párti lettem, és nem bántam meg (APT 4ever). bár még egy régi slack-es konfigom ott bújik valamelyik winyómon ...
On--> -
Dr.Momo
tag
-
Dr.Momo
tag
Ez nem kimondottan suse megoldás, ez általánosan igaz minden Linux-ra (talán még UNIX-ra is, bár ott az ethernet vezérlőt nem eth0-nak hívják
)...
Off -->
Én nem nagyon vagyok elragadtatva ezektől a grafikus csicsa micsás beállító programoktól, SZVSZ aki Linux- használatára adja a fejét, az tisztességesen tanulja meg karakteres módban fapados módszerekkel a használatát!
On --> -
Dr.Momo
tag
Először győzőj meg róla, hogy fennt vannak-e a pppd és pppoe csomagok.
Aztán létrehozol egy fájlt (/etc/ppp/peers/dsl-provider)
annak kb. ez a tartalma:
pty ''/usr/sbin/pppoe -I eth0 -T 80 -m 1452''
defaultroute
lcp-echo-interval 60
lcp-echo-failure 3
connect /bin/true
login
#noauth
persist
mtu 1492
noauth
user ''idejön az előfizetésed user ID-ja''
Ez a fájl ennyi!
Ezután kitöltöd a /etc/ppp/pap-secrets fájlt a következő bejegyzéssel:
''user ID-d'' * ''jelszavad''
Ennyi.
Ezután már csak a következő parancsot kell kiadnod, a csatlakozáshoz:
root@suse:# pppd call dsl-provider
De érdemesebb írni egy szkriptet, ami Linux indulásnál felcsatlakozik és időnként ellenőrzi a kapcsolatodat, hogy szakadás esetén újracsatlakozzon... -
Dilikutya
félisten
és ADSL-t hogy kell Suse alatt? az UHU-nál csak sikmán beirtam a jelszót, és már ment is.
-
Dr.Momo
tag
ird be root-ként a parancssorba:
root@suse# echo ''nameserver 62.112.192.4'' > /etc/resolv.conf
itt a 62.112.192.4 az enternet dns szervere ...
ip cím beállításhoz meg a következő kell:
root@suse# ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 broadcast\ 192.168.0.255 up
az átjárót meg így add meg:
root@suse:# route add default gw 192.168.0.254
itt értelem szerűen a beállított értékek helyett a sajátjaidat írod be!
ha az egészet egy skriptbe írod, és beteszed az rc2.d alá, akkor minden indulásnál automatikusan felhúzza a suse-d -
djtörök
senior tag
na senki?
a dns szerver címét hol állíthatom be? -
vb020302
csendes tag
Mindjárt más.
A telepítésnél elfelejthetted átállítani a megfelő ablakban, amikor megjelent egy hardverösszesítés.
A beállítás a Yastban van a hálózatkezelénél.
Van ott egy olyan, hogy ''Hálózati csatolók''. Ha szerencséd van (és szerintem lesz), azon belül lesz egy már DHCP-nek beállított kártya. Ezt kell átkonfigurálni fix IP-re a gombokat követve. Ezen paraméterek mindegyikét beírhatod majd ott a megfelelő rublikába.
[Szerkesztve] -
djtörök
senior tag
Sziasztok. Ma telepítettem linuxot(uhu linux 9), és most használom először életemben.
Kérdésem lenne hogy hogyan lehet rajta beállítani a netet?
Tvnetwork, szeged.
Van egy
fix ip-cím;
átjáró;
alhálózati maszk;
és egy dns szerver ip-címe, amit valahogy meg kellene adni neki
Előre is megköszönném a segítségeteket!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest