- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Lassan 10 éve nincs quad channel
En kipróbáltam a 14700KF mellett, hiaba a 100k-s memória írás olvasás, a CPU egyszálas teljesitmenye harmatgyenge, még akkor is, ha duplaannyiba kerult, mint az új 14gen
-
fudi2002
nagyúr
-
palfitom
félisten
És azokkal mi van, akinek kevés 64GB is, tehát 4 modul kell hozzá?
De ha már kérdezősködünk: szerinted miért tesznek a csúcs tuning-lapokra csak 2 ram slotot (lásd pl. Maximus Apex)?"csak akkor valaki miért tesz 4db-ramot az alaplapba, ha nem tudja kezelni?" - Itt félreértés van! Tudja kezelni, 4 modul is OK, de a 4 modul NEM egyenlő quad channel! 4 modullal is dual channelben kezeli a ramokat.
-
fudi2002
nagyúr
-
Dave567
veterán
-
fudi2002
nagyúr
-
Dave567
veterán
-
Dave567
veterán
-
palfitom
félisten
-
Baryka007
addikt
-
fudi2002
nagyúr
-
Dave567
veterán
-
Wilks
aktív tag
-
Busterftw
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
X2N
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Dave567
veterán
-
Busterftw
nagyúr
-
Ubi82
őstag
-
Baryka007
addikt
Engem jobban izgat a melegedés (már most) ... 10nm ről 3nm re ugrunk... Ez még nehezebben lesz hűthető, mint a 12-13-14genes CPU-k voltak ...
A másik kérdés a kupak vetemedése ugye...
Ha vastagabbra cseréljük az IHS-t (kupak) akkor ugye erősebb lesz az anyag, tehát nem lesz annyira hajlamos a vetemedésre...
Ezzel viszont a hűthetőségnek odavágunk ...
Szóval kíváncsi vagyok, hogy az Intel hogyan oldja meg a hűthetőségi problémát...
Bár szerintem már el vannak kényeztetve...
Haswellnél volt egy BQ Dark Rock 4 esem, és nem igen mentem 65°C fölé, pedig alul fűtött a VGA is ...
Alder Lakeig, eljutottam egy épített DD vízhűtésig, hogy ugyan azokat a hőfokokat hozzam, mint Haswellnél a BQ DR 4 essel hoztam ...
És nem szeretnék senki zsebében túrkálni, de a CPU-k is drágábbak lettek azóta, és hűtésre is többet kell csak költeni azóta ...
Szóval, kíváncsian várom a megoldását az Intelnek
-
KAMELOT
titán
-
Busterftw
nagyúr
-
X2N
őstag
-
Ubi82
őstag
Tessék mondani oxidálódni fog-e
-
Busterftw
nagyúr
-
ƵøŁĭ
veterán
"The Intel Arrow Lake-S processor release has been delayed by one week to October 24th."
-
Dave567
veterán
-
KAMELOT
titán
-
Dave567
veterán
-
Busterftw
nagyúr
Nem kell, majd lesz Gaming X meg hasonló kategória, bár Z690-nél ez is 220+ euró volt.

Bár hajlok Asus/MSI felé, látom az van LGA1700 itt a többségnek.
Ha 600-650 euró környékén meglesz az i7, bocsánat, Ultra 7..+lap, én már örülök

A mostani platform úgy is hoz vissza valamennyit. -
Dave567
veterán
Gondolom az több lesz, de én azt nem értem, ha nem foglalkozik valaki, extrém tunningal, akkor neki miért is kell ROG Maximus?
Régebben legalább is nálam, meg pár barátnál, mindig többe került a procceszor, meg vettem a pentiumot mondjuk 80000ft-ért, hozzá 25000 ft ért alaplapot, és boldogok voltunk.
Most meg kétszer annyiba kerül az alaplap.
-
Laraxior
titán
-
Dave567
veterán
-
Busterftw
nagyúr
-
djbb534
tag
-
Busterftw
nagyúr
Hoppa UK Arrow Lake arak LabdaTekrol:

Techpoweruprol.
-
koxx
MODERÁTOR
-
X2N
őstag
Azt se sokan tudják/nem foglalkoznak vele, hogy Zen4-nél beépített RDNA 2 IGP órajelét 2GHz-ről fel lehet egészen 2.75-2.9GHz-ig tuningolni, és gyorsul is vele arányosan az IGP
Tudom mert GPU nélkül voltam vagy fél évig és a Skyrimhez kellett a kakaó
Új gépnél már szempont volt hogy legyen IGP és tudjon is 4K 60Hz-es monitort is meghajtani, legyen HDMI és Display port is az alaplapon. -
X2N
őstag
Az biztos hogy észben kell tartani ezt a dolgot hogy egy eléggé alulfeszelt rendszeren vagyok és ha megfagy akkor utána kell járni, és megpróbálni újra tesztelni. Ez nem olyan mint a gyári beállítás ahol fel van engedve 170W-ig a fogyasztás aztán haddszóljon. Régen ezek a procik 5.7Ghz-ig voltak single core-on elengedve, újabb biosokkal már ezt is visszavették ahogy a VSOC feszt is. Nyilván aki inteles és nem ismeri ezt a platformot az idegenkedik és nem hiszi el. Nekem meg intelem nem volt ~ 10 éve, de ez az új széria CAMM2 memóriával érdekelne...
-
Baryka007
addikt
-
fudi2002
nagyúr
-
X2N
őstag
A srác redditen azt írja nála ez megy nála stabilan megjelenés óta. Nekem amikor megvolt a 2x12ventis budget AIO ilyen ~5.2GHz körül volt a max allcore órajel, (5.3-on már több fesz kellett volna neki ott meg a hűtés már kevés volt) ezzel már 39K megvolt ha jól emlékszem. Régen volt, nekem az energia hatékonyság fontosabb. Egyébként vagy elmelegedett vagy instabil volt, szilícium lottó, úgy emlékszem 1.2V-on ekkora órajel nálam nem volt meg stabilan, a mostani újabb gyártásúak már csak jobbak egy kicsit. Szintén Revision OS-t használok

Nekem a mostani beállításom stabil arra amit használok. Extrém AVX512-es tesztprogikkal biztos lehetne nyúzni ezt a procit is instabilitásig, de nem látom értelmét a hétköznapi használatra ilyen dolgokat bevetni. Ha kritikus helyre megy a gép akkor persze, de akkor ott már windows eleve kilőve vagy csak LTSC.. és agyon tesztelni, jelenleg minden játék stabilan fut, tegnap is 8 órát renderelt este a gép a mostani beállításokkal nyár eleje óta megy ezzel a beállítással(4.5GHz 0.95V Vcore, SOC 1V). -
zebra_hun
veterán
-
Baryka007
addikt
Igen sokkal hihetőbb, a benchmate is megfelelő alkalmazás, hiszen erre használják!

Tehát
5,4ghz AC @ 1,27v -> 226w @ 40498 ptsNem szeretnék bele kötni !
Nem szeretném, ha e-miatt haragudnál rám !
De az Intel fórumon ilyenkor jön a kérdés, hogy ez mennyire stabil ?
Ugye nem volt 10 perces loop, Y-Crunch, Testmem Stb...És még mindig nincs HWInfo, nem láttuk az effektív órajeledet. Szóval nem tudjuk hogy a magok mennyire hatékonyak, mert sajnos a Microf@s Defender szinte vírusként van hogy 200-300 mhz et elvesz az effektív órajeledből. (Én ezért használok Revision OS-t) hátránya, hogy csak AllCore tuningot képes kezelni.
Lényegre térve, lehet hogy nem stabil a CPU-d. És az is benne van, hogy ezzel a beállítással 41k pontod is lehetne.
Nem látjuk hogy a CPU mennyi kakaót kér a kondiktól (VID).
Szóval, sok kérdés marad és nem tudunk semmit a konkrét beállításodról!Sok dologra lehet következtetni, amit kivastagítottam gyanítom hogy igaz, sőt ! Gyanítom hogy stabil is a CPU-d.
Én most csak tényeket írtam le
Bocs, ha nyers vagyok/voltam! 
Szerk.: Az első képen is minden magom 5,2ghz, ez lejjebb pár sorral tőlük látszódik! Csak az effektív órajelek nincsenek sehol hiszen nincsenek a magok használatban!

A Vcore meg azért magasabb mert az LLC úgy van beállítva, hogy visszaesik egy kicsit a Vcore terhelésnél, ez pl. a sima benchmates képedről nálad nem derül ki!A HWInfo egy nyitott könyv, akik tudják hogy mi miért mennyi. Az a BIOS-ba is betudja írkálni hasonlóan onnan a dolgokat, ezért is jó

-
X2N
őstag
-
Baryka007
addikt
Becsületes voltam, és akkor készítettem a képet, amikor lefutott a CBR23 !
De photoshoppolhattam is volna, vagy resetelhettem volna a min/maxot és egy sima CPU-zt is terhelhettem volna rá, és azt fényképeztem volna, hogy nézzétek 12600K @ 110w on tud 21k pontot !
De értsd meg, ez így nem bizonyít semmit !
Aki elhiszi elhiszi, aki nem az nem !
Itt a másodiknál viszont nincs kérdés!
Egyszer lefuttattam ráadásul HWInfo nélkül, hogy pontos eredményt kapjak!
Majd elindítottam a HWInfot-t és megkérdőjelezhetetlenül futtatás közben lőttem a képet!
És még itt is jöhet a kérdés, hogy mi van, ha egy photoshoppolt CBR23 at raktam oda !
De azért ez így mégis barátibb ! És futás közbeni méréstől nincs jobb ! Az az adott pillanatot tükrözi mutatja ! Ez inkább nevezhető annak, ami !
Erre szerettem volna, és tényleg mindenféle negatívum nélkül rámutatni !
Tisztelettel, Baryka!
-
zebra_hun
veterán
Te most csinálhattál volna.
Mielőtt félreértenél (mert 100-ból 98 mindig), nem verseny, az nem is érdekel.
Engem egy dolog érdekel, egy cpu-t úgy beállítani, hogy az "jól érezze magát".
Magyarul egy optimális beállítást.
14900 itt "érzi jól magát".
Ez hűthető, nincs semmi extrém fesz, Amper, Watt stb., semmi.
Ahhoz, hogy ezt megtaláljuk, minimum szükséges a 10 perces loop, különben nem reális.
Ha a nevemre kattintasz, pontosan ezt írtam le, mert elég a sok mellébeszélés.
370W limitek nélkül, alapon. Én kaptam hideget, meleget amikor vásárlás napján lefikáztam a megfelelő helyen, a topikjában.
Azonnal beállítottam erre a 40 ezret tudó profilra, azóta is így használom.
Én különbséget teszek a Default BIOS és az optimalizált közt.
Rettenetesen szeret belekötni a sok ökör, anélkül hogy elolvasná amit írok.
Képek meg korrektül megmutatják, hogy mi, mennyi. Ezért mellékelem.
Sajnos az amd topikban nem divat a pontos mérés, csak külföldi majmok béna grafikonjára mutogatás van.
10 perces R23 loop normális hwinfo kísérettel, egér rátesz a "Running"-ra, pont is lesz.
Kicsit kevesebb mint az RT egymenetes, de mindenki tudja kezelni.
Gyárilag egy nagy kalap ... az Intel I9, szerencsére. Így van értelme túrni. Ha jó lenne, mi a frászt csinálnék én is/ unalmas lenne.Ettől független szívesen megnézném a napi profilt egy 10 perces loop-on, mit sikerült.
Ha az ember kulturáltan hasonlít, azzal nincs semmi gond. Hasznos hsz a fórumban.
Lehet vkinek annyira megtetszik, hogy majd ilyet akar.
Persze nem kötelező, nincsenek ilyen szabályok/parancsok.
Intelesek közt totál alap, hogy bemutatjuk azt a trottyot amink van.
Igazi normális teszt amúgy is legalább 5-6-7 órás Y Cruncher, nem az ilyen 10 perces vackok. -
X2N
őstag
Ha van olyan hűtésed(nem kell túlgondolni egy jobb 360AIO elég) amivel stabilan tud 5.4GHz-et a CCX0, 5.3GHz a CCX1, ha stabil a procid 1.2V-on ahogy itt a ryzen masteres képen látod, meglesz az a 40k pont. Nekem ez nem éri meg a +50-80W-ot, meg hogy AIO-t beszerezzek amikor van most is egy tök jó Cryorig R1 hűtőm.
-
Baryka007
addikt
Nem, én elhiszem neked. Istenben is hiszek. Csak nincs bizonyíték egyikre sem.

3DMark 11 eredmények Topic
Belinkeltem az összefoglalóját fentebb. De ide is kiemelek egy részt:
Hidd el, nem véletlenül kérik az eredmény publikálásakor ezt a sok infót. Bárki tud bármit beküldeni, photoshoppolni ... Vagy csak mondani !
Lehet hogy igaz, de a bizonyíték az akkor is csak bizonyíték marad ! -
X2N
őstag
-
Baryka007
addikt
Én itt két külön képet látok. Az egyiken egy 7950X en futott egy Cinebench, a másikon meg éppen 163w ot eszik egy 7950X cpu... A kettőnek mi a köze egymáshoz ?
Egyáltalán mi ez ?vrob:
Teljesen érthető az amit mondasz. De a gyártástechnológia still 10nm ... Hogy most egy példát írjak arra amit írtál...Egy autón, ha felcsavarod a turbót nagyobb nyomásra, legyen ez egy 1.9TDI, és a felcsavart turbónyomással olyan erős lesz mint a 2.5 V6 TDI, akkor az 1.9TDI 2500 ccm3 lesz ?
Nem !
Tehát a gyártástechnológián finomítottak, de továbbra is 10nm ...
És tényleg vicces, hogy ezen vitatkozunk ... Mert amúgy nem is lényeges dologról van szó... -
X2N
őstag
TPU lemérte a 7950X-et blender alatt 235W-t fogyaszt, míg a 14900K 282W-ot, cpu tápcsatin keresztül mérve(stock állapotban, akkori biosokkal, szoftverrel stb.). Ezért terjedt el az intelről hogy kazán. Ha kiiktattad a power limitet elérte a 400W-ot is...
Ezt akkor most hogy magyarázod? Ha beállítod normálisan mindkét processzort mondjuk 5GHz-re, megkeresed a hozzá tartozó legalacsonyabb feszültséget ahol még stabil akkor megmérhetnénk újra mindkettőt és még ott is többet fogyasztana az intel. Ilyen tesztet viszont senki nem csinál.fudi2002-kérj olyantól képet ryzen topikban akinek tripla AIO-van a 7950X-én és kitudja hajtani, nekem most nincs így nem verdesem a 40k pontot cinebenchben, nem is ez a cél. Nálam most 4.5Ghz a setup 0.95V-al, 100W~fogyasztással így nyáron, nincs rajta komoly hűtés, sőt be van építve a gép a fiókba
. Rendereléskor meg nem veszem észre sebességben a különbséget. -
vrob
aktív tag
-
zebra_hun
veterán
Ráteszi az egeret kiírja. Így egy kép is elég. Bár amd-t sosem láttam, használtam. Annyira nem lehet más.
Én szívesen megnézném azt, amikor 40e + a pontszám, mennyi a cpu package power.
Nem verseny, az nem érdekel. Egyszerűen csak egy normál, optimalizált érdekel.
Sajnos az amd topikba nem szokás a valós, sajàt teszt.
Ha nem futás közbeni, az egy kalap ...-t se ér. -
fudi2002
nagyúr
-
vrob
aktív tag
Megtévesztő, hogy eredetileg, mértékegységet használtak fel a névben. De semmi köze nem volt az eredeti 10nm elvnevezésnek sem a valósághoz. Már akkor is csak egy marketing név volt.
Az csak egy relatív szám.
Körülbelül 25-30 éve vesztette el a jelentőségét a gyártástechnológiáknak a valós fizikai mérete.
Többrétegű, 3D-ben elrendezett alkatrészekről van szó, Technológiánként más-más tranzisztor sűrűségekkel, power igénnyel, és perf/power görbével.
Az alábbi még a régebbi Intel "14nm" vs AMD "7nm" összevetés, de elég jól szemlélteti a jelenséget:
https://www.youtube.com/watch?v=1kQUXpZpLXI&t=776sAz Intel7 azért "7" mert ezekben a paraméterekben közel egyezik a TSMC "N7" technológiájával, amivel még a régi AMD 5xxxx sorozat készült.
-
X2N
őstag
Jaj bocs benéztem, nekem volt beállítva így 120W-ra a 7950X, de nálam csak 5GHz allcore órajel volt 1.07V-al, kb ~36-37e pont cb23 multiban, a stock olyan 38e körül van 170W fogyasztással, túl sok fesszel, a beállított 7950X ezt tudja(valószínű hogy az újabb széria még ennél jobb is, ezért mondtam ezt):
Persze ezek mind a belső szenzorral mért teljesítmény fogyasztások, nem a 8 pines tápkábelből vrm hatásfokvesztéssel együtt mért teljesítményfelvétel ahogy a Techpowerup méri. -
Baryka007
addikt
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
-
X2N
őstag
200W 40.000 cb 9950x
-ez kb 120W egy beállított 9950X-nél nem 200... ezért kazán az intel.
De ha nincs beállítva a 9950X akkor ~220W
Így mér a TPU:
"All power measurements on this page are based on a physical measurement of the voltage, current and power flowing through the 8-pin EPS CPU power connector(s), which makes them "CPU only," not "full system." We're not using the software sensors inside the processor, as these can be quite inaccurate and will vary between manufacturers. All measurements are collected and processed at a rate of 30 data points per second, on a separate machine, so the power measurement does not affect the tested system in any way. Our new data processing pipeline allows us to link recorded data precisely with benchmark runs, so we can easily create the charts below."Nem azt mérik amit te a HWINFO-val nézel....
-
zebra_hun
veterán
-
Baryka007
addikt
-
Ribi
nagyúr
Tudom a TP biztos AMD párti és azért evett náluk 330Wot.
200W. Hja
.
Vicces hogy neked minden csak log, senkinek semmit sem hiszel el, persze ha te mondasz valamit amit kigondolsz, akkor az úgy van. Gyííí. -
Busterftw
nagyúr
Pontosan, ahogy a TSMC 4N is az 5-n alapul.
A node elotti szam mar vagy 15+ eve csak egy marketingszam, a valos nm meretekhez semmi koze.
Az Intel 10nm harmadik iteracioja (Enhanced Superfin) ert oda, ahova az TSMC N7 volt, ezert kerult az atnevezesre, hogy jobban reflektalja a node kepessegeit.
Itt a Samsung/TSMC szaladt elore anno, az Intel most csak korrigalt. -
Baryka007
addikt
Nem, hanem mert a fizika az fizika ! Akárhogyan nevezzük ! És az Intel 7 az nem egy mértékegység ... Viszont a nanométer az igen ! ...
De megkérdeztem az okoskát is, mert már kezdtem azt hinni én hülyültem meg ...

Szóval ez egy "továbbfejlesztett" 10nm es gyártástechnológia, szóval 10 nm azaz NanoMéter azaz 10 -^6mm = 10nm -
Busterftw
nagyúr
-
Baryka007
addikt
-
zebra_hun
veterán
Ha megnézed a képeket, olvasod az irományaim, akkor tudod, hogy pont én, egyedül vagyok, aki visszaveszi a gyári alá.
De nem olvasod, nem nézed meg a képeket. Első nap lefikáztam ,hogy ez így nem lesz jó.
Érdekes, lemértem, megírtam.
Mondjuk akik gyárin használják (56x/60x), nekik sincs gondjuk. Csak sztem az értelmetlen már.
Minden játékban 3-400 cpu fps van 54x-re visszavett óránál is. Hogy lesz is e ennyi, az meg a gpu-n múlik.
Tehát én aztán nem kergetem az órajelet, csak lefelé. -
X2N
őstag
Be kellene már látni hogy az órajelet nincs hova tovább kimaxolni. IPC-t lehet reszelgetni, az energiahatékonyságra ráfeküdni, cache, vcache-t növelni hogy ne kelljen memóriába mozgatni mindent feleslegesen, a DDR memóriát én már régen elengedtem volna PC-n is. Ahogy az ATX,mATX,ITX szabvány is idejemúlt már, rengeteg régi dolog van amit már rég elhagyhatnának a gyártók.
-
zebra_hun
veterán
Természetesen. Esetünkben most itt nincs mit beállítani, van egy szorzó, ahhoz egy eredmény.
Optimalizálás az más téma.
55x-re írtam a savanyú jelzőt. Persze, az is vmi, ha fele teljesítményből hozza ua.-t, de azért sokunknak nem érdemes váltani. Másoknak persze előny, jó tulajdonság.
Az is érdekes lesz, hogy mennyire lehet lekapni a hőt róla.
Jó lenne hwinfo-s tesztkép.
Fenének kell gompostűfej méretre összezsúfolni...
Gpu-k mennyivel jobban hűthetőek. 400W 40-45°C és alapból dd. Persze, megértem a technikai oldalát. Meglátjuk.
Ez a szivárogtatás nem épp pozitív. -
Busterftw
nagyúr
-
X2N
őstag
Persze hogy kazán ha nincs beállítva. 280W-ot fogyasztott a 14900K amikor kiadták ezeket a processzorokat az akkori bios-al, ott van a tesztben. Ez terjedt el a köznép tudatában 0day. Az egész arra ment ki hogy utolérjék az AMD-t aki nekiállt 1 szálon brutál órajeleket beállítani, utánamentek intelnél is, aztán látod mi lett belőle, kazán, ami degradálódik...Aki tesztelte nem fog nekiállni finomhangolgatni, miért is tenné? Nem az ő kötelessége hogy eldöntse mit bírnak ezek a processzorok
Nem log kell ide, hanem az hogy az intel gyárilag beállítsa a legjobb Perf/powerconsuption tartományba a processzorokat(még úgy is ha emiatt nem lesznek elsők a tesztben), a user meg majd tuningolja ha akarja és az ő baja ha degradálódik neki mert a gari úgyis ugrott...(a tesztekben a tuningot is megnézik így nincs gond ezzel, ott az 1. helyen lennének.
A "teszt" majd az lesz ahol az összes magot beállítják fix órajelre, és megnézik mennyi teljesítményt tud és hozzá mit fogyaszt, ahogy a Guru3d-nél nézik az IPC-t. -
Busterftw
nagyúr
-
zebra_hun
veterán
Haha.
Emlékezz vissza kicsit, mit műveltetek velem nemrég. 50 tag esett nekem, hogy így kazán, úgy sz@r a rpl.
Csak be kell állítani..., ja, igen.200W 40.000 cb 9950x
200W 40.000 cb 14900kEz megint csak egy grafikon, amit vagy elhiszünk, vagy nem.
Szavahihetetlen, mivel nincs log.
Amúgy ~jó, de miért nincs ott a millió tesztkép?
Az a lényeg, nem a béna, összesített eredmény. -
X2N
őstag
Biztos így volt 10-15 évvel ezelőtt..
Én úgy vettem észre hogy a memória késleltetés/sebesség meg az hogy monolitikus a cpu többet hoz a konyhára mert a minimim fps fontosabb mint az átlag...amihez meg alapból ki kell kapcsolnod a HT-t, VBS-t.
Ha megnézel 1-2 komolyabb játékot(cp2077,assassins creed) ahol sok npc van és ezeknek az útvonalát számolni kell ott azért kijön ma hogy kevés már a 6 mag is... -
X2N
őstag
Core Ultra 7 265K - 20 Cores / 20 Threads / 3.9 Base/5.5 Boost / 33 MB Cache / 125W PL1
A Leakelt CPUZ mérés szerint ennek a teljesítménye meggyezik egy 7950X-el...
Ami elég nagy baromság(7950X-simán tud 40e feletti pontot is csak be kell állítani):

-
zebra_hun
veterán
Az elvileg 5.5. Nálam 5.6-on boost-ol az a kacat. Pontosan 20 pont 100MHz-enként.
Minden teszt jó, nincs olyan, hogy ez meg az rossz.
Lényege az az volt, hogy ez nem teszt.
Sosem fogom megérteni az olyan agytröszt birkákat, akik betesznek egy eredményt kíséret (log) nélkül.
Cb is jó, de a székeket nem kell rátenni, helyette idővonalas hwinfo.
Aki nem tudja mi az, ne ossza meg a trágyakupacnak sem nevezhető, semmitmondó eredményét.
Ha pl váltáskor nyomok képet, mutathatnék olyat, hogy 24x-en tud ennyit meg annyit.
Az a kép nem terhelés alatt készült.
Eleve a cc sem ér semmit, hiszen az a "célérték", de az ec az már pontosan azt mutatja, ami a valós.
Sajnos alig látni normális teszteket.
Én minden esetben csatolom a log-ot, nehogy hápogás, kérdés felmerülhessen.
Ha ez viszont valóban 52x, amit nem tudunk a balféknek köszönhetően, az jó eredmény lenne.
De a cpu z alapján és a spec szerint, 55x, azaz a 880 pontosan a rpl 55x.
Nem a terméket szólom le, hanem az olyan majmokat, akik idő előtt kapnak ilyet, de azt sem tudják mit nézzenek.
Számukra a hwinfo is csak egy kupac (hülyeség) számtenger.Remélem Scom Doki nem ért félre, köszi az infót mindenképp.
Megerősít abban, hogy ne vegyek ilyet.
-
Ribi
nagyúr
-
X2N
őstag
-
Baryka007
addikt
-
X2N
őstag
Biztos van csak elviszi a teljesítményt a biztonsági hibák miatti foltozgatás meg a HT elvesztése.
A másik meg hogy nem csak cinebencsel meg CPUZ-vel kellene mérni. Javasolnák helyette egy blendert ahol másodpercben lehet mérni az eltérést nem pontokban...
Engem csak a fogyasztás csökkenés érdekel de arról egy szó se esett eddig... -
Baryka007
addikt
Ezek szerint a 12.-gen óta nincs IPC növekedés ???
Csak mert szívesen lefuttatom 56x en a 12600K-n is a CPU-z -t pontosan annyi pontot hoz, mint amit te is írtál ...
Ez azért furcsa, mert elvileg Litográfiai szempontból is 3nm re csökkentünk 10nm ről, és nem mellesleg architektúrális változásnak is "kellene?" lennie ... -
zebra_hun
veterán
Off-ba teszem, mert lehet az!!!
Én vmit nem értek.
Azokat, hogy pontosan azt hozzák, amit a 13-14. gen.- RPL mag 56x-en 900 pont (13700k)
- RPL mag 61x-en 1000 pont (14900k)Ezek alapértelmezettek (majdnem, de most ez pont így jó, hogy a 13700k 2C Boost 56x, 14900k pedig 61x {TVB +1}), ac 53x, másik pedig 56x, azaz Intel Default.
Ha ez a cpu egy magon, 55x-en hoz 885 pontot, akkor pont ott vagyunk, ahol voltunk.A cikkben ugyan 52x van a képen, ezt fontos megemlítenem, de egy képet lekapni nem könnyű. Egy szálasra értem, mert az a HWINFO tehetetlensége miatt nehéz.
Ilyenkor érdemes a max eff clock-ot nézni.Én így tesztelem az egyszálas Boost-ot, nem tudom mi a fenéért nem tudnak mások is értelmesen tesztelni, ha már ott van nekik az a sz@r.
Lényeg, hogy abból nem sok mindent lehet megtudni, hiszen idővonal nincs.
Csak egy olyan eredmény, hogy 885 pont.
Ez alapján pedig savanyú..."Core Ultra 7 265K - 20 Cores / 20 Threads / 3.9 Base/5.5 Boost / 33 MB Cache"
1 szálas Boost "helyes" mérése
(Eco profil, 57x a max egyszálas Boost, 54x a max allcore)Megj.:
Ez inkább pontatlan mérés, ilyenek kapnak előre procit... Biztos vagyok benne, hogy erősebb annál, mint ami a képen van.
Ha pedig jó a teszt, akkor a cpu nem egy nagy durranás.
Egyszálas nálam fontos, az mutatja meg igazán, hogy az a kacat mit is tud.
Jól látható, hogy a RPL (CPU-Z SC-ban)
~
56x 900
57x 920
58x 940
59x 960
60x 980
61x 1000Jó kis táblázat.
-
Busterftw
nagyúr
En ezt neztem ki
Kivancsi vagyok fogyasztasban hogy alakul a 14700K-hez kepest. -
Laraxior
titán
-
Baryka007
addikt
Azokat az LPCAMM2 modulokat elvileg csak az ultra vékony laposok kapják majd meg
... Nem tudom, engem az a CKD érdekel inkább 
Ha egy Ultra 9 tudni fogja Apexben a 10ghz et, nagyon remélem egy U5 Strixben menni fog 9ghz+ -t

Akkor előrendelnék, ha fixen tudnám
De így csak várok pár hónapot, olvasgatom majd a fórumot, és meglátom. Mindenhogyan fogok upgradelni, csak az a kérdés hogy hova...
Most végre van pénzem is az upgradere ...
Bár Apexre még így sem ... De egy Hero-t lehet hogy bevállalok, ha nem lesz olyan rossz mint a Z690 Hero volt ... :\A Z790 Dark Hero, meg actually jobb volt már mint a 690 es, de cserébe sokszor drágábban adták mint az Apexet, így nem lett neki nagy kultusza ...

-
Ubi82
őstag
Várható ára, családi kedvezmény?
-
zebra_hun
veterán
Dehogy.
Nálam db db.
Egy 12600 "reszelése" pont ua. az élményt adja, mint egy 14900.
Persze jó az aktuális, de most időm sincs nagyon.
Ram majd biztosan piszkálni fog, akkor majd eldöntöm.Amúgy a képen miért a régi foglalat van? Nem úgy volt, hogy ez a camm2 vagy mi a túró lesz?
A hagyományos nem fog menni 8e-t se xmp-be. -
Baryka007
addikt
-
zebra_hun
veterán
Inkább eliszom az árát

Ez olyan lesz nekem, mint a RKL volt. Sok értelme nem volt rá váltani a CML-rol.
Azért el szoktam adni a régi cuccaim, de most ez lehetetlen. Kukába azért nem fogom belevágni. -
ScomComputer
veterán
Zebi..gyüjtsed a pénzt az új Apex-re....
Intel Core Ultra 9 285K CPU benchmark az ASUS legjobb OC alaplapján, a ROG Maximus Z890 APEX-en, 14%-kal gyorsabb, mint 9950X ... -
X2N
őstag
Ki lehet vágni a lap mögött a házat no problem
Így is túl sok anyag van a pc házakban. Ahogy az alaplap kábelek is kerülhetnének hátra..vagy ami még működhetne és helytakarékos lenne ez az álló, 90 fokkal elforgatott foglalat, memóriák mellé mehetne, így nem lenne útban a vga...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A másik kérdés a kupak vetemedése ugye...

Ezt akkor most hogy magyarázod? Ha beállítod normálisan mindkét processzort mondjuk 5GHz-re, megkeresed a hozzá tartozó legalacsonyabb feszültséget ahol még stabil akkor megmérhetnénk újra mindkettőt és még ott is többet fogyasztana az intel. Ilyen tesztet viszont senki nem csinál.
.