Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob5
aktív tag
3.80 GHz - 1,296V [FSB: 280] set fsb -vel, biosból ugyanezen feszen nem tölt be az op.rendszer 10X380 ennyi volt a max fsb itt a vége
wall
A ritkábbak bírják eddig ahogy olvasgattam a neten, szerencsére a szorzónk az magas
-
Shaba
tag
Sziasztok!
Lécci segísetek. E2160 procim volt, de mivel nem igazán ment vele a GTA4, vettem egy E5200 - at (csak az asszony meg ne tudja
). Tuningban kezdő vagyok; hogyan tuningolhatnám fel új procimat 3 Ghz vagy feletti értékre? -
fagy53
nagyúr
Mivel az 5200 lazán viszi a 3.2GHz-et ami egyébként elég a tervezett VGA-khoz, ne sokat gondolkodj rajta! Ha meg konvertáláshoz is használod a gépet, 3.6-3.8GHz között gond nélkül megy csak hűteni kell jobban mint azt a gyári hűtő teszi. Annál is inkább mert fele a 2180-as hűtőnek!

-
Osynho
addikt
Igen, de a P31 gyengébb chipset + gondolom "L" verzió, szal gyengébb a tápellátása is. Ezért magyarázható a gyengébb teljesítmény. Az én esetemben nem hinném h a lap a szűk keresztmetszet. Ha cserélném a 2180at, nem a 3,2 ghz lenne a cél... Annyiért nem lenne értelme az egésznek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Nekem a 2160 a P35C-DS3 lapban tudta a 9x395-öt, de átrakva az EP31-DS3-ba 9x315-nél megáll és semmi sem segít rajta.
Nehéz lesz olyan 5200-est kifognod amely nem megy el 3.2GHz-et, általában ezt már a VID-en tudják. Én a P35C-s lapban használom a Wolfdale-t és nincs FSB problémám, bár a gyári hűtő miatt csak 3.7GHz-ig húztam. -
NFree
addikt
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nállam egy X.achilles hűt, A lényeg én úgy általába intel burn-el kínzom s körülbelül 70-76 fok szokott lenni a kicsike, szerintem ez így belefér game közbe soha nem fog ennél nagyobb terhelést kapni. Prime-nál 70 fok körül. Ha ezekkel letesztelem utánna mehet a 24/7.

-
Osynho
addikt
Nekem ezzel a 2180-assal se sikerült vmi jót kifognom, 9x333at megy bios 1,425V, valós 1,39V-al. Az az érdekes, h e fölé sehogy se akar menni. Próbáltam 10x310-et de még bios 1,5V-on se stabil. És nincs még fsb wall se, mert 8x350et meg viszi...
Húgom gépében egy fokkal jobb van (3200mhz/1,4V-on), lehet elcserélem vele
Azért gondolkodom egy E5200-ban ,hogy a tervezett 4830/4850et ki tudjam hajtani 1680-ban. (bár lehet h arra elég a a 3,2ghz is) -
rob5
aktív tag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Én infinity-vel hűtöm de nem egy melegedős fajta ez a proci, ettől olcsóbb hűtő is jó tuningolni.
Az intel honlapján 74 fok körülit írnak ha jól emlékszem. -
Killerlaca
senior tag
És mivel hűtitek a kicsikét?
Milyen hőfokig engedhető el terhelve 24/7 esetén? -
Killerlaca
senior tag
Nekem valahogy nem megy ez alapján.
A főablak main fülénél, a hardware customization toolbar résznél válasszuk a hardware monitoring ikont.
Itt látható a teljes monitoring rész, a VGA hőfokától a frekvenciákig minden adat.
Válasszuk a setup gombot ekkor előjön ez az ablak:Itt válasszuk ki a core temperature részt, és tegyünk elé egy pipát. Ezután a megjelenő setup fülre kattintsunk. Ekkor ez az ablak jelenik meg:
Az ablak alján kattintsunk a "+" gombra, ekkor előjön egy újabb ablak, ahol már beállítható a hőfokszabályzás:
Na itt nekem nincs olyan "+" jel hanem egy másik ablak jön fel.
Esetleg segiteni valaki?
Az aláírásomban szereplő vga ventijének fordulatát szeretném csökkenteni mivel állandóan 100% on megy és hangos.Van mégegy leírás de nekem szürke marad a Low-level systemnél az Auto opció.
http://logout.hu/iras/ismet_egy_ventilator_vezerles.html
Valaki segítsen megoldani.
Köszönöm
-
Osynho
addikt
válasz
Killerlaca
üzenetére
E2180am van, akkor vettem, mikor te vitted az amd-t
Rivatuner ventivezérlést itt láthatod -
Killerlaca
senior tag
Ááááááááá tényleg most nézem jobban a nevedet!!!
Nagyon jó kis darab volt tegnap adtam postára és ezt újítottam helyette eddig ez is tetszik nagyon megy a kis dög.
Mikor váltottál e5200-ra?
Nem tudsz nekem abban segíteni, hogy a VGA-m ventijének a fordulatát akarom szoftveresen állítani, de az istennek se sikerül. Rivatunerrrel próbálkozok. Van esetleg másik progi? -
Osynho
addikt
válasz
Killerlaca
üzenetére
Hát azt nemtom h lehet-e egyáltalán állítani. Valszeg kap áramot kikapcsolva is.
Látom eladtad a jó kis 4000+ SanDiegot...
Tőlem vetted 1 éve
-
Killerlaca
senior tag
És azt nem tudja hogy az aláírásomban szereplő lapnál mit kell beállítania bios-ban, hogy ha lekapcsol a gép akkor az optikai egér(PS2) nem világítson egész éjjel?
-
Osynho
addikt
válasz
Killerlaca
üzenetére
Annyin megy, amennyin beállítottad a BIOS-ban. Sok program (pl orthos is) a beállított fsb-t felszorozza a max szorzóval. Nálad: 12,5x300=3750, de ettől még 3300on megy.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az mitől van, hogy mondom kicsit tunningolok 11x300-on indítottam a gépet és nézem everestet az egyik sorban ez van:
1, CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200, 3300 MHz (11 x 300)Lejebb meg ezt írja:
CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 3749 MHz
CPU #2 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 3750 MHzÉs az EasyTune5 pro is ezt irja 3750Mhz
Most akkor mennyin megy a procim?
-
rob5
aktív tag
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled, egyenlőre leállok szerintem a négygés gyorsulás benne van emberi mindennapi használható feszekkel, év végén ha váltok az általad felsorolt karikra nyugodtan lehetek közelítőleg ki fogom tudni hajtani.
A degradálódás 1,36-1.4 voltig nem várható remélem, látom itt valakik küldik neki rendesen a villanyszámla ne növekedjen ez is célom. -
őstag
jo kis proci ez tényleg én is nagyon szeretem neked elég faja példány van meg hogy alapfesz 3400
nekem 3200ig megy alpafeszen..milyen fsb-n huzod te ? én ugy vettem észre nekem 3Ghz-en szinte teljesen kihajtja a GTS-t szal fölös is magassabb órajelen használni nem hoz annyival több fps-t 3600-3700-on hogy megérné szal ennyi ..igy is minden hájon fut
3 gigán full már kihajtja a 9600GT-t.. A mostani ujabb generációs vga-k (GTX 260-280/Ra4870) után lévőkhöz kellhet majd pl a 3700-800
.. Respect Intel® Core™ architekture

-
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Üdv nincs mit..nekem az everestben nincs olyan hogy processzor hőfoka..[link]..de egyébként ezek nem pontos adatok ahogy Jorus is mondja. látod nekem a realtemp és everest között is van kül.. a bios-ban meg 23-at ir ilyenkor.. szal tök mind1..ezek csak következetése szolgáló adatok

-
rob5
aktív tag
szépen apránként megyek fel biosban 1,2 v nem is olyan sok a drop, csak a memók 4X1gb kingmax 1066 960mhz (2.25v) stabilak utánna a chipset (965p) szarakodik netezgetni, játszogatni jó már ez is a giga 9600gt hp már sz....ig ki van hajtva.
Nem akarok nagyon feszelgetni 24/7 -re már így is jó, a fogyasztás kissebb mint a jó öreg e4300 volt.
Gratula az intelnek
jók ezek a farkasok és kicsinyei.[link]Szerk: Élvezem a hűvöset és a csendet a az infin 700-1000 körül karistolnak a lapátok.
-
rob5
aktív tag
5 perce tettem bele ezt a kicsikét, gyors próba alapfeszen 3400mhz .
A vid átlagban mennyi ezeknél nekem 1.136 v cpu-z realtemp 2,87 1.1625v szerint , ez jónak számít?
FPO 3832A958
Remélem megérte a csere e4300@3420mhz 1.39 v cseréltem le, tuning folyt. köv. később. -
válasz
Killerlaca
üzenetére
Maghő, de kb. mindegy, nem túl pontosak a szenzorok, mivel nem hőfok mérésre lettek kitalálva.
-
Zsoss
csendes tag
válasz
petrinho21
üzenetére
Akkor ez ASROCK hülyeség lesz...
Én jópár hozzászólással korábban görcsöltem ugyanezen problémával és most te igazolsz, hogy hasonló gondod van.
Valószínű simán csak rosszul közvetíti a lap a szenzor hőfokát.
Én legszívesebben a Real Temp-nek hinnék, ott 30-40 fkos tartományban van, míg máshol 40-50-55 között.
Nekem Asrock 4Core1600Twins P-35 lapom van.
A hűtő egy fél kilós full réz primecooler, 700-as fordulatú ventivel támogatva.
De gondolom a gyárival is hasonló lenne.
Alapfeszen(1,13V) 259x12,5=3240Mhz ig jutottam. 1035Mhz busz és RAM órajel mellett.
Pi 16s.
Az energiatakarékossági biszbaszok meg 1, max 2 Wattot csökkentenek nálam, kimértem.
Szal nincs értelme. -
Cyno
tag
Unukabratyómnak rakok össze egy 5200-re épülő konfigot, egy egyszerű asus lap lesz alatta. Egyszerűen nem találok a biosban az FSB állítására lehetőséget. Akinek Asus lapja van elmondaná, hogy hol is van.
-
Killerlaca
senior tag
válasz
üzenetére
Szia
Köszi a választ.
Egy kérdés mindenkihez a félreértéseket elkerülendő.
Van everestben olyan hogy processor hőfok meg a magok hőfoka. Amikor itt kérdezi valki, hogy kinek hány fokos akkor melyik hőfokot mondjátok? Mert én is kérdeztem és pl a magok 35-37 körül vannak alapon a processor hőfok meg kb 30 fok és akkor ugyen nem mindegy ha hasonlitunk.Üdv
-
őstag
válasz
Killerlaca
üzenetére
Szia.. Nekem lehet szabályozni a rivatunerrel a vga-t ..nem tudom nálad mért nem lehet...mondjuk régebben a 6600GT/7300Gt.-met se tudtam vele szabályzoni viszont egy 6800GS gainwardot már igen..lehet hogy ez ventilátor függő dolog aztán lehet hogy az MSI 8600GT-jét nem lehet..nem tudom ..nézz utána más ilyen jellegű progiknak hátha sikerül valamelyikkel..
Nekem P45-ös a lapom és az easy tune 6 van a lapom cd-jén.. a P35-ős lapoknál easy tune 5-ös verzió volt valszeg ezért nem ugy néz ki
üdv! -
Killerlaca
senior tag
válasz
üzenetére
Szia
A kérdésem az lenne, hogy milyen progival tudod visszavenni a vga ventijét, mert rivatunerrel próbáltam de nem csinált semmit.
Nálam nem így néz ki az easytune az hogy lehet?Üdv
-
gooool
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Hát én az Everest hőmérőjét pontosabbnak tartom,de a legjobb a BIOS-ban található hőfokmérő.Itt is be tudod állítani milyen hőfok mellett jelezzen a gép vagy kapcsoljon ki.
Persze a hőmérséklet függ attól is,hogy mikor méred vele(üresben vagy játék közben,nem mindegy) és,hogy a proci kupakjának hőjét méri vagy a magokét(a magoké kb 8-10 Celsius-sal több) -
gooool
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Helló!
Ezzel a problémával már én is találkoztam.Ez azzal magyarázható,hogy az első magot használja ugye a legtöbb progi és ezért egy idő múlva beáll kicsit alacsonyabb értékre.Ez semmi hibára nem utal csak egyszerűen eléri a folyamatos teljesítő képességét.Ha zavar,akkor tuningold kicsit és rögtön nem fogsz ilyet tapasztalni. -
Tuja1
aktív tag
válasz
Bluegene
üzenetére
nem bírtam tovább [cérnával]
meddig kell futtatni ezt az izét?
Dare2Live: kellemes élményeid vannak az Asus lapokkal?

-
Tuja1
aktív tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Orthos, alatt teszteltem.
2K ért vettem ZM-WB2 Gold blokkot még a prescottomra.Itt is bevált 53-55C° Orthos alatt.
egy 600L/h 1m szállítómagasságú Kínai akvárium szivattyú eteti (2,5K volt)
Úgyhogy, olcsón megúsztam
Most kilátásba, helyeztek egy Zalman ZM-GWB8800 5k-ért és befejezem a vízezést
ja, mennyi ideig szoktátok futtani az orthost?
-
petrinho21
csendes tag
nah mégis windows alatt sikerült,de a cpu hőmérséklete nem naon változott..beállítottam az energiagazdálkodásnál a minimumot és így "csak" 50 fok körül megy a két mag de még így is sok

-
petrinho21
csendes tag
hát nem sikerál nekem ez a bios frissíítés

-
petrinho21
csendes tag
igazság szerint még sohasem csináltam ilyet..szval félek is tőle mert ahogy olvastam 1 dobásom van és ha nem sikerál akkor kampec:S..szval még 1 apró kérdés és nem zaklatom a fórumot tovább
..szval leszedtem a legfrissebb biost 1 rar fájlban van 2 fájl..pendrivon szeretném frissíteni..szval azt a két fájlt rárakom a pendrivera és ennyi..azaz ha újra indítom a gépet bootol a penről és akkor be kell írni h milyen meghajtóról történik a frissítés majd:\ és beírom a fájlok nevét szóközzel aztán enter..és akkor nekem elvileg frissíteni fogja a cuccot v kell még vmit tenni? -
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Frissítsd, az sose árt

-
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Hát még az lehet, h a cpu kupakja és a magok nem érintkeznek megfelelően. Vagy a szenzor nem jó. Másik lapban is ki kellene próbálni. Ha ott is ilyen meleg, akkor gari.
-
petrinho21
csendes tag
nah újra itt vok..megpróbáltam mindent..tényleg..megtisztítottam jól bepasztáztam megmozgattama ventit,jól lerögzítettem,megnéztem több progival is,de a hőmérséklet magonként még mindíg 60körül mozog..mondjuk a cpu önmagában nem túl meleg mert az 40 fok körül megy alapon,de a ventim beledöglik h lehütse szegényt....már nincs ötletem,max az h veszek egy cooler master hypertx2-őt...talán az megbírkózik ezzel a dologgal.de ha van ötleted h még mit lehetne kitalálni,várom...
-
Tuja1
aktív tag
válasz
brownus
üzenetére
24/7-ben 1,32V 10×360on járatom.Bőven kihajtja a karimat.

shteer: Köszi,
a legérdekesebb az , hogy eredetileg 12,5×288on hajtottam 3,6Ghz-en
1,36V-on. És nem ment 300as FSB felett.
Most meg 1,34V 10×370 en is megy.Orbitális hülyeséget fogok mondani, de mintha bejáratódna
Sok para dologgal találkoztam már számítástechnikában

Pl: 3éve berongyolt a gépem 7-8 hónap után, CPU ki és beraktam egy másik lapba. Tökéletesen ment.
Másik CPU az én lapomba, az is tökéletes volt.
De ha visszatettem az eredeti procim csak fekete kép fogadott.
Azóta se jöttem rá mi lehetett a baj
(lehet, megunták egymást
mint a házasok) -
Ricco_hun
senior tag
Kicsit piszkálgattam a nem rég vett procimat. Előtte egy 3GHz-es Prescott-om volt (idle:52C, load:72C), úgyhogy kicsit meglepődtem, amikor azt láttam, hogy az e5200 (gyári hűtő!) idle:30C load:37C. Mondom, ha ilyen hűvös kicsit meghúzzuk. 12,5x240-re állítottam be. 25 perc System Stability Test után is csak 48C volt a max (átlag inkább 43-44C). Azért nem láttam értelmét tovább futtatni a tesztet, mert kb 2 perc alatt felment átlag 43-44-re és végig ezt tartotta. Itt egy kép róla: Link
Egyébként ez az eredmény milyen e5200-as berkekben?
Úgy vettem észre, hogyha már egy kicsit is növelem az FSB-t, akkor búcsút mondhatok annak a dolognak, hogy idle-ben visszaveszi 6-ra a szorzót. Pedig de jó lenne. Így inkább visszaállítottam az előzőleg elmentett alapbeállításokat. 2,5GHz-en is kellően erős nekem egy HD4670 mellé. -
Tuja1
aktív tag
Max FSB-t keresek 1,34Von [10×370]
-
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Nincsmit
Majd ird le, h mire jutottál -
petrinho21
csendes tag
én nem is hallomXD..bár lehet azért mert az előző gépemhez képest minden halkabb

de ez idegesítő dolog..holnap sztem szétkapom az egészet megtisztítom kenyek egykis pasztát jól felrakom a hűtőt és várom a csodát ha ez sem segít akkor bemegyek a boltba és megnézetem a szakikkal,mert ha én rontottam el vmit akkor megoldják ha meg rossz vmelyik alkatrész garis úgyhogy kicserélik null forintért
Nah de télleg naon kössz neked is és mindenkinek h segített!
Most mék azt bevágom a szunyát,mert holnap kicsit rázos napom lesz
-
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Hát a 80 fok feletti működés már necces. Meg ugye hangos a venti is. 1900 RPM mellett én megőrülnék az biztos!
Hameg igazi hőmérsékletek akkor adsz neki egy TX2őt és kész (-10-12fok) De én kizártnak tartom ezeket az értékeket. -
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Azért is lehet hideg, mert nem adja át a hőt a cpu, ergo nem melegszik a borda, a proci viszont annál inkább.
Szenzort nem lehet cserélni. Előbb sztem tedd újra a hűtőt, utána kezdj el másra gyanakodni. Egy újabb bios is segíthet, ha tényleg a lap a gond
-
petrinho21
csendes tag
válasz
üzenetére
hát azthiszem igazad van,mert a proci hütőbordája nemhogy langyos majdnem hideg is..az alaplap hűtőbordája is langyosabb nála...szval a szenzór a gond sztem is..azt lehet cserélni v beállítani vhogy?vagy hagyjam így?
-
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Azért megy 1900on, mert melegszik a cpu és a szerencsétlen próbálja visszahűteni (PWM-es a gyári venti) De azt nem értem h miért tettél rá pluszba hővezető pasztát
Van azon gyárilag is. Sztem vedd le, takarítsd meg alkohollal, és tegyél rá vékonyan vmi rendes pasztát, és úgy vissza. Jónak kell lennie! -
őstag
válasz
petrinho21
üzenetére
..hát lehetséges hogy a lapod érzékelője nem jó adatot ir ki..de pl megfogtad a proci hűtő bordáját ? mert ha neked tényleg 60 pár fokon megy azt már elég szépen lehetne érezni a bordán sztem .. ha meg langyi akkor nincs gáz nem annyi fokos a proci amiket irnaka progik..
-
petrinho21
csendes tag
válasz
üzenetére
asrock 4core1333glan R2.0 az alaplapom..szted ott a hiba??
-
őstag
Helótok..ki próbáltam a procimat egy Hyper TX-el ventilátor nélkül passzivan hogy hogy viszi..lekapocsotlam a két db 12cm-es ventimet ami házba van(elől hátul) +a vga ventijét is visszavettem 25%-ra (az picsa amugy) ..alapon win-be egész jó volt everest 45 foknál nem ment feljebb szal igy siman lehet használni a Hyper bordájával nem gonoltam volna
de csak winbe.. jah és ráadásul még 3 ghz-en is volt (9x333, alapfesz) de ahogy rá kültem egy kis orthoss-t mindjárt más volt a helyzet
[link] a real temp meg az everest között ott van az a jó 8-9 fok eltérés meliyk a valósabb? a core temp is annyit ir mint az everest.. Brutál hogy milyen halk volt a gép a tápot picit lehetett hallani de az nudli volt.. meg a vinyót..nagyon bejött
király ez a proci ..petrinho21 nálad lehet vmi nem kóser mert nem kéne ilyen melegnek lennie.. pl én még mikor gyári hűtővel használtam akkor 3200-ig simán huztam és vitte a gyári hűtő ami 1300-on ment ha terhelve volt a cpu.. igy volt everest szerint 55-58 fokos orthos alatt..szal még kis tuninghoz is jó a gyári venti persze nem szabad sok feszt adni igy..
milyen lapod van ? -
petrinho21
csendes tag
Ma már nem leszek,de ha tudtok vmi okosat mondani még ehez akkor azt örömmel venném!
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
petrinho21
csendes tag
megnéztem..valóban kicsit laza volt a venti rajta megis húztam..mos terhelés nélkül 61C°osak a magok a proci pedig 43..sztem még így is sok ez...a biosban utánanéztem a fesznek ott 1,104et írt(gondolom a Vcore.t kellett nézni),ez normális?
jah és a ventim 1900 rpm-n megy alapon..ez is normális? -
NFree
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Tudom hülye tipp, de názd meg mennyi feszt ad neki a lap, nem-e feszeli túl?
-
petrinho21
csendes tag
hát gondolom h vézna..mint álltalában minden gyári dolog,csak arra jó hogy elindúljon vele szerencsétlen pára:s..amúgy everestben lefutattam 1 rendszerstabilitás tesztet ott 83ra melegedett fel ami már elég durva szerintem..pedig amikor raktam össze a procit hűtő folyadékot is tettem rá..szval megnézem a ventit h jól passzol-e,de ha ezek után se megy lejebb veszek 1 jobb hütőt rá..
Azért köszi szépen h segítettél
Majd még írok h mi lett! -
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Hát a gyári hűtő nagyon vézna, de a 60an pár fok rohadt sok. Lehet nem fexik rendesen, az intel rögzítés amúgy is gagyi. Nézd meg. Orthos alatt pl hány fokig melegszik?
-
Osynho
addikt
válasz
petrinho21
üzenetére
Milyen hűtővel? Tuningolva, vagy alapon? Terhelve, vagy idle?
-
petrinho21
csendes tag
Sziasztok!Nem témába vágó a dolog de nekem fontos...szval van nekem egy dual core E5200asom és lehet hülyének tünik a kérdés de nem sok a magonkénti 65C°,és a CPU 47C°-a?mert az everest ezt írja ki és aggaszt h nem túl sok-e ez egy kicsit.Kérlek ha tudtok vmit h mennyinek kéne lennie a normálisnak lécci írjátok le!Köszi szépen!
-
válasz
Dragbajnok
üzenetére
A VID a gyár által meghatározott feszültségérték, ami azt az értéket mutatja, amin a CPU a gyári frekvencián üzemelni tud stabilan. Ezt a BIOS kiolvassa, és beállítja, ha alapon hajtod, és AUTO-n hagyod a VCore-t.
A VCore a CPU-nak adott aktuális feszültségérték, amit BIOS-ban tudsz beállítani pl., illetve a CPU magának szabályozza, terheletlen állapotban aktív C1E, EIST funkciók mellett. Ekkor visszaveszi a CPU szorzóját, és egy hozzá tartozó feszültséget állít be.
Ilyen szempontból változhat a VID is, ha energiatakarékos módban fut a CPU. -
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
Valaki elmagyarázná nekem a cpu vcore és a cpu VID között mi a külömbség?
Van egy giga ep43-DS3 lapban egy e5200-as proci és ha álítom a cpu vcorét a VID ugyan úgy alapon marad.Ez nem korlátozza a tuningot?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Ricco_hun
üzenetére
"Tehát akkor jól gondoltam, hogy azonos órajelen jobb a magasabb fsb/alacsonyabb szorzó páros."-Elvileg.Ha a teljesítményt nézzük,nem biztos!Ramfüggő.Ha uazon órajelen alacsony FSB-n 50MHz-cel alacsonyanabban mennek a ramjaid,már a nagyobb szorzó/kisebb FSB a nyerő!(ellenőrizd Super PI-vel!)
A lapod ..nem tuningbajnok.2x2giga ramod van,így..nagyobb FSB-vel jobban terheled a deszkádat is.
Ha magas FSB-n akarod járatni(s bírja a procid)feszelni kellene a hidakat is!!!Jobban leterheled a tápegységet stb..
Jó az a 300-as FSB!
Szorzót nem kell babrálnod,hidd el..energiakütyü.Emelheted a feszt,akkor is visszaveszi a feszt és a szorzót is.Ha nem..oprendszert nézd át!
Tulajdonság/képernyőkímélő/energiagazd./minimális energiagazd.-ra állítsd.
Ha így se ok,nézd át a biosodat.
Kben:igen ez a legjobb.Nézd át!Ha nem tudod,h mi mire való,nem gáz.Mindíg 1 dolgon módosíts,tapasztald ki ,h mire,milyen hatással van.
-
mycso
veterán
válasz
Ricco_hun
üzenetére
Bár nekem giga lapom van:
10*266 24/7-ben alapfeszen sima ügy...
a pci-e frekit fixálni kell, mert FSB emelésre elmászik (természetesen ha nagyobb procit raksz bele, aminek 1333 az FSB-je, akkor marad alapon a pci-e freki, hiszen a proci alap FSB-n megy, nincsen módosítva/túlhúzva)
nálam nem kell kapcsolgatni az EIST-t, hogy a szorzó állítás előjöjjön, az alapból aktív és működik a szorzó visszavátel az általad írt példánál (10-et állítok alapnak, akkor is visszaveszi a szorzót)
a feszültséget csak abban az esetben veszi vissza, ha nem nyúlok a vcore-hez, tehát se lefele sem felfele nem változtatom.
fogalmam sincsen neked milyen memória osztóid/szorzóid vannak az MSI-nél...
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Ricco_hun
üzenetére
A PCI freki alapon 100 de amikor emeled az FSB-t képes elmászkálni ami fagyihoz vezethet.
Tuningnál nem árt fixálni.Nem tudom a MSI, hogy odja meg a Gigánál 2-4 ig vannak a ramszorzók . és mindig írja a ram aktuális Frekvenciáját , nem kell számolgatni.
10x266-on jár a proci, de üresjáratban ugyanúgy visszaveszi 6-ra a szorzót, mint alaphelyzetben? Sztem próbáld ki hátha működik. Passzolom.

CPU-z megmutatja.
Killerlaca: azon kívül, hogy megy 3,15Ghz a procid alapfeszen ? Arra, hogy jók ezek az 5200-asok
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, mondtam,
kár hogy a quadok nem rendelkeznek ilyen tuning potenciával 
wall

Fsb-t emeld pl 266-ra, ramszorzót meg 3ra. Ha kevés a fesz, akkor emeld. A GTA4 nemhiszem h sokkal jobban menne a cpu tuningtól, a vga is kevés hozzá. 

Húgom gépében egy fokkal jobb van (3200mhz/1,4V-on), lehet elcserélem vele 

..szval leszedtem a legfrissebb biost 1 rar fájlban van 2 fájl..pendrivon szeretném frissíteni..szval azt a két fájlt rárakom a pendrivera és ennyi..azaz ha újra indítom a gépet bootol a penről és akkor be kell írni h milyen meghajtóról történik a frissítés majd:\ és beírom a fájlok nevét szóközzel aztán enter..és akkor nekem elvileg frissíteni fogja a cuccot v kell még vmit tenni?
(lehet, megunták egymást