Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
Na egy picit nyáriasítottam a rendszert
3000 Szerintem ez így tök jó lesz egész nyárra
) -
Giggles
tag
alapfeszen ennyit sikerült összehozni: [link] , 3.2es szorzóval megy a ram.
264*12.5 ben is ment simán 4es spd-vel, melyik a jobb?A ramot amugy 800asnak ismeri fel a bios amikor 1066os, és 1.888v feszen megy. Amikor adok neki +0.1v-t, marad az 1.888, ha +0.2v-t, akkor 2v lesz, ez miért van?
-
zoo8800
veterán
válasz
Giggles
üzenetére
Nem, a CPU-z a valos orajelet olvassa be, tehat mindket sort.
A procifesz, amit a CPU-z mutat, az a drop utani, valos fesz. Nem az, mint amit a BIOSban adsz.
(#6296) darál0w
ugyan mar, ilyenekre ki figyel?
ja, es nekem semelyik progi se irkal ki hulyesegeket, tehat erdekes
par progi a max szorzot nezi a valos helyett, ennyi
-
Giggles
tag
én a cpu voltage controlt a vidre(1.2625) állítottam be
az system memory multiplier-t hogy kell belőni, minnél kisebb annál jobb? -
Qwertrt
tag
Hohohó, ráfizetnem? Eleve az sem biztos, hogy el tudnám adni a régit záros határidőn belül... Mondjuk egy 5300-asat 20 ezerért tudnák venni. Akkor már érdemesebb lenne egy 7300-asra gondolnom, ami 29 - 30 ezer lenne, de hát az sem akkora nagy ugrás, 3 MB cache, meg nagyobb rendszerbusz - ami tuninggal már most is megvan.
-
Qwertrt
tag
Mivel én is egy ilyen szériás procin gondolkozom (ezen is), ezért kíváncsi lennék, hogy azonos órajelen mit fut az E2180-hoz képest. Már csak azért, hogy érdemes-e egyáltalán lecserélni. Az E2180-asom 3,15-ön meg, ezt jó esetben 3,3-ig tudnám felhúzni. Különbség a 45 nm-es technológia (a 65 nm-es helyett), és a 2 MB cache (1 MB helyett). Legalábbis ezekről tudok. Ezek vajon jelentenek érdemleges teljesítménynövekedést, vagy több értelme van tovább tuningolnom az E2180-at?
-
Giggles
tag
és hogyhogy 12es szorzót ír amikor 12.5 van beállítva?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Ez tuti nem giga lap, az nem csinál ilyet.
Giggles: Tolsz nekünk Bios-ról is egy képet?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
De az az 1,088V hogy jött ki? Én ezt nem értem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Várjálvárjálvárjál. Nálam ha visszavesz a C1E és Eist, akkor 0,05V-tal több feszt kap a proci, tehát terhelés közbe kevesebbet kap, nem pedig 0,15V-tal többet.
Itt valami nagyon nem stimmel. -
belaazallat
addikt
Hali!
Azért ugrott ekkorát a fesz, mert idle 1200MHz volt 1,088V-on, utána meg 2400Mhz ? 1.21V-on. Mindenképp érdemes biosba auto feszt kikapcsolni, meg auto tuningot, ha be van kapcsolva.
Mod: Az meg csak jót jelent, ha alapon melegebb az átlagosnál, nagyobb tuning potenciált sejtett. Havernak nem melegedett, nem is ment csak 1,3V-tal 3600Mhz-n, nekem, 1.18V-on megy annyit, de alapjáraton 55fok volt idle, TX-szel. Vicces mert húzva javult a helyzet. És ugyan ez a szitu haver új E5200 énél. Uaz az FPO-ja mint az enyém.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Giggles
üzenetére
A realtemp jó értékeket mutat elvileg. Viszont van 1-2 érdekesség, pl: Cpu-z-ben nem írja a feles szorzót, coretemp-ben meg igen, és Cpu-z-ben most hirtelen 1,216V lett, ami az előző 1,088V-hoz képest kicsit nagy ugrás.
Nézd meg, hogy Bios-ban Manual-on van-e a System Voltage Control. Ha auto-n van, akkor attól ugrál így. Állítsd Manual-ra. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Giggles
üzenetére
Hát így alapjáraton szvsz. jó 10fokkal hűvösebb kéne legyen. Legalábbis nekem 30fok környékén mozgott úgy, és terheléssel ment csak 40fok fölé.
Légyszíves küld rá a prime95-öt úgy 20 percig, aztán küldj arról is print screen-t.
Ja, és mindenekelőtt RealTemp-ben állítsd be a TJmax-ot 100-ra. -
-
kriszbon
őstag
válasz
Giggles
üzenetére
Én ezzel teszteltem ki a procit, hogy mennyit megy stabilan értelmes fesszel, és azt állítottam be a bioszban! Utána jöhetett a többi állítgatás próbálgatás vele, hogy mennyit megy még a proci és milyen fesszel, ha valami gáz van(kifagy, újraindul akármi) akkor nincs gond mert azzal a beállítással indul a gép, ami a bioszban be van állítva, és tuti hogy jó! Használni is szoktam, ha kell egy kis plussz még, mivel már tudom hogy mit mennyire állítsak, és ha úgy is marad, nincs semmi, mert a következő indítás a biosz szerint megy(winnel együtt indulás kikapcsolva) Szerintem hasznos kis progi

-
Giggles
tag
hali, megvan az új cucc, itt egy kép róla: [link]
Az easytune5 pro a laphoz járt (p35-ds3), érdemes ezzel próbálkozni, van valakinek tapasztala vele, vagy fő a biztonság, és marad a bios?
-
bolcsodal
addikt
Nálatok hogy vannak a hőmérsékletek? CPU:31 fok, Core1/Core2 44 fok. Kíváncsi vagyok hogy gyári hűtősöknél, és normális hűtősöknél hogy alakul ez az érték.

-
törölt tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
üzenetére
Manual-ra állítsd, mert a lapod szétfeszelheti a procit és kuka.

Szerk.: Meg jobb lesz, ha még 1-2 dolgot közlök.
PCI frekit rakd 100-ra.
Memória szorzóját úgy oszd vissza, hogy 900 fölött ne nagyon járjon, ha meg 1066-os a ramod, akkor mehet feljebb is, de annak is adj szépen feszt. -
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére

Nekem BIOSban Auto-n van a fesz. Ehhez mit állítsak be, szerinted?
-
-
promisz
aktív tag
Nem értem miért annyira jó, hogy valakinek 1,1 V-on megy pl. a 3,3 ghz míg másnak 1,3 V kell hozzá. Ha jól tipppelek akkor havonta kevesebb mint 50 FT-ot kell rá fizetni a villanyszámlára annak aki 1,3 V-on használja a VID-et.
Vagy nem jól gondolom? -
fagy53
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Pontosan

-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Azt tudom, hogy Auton kicsit fölé feszel.
szerk: Az szép...
-
South Velen
addikt
válasz
üzenetére
Ha Normalon hagyod, akkor idle módban azt hiszem visszaveszi a feszt, és csak terheléskor ad neki 1,1V-t, tehát ajánlatos normalon hagyni alapfeszes tuningnál, egy biztos: Auto-ra ne állítsd a feszeket.

Tehát fogyasztásban egy kicsit jobban jössz ki Normal-lal idle-ben, egyébként mindegy.
-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
BIOS-ban elég Normalra tenni a feszt (Giga EP43-DS3L)? Vagy állítsam fixen a VID-ére? (1,1V)
-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Köszi, hétvégén neki is esek. Egyelőre egy "szerény" 3-3,2 Ghz-cel beérem.
Igaz az, hogy feles szorzóval nehéz tuningolni?szerk: Elrendeztem a gépben a kábeleket, procihűtő most akadályok, belógó kábelek nélkül kap friss levegőt.

-
South Velen
addikt
-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Próbáltam 1.6-tal és 2.0-val, nem jött össze. Prime95 mennyire megbízható tesztprogi?
-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Köszi, közben meglett a VID, 1,1000V. Ez átlagos? Idle ~30-40°C alapon pörgő Freezer 7-tel jó?
mobicheck: Most vettem Freezer 7 Prot, király hűtő! Bár kicsit megtréfált mikor felszereltem, nem tűnt fel, hogy be voltak nyomódva a tüskék, nem akart belemenni a lapba, de sikerült.

americanidiot: Vagy most, vagy holnap reggel megnézem.

-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
Ara én is, még alapon megy, ha kiismerem a BIOS-t, akkor hétvégén talán nekiesek. Mivel érdemes stabilitást tesztelni és hogyan? VID-et mivel lehet megnézni?
szerk: Megvan, a VID 1,1V
-
törölt tag
válasz
South Velen
üzenetére
A fesz alapon van, nem piszkáltam bele.
Ha mégis kellene, akkor milyen hűtőt ajánlanál?
-
törölt tag
Megvettem az új gépemet, (adatlap), E5200 van benne, ráadásul R0-ás! CPU-Z valid, egylőre alapon megy, AC Freezer 7 Pro hűti.
-
promisz
aktív tag
Azt vettem észre, hogy ha a proci frekijét növelem (ilyenkor az FSB-t csökkentenem kell), akkor kevesebb pontot kap a 3d mark06-on (viszont a proci gyorsabb), mintha csak az FSB értékét növelem (és ekkor a procit kell visszahúznom).
Ha jól gondolom akkor valahogy a két érték között kell megkeresni a megfelelő értéket.
-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Az sem jelent semmit hogy M0 vagy R0.
Nálam járt M0 két féle az egyik ment 1,3V fesszel 3,3Ghz körül, a másik meg alapfeszen ugyanennyit 1,125Volt-tal. Az utóbbinak 1,25Volt kellett a 4Ghz-hez.
Ha segítene a tuningos FPO:Q831B298
Az antituningos FPO: 3837B563
Mindkettő M0 SLAY7 -
promisz
aktív tag
Mi a különbség az M0 és az R0-ás procik között?
Nekem M0-ás van.
-
promisz
aktív tag
A CPU VID-jét meddig szabad húzni max?
A BIOS-ban 1,3 V-ra állítottam (mert csak így indult el 3,15 ghz-n
)
A CPU-Z pedig prime95 terhelés alatt 1.248V-ot mutat.A "meddig szabad húzni" alatt azt értem, hogy mennyi az a VID szám aminél még nem sülnek el a kondik az alaplapomon.
Szerk: ja, az alap VID: 1.225 V
-
vzsryl
nagyúr
Szia,
Ha tuning játszik, akkor az E5200 a legjobb választás, mert nagyjából ugyanott van a vége az összesnek. Steppingekbe van különbség. Méghozzá az hogy az E5300 és E5400 az R0-s mind, az E5200-ből meg eleinte M0-sok voltak, de most már R0-sokat gyártanak, és lehet is kapni. -
Aryan
senior tag
Sziasztok, e5000-es szériában melyiket érdemes venni, ha az ember tuningolni is akar, illetve vannak stepping különbségek e5200-5300-5400 között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)