Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RMZ250
senior tag
Még az is gyanús, hogy a turbó mód is csak 3.7-re teszi pedig 3.9-re kéne. Valamit el...tam

-
HSM
félisten
-
RMZ250
senior tag
Ma próbálgattam először a tuningot a friss konfigomon. Nem csináltam képeket de úgy emlékszem délelőtt 100tizen valahány gflops-ot atott az IBT. 4.5 GHz-en 120.000 fölött. Most az előbb néztem úgy, hogy a biost visszaraktam alap beállításokra és csak 50.000 gflops lett a vége. Mit ronthattam el vagy mit csinálok rosszul?
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
köszönöm a segítséget.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Érdemben nem, a konkrét lap felszereltsége a döntő.
-
laychi
veterán
válasz
MrPetya19
üzenetére
1.)Milyen hűtővel?
2.)4Ghz-hez minek állítassz be 1,25V-ot,mikor ahogy írtam,annak kb 1,040V-tal mennie kellene(+-40mV/proci függő)(#16488) laychi
Volt itt egy kis tévesztésem,mert ringre 1,176-1,184-et ad Biosban(előbb megnéztem) a magas Vore órajel miatt,alap beállításon turbóval adott 1,096-ot.
Hehe, adaptívban se pakol rá az msi lap,tartja a beállított értéket

Hallod ezt Picturemaker?(illetve látod?)
Próbáld már ki légyszi te is a 4670k-dal,hogy annál is ugyan ez a szitu áll e fenn.
1.A BIOS van fent nekem.(#16494) Vadászmenyét
Nem,én MSI Z87 G43-ban tuningolom a 4690k-mat,ha visszább olvasol akkor láthatod a tesztjeimet. -
ffodi
veterán
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Az említett lapban mennie kell a 4790k-nak.
Vízhűtés nélkül az említett házban az említett hűtővel pontosan 4439,25 MHz fogod tudni tuningolni.
(Az utóbbit ne vedd komolyan, nyilván nagyban függ a procidtól, ha meglesz és kitesztelted kiderül........)
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Értem, esetleg egy ajánlotabb hűtő 10000 Ft körül? Illetve, akkor ha igy meghozzák a konfigot összerakva ne mtudom elindítani? Hogy tudnám frissítani a biost ha nem kezeli a procit?
-
laychi
veterán
Hoppácska,most be akartam mutatni,hogy auton mennyire ráfeszel és pozitívan kellett csalódnom a lapomban,1,16V-ot adott 4,4Ghz-hez auto beállításon és linx alatt is tartotta,nem feszelt rá mint korábban,valószínű az msi megoldotta bios szinten a haswell túlfeszelést.
Viszont korántsem tökéletes,mert 4,5Ghz-hez is 1,16V-ot állított,ami oda már kevés,de lényeg,hogy ott se feszelt rá linxnél.
Természetesen a 0.6.5-tel indítottam tesztet.
Viszont a ringet 1,192V-ra lőtte a biosban szereplő 1,096V-hoz képest(#16485) Haart: Ezt sajnos nem tudom megválaszolni,mert nincs giga lapom és még a sajátomon se néztem,mert nem használom az igp-t
(#16486) Vadászmenyét: Z87-es lapnál csak 1. generációs haswellel tudsz bios-t frissíteni,tehát a z97 ajánlottabb.
Nekem is bajom volt a frissítéssel az msim-nél,de már 4790k is volt benne(tegnapig),aztán visszaváltottam egy i54690k-ra,mert nekem nem érte meg az árát az i7. -
Picturemaker
őstag
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Üdv!
Az alaplap tudja kezelni, de csak a 2.0-ás BIOS-tól.
A hűtő határeset, de 4.4-et biztosan elbír. -
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy ha I7 4790K-t szeretnék, akkor jó-e neki egy Asrock z87 Pro 4, vagy z97-es ajánlott? Illetve vízhűtés nélkül, egy THERMALTAKE CL-P0597 Contac 39 -el hűtve, ZALMAN ZM-Z9 U3 házban meddig tudnám tuningolni? Választ előre is köszönöm.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Mondjuk érdekes ezek a hőfokok, nekem alapból is belenyalt a 82 fokba, aztán tuning után 4.5ghz-en és 1.288v-on is csak 4 fokkal volt melegebb. Azt mondjuk hallottam, hogy a CRYORIG R1 nagyon dolgozott IBT alatt ekkor, de mint kiderült nagyon jól és mint már írtam a KRAKEN! vízhűtésemet is elverte (4 fokkal), nem hittem volna el, ha nem látom, tehát a következő procinál kiderül biztosan, hogy ez a léghűtő egy világbajnok. Eszméletlen tervezés, minden fillért megér.
-
laychi
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Azért állítjuk fixre,hogy stresz teszt alatt ne tolja fel a feszeket,állíts 4,5Ghz-et neki és nézd meg mennyit ad biosban,meg mennyit rendszerben stressz alatt.
(#16481) MrPetya19: Lehet,hogy feleslegesen túl sok feszt állítottál be nem?4 ghz-hez,szerintem nem kell 1,1V sem
általában 4,4-4,5 ghz-t mennek 1,200V-tal,akkor 1,040V(#16480) HSM Vagy ugyanannyi,vagy 20-30mV-tal röbb a core voltage,lap függő,nekem van különbség a vid és a vcore közt msi lapnál,viszont Hoorusnál mikor kipróbáltam a lapjában a 4670k-mat,hogy egy jobb lapban jobbat e megy,akkor a VID és a vcore azonos volt.
-
HSM
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Ha nem feszeli túl, akkor jó. Az a baj az AUTO-val, hogy a legtöbbször túl van biztosítva, tehát masszívan túlfeszeli a feszeket, hogy gyengébb procikkal is biztosan jó legyen. Általában jobb, ha magadnak lövöd be, precízen, kitesztelve. Ezt a lap nem tudja megtenni az automatával.

(#16479) abridabri: A képen nem látszanak a feszültségek. Azok pont lemaradtak, a Nouvoton szenzornál, amiből pont semmi nem látszik, arrafelé jönnének a valódi feszek. Ami itt látszik csak a VID, az még nem túl informatív.

A hőfokok viszont korrektek, és sanszosan nincs (nagyon) túlfeszelve, ha nem melegszik halálra.
-
Miert felejtos auton hagyni mindent ?
Nekem 4,3 ghz-en megy a 4690k-m elso nap ota (1honapja kb ) es meg egyszer sem fagyott .pedig kap rendesen. (metro2033/LL - cs:go -bf4 - bioshock )
(minden AUTO-n bioban )
cpunak full terheles (IBT ) kozben is 1.2V alatt ad.
Mi ertelme van beallitani fix 1,2 re amit itt sokan ajanlanak ? -
Hello
Van egy 4690k-m egy asus z97i-plusban. Ma elkezdtem húzni. 4ghz-ről indultam, 1.25v-tal. Elindítottam az occt-t large-on és a proci kb egyből elérte a 85 fokot.
Ja a procin egy corsair h80i van egy ventivel pullban. -
HSM
félisten
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Ne húzd fel automatán 4500-ra.
Hagyd inkább alapon, azaz 1 magra 4400, 2 magra 4300 3-4 magra 4200-as turbo. Hidd el, kellően gyors lesz. Aztán ha kedvet kapsz, még később mehet a tuning, de automata módban felejtős teljesen.
Ezeket a csipeket ki kell ismerni alaposan, ha ki akarod hozni belőlük a maximumot. 
HWiNFO-ra... Kapcsold ki a vírusölőt, azzal akadhat össze, indítsd rendszergazdaként, ha az asem segít, akkor van benne egy csomó "Safety" beállítás, mindenféle dolgot ki lehet benne kapcsolni, ami stabilitási gondokat okozhat.

-
Bélaaaa
őstag
Összeraktam az új alkatrészeket:
4790K+Hero VII.Eddig minden stabil 4500-on (AUTO-n minden). Egy bajom van: a HWINFO csontra fagyasztja a rendszert, ha kérem a szenzor értékeket. Találkoztatok már ilyen hibával?
Az IBT alatt AIDAval monitoroztam a hőfokokat. Bele-bele nyalnak a magok a 100 fokba NH-D14-el.

-
laychi
veterán
Lefuttattam a Realbenchet is
1,28V elég volt a benchmarkhoz,de a stressz teszthez kellett még neki 8mV,hogy ne kékhalálzzon.
1,288V 4,7Ghz,ami eddig minden alatt stabil.
Majd még nézek prime-ot is
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Szóval anyagi megfontolásból ár/teljesítmény-t figyelembe véve,jobb döntés számomra a 4690K
Pont ez a baj, mert ha az AMD-nek lenne egy olyan CPu-ja, ami a kettő között lenne teljesítményben, mondjuk 50K áron, akkor a 4790k most nem 80+K kerülne, hanem max 60, vagy még annyi sem.
De hát az AMD sehol sincs, mintha beletörődött volna, hogy jobban nem megy nekik. Az Intel helyében én is ezt tenném, olyan árat mondanék, amit csak akarok.
-
laychi
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Nem érdekel a gflops,félreértessz.
A 4790k,azonos órajelet hozott,mint a régi procim,+kb 17-18% sebesség növekedést a HT miatt,úgy,hogy 40k-t fizettem rá a régi procimra.
Ahogy kiokoskodtam,hogy minél jobban jöjjek ki,most ott tartok,hogy 4000Ft-omba került a "fejlesztés" és 200Mhz-el magasabb órajelen tudom járatni ennek ellenére,mint a másikat delid előtt,
Ugyanis ez magasabb fesz mellett ugyan azt a hőfokot produkálja,mint a korábbi alacsonyabb hőfok mellett.
Tehát szám szerűen videó kódolásnál4670K-1,24V-4,5GHz-67 C/mag
4690K-1,28V-4,6Ghz-67 C/mag(a 4790k melegebb lett volna vagy 10 fokkal,ha nem többel ilyen fesz mellett)
a 2 proci közt(az i5-ökre gondolok) 5%-van így teljesítményben 4k-ért
4790k esetében meg lenne max 20 % 40k-ért,szóval elég aránytalan,mert ha az aránypárt nézem,akkor 40k-ért 50%-kal jobbat kellett volna kifognom,hogy azt mondhassam megérte váltani.
Ezért adtam el és tértem vissza i5-re
Szóval anyagi megfontolásból ár/teljesítmény-t figyelembe véve,jobb döntés számomra a 4690K -
JasL
őstag
Igen, sajnos elég jól melegedik a processzorom és feszültséget is rendesen kér enni. Megvárom, hogy mit tud felmutatni vízzel, ha nem hoz egy 4/5-öt az elvárásaimnak megfelelően, akkor ez is fejetlenítve lesz.
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Betennném ide a milyen CPU hűtőt vegyek hozzászólásom, tőletek hátha előbb kapok választ.
Annyival kiegészíteném, hogy GTX660 vga lenne még ezen szeretnének játszani kicsit, de nem a játék a cél.
Köszi!

-
bombibmw
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Én a Last Light Redux-szal játszottam,vagyis csak játszanék,ha nem melegedne el a gépem.
Tényleg gyönyörű,érdemes kitolni.
Valószínüleg nekem ez csak a hűtés megérkezte után fog megadatni csak,mert addig nem akarom 60 foknál nagyobb értéken látni a komponenseket.
Azután meg nem is fogom tudni.
(#16456) alfiboy:
Phanteks PH-TC14PE,Thermalright Silver Arrow,Alpenföhn K2,Cryorig R1 ULTIMATE.
Ezek alá felejtős a magas bordás ram.
Olcsóbban,magas bordásokhoz: Scythe Ashura,Thermalright Macho,Alpenföhn Brocken 2.
Olcsóbban,alacsony bordásokhoz: Deepcool Lucifer -
qad
senior tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Hát igen a gyári hűtő az vicc kategória és kupaktlanítva mutat ilyen brutális hőfokokat. Kíváncsi vagyok mennyi lesz a javulás a vízhűtés javára ha kész lesz.
Metrora nem emléxem hogy nagyon tekerte volna a cpu-m de hogy a Guld wars2 és a Far cry 3 maxra tekerte a z I7-920-am az nagyon megmaradt bennem. Pedig az is húzva volt és a végén már 4350Mhz-re kellett húzzam hogy a far cry 3 akadásmentes legyen xD, amúgy 4200-on használtam.
Holnap reggel letöltöm újra a far cry 3-at 1 teszt erejéig.
-
bombibmw
veterán
Én sem bíztam a véletlenre.
Egy 360-as és egy 280-as G-Changer fogja ellátni a hűtést,de ugye nekem delidelve van,úgyhogy nagy hőfokjavulást várok.
Azért az komoly,hogy még brutál vízzel is hűthetetlen a proci,ha nincs delid.
Persze nem kötelező IBT-zni,meg hasonló teszteket futtatni,de ezek kellenek stabilitáshoz.Most játszottam a Metro-val egy kicsit,de le kellett lőnöm,mert a VGA 74,a proci 81 fokra melegedett a gyári hűtővel.

Mi lett volna,ha nincs kupaktalanítva?
Na ezért nem jó a gyári hűtő.
(#16448) mflex:
Köszi.
Reméljük a legjobbakat,hogy kifogsz egy jót!
-
qad
senior tag
Vízhűtés, 2 radival 3x120mm-ek. Ez még nem extra, 4700-on a legelső beállításommal 95 fok körül mozog.
A 4800-as 1,308-as IBT-s tesztemet csak úgy tudtam megcsinálni hogy a 2 radin maxra tekertem a 6 ventilátor és a Laing ddc szivattyúmnak is megadtam a 12V-ot(amúgy 9V-on használom hangtalanul). Így is csak délelőtt futott le teszt, a délutáni kánikulában már belenyat a 100 fokba és throttlingolt már xD. Mind1 mert az okosok szóltak hogy max 1,25V amin ajánlatos állandóan használni és amúgy is durva hőmérsékleteket produkált. Így visszavéve meg delidelnem sem kell.
-
-
HSM
félisten
Kicsit tesztelgettem, offset feszültségállítással sajnos vagy agyonfeszeli magát AVX-nél, vagy túl kevés feszt ad magának, végeredményben nem jó az egész. AVX2-es Linx-ben látszott, hogy jó, picivel többet ment, 166Gflops-ot 160 helyett, IBT ugyanannyin maradt. Ennyi plusszebességért nem éri meg bevállalni a kiszámíthatatlan működését, szóval nálam marad a fix 1,19V-1,2V-os fesz.

-
atee
őstag
4690K Offset 1.200 vel 4400 a max ahol stabil. BF4 alatt már 1.190 nél eldobta magát Nem egy világbajnok, de tulajdonképpen nem is akartam 4k felett használni és nem is fogom mert teljesen felesleges.
Hőfok Aida stressz alatt 60 celsius BF4 alatt 65-66 celsuis léghűtéssel CM hyper TX3 evo.
Ennyi és nincs kedvem tovább szórakozni ez nem az én világom
-
qad
senior tag
Ha már a magok a víz forráspotja körül járnak akkor az már nagy valószínűséggel throttlingolt. futtasd újra a tesztet és vagy feszből vagy órajelből vegyél vissza, mert különben csalóka eredményt kapsz. HWinfo64-es képen látható ha throttlingol. Core # 0-1-2-3 Thermal(throttling) soroknál mindenhol NO kell legyen.

-
JasL
őstag
Na, 4.8Ghz-en bebootol a rendszerbe levegővel, most arról írok
De azért IBT-t most nem fog kapni 
Megjön a víz, és elkenem a száját

-
HSM
félisten
válasz
bombibmw
üzenetére
Nem hiszem, hogy a limit miatt. Az Intel úgy alakította ki a 4790K-t, hogy ha 1 mag van terhelve, 4400Mhz-ig turbózhat, 2 magot terhelve 4300-ig, és 3 vagy 4 magot egyszerre terhelve csak 4200-ig. Nyilván, minél kisebb órajel, annál kisebb feszültségen. Nálad ezért ilyen jók a hőfokok, mert csak 1,05V-ot kap, nem fixen 1,2V-ot, mint nálam, a 4,5Ghz miatt. Ezért írtam, hogy jó lenne, ha valami feszállítgatós módra át tudnám alakítani a tuningom (adaptív, vagy Offset, vagy valami) mert akkor nálam is ilyet tudhatna.
Nálam amagas fesz miatt sokkal többet kell csökkentsen az órajelből, mint amire szükség lenne, ha kisebb lehetne a fesz is. 
(#16436) laychi: Én pont így jártam... +10K-t ráfizetve lett +100Mhz-em, ami sanszosan akkor is meglett volna, ha csak a 212-t cserélem Matterhorn-ra.
Tanulópénz.
Azért a VT-d még jól jöhet. 
-
laychi
veterán
Nah mára ennyi...kaja aztán felkészülés az éjszakára

Itt már kicsit torzul és 1,28V kellett neki biosban,terhelésnél 1,296V rendszerben.
Próbáltam alatta is,magasabb vccin-nel is,de nem jött be.
Tényleg írtózatos állatfaj a haswell,mindegyiknek más és más beállítások a jók.Nah akkor ezzel az új procival jött 100MHz plusz+3 év gari,meg némi mínusz a pénztárcának

-
bombibmw
veterán
Nem voltak jók a hőmérsékleteim.
Lehet,hogy kisebb fesszel megy,mint az átlag,de jobban is melegszik és ez megfigyelhető az összes DC-nál is szinte.
És amint már írtam,szeretném kihasználni a cuccot,ezért is jön víz,na meg azért is,mert megint meghibbantam egy kicsit,de ezt vállalom.
(#16430) JasL:
Nem csoda,hogy stabil.
Próbáld meg még jócskán csökkenteni a feszt! -
HSM
félisten
válasz
laychi
üzenetére
Olyat nem tudom, tud-e a Giga lap, szerintem nem.
Offsetet tud, és ezt a fix fesz+üresjáratot. Ja, meg automatát, ami nem tudom, mit takar pontosan.
Még ki kellene ismerjem, vagy utánaolvasni. 
Lehet, ezt most meg is ejtem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#16419) mflex: Még csak próbálgatom tökéletesíteni, de amint lesz mit megosztanom, megosztom.

Jelenleg ennyi van kész, Linx AVX2-vel, minden ugyanaz, mint korábban, [link], csak most kapott egy 120W TDP limitet:
Így minden "normális" program fix 4500Mhz-en megy (régi Linx, BF4 multi, meg amit még találtam), ami meg ennél jobban terheli, azt 3500-as alapórajel és 4500-as max turbo között össze-vissza rakosgatott órajellel próbálja a fogyasztási kereten belül tartani.
Így ~190Gflops helyett "csak" 160Gflops az AVX2-es Linx sebssége, de nem 100 fok, hanem 80, ami szerintem bőven vállalható kompromisszum, a 160Gflops is igen derék érték. A sima AVX1-es IBT pedig 4300Mhz körül tartja:
Amúgy világos, hogyha nem fix feszes lenne a tuning, hanem tudná az órajellel együtt csökkenteni a feszültséget is, akkor sokkal kevésbé kéne visszavegye az órajeleket, tehát ha ezt sikerül belőni változó feszekhez, akkor mégkisebb "áldozattal" meg lehet valósítani. Bár így se venni észre az égvilágon semmi változást sebességre.

(#16425) Joshi: Szerintem igen.
Egy jobb levegővel is.(#16428) BomiBoogie: Mentsd el mindig profilokba. Nekem is mindig vannak BIOS-ban elmentett "ellenőrzőpontjaim", amiket aztán próbálgatok tovább. No, meg mindig van egy "alap" nevű beállítás, ami a tuningmentes profil.

-
JasL
őstag
Na nyomtam egy lég-tuningot. 4.6Ghz, 1.327V, magok hőmérséklete 96-100-100-96. Stabil. 170 GFlops.
-
bombibmw
veterán
Nem tudom,ki volt az,de szerintem azt a procit,ami nem megy jól,felesleges delidelni.
Ha valaki jót akar,akkor válogatnia kell,vagy kiteszteltet vennie.
Persze,vannak olyanok is,akik tök ellene vannak,akármilyen is,de az én véleményem az,amit leírtam.
A teljesítménytöbbletet meg csak így tudod kihozni,máshogy nem.
Valakinek megéri,valakinek nem,de ezt mindenki maga döntse el!
Én szeretném kihozni belőle,ami benne van,hiszen azért van,persze nem agyonfeszelve. -
Joshi
titán
-
laychi
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Nos ez többet dob,igaz volt némi ingadozás,1. körnél azért lehet alacsony,mert rendszerindítás után volt közvetlenül,az utána lévő ingadozás pedig talán magyarázható a vring fesz csökketésével,1,056V-ra csökkentettem biosban 1,096-ról

kíváncsi vagyok azért,hogy a delid mennyit hozna

De ném báncsuk me' még fijatal

-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bombibmw
üzenetére
Én rámásoltam a pendrive-ra, benyomtam -még csak nem is az alaplapi usb-be, a billentyűzet usb foglalatába és simán felülírta a régit. 3 x indul újra, mire betöltődött a BIOS, az első kettőre fail-t írt, de közben azt is írta, hogy frissít. Lehet, hogy "megúsztam" valami anomáliát.
-
HSM
félisten
Vagy belövöd megfelelően a TDP limitet, és a programok 99%-a jól fog menni jó hőfokokkal, és így maradék 1% (AVX2 Linx) sem fogja megfőzni. Nagyon babán működik, majd képeket is linkelek, ha kész leszek a hosszabb tesztekkel.
De lehet, előbb megpróbálom az Offset-es tuningot, ezzel a megoldással nagyon ütős lehet, ha megbízhatan működik. -
laychi
veterán
[#9795-ös hozzászólástól olvasd]
(#16416) bombibmw
Biztos várja az új procit,csak már nem meri beírni a fórumba és rá fogja majd a költözésre a késedelmeket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#16418) HSM adaptív mód offset helyett?
***Na de így,ha írkáltok késztetést érzek,hogy válaszoljak és nem megy a teszt addig XD
-
bombibmw
veterán
Ha előtte nem ment,akkor utána se fog(remélem meg tudom majd cáfolni önmagamat,mikor megjön a hűtés).

Aki játékon kívül mást is csinál(munka,benchmarkok),annak érdemes kihozni a legtöbbet a procijából,még ha csak néha is és ehhez kell a delid.
De vannak hőfokbu.ik is,akiknek a minél alacsonyabb hőmérséklet kell.
Itt vannak a tesztek.
Mindenki tesztelget,de egy bizonyos fesz/órajel fölé nem tud már menni,mert a hőfokok gátat szabnak.
Ezután feladják,vagy inkább ráhagyják és nem mennek tovább,de azért jó lenne,ha menne a proci,viszont nem tud.
Én például szeretnék tesztelgetni,benchelgetni a procival,nem csak játszani,ezért öltem meg a procimat már egyszer.
Azért még egyszer nem szeretném már.
Apropó,lalaboy hol van?

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
laychi
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Érdekes,a régi procim nem hozott ennyi gflopsot
4670k-nál csak 122 volt,most nézem,igaz a delid miatt jobb hőfokot produkált
Előbb néztem,hogy emeltem a vccin-t 1,9V-ra,csökkentettem a vcore-t 1,208-ra biosban(rendszerben 1,224V),vringet hagytam 1,096-on,ram 2400-on ment 131Gflop-ot adott,de sajna 9. körben elhasalt.Most megnézem,hogy nem e a ram kavart be,1600-ra XMP-be visszateszem és megnézem úgy.
Szerk.:
Most nézem a képet,hogy ott csak 4 giga ram volt beállítva,megnézem úgy is. -
Joshi
titán
Most megint azt állítja valaki hogy menne 4.6Ghz-en ha a kupak alatt rendesen átadná a hőt. Most akkor van köze a delidelésnek a tuninghoz vagy nincs? Ami még furcsa hogy a 4790k gyárilag 4.4Ghz-es Turbóval rendelkezik amit elvileg hoznia kellene még gyári hűtővel is. Most akkor mi van?

-
Joshi
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ha azért delidelünk hogy jobb hőfokaink legyenek de ennek semmi köze nincs a tuninghoz akkor elfogadom bomibmw érvelését. Tehát ti azt akarjátok mondani hogy hiába delidelsz egy procit attól még nem fog 4,6Ghz-en menni? Én ezt elfogadom de akkor miért nem vesz az ember egy jobb hűtőt és használja azzal a procit és így a proci garija is megmarad.
-
HSM
félisten
válasz
bandi0000
üzenetére
Játék alatt (BF4 multi CPU-ölő szituban) max 70 fokos volt a 4690K-m, a nyári melegben 4500-on.
Jobb időben a 60-at sem éri el. Persze, aki ezzel a könnyen elérhető 4400-4700MHz-el nem elégszik meg, annak delid kell az utolsó 100-200MHz-hez, de szerintem állatira nem éri meg se a befektetett plusszmunkát, se a pénzt. No, meg szegény csip mindenképpen magasabb feszeken, magasabb áramfelvétellel fog dolgozni, ami akkor is igénybe veszi, ha közben hűvösebben van tartva. Nyilván, jobb neki hűvösben, de nem minden a hőfok sem.(#16409) Sotho: Szívesen.

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
laychi
veterán
Néztem egy 5ghz-s bootot 1,42V-ot adtam neki,betölt a win.igaz cpuz es firefox megnyitás után fagyott és rebootolni kellett

Most eppen x264 hd benchmark 5.0.1 64 bites teszt megy 4,7ghz 1,272-1,280v terhelesnel.ugral ide-oda,de birja
67 fokos maximummal 3 mag eseten,4. mag 63 fok.Lehet ide lovok neki egy 24/7 beallitast 
Jukio a gyarto oldalan eloirt modon flashelj.asusnal ha jol tudom windowsban kell. -
jukio
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy intel core i7-4790k processzort és
egy asus maximus vii ranger alaplapot.
Megcsináltam a bios frissítést a lapon de nem indult el a processzor.
Másik biossal is megprobáltam de nem ment.
Bekapcsol a gép se kép se hangjelzés.
Volt otthon egy intel Celeron G1820 2.70GHz processzor.
Beraktam hibátlanul működik vele gép.
Valakinél volt e hasonló?Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a választ. -
laychi
veterán
Jó,hogy itt 2400-as ramteszt közben netezgetek...le is esett a gflops

De legalább bírja ezt a ram beállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Okos Otthon / Smart Home
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Offsetet tud, és ezt a fix fesz+üresjáratot. Ja, meg automatát, ami nem tudom, mit takar pontosan.