- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
ricsi8800gt #29188 üzenetére
és kristof123: köszi
Ez a lap nagyon szép, amíg nem kell bekábelezni, ritka rossz helyre sikerült rárakni a dolgokat
Tápcsatlakozó jobbra, power, hdd, reset...fentre került és az mellé a 8 pines power, keresztbe kasul mennek a lapon a kábelek
ja 3pinest nem vezérli, elsőre ennyi -
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29195 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogsz tudni kihozni belőle
-
fauv
őstag
Ricsi na mizu, milyen lett a proci, dobj fel pár eredményt
-
kristof123
őstag
"ez az index nem jelent semmit"
+1
Viszont Én nem nyúlnék az operációs rendszerhez, jó az a Windows 7.Szerk.:
(#29192) ricsi8800gt:
+1. -
blu79
addikt
válasz
ricsi8800gt #29190 üzenetére
ez az index nem jelent semmit, de egy win8.1 vagy win10 jobban mutatna a gépeden, gyorsabb lenne
-
kisza25
félisten
válasz
ricsi8800gt #29186 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
Na de be fásult a topik
-
ricsi8800gt
addikt
Érdekes hogy a linkelt képem 4690-et mutat és nem 4690K-t
most az újabb cpu-z jol mutatja
-
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29182 üzenetére
-
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29180 üzenetére
hááát hogy a francba melegszik ennyire a procid 4400-on lótúró fesszel, ezt nem értem, olyan hűtőd van, ami felér egy víz hűtéssel.
Most konkrétan, hogy állítottad be, mennyi feszt kap? Fixen vagy csak a turbót emelted fel 44-re?
-
LLKobe
veterán
válasz
ricsi8800gt #29177 üzenetére
Öti? Huhh ez már túl kemény nekem. Hacsak nem egy 11 éves kislány vagy, akkor oké.
-
ricsi8800gt
addikt
Adót egy i5-4690K Meg egy Asrock Z97 Extreme3 deszka.Kérdés a kövi.
Biosban a H/W résznél mutatja hogy a Vcore +1.009 viszont a cpu-z meg számomra döbbenetes 1.250 mutat 4,4GHz,
Offset Mode-ban +0.010V van
CPU Vcore Mod,Auto
Adaptive Mod
Override Mod-ban legyen vagy érdemes ezekhez nyúlni ?
feszültséget nem álitottam a biosban 4,4GHz fesz emelés nélkül el ment de még is 1.250 mutat a cpu-z.Öti ?
-
ricsi8800gt
addikt
Mivel tudom nézni pontosan azt hogy a proci mennyi feszt vesz fel ? HW-cpu-z,Aida mind mást mutat,HW-nél nem a VID-értéket kell nézni ugye ?
-
GeneraL_XTX
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29173 üzenetére
Mintha úgy láttam volna, hogy bizonyos lapokban az új BIOS-okkal tiltják ezt a lehetőséget. Tehát lehet hogy akár a te lapod is tudná, egy régebbi BIOS-szal.
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv! Olvastam, hogy vannak olyan nonK procik, amiket bizonyos lapokban fixen a maximális turbó órajelen lehet hajtani.(itt is szerepel az összefoglalóban,Enhanced Turbo vagy Multicore Enhancement). Próbáltam utána keresni, de nem találtam túl sok infót. De az biztos hogy a jelenlegi lap (Asus B85 Vanguard) és proci (i7 4770) kombóm nem tudja ezt.
Kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy ez a lap vagy a proci hibája, esetleg mindkettőé? Válaszotokat előre is köszönöm
-
kisza25
félisten
válasz
MK VII #29169 üzenetére
Köszi
stabil is maradjon egy MSI B85I Gaming lapocskába rakom
-
Winchester95
őstag
Úgy néz ki a 4690K 1,16V al stabil, 1,155-el már nem.
Azt hiszem ha elérném már jónak számítana -
kisza25
félisten
Nem hittem volna, de úgyfest belépek a klubba egy i5-4460
-
blu79
addikt
válasz
ScomComputer #29161 üzenetére
Mi a terved?
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok......azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy az intel lapokon(z97) a processzor hűtő felfogatásának furatai milyen átmérőjűek,a user manual-okat olvasva nem találtam meg?
Köszi szépen! -
fauv
őstag
válasz
Winchester95 #29158 üzenetére
Én ennek alapján csináltam [link]
-
Winchester95
őstag
4690K nál a VRIN és a VRING-et mennyire érdenes beállítani?
LLC extreme-n van most.
1.16v on megy most 4.5ghz-t.ha ez a 3 beállítás autón volt akkor még a valley sem futott le.
Most a Rin 1.9 Ring 1.1 és az llc extreme.
Ezt a beállítást olvastam egy külföldi fórumon.
(giga z97mx gaming 5) -
pilu85
őstag
hali. van egy hp envy notebookom. pl. payday alatt felmegy a proci/vga hőfok 90/80 ra. nem fog szétégni? ujrakéne pasztázni? it 4200m/750m 4gb
-
TeeJay
félisten
válasz
Winchester95 #29151 üzenetére
akkor nálad is házcsere lesz mint nálam...
szintén ezért cseréltem mert max 140mm magas jöhetett szóba ott meg csak az Aidos van meg az Alpenföhn Ben Nevis de egyik sem az igazi...
10ezerért házcsere utána befér a 160-as is ott meg már van sok erős és halk hűtőB85M-D3H Giga lapom van és BIOS-ban semmi sem állítható feszültségből
meg turbóból sem
windows alatt meg lazán az EZ Tune programmalez nem is rossz így, az volt a tré hogy előző BIOS alapjáraton mindenféle program nélkül is kakaót emelt a procira meg felcsapta a turbót 44-re mindegyik magon sőt ha jól láttam a gpu részt meg 1300MHz-re emelte plusz kakaóval
én meg azt hittem ez így természetes hiszen semmihez se nyúltam csak beraktam a procit és AIDA stabilitás tesztben néztem miért megy 95-96fokra a proci az Aidos hűtő alatt...
mióta frissítettem szépen fut a proci és most már 75-76fok a max -
Winchester95
őstag
eldiablo:
Köszönöm!Nagyon gondolkozom hogy milyen hűtőt vegyek most max 10k értékben a 4690k ra.
max 140mm-es lehet.. -
TeeJay
félisten
megnéztem
semmilyen feszültség dolog nem állítható BIOS-ban
minden AUTO módon vanami állítható a HT, a Turbó mód hogy ezek Auto Engedélyezve vagy Letiltva
viszont a Turbó módja sem állítható magonkénta Giga EZ Tune programban viszont nagyon sok beállítás van és tekeri is mind a 4magot ha arra nyomom
úgy néz ki BIOS szinten nem engedik neki de win alatt van mód tuningra akinek kellaz viszont rejtély hogy az előző BIOS miért engedte 44x turbóra az összes magot max terhelés alatt is anélkül hogy kértem volna hiszen minden AUTO módban van és kakaót is csapott még alá hogy fűtsön a proci keményen
csoda-e hogy 96fokos volt a kupak AIDA szerint egy combos terhelés után -
válasz
Winchester95 #29127 üzenetére
Inkább bors. Filmrétegnek kell lennie, ami kitölti a hűtő és a cpu sapka közötti egyenetlenségeket. Akkor jó a paszta mennyisége, ha nem folyik ki a cpu és a hűtő közül.
Borsó vagy szőlő szemnyi:
ezt nem kéne reprodukálnitökéletes mennyiség:
-
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29143 üzenetére
Az már csak 172 000 másodperc mi az már
-
fauv
őstag
Erről jut eszembe meg van már a csoda proci?
-
ricsi8800gt
addikt
-
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29138 üzenetére
Figyelj nem kell visszavenni az órajelből, mert ilyen terhelésnek csak és kizárólagosan itt van kitéve a proci, normál körülmények között , még játék közbe se éri el az 50 fokot.
Csak miattad csináltam ezt a tesztet, a továbbiakban részemről ez tuti nem lesz, én úgy gondolom van annak más módja is, hogy megnézzük a proci stabil e vagy sem, azaz lehet e játszani vele vagy sem ennyi.
Persze te más vagy, nálad persze, hogy más a szempont.
-
fauv
őstag
válasz
ricsi8800gt #29126 üzenetére
-
Winchester95
őstag
Én mindig jó vastagon pásztáztam, soha nem volt vele semmi gond, szét se nyomtam, ráraktam a hűtőt és kész.
Most alánéztem a gyári hűtő/gyári paszta alá és ugyan úgy néz ki, olyan kevés van rajta mint a videón. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #29131 üzenetére
Feltételezem a cpu hűtőt prezentálja vele.
Azért az elég szorosan érintkezik a procival.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
kristof123 #29128 üzenetére
El nézve a videot azért ezt nem csinálnám,Látszik milyen erővel nyomja lefele és a lábaknak lehet igy adni
-
Grave_444
nagyúr
válasz
-
Grózi
veterán
válasz
Igen,komoly.És szépen egyenletesen eloszlatod.A túl sok se jó..
-
kristof123
őstag
válasz
Nézd meg ezt és válassz (mennyiséget is látod).
-
ricsi8800gt
addikt
Szerintem neked nem érdemes 4,5GHz fölé menni mert igy is majd 80fok a cpu.Igaz egy Linx-es képet még meg lesnék.
Kell a kupak a procira delid után hísz a cooler alja nem ér le a magokhoz és légrés lenne csak kösztűk.
Ha tudsz menni még felfele órajelbe és le tudod hűteni akkor góó
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kalozhun100 #29123 üzenetére
Kicsit soknak tűnik, elég lett volna egy borsónyi középre, de nem gond majd kifolyik oldalt.
-
fauv
őstag
Srácok hajt valaki 4690K-t 4700-4800 vagy felette?
-
TeeJay
félisten
majd leírom miket lehet állítani
HT-t tuti lehet meg hogy legyen-e Turbo mód de csak Auto Enable Disable mód van
nincs lehetőség BIOS-ban a Turbó részt állítani magonkéntilletve van még egy K OC --> Auto,Enable,Disable mód
nálam Auto módban van
és ha felrakom a Gigabyte EZ Tune programot ott mindent lehet állítani win alatt
feszültséget és turbó módot is
valszeg F14-es BIOS-al ez volt gyárilag túllőve, F15 BIOS-nál meg már csak win alatt lehet OC-t állítani
amire nekem semmi szükségem így is bőven elég a proci 50-60% max amire terhelem -
pilu85
őstag
hali. van egy hp envy notebookom. pl. payday alatt felmegy a proci/vga hőfok 90/80 ra. nem fog szétégni? ujrakéne pasztázni? it 4200m/750m 4gb
-
fauv
őstag
Srácok most néztem meg Akoska 07 kollégának a videóját [link]
aki delideli a procikat. Azt értem, hogy szar a gyári paszta és egy jó minőségi pasztát kell rárakni, hogy jobb legyen a hűtése, de utána úgy is lehet használni a procit, hogy a kupakot nem rakják vissza? vagy azt mindig vissza kell rakni? Még sose láttam hasonlót se , sorry ha butaságnak tűnik a kérdésem.
-
fauv
őstag
Nem bírtam ki
Elkezdtem tesztelni 4600-on a procit, eddigi tapasztalat pozitív , nem melegszik, szokványos netezésnél, you-tube, stb átlag 25-30 fok, játéknál, Witcher 3 és persze a wow
ott eddig 45-48 fok.
Érdekességként, kipróbáltam witchert ultra beállításokon, 30 alá nem megy az fps átlag 40 körül lehet vele játszani, úgy hogy a vga 1500-on ketyeg, 1900 ram mellett. Szerintem jó így. High-nél átlag 52 fps hoz ki.1.255 V kell neki, hogy így menjen sztem ez még nem is annyira sok 4600-on, természetesen a procihűtőket egy picit magasabbra állítottam, biztos ami biztos, de még így is szinte hang nélkül tudok játszani.
Ezen a beállításon vagyok most.
Amit még megfigyeltem, hogy egyik játéknál se használ a proci 40 %-ál többet. Ez miért lehet?
-
Victor91
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy "itt hagyom" a topicot srácok, megpróbálok Skylake-re váltani
Természetesen olvasni fogom ugyanúgy illetve ha bárkinek kérdése van nyugodtan megkereshet privátban is akár. -
TeeJay
félisten
F14-es BIOS nekem is 4,4GHz-en tolta az összes magot és akkor volt 90-96között a procihőmérséklet
meg adott neki plusz kakaót is...
F15-ös BIOS már rendesen futtatja, 4 mag terheléskor csak 4,2GHz és nem emeli a feszültséget sem
nálad azért nyomja 4,4GHz-en mert neked is valami tuning fokozat van aktiválva gondolom ahol is 44-44-43-42 helyett 44-44-44-44 a magokra a szorzó és ad neki több kakaót isnálam 150watt körüli értéket mutatott az AIDA igaz én a stressGPU rublikát is benyomtam neki
most hogy jól fut 70-74fok max a proci szóval jó lett
na meg felraktam a Gigabyte EZ-Tune progit és láttam hogy abban van lehetőség windows alól állítani a gépet és ott is van olyan opció mikor 44-es szorzóra pakolja az összes magot
nekem nincs szükségem ennyi kakaóra elég a sima verzió is, így már nem forr meg nincs akkora hangja -
ReSeTer
senior tag
válasz
Balathruin #29105 üzenetére
letöltöttem az msi afterburnert, a legújabb verziójában van cpu figyelés in game. 46 foknál pörgött fel egy ventilátor, amikor cs-ben ledobok egy füstöt. Amint elfordulok a füsttől abbahagyja.
Normális? Vagy lehet, hogy a videókártya az? -
Bib
őstag
válasz
trancemusic #29106 üzenetére
Ja tényleg. 80-81-re felcsusszan meg 110w-ra.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mennyire normális az, hogy a 4440-em ha eléri kb a 36 fokot, akkor a gyári hűtője felpörög hangosra?
Tudtok ajánlani amúgy valami programot, amivel tudom nézni játék közben a hőmérsékletet? Jelenleg hwinfo64-et használok asztalon. Ezért írtam a kb 36 fokot, mert játék közben nem tudom megnézni.Mostani állapot asztalon [link]
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest