Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23215) Baryka007 válasza #15779328 (#23194) üzenetére


Baryka007
őstag

Isten ments! :DDD

tibcsi0407: Nem kell vastagabb. Másfajta ILM et kell gyártani, a réz elég puha anyagnak számít könnyen hajlik. Sajnos ez a hosszított IHS nem vált be eddig... De van rá megoldás, mondjuk egy 360° kör ILM talán megoldaná, és nem kellene ekkora feszítő erő sem.


Arra akarok kitérni, hogy megoldható lenne egy ILM "újragondolással" ez az egész... De már a harmadik generációt kapjuk meg.... Ahogy alattad meg írta fudi2002 a forrasztást meg már a 9.-gentől rontják el folyamatosan :))

Az én i5 ös CPU-m egyharmadán nem is volt kontakt a DIE-IHS között, ez látszódott amikor lekaptam a kupakot...

Az hogy a technológia fejlődik, és megyünk az egyre kissebb nm, felé az tök jó. De arra is ki kell találni valamit... a VGA-m a CPU után kapja a "meleg" vizet... És ha előtte a CPU megzabál 100w ot, a VGA meg 240w ot ( TDP limit ) akkor is el van az a VGA 37°C on... Míg a CPU 100w fogyasztással már 55-60°C között ugrálgat már inkább...

Ugye ez azért van, mert nagyon pici helyről nehezebb elvezetni a hőt, mint egy nagyobb helyről tiszta fizika...

Ahhoz meg már végképp nem értek, hogy a DIE Size, miért ilyen kicsi ?! ... Mert az oké, hogy a csíkszélesség alacsony.... Csak ez ott hibázik, hogy a VGA-n is alacsony a csíkszélesség, a DIE-Size pedig nagy. Ezért ellehet vezetni róla a hőt...

Persze nem vagyok tervezőmérnök, közöm nincs a CPU tervezéshez mégcsak távolról sem!

De most mondok egy tök jó ötletet, ami szerintem működhet(ne) !

A DIE, tetején ugye ott a nikkelezett felület! Mi lenne, ha oda egy majdnem akkora nikkelezett anyagot forrasztana az Intel a DIE-ra mint majdnem az IHS ? ... Majd azt forrasztaná össze a kupakkal ?

Nem szeretnék okoskodni, lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem működhetne... Ki kéne próbálni !
Ami bánt, az az hogy nem látok erre való próbálkozásokat sem az Intel részéről... Csak azt, hogy minden CPU ára egyre csak növekszik... Már egy középkategóriás i5 CPU sincs még amerikában sem 100k Ft alatt. És nem érzem, hogy ezért a sok pénzért legalább egy köszönömöt kapnék az Inteltől ... Csak annyit hogy --> "Kösz hogy olyan h***lye voltál, hogy középkategóriás CPU ért is kiadsz ennyi pénzt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.