- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Nagyon gyenge példát ragadtál ki.
Senki sem fogja 6000-en használni, még a gyengébb lapok is 8000 körüli XMP-t támogatnak.
Ezért nem ér semmit a sok review. Majd nézd meg a valós felhasználók eredményeit.CAMM2 egyelőre zsákutca. Discordon Seby írta, hogy eddig max 7600-at tudtak kihozni belőle. Nem véletlen, hogy a lapokat és a modulokat sem árulják még. Idő kell ennek is
-
zebra_hun
veterán
-
X2N
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
megkapta az, csak van egy apro kulonbseg : az apuknal nincs chiplet, ezert egybe van integralva, ami magaval hozza, hogy a cpu es a memoriavezerlo kozott nemkell a fabric ; illetve nem 7nm, hanem annyi, amin az apu -t gyartjak 4 vagy 5nm.
-
zebra_hun
veterán
Nekem ugyan nincs, de pár nap után mások itt járnak:
Természetesen VST/VT3, minden más kuka. Valóban még nem szép, de pl amit az Asrock tesz le most az asztalra, elismerésre méltó. BIOS-os tesztelők fullon nyomják, osztják meg a tapasztalatokat. Pár nap alatt alakult már, de valóban, még lesz mit reszelni.
-
X2N
őstag
Én nem ezt mondtam, látom hogy odaver mindenben ami nem játék. Nekem sem a játék fontosabb. Csak az a helyzet hogy lehetett volna ennél sokkal jobb is(még energiahatékonyságban is ha csak E magok vannak benne amennyi belefér...), ha meg nekiállok delidelni, kis tuning meg víz és lemos mindent jelenleg.
A játékon meg elvérzik mert nem hatékony a chiplet miatt, bődületesen nagyok a késleltetések, még a Ryzen-hez képest is...
88ns az gyalázat, lehet akármennyi sávszélességed...nem fogod vele kompenzálni a latency-t. Ráadásul ezt a késleltetést a 6000-es CL36 kittel hozza nem a 8000+ rossz latancy-s kittel ami sávszélességben erős...
Kíváncsi lennék milyen a latancy CL30-as kittel. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
-
X2N
őstag
Persze ha a chiplet fogyaszt mellette nem is keveset akkor nem tudsz mit csinálni:

Nem értem mért nem fejlesztik az Infinity Fabric-ot, én addig új procit biztos nem veszek amíg ez nem lesz fejlesztve jelentősebben...a 9000-es széria is nevetséges azzal a pár százalékos gyorsulásával, AMD ezt megint elsz@rta szokás szerint. Verhetik am ellüket a gamingre az X3D-vel, közben meg ott is vannak problémák a minimum FPS-ekkel. -
X2N
őstag
Pedig sajnos tényleg az látszik hogy hülyék dolgoznak ott, Ezért tartanak itt jelenleg hogy a 4+ éves processzor szintjét tudja hozni a Core Ultra játékban. Lehetne benne 16P mag, AMD is megoldotta anélkül hogy kazán lenne, akkor ott géniuszok dolgoznak?. Csak nem kell túl feszelni feleslegesen, meg elengedni az órajelet 6GHz-ig ahogy az Intel teszi. Idle-ben ennyit fogyaszt nálam a 7950X:
Nem kell koppon járatni 1.4V-al ezt se és akkor nem fogyaszt 170-200W-okat hanem csak 120W. Valószínű ha nekiállnánk optimalizálni a Core Ultra-t ki lehetne hasonló teljesítmény /fogyasztást hozni belőle, de ehhez kell az hogy a belső DLVR ne fűtsön el feleslegesen 15-80W-okat...mert itt már jónak tűnyik a gyári 230W fogyasztás all core load mellett, de még ez sem az optimális, mert et az előző széria is tudta csak be kellett állítani. -
tibcsi0407
félisten
Egyáltalán nem így van. Ha tennének rá több P-core-t, akkor úgy kilőne a fogyasztás, mint a rakéta.
Nagyon sok alkalmazás profitál a kis magokból, szépen tud többszálon dolgozni a proci, viszont 8 nagy magtól nem kell több, ezt már bizonyították. Azért a 2 éves Raptor még most is odapirít a nagy 16 magos ZEN-eknek, nem véletlenül. Ez nagyon is jól ki lettt találva.
Nem kellene a PH-s propagandát mindig elhinni..
Nekem idle-ben 25W-ot sem eszik a 14900KS, pedig elég szépen meg van cibálva a bajsza. Na ettől az Arrow még jobb lett.
Ha kell, akkor pedig odapirít.
Egyébként nem kell mindent érteni. Az Intelnél nem hülyék dolgoznak, meg volt az okuk erre az átállásra. Biztos alázott volna egy 16 P-core-ral rendelkező proci 450W hő mellett, de már így is kazánozták sokan.
Akinek sok P-core kell, az vegyen Xeon-t, adott mindenkinek rá a lehetőség.A "kazán", szép kis dinamikus boost-okkal, gyári 320W-os plafonnal beállítva.
Ezt a procit valószínűleg el sem adom, beteszem majd egy másik gépbe, mert ilyen SP109-es (P122) KS nem terem minden bokorban.
ZEB:
A V-color 8800-as kit 400 USD. Tegnap válaszoltak, meg tudom rendelni cégre is tőlük, csak a számlázási részt le kell egyeztetnünk.
Szóval valószínűleg az a RAM lesz, nem gyakori errefelé, de ott, ahol az alaplapok és a BIOS-ok (Taiwan) készülnek ez az egyik legnépszerűbb. -
Szinyák
őstag
-
zebra_hun
veterán
Kicsit túlárazottnak érzem:
Ez bolt megbolondult. -
D55
senior tag
Fizikai kiterjedését tekintve egy P core elvileg kb. akkora, mint 4db e core (talán ezért is vannak 4-esével clusterben). Tehát pl. a 13600K-ra akkora helyen fér rá 6+8 mag, mint amekkora helyen 8P mag férne el. SMP képességek terén nagy valószínűséggel egy ilyen felállás többet hoz, mint ha csak 8db HT-s mag lenne, ellenben szekvenciális teljesítményben meg valószínűleg kiszámolták, hogy ha már van legalább 6 mag, ami abban jó, akkor az esetek többségében az elég lesz az ilyen jellegű workloadok kiszolgálásához és azon felül viszont a sok szálra jól osztható feladatok esetén már többet hoz a minél több szál, mint sem 1-1 szál szekvenciális teljesítménye.
-
zebra_hun
veterán
-
Baryka007
addikt
-
Busterftw
nagyúr
-
törölt tag
Be kellett húznom egy ilyen vackot csak 245K lesz,de itt ugy látom mindegyiknél ez az 5.7 a max akkor meg mindegy mert ez meg igy apróért egész jónak tünik.
AMD szemeteiben még NPU sincs majd meglátjuk mire lesz még ez jó.
Tesztek csak 2 hét mulva lesznek mert nincs itthon memóriám hozzá. -
vezeralmos2
senior tag
Ha volt igazán erős processzorod, akkor ott sem kellett volna érezd, hogy valami fogja a gépet.(Pl. egy régi Xeon) Ez a big.LITTLE architektúra mobilokba jó, az egyik első ilyen volt a Note 4 Exynos(ARM Cortex) 10 évvel ezelőtt, akkor kezdett el népszerű lenni ez a felállás. Sok évig toltam AMD FX és 4.5-re húzott FM2+ procikkal, ezeknél rendesen észre lehetett venni ha játék közben megnyitottam egy böngészőt, vagy ment valami a háttérben.
De már a 9900k-nál is szinte észrevehetetlen ha játék közben valamit csinál a gép a háttérben, ez az E-cores őrület szerintem nem X86 platformokra való. Legalábbis a jelenlegi formájában nem sok értelme van, a fogyasztásuk az ellenkezőjét tükrözi.
A magokat fel lehet osztani a feladatok között e-magok létezése nélkül.
13700k-n is csak a 8 P-magot használom, 5Ghz-en is brutálisan erős. -
X2N
őstag
Azért mert ennek akkor lenne értelme ha lenne mondjuk 4 magod ami E mag alacsony feszültséggel és órajellel 1-2GHz-en hasonlóan mint egy mobil procinál, meg lenne mellé 8-16db P monolitikus magod ami legalább 5.6GHz-en fut. Így meglenne az üresjárati pár wattos fogyasztás meg mellé a teljesítmény ha kell.
Itt meg teljesen vegyesen van össze vissza minden, ahelyett hogy több P magot tennének rá ezeket a gagyi magokkal szórták meg a lapkát
. Mégis mi a francnak rá 16!db E mag?? Megint megy a fillérb@szás, AMD helyébe én már hoznám a 32magos ryzeneket desktopra meg az új áttervezett memóriavezérlőt is. Van baj ebből, aki olyan játékkal játszik le is kapcsolja az E magokat 13-14-gen-nél is, vagy process lasso-zik, de nem az igazi a latency megmarad az új core ultranal chiplet miatt. Ezért vettem én is inkább ryzent mert ott 16 mag van de az legalább ugyanolyan. AMD is eljátszotta ezt a hülyeséget csak ott az X3D-vel az egyik CCX-en a 16 magosnál, nekik több a tapasztalatuk ezzel, mint az Intelnek a chipletes dizájjnal...Busterftw-Láttam persze, jó a teljesítmény ha megtuningolod a P magokat 5.7Ghz-re az E magokat 5.1GHz-re CB R23 47k pont...ver mindent jelenleg a 9950X csak 41k-t tud de abban csak 16 mag van...
-
Busterftw
nagyúr
-
Amazing789
tag
Survivort 3x tolom újra ...mindvégig fps mérővel a sarokban. Minden pályán láttam mi volt a minimál - maximál szintem. Az tény h 1080p ben nem voltam minden pályán ...de felesleges. Szinte biztos h 75-130 nál sehol nem lennék lentebb. Igen, láttam h windowst tesztel de akkor is egy csúcsalkatrészekkel megpakolt gépen mér. Eleve a 4090 van h 100 fpst is ráver az én kártyámra, állítólag. És ez csak a vga ... Mindenképp magasabb képkockát várna az ember. Jut szembe ..mellékesen, én úgy mértem h az nvidia control panel kiváló képminőségre van kacsolva ...nem default mint sokaknak.
-
tibcsi0407
félisten
De miért ne működne? Nagyon is jól működik.
Most is valószínűleg scheduler probléma van, majd megoldják. Az AMD-nél még úgy is volt, hogy egyforma magok vannak. Ha a használatuk nem jól van ütemezve, akkor jönnek a bajok.
Majd hozok én eredményeket és eldöntitek. Egy biztos, nagyon gyors RAM kell mellé, de ahhoz pont értek valamennyire.
D55
Így van. A háttérfolyamatok tökéletesen profitálnak belőle.
-
brabbitz
senior tag
-
D55
senior tag
Adom. A 13600K az első olyan procim, ahol sosem érzem, hogy bármi "fogná" a gépet. Na persze nem úgy értem, mint amikor az átlaguser panaszkodik erre, mert nem tűnt fel neki, hogy felmászott a McAfee az Adobe Reader leple alatt (vagy még azt is gondolta, hogy ez majd neki jó lesz...), hanem úgy, hogy ha 20 tray app van engedélyezve, akkor is a login utáni másodpercekben totál instant indul mondjuk egy Chrome (pedig amúgy a hiberbootot ráadásul valamiért nem tudom életrekelteni már egy éve és lusta / elfoglalt vagyok a rendszert újrarakni, ezért mindig cold start van), vagy ha egy játékból kiugrok alt+tabbal, akkor is szinte totál érzékelhetetlen marad, hogy a háttérben valami combosabb folyamat ül a gép hátán (viccen kívül néha csak az LFIII síri csend helyetti suttogása szokta felhívni a figyelmemet, hogy valami úgy maradt a tálcán).
És persze van sok szál és önmagában nem kevés fizikai mag, ok, de szerintem ehhez a thread director jól végzett munkája is kell. Volt előtte 6C12T Ryzenem, ami egy 4C4T i5-öt váltott, 1-2 játékban érezhető volt a gyorsulás, viszont rendszerszinten nem volt ennyire érezhető akkor a különbség, mint utána a Raptorral (pedig amúgy a 32GB DDR4-eket pl. egy az egyben már attól örökölte meg és a rendszer SSD-m is maradt, tehát tényleg csak a proci változott, ami a teljesítményre kihathat).
-
X2N
őstag
Pontosan ezért nem működik. Nem véletlenül BIG.Little a neve, mobil prociba való. Viszont az új szériánál ha elkezded tuningolni az E magokat többet hoz a konyhára mintha a P magokat húznád, így meg nincs értelme, hogy az E magok nem alacsony órajelen mennek, az idle fogyasztás miatt, csak ezeket brutál erős E magokat amik már azért nem fogyasztanak annyira keveset, kár ki nem használni, ha nem lennének kihasználva lebőgnének a CB R23 multi teszten is. Ezeket kellett volna bele tenni az új szériába, chiplettel vagy akkor megmaradni monolitikuson P magokkal.
-
tibcsi0407
félisten
-
X2N
őstag
Csak el kéne dönteni hogy akkor P vagy E magot tesznek bele...felesleges bonyolítani.
-
omfgk
veterán
Az megvan ugye ,hogy itt mit is tesztelt?
Írja és mondja is ,hogy Windows verziót tesztelt.
Nem a 87-re kell fókuszálni.
Tehát a 90 és 145-öt ide illeszd be. Mondjuk itt is marhaság beilleszteni, hiszen custom scene, nem tudod ,hogy milyen részt tesztelt pontosan.Ez nem úgy működik ,hogy látok egy tesztet, még azt se tudom ,hogy pontosan hol volt az az 1-2 perces run és összehasonlítom az otthon kapott 1-2 perces átlaggal.
Ennek megfelelően lehet találni más Jedi Survivor proci tesztet. Ahol csak 100 lesz az átlag fps. Vagy 300.

Egy másik példa.
Én ahol teszteltem anno a Hogwarts-ot 7800X3D-vel, ott 100 fps volt az átlagom. Szóval most megyek és felkötöm magamat egy fára. -
Amazing789
tag
Újabb tesztelő gyöngyszemet találtam. 4 napos. Mint sok más teszt ... hirtelen összepakolt gépek, 0 optimalizálás stb, ez is. Mákomra lemérte a Jedi Survivort. Pont most tolom WQXGA felbontáson. Egyből gyanús lett a muki 1080p mérése. Fizikai képtelenség, h 285k egy 4090rtx el csak ennyit tudjon 1080p ben. Legfelül ott az én gépem 1080on kb 10 perc gama után ... 90 fps úgy jött össze h megvártam míg rám ront vagy 10 katona ... nagy kavarodásban mennyire esik majd le az érték. El nem hiszem h egy 285k/4090rtx kombón nem lehet több krafot elérni. Az a gép tuti valami harmatos puki szinten fut amin mér. Defaulton minden biosban, cpun , ramon stb. Írom amit mindig .... jó gama proci lesz szerintem az ultra ...csak user is kell aki megfelelően használja. Igaz egyenlőre még ott tart a 1851 "diadal menet", hogy a win11 et is tákolni kell h stabil legyen alatta.
-
deathcrow42
addikt
Nem rosszak ezek a CUDIMM memoriak: [link]
-
tibcsi0407
félisten
-
X2N
őstag
-
Ribi
nagyúr
Ez biztos, csak rédekes látni, hogy mennyi pluszt kell így elfűtenie a procinak. der8auer videóban amikor ki be kapcsolta cine alatt, kb 50W-ot fűtött el. Ami nem kevés. Ha tényleg valaki sokat használja folyamat nagy terhelésen, érdmes lehet ezt kikapcsolnia. De ha ez tényleg le lesz tiltva, az megint egy furi állapot lesz. Vagyis ahogy jay mondta, csak 10 fok alatt lesz értelmesen hasnzálható. Inkább oldják meg valahogy hogy az eddigi fesz vezérlés ha túl magasra van állítva, a proci akkor tiltson le és kész. Lap gyártók akkor is gyorsan megtanulnák, hogy hol a felső határ.
De ez tényleg majd kiserül. Valszeg Intel is tapogatózik hogy is kell ezt. -
Szinyák
őstag
Engem is érdekel az biztos , szerintem rajtam kívül még sok másokat is rengeteg hasznos infót , beállítást és segítséget kaptunk tőletek. Aki tudott élni vele és hasznosítani annak csak javára vált . A sok értetlennel meg ne foglalkozz aki szemellenzőt visel , lapozz tovább és mosolyogj .. Én is sokszor read only vagyok ,de követem azért és nagyon kiváncsi vagyok mit hozol ki belőle .. Postolhatod szerintem sok mindenkit érdekelni fog itt is ….
-
tibcsi0407
félisten
-
fudi2002
nagyúr
-
syIex
nagyúr
Na őt "ismerem"...

-
kicsipapucs
őstag
-
Ribi
nagyúr
Monnyuk az elég érdekes, hogy a DLVR elfüstől 50Wot csak úgy a procin belül. Illetve der8auer 80Wot emlegetett, mert 1.5V volt a default DLVR, de lehet azt már ő állította be.
Azért ezzel remélem kezdenek valamit, mert ez így kicsit erős. Jó cucc lenne ez, csak hát most még nem az
-
TBT
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
-
Angie™
addikt
Én csak azt nem értem ki az a Lisa Su?
-
tibcsi0407
félisten
Egyébként még azt hozzáteszem, hogy a nagy "szakmai" PH cikkben nem tértek ki szinte semmire, ami az új Gen-t érinti, bezzeg, ha Lisa Su a kislábujján más színűre festi a körmöt, akkor arról 10 oldalas elemzés is készülne...
-
tibcsi0407
félisten
Olvasd végig Skatterbencher írását róla: [link]
Még én is csak nézegetem az infókat róla, tanulgatok, míg ideér.
Ha a DLVR-t kikapcsolod, akkor jobb az OC potenciál, mert menet közben nem megy el X Watt hő. Ezen a képen szemlélteti, hogy kb 48W megy el a feszültségek átmókolásánál:
A valós CPU fogyasztás azonban nem változik, sőt:

Egyelőre mindenki azt írja, hogy jobb kihagyni a jobb OC potenciál miatt, de én azt mondom, hogy várjunk még ezzel. Szerintem jól be lehet ezt lőni majd, csak ki kell ismerni.
A jó OC-k nem a launch után pár nappal érkeznek.
Az én célom egy jó OCTVB profil lesz és kihegyezett D2D, NGU, Ring.
Itt már az E-core-ok húzása többet hoz a konyhára, mint a P-Core-é egyelőre.
Valamint 9000-es G2 RAM sebesség alá nem akarom adni. -
Ribi
nagyúr
Erről a DLVR dologról nincs több infó egyelőre, csak amit der8auer mondott?
Mert az alapján erdekesen sokat tud elfűteni. -
Tom5
addikt
Én is read only vagyok. De alulfesz kérdésben a ti posztjaitok segítettek.
Szal jöhet minden infó.
-
tibcsi0407
félisten
Én is olvasom a másik topikot és bizony fogom a fejem állandóan, de inkább nem szólok bele, pedig az elmúlt pár napban is olvastam 1-2 baromságot.
A jó szakmai rész hiányzik, nézem, ahogy Zeb szélmalomharcot vív az oda bekommentelő AMD fanokkal, a write only felhassználókkal és őszintén szólva köpni-nyelni nem tudok.
3 éves platform, minden le lett írva 100x már az elején is és még mindig értetlenkednek, pedig az Alder óta mindent ugyanúgy kell csinálni.Ez a platform viszont teljesen más, sokmindent máshogy kell csinálni, még nekem is sok idő lesz rájönni.
Asrock BIOS-t egyébként két kattintással is be tudod lőni 9000-es RAM sebességre és a procit is megtolja, nagyon tetszik a látottak alapján, de azért én szeretnék kézzel is finomítani rajta. Főleg a D2D, NGU, Ring hármason. -
Broken heart
aktív tag
-
zebra_hun
veterán
Pedig sok read only tag van ám, akik olvassák, figyeli, néha csóválják a fejüket az értelmetlen vitáktól. (Főleg tőlem, de amikor személyesen érintett vagyok, hogy a fitty fenébe ne cseszne fel)
Pedig a normális légkör a legfontosabb.
Hidd el, színesíti a topikot egy egy szép eredmény. Az alap eredmények is, hiszen az a kiindulási pont.
Tudom, hogy lesz hamarosan olyan kép, amin lehet csámcsogni
-
Ubi82
őstag
Engem is érdekel
-
tibcsi0407
félisten
Te érted a legjobban, de még sem posztolsz már Te sem sokat valamiért.
Nyilván az OC-t magamnak csinálom, de rengeteg tapasztalatot és tudást megosztottam, de mintha a falnak beszélnék. Mikor ugyanaz a kérdés 20. alkalommal is fel van téve, amit már 19X megválaszoltál, akkor jössz rá, hogy nem sok értelme van tépni a szádat.
Persze minden különösebb magyarázat nélkül dobálhatok be eredményeket, de annak mi értelme?
Leginkább akkor lett tele a t*köm az egésszel, amikor a degradációs hülye kérdést már a 30. ember tette fel a másik topikban is, pedig le lettek írva a válaszok tízszer.
Az AMD-s elfogultaktól pedig a hideg ráz. Én nem vagyok elfogult, egy barátomnak egy X3D konfigot ajánlottam, mert csak koca játékos lesz, így az tűnt a legjobb választásnak.Valamint még posztolni is nehéz. A procit ma adták fel Pio-nak, alaplapról semmi hírem. A a taiwan-i V-colorral pedig most levelezek CUDIMM ügyben, mert egész Európában csak papíron léteznek.
A vizet is átrendezem egy kicsit (chiller megy házon kívülre egy szendvicspanel dobozba, teszek be egy Alphacool Core distrot is, meg egy 360-as radit, mert undorító jelenleg a csövezés a gépben), sok munkám lesz az első boot-ig.
-
kicsipapucs
őstag
Töltsd fel ide is a dolgokat, igenis vannak emberek akiket érdekel és akik értik is, értékelik is amiket felraksz. Nem igaz, hogy zeb, te, meg Angie értitek csak meg Chavez ghost modeban.
-
Busterftw
nagyúr
-
ƵøŁĭ
veterán
Szerintetek árcsökkenés várható? Miért ilyen alacsony a raktárkészlet?

-
Pioneer
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
-
Pioneer
őstag
-
A.Winston
tag
Igorslab tesztet nezte itt valaki?
Osszessegeben ugyanaz kb, mint mashol de egyik jatekon nem ertem mi tortenik.
TW:Troy-nal a 285k ugy ver kort mindenre, hogy kozben a 2. helyes 265k kb 75%-at eszi csak!? Valamit elmert az oreg, vagy valahol tenyleg lehet itt ero csak kellenek feltetelek? Meg hogy van ekkora kolunbseg egy csaladon belul? -
Dave567
veterán
-
Pioneer
őstag
-
KAMELOT
titán
-
D55
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
Ryzen delid egyszerubb, nemkell tool meg sablon meg bonyis kutyafule.
damil, vasalo, fogo. ez ennyi
-
tibcsi0407
félisten
-
Pioneer
őstag
Ha az lesz az első LGA1851 amit delidelek, akkor szerencséd lesz Neked is, mert grátiszba csinálom.
Win-Win. -
tibcsi0407
félisten
-
deathcrow42
addikt
-
Pioneer
őstag
-
Pioneer
őstag
-
KAMELOT
titán
-
abridabri
veterán
-
Pioneer
őstag
-
zebra_hun
veterán
Ezzel már megszívtam egyszer amikor próbáltam. Net is elment, nem tudtam visszacsinálni
Nekem jó a fullos verzió, csak kitörlöm a faszbukot. Ezt tettem a 24H2 megjelenésekor.
Mivel sokkal rosszabb mint a W10, így nem használom.
Jelenleg W7 van a próba/bench ssd-n, de billentyűt találtam a padláson
, de golyós egeret nem. Így az a projekt abbamaradt. USB-s egér nem megy, bill. sem. Csak a zöld és lila. Zöld egér kellene, de kidobtam mindent régen én hülye. -
Busterftw
nagyúr
Vagy telepítéskor régiónak (English - World) kiválaszt és nem megy fel semmi extra bloat app. Utána meg átváltod.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Anno Aldernél is jöttek, még sokkal később is, tesztelték mennyi javultak játékokban az E-Coreok kihasználása stb.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
zebra_hun
veterán
Lesz majd "játék" ezekkel. Én is a CFX-szel szoktam mindent monitorozni. HWINFO alkalmatlan ilyen, játékok log-ra.
Igen, nálam a twitter, tik tok, spotifi, faszbuk stb undormányságok totálisan tiltva vannak.
Teljesen fullos windows, csak telepítés után uninstall. Nem is értem minek integrálják bele, ha úgysem használja senki sem.
Akinek kell, felrakja. Ez már windows téma.
Thx
Szerk:
245k esetén pont a felépítés végett lehetséges a 45x uncore
Uncore=fps
Az a nyerő még. 42x amit eddig elértek a 285k-val.Szerk. 2:
HZD alatt a CFX-szel teszteltem régen az 57x vs 54x-et
Ezért is használom inkább a visszafogott profilt.
Kimaxolva kb. semmi értelme.
Ezért lettem lehurrogva, hogy én hamisítom a teszteket, illetve ezek nem is tesztek.
Aki nem mér log-ot, az nem tesztel...
-
tibcsi0407
félisten
Lehet Neked van Twittered.

-
deathcrow42
addikt
-
zebra_hun
veterán
Hát ha nem kapható, nehezen mondható jó rajtnak...
Mindegy, megoldódik majd vmikor, csak fura.
-
tibcsi0407
félisten
-
zebra_hun
veterán
Nekem a legfurább az, hogy ok, nem túl fényes az egy dolog, de a népek nem is tudnak venni. Sokan akarnak, de nincs, vagy alig. Mi a fene ez? OCN-en sokan tesztelnék már, de csak az alaplapot nézegethetik. Ilyen megtörténhet, hogy akik akarnak venni sem tudnak?
Már akinek lap jutott. Ezt elképzelni sem tudom, hogy lehet.Szerk.:
Nekem nincsenek képek. Vannak és nálam a hiba? -
tibcsi0407
félisten
Azt már nem szokták erőltetni.
De nekünk mindegy is.
Eleve normális RAM profilt nem használt senki. Majd mi.
-
deathcrow42
addikt
Pár hónap múlva jöhetnek a 285 re-review tesztek
-
tibcsi0407
félisten
Úgy látszik, hogy a scheduler megérdemelne némi törődést.
A CapFrameX (Zeb kedvence, nagyon jó cucc) csinált tesztet letiltott részegységekkel.Valamiért a CP 2 magot jobban teker, mint a többit:
Nem lepne meg, ha egy Windows update után helyreállnának a dolgok, ahogy történt ez AMD oldalon is. Nyilván a hardveres korlátokat nem fogja átlépni, viszont finomítani rengeteget tudnak rajta.
-
Bossp
addikt
Ingyen kapták. Miért ne maradna. Pisti 4k-n streamel 60fps el. Így a gamer gépbe tán a mai napig elég lenne egy 11. Gen :D.
Ha olyam expo ramot valasztottal ami rajta van a qvl listan nem letezik hogy ne menne. Sot azt sem hiszem hogy barmely expo profil ne menne :D lehet csak egy bios frissites hianyzott onnan.
-
Dave567
veterán
Félre értés lesz így, a bemutatást várom tőlük, hogy marad-e a régi rendszer neki, úgy, hogy nincs változás, vagy marad náluk az új.
XMP használnak csak, nálam is ez lenne a lényeg, de mivel EXPO-n nálam az 7800x3d elhasalt, így feladtam azt a rendszert.
Ugye nem várhatjuk el senkitől, hogy mindenki tuningoljon, mert én nem vagyok az a fajta, legalább is extrém tuningra gondolok, de ezt le is szarom.
Menjen EXPON/XMP rendesen, a többit leszarom, ENNYI AZ EGÉSZ.
Amúgy is, én erről a ARL-ről már lemondtam, nekem ez nem éri meg. -
tibcsi0407
félisten
-
zebra_hun
veterán
Olvastam. Sajnos a játék kategóriában ez negatív, de amúgy viszont sok jó dolog is lett.
Munka kategóriában igenis előrelépés. Az ár meg olyan, amilyen.
Én nem, bár tanulni jó lenne. Nem sámli dolgokat kell majd megtanulni hozzá.
Azért is írtam a múltkor, hogy az UV akinek a RPL-en problémás volt, itt ne kezdje el.
Azért bármit alkotsz, itt oszd meg.
-
tibcsi0407
félisten
-
zebra_hun
veterán
Helyes. Remélem nem okoz csalódást, hozol szép számokat.
RPL-nél azért nálad volt világszintű eredmény
-
tibcsi0407
félisten
-
Amazing789
tag
-
Busterftw
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

átlag user ennyiért komplett gépet vesz
. Mégis mi a francnak rá 16!db E mag?? Megint megy a fillérb@szás, AMD helyébe én már hoznám a 32magos ryzeneket desktopra meg az új áttervezett memóriavezérlőt is. Van baj ebből, aki olyan játékkal játszik le is kapcsolja az E magokat 13-14-gen-nél is, vagy process lasso-zik, de nem az igazi a latency megmarad az új core ultranal chiplet miatt. Ezért vettem én is inkább ryzent mert ott 16 mag van de az legalább ugyanolyan. AMD is eljátszotta ezt a hülyeséget csak ott az X3D-vel az egyik CCX-en a 16 magosnál, nekik több a tapasztalatuk ezzel, mint az Intelnek a chipletes dizájjnal...

Viszont én maradok továbbra is a saját módszeremnél (gyorsabb és biztonságosabb), azt változatlanul tudom használni is az LGA1851 prociknál is.