- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
Következő asztali gen a Nova Lake lesz 2026 végén, ennyi a biztos infó. De hogy 1851 lesz vagy új platform, azt nem tudni.
-
Amazing789
tag
-
D55
senior tag
Írtó szigorúan kell őket binelni, gyakorlatilag csak KS sorozatokat kihozni úgy, hogy 1,45V fölött 5,8GHz körül se kérjenek és ezt 6 év garival megfejelve hangosan reklámozniuk. A maradék mehet "Celeronnak", vagy OEM gépekbe S affix szerint visszafogott powerlimitekkel. Ha ehhez még a nagyon jó árakat is ki tudják szorítani, akkor lassan megnyugodhatna aztán a cég szerintem és kiheverhetné ezt a nehéz időszakot.
És egyébként most így, hogy az Arrow Lake a TSMC-től jön javarészt, a globális kereskedelmet pedig mindenféle szankciók szakították elszigetelt blokkokra, a saját eddigi fabrication soraik úgy is csak a helyet foglalnák nagyrészt innentől (biztos nem engednék már nekik kínaiaknak eladni és hasonlók). Így viszont ha csak szerény mértékű profitot is tudna ez hozni, de legalább akkor is hozna, plusz a technológiai fölényüket igencsak tiszteletet parancsoló mód alá tudnák vele támogatni ezek után a rázós időszak után.
-
Busterftw
nagyúr
-
D55
senior tag
Papírforma szerint az LGA1700 nagyvonalú megkoronázása lenne és jelenleg ahogy az Intel szénája áll, szerintem a saját megremegő piaci pozícióik legbiztosabb, épp mindennél jobban egy falat kenyérrel / pohár vízzel a sivatagban felérő ellenszere is (a megfelelően visszautasíthatatlan árakkal párosítva).
-
KAMELOT
titán
-
gejala
őstag
Ki ígért még egy gent 1851-be? Intel semmit nem mond erről. Annyit tudunk, hogy Arrow Refresh törölve lett.
-
Baryka007
addikt
De aki nem, annak meg jön a Bartlett lake Z690-Z790 be
Kérdés, hogy alaplap lesz -e majd hozzá, illetve hogy eljutnak -e ezek a CPU-k hozzánk is ... De egy 12P mag only Intel CPU-ra azért én is kíváncsi vagyok ...
Már ha igaz a hír. -
Amazing789
tag
Én is néztem Der8auer-t ... mert ő valóban odafigyel mindenre. És csak megerősített azon hitemben ..amit a Hwboton is tapasztalok. Amiről a videóban is beszél. Az Ultra proci a 14900k nál jóval kevesebb feszültségen is odaver pár játékban még a 7800x3d nek is. Ha meg kap rendesen feszt, még nagyobb lenne a különbség. Gyanítom a lenti eltérés még nagyobb lenne ha magasabb felbontáson tesztelne mert ott már számítana a körítés is. Nem lesz az Ultra akkora csoda mint amire várt a nép de aki új rendszert épít és nem 14900k ja van, és nem 1080p ben éli az életét annak megéri beruházni a 1851 rendszerre. Most el lehet lenni 285k val, 1-2 év múlva meg ugyanebbe a foglalatba lett ígérve egy állítólagos igazi nagy ágyú. Na de várjuk ki a végét.
-
Baryka007
addikt
Azonnal utána nézek neki ...

Kezdem szégyellni magam, hogy még nem követtem sehol Alexander J. Yee-tÁllj, ő csinálta az Y-Crunchert, most nézem ... Remélem nem elvakult AMD fan

"zebi: 4K és 8K teszt is van a GN-nek?"
Hagyjál már, még a végén kiderül hogy 8K ban sem tudjuk a VGA-kat kihajtani
-
KAMELOT
titán
Alaposabb teszt kéne, mert ez így elég felületes.
Baryka007: Tessék gyorsabban írni.
VR-sek sima átlag emberek, nyóckeres dumával. Ez tetszik a népnek, azok is kb ilyen szinten vannak.
Az a csávó akit írtam (Ennek lehet hinni)
Graduated with a double major in Computer Science and Electrical Engineering.
My areas of focus are in High Performance Computing, Signal Processing, and VLSI.zebi: 4K és 8K teszt is van a GN-nek?
-
Baryka007
addikt
Egyelőre semmit nem veszek készpénznek, talán pont azért is amit mondtál... Nekem fel sem tűnt, hogy régi 7800X3D tesztek voltak... Gondolom a 14900 at meg a 12B
új lassított BIOS- al tesztelte
Őszinte leszek, én azt várom hogy a hozzáértő fórumtárs kollégák szerezzenek pár ezt-azt ... És küldözgessék be ide a tesztekről a képeket, és véleményeiket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.:
zebra_hun:
Az 5700X3D is jóval lassabb lett valahogyan mint az 5600X3D ... Elég furcsa lehetett a tesztkörnyezet
-
zebra_hun
veterán
-
Ribi
nagyúr
Mondjuk pont Der8abuernek a 285k tesztje lett valami nagyon fura számomra. 7800x3d eredményeket egy régebbi tesztből vette, de a 14900ks teszteket újra csinálta. És valahogy a 14900 minden játékban kevesebbet eszik és gyorsabb mint előzőleg és jobb a 7800-nál. Csak nem értem hogy. Valamit szerintem nagyon elcseszett ebben a tesztjében.
-
Baryka007
addikt
Így van !
Nincs velük semmi baj, de a VR konzekvenciája megáll abban hogy belövik az XMP-t esetleg megnézik még a hőmérsékletet, és mondanak A-t vagy B-t ...A CPU ettől sokkal több mindenből áll, hogy mondjak egy példát ... Én sem vagyok elragadtatva sem a G4 ötletétől, sem az új CPU családtól ...
De látok fantáziát abban, ha veszek egy középfelső kategóriás deszkát egy U7 el és egy CKD-s memóriával. És mondjuk megnézem 8800-9200 G2 ben, vagy 10000+ G4 ben, illetve megsimogatom a BIOS-t innen is onnan is...
Például nagyon furcsa ez az új NPU frekvencia... kicsit olyannak tűnik mint az FCLK/UCLK az AMD nél ... Olyan videót még nem láttam, ahol azt is "tuningolták" volna ... Pedig lehet, hogy ott van elásva a kutya ...Noh de ez mind mind csak találgatás példálózás, arra szerettem volna ezzel mutatni. Hogy Pistiék idáig nem fognak eljutni, megáll az XMP Load-nál a hozzáértés. Így számomra hasznos infót nem fogok megtudni tőlük, csak amit eddig akár egy cikkben is elolvashattam.
Noh de nem szaporítom erről a szavakat, ettől függetlenül megfogom nézni utólag vagy élőben majd a gépépítős livejukat, max ha nem bírom akkor kikapcsolom majd
Ui.: Ettől még jófejek, csak a PC ről nem tőlük tájékozódom szakmailag. Mert eddig minden új nVidia GPU is amikor kijött annyi volt a szakmai vélemény, hogy: "Ez brutális" ...
... Meg hogy milyen "Nagy" ... 
+1 videó der8auer től az új ultra CPU-król az előbb ez a link lemaradt.Szerk.:

KAMELOT:Amíg írtam a hosszú monológom addig írtál te is.
Sajnálom amúgy hogy nincs Csavez, őszintén megmondom nem voltam oda érte ... De értett a dolgokhoz és jó tesztjei voltak ... -
KAMELOT
titán
-
abridabri
veterán
-
Baryka007
addikt
Bírom őket... de rájuk ne várj... Se a Pisti, se a Jani nem ért semmit ezekhez... berakják elindítják és utána azt fogják mondani amit a közösség is ... Hozzáértés egy lelkes amatőr szintjén....
Nézz Der8auer-t ... ő már letesztelte, le is delidelte megnézte a vetemedését is az új kupaknak, ahogyan csak lehet szemügyre vette már az új CPU-t.. -
D55
senior tag
Plusz azért ugye az OEM is két főbb szegmensre oszlik, amiből az egyik tulajdonképpen sorozatgyártásba vitt DIY konstrukciókat takar. Persze nem becsülöm alá az enterprise gyártók piacát sem, de előbb-utóbb a DIY poweruserek, mint egyfajta pásztorok tanácsait vakon követő hatalmas nyájakból álló consumer piac hangulata oda is begyűrűzik aztán és bizony sajnos a "legalább i7 proci legyen benne" szállóige könnyen válhat így idővel "legalább Ryzen 7 proci legyen benne" szállóigévé egy-egy jellemzően igen felületes hangvételű, "haladjunk a témákkal, csak haladjunk, haladjunk" céges vezetői meetingen.
-
Bossp
addikt
-
Szinyák
őstag
-
D55
senior tag
2-vel ezelőtt írtam is, hogy OEM-be nyilván el lehet ezeket sütni (főként a komponensárak rejthetősége miatt) azért, ha már kifejlesztették és gyártásba vitték... Csak azt mondom, mellé nagyon kéne így most különösen a 10/12P Bartlett Lake, hogy a technológiai fölény körüli látványos műsor megmaradhasson, sőt az LGA1700 miatt minden korábbinál nagyobbat szóljon azzal (és lehetőleg a 13genhez hasonlóan visszautasíthatatlan árakkal), hogy egy félig-meddig HEDT vonásokkal bíró sorozatot kapnánk egy nagyon nagyvonalúan meghosszabbított életű platformra.
Higyjétek el, hogy a Raptor Lake degradációs incidens és a vérszegény Arrow Lake után itt az Intel hosszútávú stratégiai érdeke leginkább most a saját maguk körüli technológiai hype megmentése kell, hogy legyen, annak pedig az egyetlen jelenleg kézenfekvő útja a Bartlett Lake. Egyszerűen muszáj megcsinálniuk, mert önmagában a pénzzel, illetve pénzügyi eredményekkel itt legfeljebb a tőzsdei hangulatot tudják csitítani, de a piaci pozícióikat és az architektúrális elsőbbségüket megvédeni nem.
-
Dave567
veterán
Pistiéknek a tesztjét meg akarom várni, kíváncsi leszek mit szólnak hozzá.
-
Busterftw
nagyúr
-
D55
senior tag
De az önmagában csak eladás, itt meg a mindenkori teljes spektrumú x86 platformpenetráció aminek valós tétje van (és a 3D munka világa ennek a spektrumnak meg azért elég szűk és homogén szegmense)... Különösen mostanában, az AMD manapság igen hatásos szemfényvesztései miatt a Ryzen sorozatban, amik rövid időn belül valós, default rutinszerűvé váló optimalizációs preferenciák által megtámogatott architektúrális előnyökké is érhetnek, ha az Intel nem tud kellően versenyképes kínálattal a látótérben maradni. Hiszen a mindenkori szoftverpopuláció adott architektúrára való homologizációja a valós technológiai érték (a Windows uralmát is pontosan ez betonozza annyira be egy másik tengelyen), az eladásokból származó bevétel csak az üzletviteli költségek fedezéséig érvényes szempont (amiben persze a rövidlátó részvényesek hisztériáinak lecsitítása is benne van, de sosem értem, hogy ennyire önállóan is tőkeerős cégek miért tűrik meg egyáltalán az ilyen, az üzleti folyamatok teljes dinamikai rendszerét víziókészség szintjén átlátni képtelen befektetők jelenlétét). A gamer piac pedig ott válik ebben egyedülálló módon kulcsfontosságúvá, hogy ki kell elégítenie szigorú teljesítménybeli és árbeli (megfizethetőségbeli) követelményeket is, amik egyúttal így a teljes spektrumú platformpenetrációra alkalmas modellek létrejöttét hozzák el folyamatosan (erre jól rá is világított ugye a Raptor Lake degradációs kálvária kapcsán az az egyáltalán nem új, de most látványosan a felszínre került tény, mely szerint szervercélra is túlnyomóan elterjedt a mainstream / gamer CPU-k használata). Hasonló az emögötti logika ahhoz egyébként, hogy az autógyártók sem véletlenül rendszerint a kompakt / középkategóriás sikermodelljeik platformjára építik a legtöbb párhuzamosan futó típusukat, van amikor az aktuális modellpalattájuk több, mint felét is. Hiszen annak, magának a platformnak van egy stabil kiépített penetrációja (azok esetén alkatrészellátottság, széles körben elterjedt műszaki típusismeretek, amik ilyen húzóerőkként működnek) a felhasználók körében. És fordítva nézve pedig ugye visszajutunk oda, hogy nyilván mindig a legsokoldalúbb, legkiegyensúlyozottabb jellemzőkkel bíró és a legtöbbek számára hozzáférhető modellek tudnak maguk köré egy ilyen termékeny támogatottsági környezetet bevonzani.
-
abridabri
veterán
3D munkára 30% al jobb mint a 14900k . Workstationba simán vinni fogják mint a cukrot ,nem kell félni.
[ Intel Core Ultra 9 285k vs i9 14900k - SHOULD you UPGRADE? ] -
D55
senior tag
"Skacok, jöhet az intel felvásárlása ? ... Még jó pár évig küldik vissza az i9 cpu-kat, ez meg nem fog kelleni senkinek úgy látom
"Hozzák ki a full P Core Bartlett Lake-eket nagyon szigorúan binelve visszautasíthatatlan árakon és minden rendben lesz. Erre az 1851-re meg akkor majd lesz még idejük valami meggyőzőbbet alkotni, plusz ezek az Arrow-k mehetnek közben OEM configokba, ott el tudják sütni szerintem addig is amik már legördültek belőle / amiknek a gyártása már pénzügyileg le van kötve.
-
Dave567
veterán
Itt azt kell megérteni, NEM ÉRI MEG, A TÖBBLET ÁRAT! Ha van pénzed mókázhatsz, ha meguntad mehet nyakláncnak, annyit ért, többet nem.
-
deathcrow42
addikt
Uhh...
Csak megláttam a Liquid Nitrogent meg az 1.669V-t és máris kirázott a hideg
-
Amazing789
tag
Ahogy sejtettem előre. Hasonló feszültségen majd minden tesztben elmarad a 14900k az ultra 285k val szemben. (Hwbot tesztek)
Igaz ez az elmebeteg szint de példának tökéletes. Alacsonyabb feszültség, alacsonyabb órajel , mégis az Ultra számol jobban. Tény, hogy nagyobb durranást várt ez ember, de az se igaz, hogy minden téren elmarad a 14900k tól. Sőt, van nem egy alkalmazás ahol kevesebb wattal is jobb eredményeket produkál. Ugyanannyi wattal meg kb minden tesztben túltesz a 14900k án. (Hwbot tesztek) Lenti két kép nagy méretben a linkeken elérhetők.
https://hwbot.org/imgs/3234322https://hwbot.org/imgs/3032731
Nagyon mellesleg ... a Hwbot 285k tesztjeit eddig egy ember kivételével mindenki Asus Apex lappal tolta. Kivételes emberünk pedig Asrock Taichi val.
-
fudi2002
nagyúr
-
Pipó
őstag
-
Laraxior
titán
-
vezeralmos2
senior tag
GamersNexus videó túladagolás miatt írtam angolul, és nyugi nem kommentelek hülyeségeket, tanultam belőle múltkor

https://en.wikipedia.org/wiki/Silicon -
koxx
MODERÁTOR
Szilikon az mashol van, amire te gondolsz az szilicium.
-
Angie™
addikt
Azt se felejtsük el, hogy az RPL 5 év garral kerül forgalomba (3+2), ez meg csak 3
-
vezeralmos2
senior tag
-
RafaelEKH
tag
Nem úgy volt, hogy DDR5-el jobb a min FPS? Valaki szedje elő zeb tesztjét én lusta vagyok
-
vezeralmos2
senior tag
Ha csak mindennapos, általános felhasználásra és játékra kell, 12900k-tól szerintem nincs értelme feljebb venni most kék oldalon.
+ contact frame alap a cpu-ra hogy ne deformálódjon, és ne sérüljön a forrasztás.
13. gen ad plusz teljesítményt a több cache miatt(Én csak a cache miatt választottam inkább a 13700k-t
), de nem tudom szükséged van-e arra a néhány fps-re, szabad szemmel nem látható a különbség.
Én DDR4 alaplapot vettem, így kicsit kisebb a csúcsteljesítmény, viszont sokkal stabilabb a 0.1% low fps-ben.
Azt tegyük hozzá hogy a 8700k-ról még egy 10900k is nagy ugrás lenne. -
RafaelEKH
tag
-
Baryka007
addikt
Érdeekes... Szerintem a 285K az alacsony Ring ratio miatt 43x hasalt el a 14900K hoz képest, TR ben nagyon sokat hoz a ring...
Jöhet a kérdés, miért volt csak 43x en ? Lehet, hogy nem bír többet ?! ...
Btw, nem olyan rossz ez ( bár nagyobb ugrásra számítottam én is ) alacsonyabb power consumption, jobb hűthetőség ...
Hát hanyatt nem dobtam magam tőle az tény... Lehet, hogy mégsem váltok Arrowra... megvárom amíg a fórumon páran kitesztelik hogy mi van, és majd jövő húsvétig lesz valami ...
Még egy valami!
1,42v SA + IMC 1,46V kell a 9000 C38 hoz ? Vicc... nem lesz 10 gt/s még mindig

Skacok, jöhet az intel felvásárlása ? ... Még jó pár évig küldik vissza az i9 cpu-kat, ez meg nem fog kelleni senkinek úgy látom
-
Broken heart
aktív tag
-
vdc
tag
-
zebra_hun
veterán
Gondosan beállítva letoltam. 420 és 316 min fps a világ legrosszabb 14900k cpu-val.
Hónapokat töltöttem el a különböző, egyéb nem éppen népszerű részeken.
CP77 bench-ben szintén nagyot gurított. Vantage stb, hwbot-on is első. Gyorsaságra mentem rá, engem az érdekel.
Egy bench viszont nem jelent sokat. Mindet le kell nyomni a torkán, az jobb összképet ad.
Sajnos az ARL nem gyors. Nem rossz ettől független. -
RafaelEKH
tag
-
abridabri
veterán
-
Baryka007
addikt
-
TBT
addikt
-
Ubi82
őstag
-
RafaelEKH
tag
Szóval rendelt ilyet valaki? Tibcsi pl? Bocs nem olvastam el minden hozzászólást, de úgy látom kicsit csalódás lett a várakozásokhoz képest.
-
syIex
nagyúr
Alzan a Strix E 220e Ft "csak". Kár, hogy a proci nem hozza amit vártam tőle.

-
hokuszpk
nagyúr
hirtelen megneztem, azt irja az Anand, hogy az Arrow compute tile ~114.5 mm² ez alig kisebb, mint 2x Zen5 ccd ; mikozben kiszedték a HT -t ; a hiresen tranzisztorpazarlo AVX512 -t ; 2x annyi "kismag" van, mint nagy ; és ujabb csomóponton gyártják. ( Arrow => 3nm ; Zen5 => 4nm )
jobbat vártam na. -
Colos1
őstag
Az AMD -nél leginkább nem a 8+8 felépítés a baj, hanem az, hogy a CCD0 és a CCD1 külön L3 gyorsítótárral dolgozik. Ha a CCD0 -ról átkerül akár egyetlen szál is a CCD1-re, akkor a két L3 gyorsítóárnak is kommunikálnia kell egymással, az infinity fabricon keresztül.
Itt ugyanazon az L3 gyorsítótáron vannak a P magok, de még az E -sek is.
Azért azt nem mondhatjuk, hogy nincs fejlődés, mert ez a prockó hypertreading nélkül tudja ugyanazt, mint amit az elődje HT -vel. Bár ez lehet inkább a HT-t minősíti le

-
Wilks
aktív tag
A 265K "arany kozeput"-nak tunik.Aranyaiban a legjobb valasztas.
Meg jo,h nem csak gamereknek keszitik a procikat.
-
Bossp
addikt
-
ScomComputer
veterán
-
zebra_hun
veterán
Akit érdekel a mély víz, itt egy remek összefoglaló.
Rendkívül részletes, és igencsak tanulságos leírás az új dolgokról.
RPL-t azért vettem hogy megismerjem. Egy olcsó kis 245k tetszene is erre a célra.
Ha vkinek az eddigi bonyolult volt, ne ezen kezdje.
Persze csak ha vkit érdekel. -
Laraxior
titán
-
TBT
addikt
Az első BIOS frissítés már meg is érkezett az ASUS lapokra.
Version 0806 - 15.66 MB - 2024/10/23
1.Include Intel microcode (m_82_c0662_00000110) update
2.Update ME to 19.0.0.1753v4 hot fix
3.Enabled ASUS AI Advisor support
4.Fixed compatibility issue with high-capacity DIMMs
5.Resolved iGPU and dGPU conflict issue
6.Updated EZ Flash with file format filter -
Pipó
őstag
-
TBT
addikt
-
Bossp
addikt
-
Laraxior
titán
-
Dave567
veterán
-
Ubi82
őstag
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
TBT
addikt
Igen. Ezt néztem én is.
Kb. 570 000 Ft lenne nekem az Intel Core Ultra 9 285K (+ alaplap, memória és proci hűtő), míg a Intel Core i9-14900K "csak" 445 000 Ft (itt azért vannak lapok 90-100 környékén is).
Nem igazán érzem, hogy megérné a 125 000 Ft többletet az új generáció, mindennapos "általános" felhasználásra. -
Dave567
veterán
-
Bossp
addikt
-
TBT
addikt
Részemről nem annyira borzalmas, inkább az árcédulák nem tetszenek ezért a "teljesítményért". Sem a processzoroknál, sem az alaplapoknál. Minden tesztben a tavalyi processzorok köröket vernek az idei felhozatalra. Kár, nem ezt vártam.

A hűvösség és fogyasztás csökkentés tetszik, de a komolyabb visszalépés, illetve ez az elrugaszkodott árszabás már nem - főleg ami az alaplapoknál történt. Őszintén tanácstalan vagyok jelenleg, hogy mire váltsak az i7-8700K után.
-
BeZol
őstag
Sztem a fő probléma a proci kialakítása.
Nekem még mindig Ryzen 9 5950X-em van, Intel nyelvén 8p core + 8p core.
A probléma az, hogy ha a windows nem kezeli jól a magokat, és játék közben az első 8mag16szálról 1-2 szálat átpakol a 2. 8mag16szálra, akkor fps-loss és mikrolag, minimum-fps problémák lépnek/léphetnek fel vmilyen szinten.Gyakorlatilag 10-15% fps-buktáról beszélünk, minimum fps-nél akár rosszabb is.
Az Intel itt sztem csinált egy hasonlót, hiszen Der8auer videójában amint húzott a ring/fabric vagy akármicsodának az órajelén ami az összeköttetésért felelt, egyből javult minden fps-érték. AMD-nél detto ugyanez van.
Na az Intel itt csavart most még annyit a dolgon, hogy egységes 8p core kvázi nincs már.
Helyette van bal/jobb oldalt 4-4p core, DE még ez sem egységes!!!Kaptunk 1-2-1p coret oldalanként, köztük 4-4e core-al.
Gondolom Windows csak pislog rajta pár hétig/hónapig, aztán tippre javul a dolog egy windows update-el, de pl. AMD-nél process lasso programmal beraktad h első 8mag16szálat használja a játék és instant +10-15% fps-ed volt ha a windows amúgy hülyült a szálelosztással.
Itt viszont nincs egységes 8p core, én még egységes 4p core-nak sem mondanám oldalanként.
Legjobb esetben középső 2-2p core-ra (vagy-vagy) lehetne process lasso-zni, de az csak 2p core, és ugye Hyper Threading sincs már, szóval ez 2mag2szál.Tippre ez itt minden hiba forrása, azon kívül h kb. béta launch az egész.
Nvidia drivert felrakva kékhalál, le kell tiltani igpu-t h menjen a windows.Esélyesen 1-4 hónapig felejtős széria, utána érdemes lehet visszanézni mizu, hátha kikalapálják a problémákat, de tipp-re itt "strukturális" problémák is vannak, túl szétaprózták a belsejét, de ne legyen igazam és sikerüljön nekik szoftveresen összekalapálni.
A fogyasztást szépen csökkentették, de egy 2023. ápr. 6-odikai release-es 7800X3D elkeni a száját játékokban mind fogyasztásban, mind fps-ben úgy, hogy azokban a memória nem is mehet ennyire magas órajelen mint Intelnél.
Munkatéma már más, én csak játékok szempontjából okoskodtam most.
-
Busterftw
nagyúr
Itt valószínűleg tényleg az új chiplet miatt vannak lassulások, a chipletek közötti latency meg kommunikáció elég fos lehet még.
(GamerNexusnak azt írta az Intel pl, hogy az új Windows verziónál Balanced profillal gyengébb gaming teljesítményt tapasztaltak)
Egy csomó oldal épp erről beszél, hogy ez az Intelnek kb a "Zen1 moment", ott is kb Zen3-ra lett kiforrott a platform.Egy 265k nekem a tesztek alapján azért előrelépés lenne 12600k-ról, szerintem várok még amíg a RAM kérdések is eloszlanak meg hátha jön pár update .
-
vezeralmos2
senior tag
-
westlake
félisten
Számomra teljesen érdekltelen. Minta nem is lenne. Következő generációnak sem nevezném. Körülbelül mint egy refresh. Gyorsan el is felejtem.

-
joysefke
veterán
Nem különösebben erős az a 8P mag. Legalábbis nem tud elszakadni a konkurenciától, ha a CB24-nél távolabb nézel. Computerbase például csak kicsivel látja single core gyorsabbnak mint a 14900KS-t, a 9950-nél viszont egyenesen lassabbnak mérték:
https://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/intel-core-ultra-200s-285k-265k-245k-test.90019/seite-3#abschnitt_singlecoreleistungEz a 8 erős mag az Alder/Raptor Lakkel és ZEN-nel szemben nem tud Hyper Threadinget sem. Lehet hogy a játékok döntő többsége nem tud mit kezdeni 8c16t -nél többel, de a 8t8t-t azért csak ki tudja pár aknázni.
Ezen kívül a memória késleltetések sem tünnek acélosnak, pedig az fontos a játékoknak.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
Dave567
veterán
Siralmas URAIM, egyszerűen ilyet kiadni félelmetes, kezdenek ezek is a játék ipar sorsára jutni, minél szarabbat, jó sok pénzért, vajon ebből mekkora botrány lesz? Botrány után ilyet megengedni...
-
Shkiz0
nagyúr
-
abridabri
veterán
-
Pipó
őstag
Aki végignézte az alaposabb teszteket rájött már esetleg mi lett elkefélve? Van benne 8 csúcsteljesítményű P mag (egyszálon nemigen érik be), a játékoknak elég is ennyi. Miért lett mégis gyenge a játékteljesítmény? Esetleg van olyan teszt, ahol letiltott E magokkal és letiltott HT-val (14700-900K) is nézték? (8 P vs 8 P szólóban) Ott csak jobbnak kellene lennie, ha az egyszálas fejlődött.
-
vdc
tag
Azt kimondhatjuk, hogy lehet, hogy gyors az Alza rendszere, de az előrendelést nem kezelte jól a 265k-nál, mert maradt előrendelési státuszban, miközben ha beraktam a kosárba másnapra már box-ban lehet. Jah és 17 órakor annyira nem működött a rendszer, hogy az ügyfélszolgálat nem látta a megrendeléseket.
-
Baryka007
addikt
Gigabyte Tachyon Overclocked to 10600 MT/S ... Erről valakinek van valami véleménye, elég lazák azok a fő idők...
-
vezeralmos2
senior tag
Nem lenne rossz, egy i7-5775C proci utód kéne a gamereknek.
8x Arrow/Raptor Core és 200MB L4 Edram cache. Na ott megjönne az FPS! Meg elég lenne 4.6Ghz, egy kicsi léghűtővel mindenkinek. Meg ha ez létezne, AMD már fasorba se lenne, szóval rájuk is kell gondolni🙃
Igen, elvileg egyes példányokat lehetett i9 sebességre húzni, csak ez annyira nem ajánatos, maximum delid után.
Nagyon átalakult ez a piac is. Régen azt kerestük, hogy mi a felső határa egy CPU-nak, most pedig inkább azt kell keresni hogy meddig kell underclockolni hogy ne égjen le
-
ƵøŁĭ
veterán
Ilyen eredményekkel piszok drága a 245k.
-
pendre54
addikt
-
Ubi82
őstag
Másik német webshop sem jobb, német áfával
-
Bossp
addikt
Én nem értem miért nem csinálnak egy Gamer procit. 8P core azt ennyi. Amúgy előző P-s magokat lehetett i9 sebességére húzni i7 és i5-nél?
-
Laraxior
titán
Ez is bebizonyosodott. i7-et nem kell lecserélni az Ultra 7-re.
-
Ubi82
őstag
-
vezeralmos2
senior tag
-
syIex
nagyúr
-
Bossp
addikt
-
zebra_hun
veterán
Nézőpont kérdése. Játékra nem jobb.
A 400W a RPL-re pedig hülyeség, hiszen a legerősebb stresszeken is ~200-250W, igény szerint.
Tulajon múlik.
A kis 70e Ft-os DDR4 konfigom (Strix D4) bőven több fps-t hoz mint bármely másik.
Itt is ritka viszont a "jó". Vannak förtelmes cpu-k is. Van olyanom is
Azzal tesztelek mindig.
9800x3d lesz majd a csúcs.
-
joysefke
veterán
Úgy látom a Computerbase szerint a 285K az 5800X3D-t játékokban lehagyja , de a HUB nál az 5800X3D-t többször látom előrébb. Mindezt méregdrága RAM-okkal.
-
syIex
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Assetto Corsa Rally
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Horgász topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már ha igaz a hír.

VR-sek sima átlag emberek, nyóckeres dumával. Ez tetszik a népnek, azok is kb ilyen szinten vannak.

Ugyanazon gépben, 1gbites switchen, Intel 2.5g vs Realtek 2.5g.