Hirdetés
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw #16399 üzenetére
Köszi,majd alakul.
Javítottam,megfelel?
(#16397) HSM Annyit elfelejtettem,hogy igen,kupakolatlanul ennyi
2 órája van meg,nem gondolod tán,hogy máris szétszedem.
Az egy Dolog,hogy kupakjavítok,másik,hogy lalaboy a druszám,de kipróbálás előtt és az 1. pár hónapban nincs kupaktalanítás....szigorúan tilos(#16401) HSMNoctua felveszi a versenyt a kompakt vizekkel. ÉS még ha zörög is a venti,akkor cserélem,na és ha elszáll a keringés és csak gyári hűtő van otthon tartalékba?
nem-nem,gyűrűk ura és a 2 torony
-
laychi
veterán
Úgy tűnik 1,24-1,248v körül lesz 4,6ghz, 1,232-vel elhasalt.
Most 1,224v-t adtam neki biosban, 1,24V IBT alatt.
Legalabb azt a szintet hozza,mint a 4670k-m hozott,kb 100 mhz-el jobb.
Viszont így visszajött a 4790k árából.
1600-as rammal most 125gflopsot hoz.majd megnézem 2400-on is,csak fusson le stabilan.
Fixre tettem a ringet 1,096V biosban,terhelés alatt 1,112V
82 fokot ért el eddig a legmelegebb mag.
Jah és maximum rammal futtatom(ahogy szoktam),nem 4gigával. -
HSM
félisten
válasz
laychi #16387 üzenetére
Az L is jó, a C is, reméljük a legjobbakat.
(#16388) BomiBoogie: Nem tom, az Asus-ban hogy van a BIOS, de maga a beállítás nekem az elejétől fogva csak pár perc a Gigán, minden erőlködés nélkül. Mire megtaláltam a megfelelő feszeket/beállításokat, na azért vért izzadtam a sok teszteléssel.
-
laychi
veterán
Lassan hazaérek,talán fél óra és az új szív beültetésre kerül.
L331C514
Hátha jó fesszel lesz jó órajel.
Az elején mindig relatív jó procikkal etetik a népet és ez még tavalyi széria. -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16383 üzenetére
Na, ez egy jó kérdés! Elmondom, hogy működik nálam! Én "fixre" beállítom, hogy CPU Vcore 1,2V a BIOS-ban, de engedélyezem az energiatakarékos opciókat. Így üresjáratban visszaveszi a feszt és az órajelet is, ugyanakkor részterhelésen (tehát köztes órajeleken) mindig 1,2V-ot kap, nemúgy, mint gyárilag, amikor mondjuk kis terhelésen kapcsolgatja az órajelet és a feszt is, tehát gyakorlatilag egy fix 1,2V+üresjáratként működik. Bár kevéssé tűnik hatékonynak, nem növeli durván a fogyasztást.
Ami érdekes, nálam is rányom az AVX kis feszt, bár nem sokat, beállított fesz függvényében 0,01-0,02V-ot. Pl. a beállított 1,2V-ból csinál 1,212V-ot. Ez a 4670K-mon is így működött, jól, igaz, azt csak 4400Mhz-ig bírtam húzni, mert elfogyott az akkor még csak Hyper 212-es hűtésem. Azért a Matterhorn Pure +2 hőcsöve komoly fegyvertény, ami a hűtési hatékonyságot illeti.
A RING feszem is fix 1,16V, nem normál, mivel 4000MHz-hez ennyi kell. Az órajele auto, így 800 és 4000Mhz között kapcsolgatja. Nem mertem a feszt automatán hagyni, mert nem méri/mutatja a lap, mennyit ad neki olyankor, nehogy halálra feszelje automatán +100Mhz tuning miatt. A hőfok/fogyasztás alapján maszívan többet adna neki, mint 1,16V magától 4000Mhz-hez.
Amúgy ha nagyon ráérek, lehet egyszer kipróbálom offset-el, bár azzal lehet még többet ártanék, nekem 1,1V a gyári max turbo feszem, tehát alaposan meg kéne támogassam...
(#16385) Sotho: Mindjárt meglesem.
-
Picturemaker
őstag
válasz
BomiBoogie #16380 üzenetére
Ezt nálam is csinálta. Terhelés alatt stabil volt, böngészés alatt meg néha dobott egy kéket.
Talán úgy érdemes beállítani leginkább, hogy Adaptívban megadsz egy értéket és Offset-tel "rátolsz" még annyit, hogy az összeg a kívánt érték legyen.
Valószínűleg valamelyik köztes frekvenciához kevés feszt kap a proci és elszáll. Ezen segít valamennyit az Offset alkalmazása. -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16377 üzenetére
Szerintem ott nagyon más a gond...
Ha írsz pontos paramétereket, beállításokat, hátha tudunk segíteni...
Én nemrég linkeltem, nálam milyen paraméterekkel lett stabil a 4690K: [link](#16381) mflex: Na ezaz, 50K-ért... A Z97A meg ugyanezt hozza szinte 40K-ért...
Ha meg karácsonyfa kell, ott a Giga Gaming 5, pirosban úszik tőle a komplett géphátulja, ha nem kapcsolom le.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Picturemaker #16379 üzenetére
Mást nem állítottam (tehát a ringet sem).
Emlékeim szerint a BIOS-ban van valami XMP profil is, lehet, hogy elállítódtak a RAM-ok?
-
Picturemaker
őstag
válasz
Üdv!
A Ring-nek mekkora fesz. van adva?
-
válasz
Szerintem ott valami más okozza az instabilitást.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A 4670K-m 1,2x V-on megy (Adaptive), 4,1-en, de néha kifagyogat.
Ekkor persze adok még neki nagyon finoman kis feszt (+0,05), hogy hátha egyszer beáll.
Az az érdekes viszont, hogy mindig akkor vagy ki (DPC_WATCHDOG_VIOLATION), amikor minimális a terhelés, tehát böngészés, desktop, ilyesmi, játékban, terhelés alatt sosem.
Ez normális vagy itt valami más a gond?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
laychi #16369 üzenetére
Épp az előbb adtam le én is az új rendelést, egy kikötésem volt.
A proci batch száma nem lehet : L419B722, meg újra egy HERO VII deszka, mert azt is elvitték tőlem a cpu-val együtt. Először gondolkoztam egy DELUXE lapon, csak 10 ezerrel drágább, de kb pont annyira nem fogom kihasználni azokat a dolgokat, amitől az Deluxe. Ezért maradt a HERO deszka. -
Én még mindig nagyon boldog vagyok az i7 4770k-val. igaz az elején én is eltűntem egy delides proci-lehalás miatt
De harmadnapon halottaiból feltámada, felméne a mennyekbe, ott ül a Mindenható Atya Isten jobbján... Ööö, ja nem, csak feltámadt és dolgozik a gépemben, rendületlenül
-
Montesantos
senior tag
Az enyém átlagos proci a Övé jobb, ráadásul engem nem igazán érdekel hogy a 4.6-ot 1.22-vel vagy 1.25-tel tudja a hőfok szintén ugyanaz hogy 78 vagy 82 fokos tesztek alatt..... játék alatt max 50 körül van....
ellehet szórakozni velük hónapokig aki szeretné kihozni a plafont ezekből a procikból..... én csak azért vettem mert a turbó órajele 4.4 volt, ha nem lett volna Hdekakas itt a közelben akkor alapon menne nálam az a proci...vagy nyomnék neki egy OC Ganét
mikor kell
U.I.: megjött a cuccod kínából?
-
Bélaaaa
őstag
Megérkezett a professzorom, már csak az alaplapra várok.
B: 425
-
h1mpi
félisten
válasz
Montesantos #16350 üzenetére
Hdekakas egy hónapja állítja a sajátját, milyen gyors volt a Tieddel
-
Montesantos
senior tag
Tudom mi a delidelés
csak lusta voltam befejezni a mondatot
nekem nem fontos a maxra hajtott proci hdekakas beállította 4.4-től 4.7-ig profilokat.... 4.4-en használom igy is kihajt mindent amire nekem kell.... igaz mostanában csak netre használom
(nincs idő játszani)
Szerintem is jó az 1.22 a 4.6-hoz.... h1mpi-nek volt 4 db mind ezt tudta....
-
Motaba78
addikt
Sziasztok,
Erdeklodni szeretnek, hogy egy h97m plus+ i7 4790 parosnal kellhet-e valamit beallitani biosba vagy maradhat auton ahogy elindult elsore? Gondolok itt alulfeszelesre pl.
Elore is koszonom.
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #16345 üzenetére
A delidelés a processzor kupakjának eltávolítását jelenti majd újrapasztázását és semmi köze nincs a bios-hoz. A komponensek órajelének változtatásához kell a biosban matatni. Szerintem ha gyári állapotban van a proci akkor az 1.22V a 4.6Ghz-hez jónak számít.
-
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #16342 üzenetére
És a tied delidelt? Az nagyon sokat dob rajta.
-
-
-
bombibmw
veterán
Hááát.
Én egy 1,2V-ra gondoltam 4,4GHz-hez,mert az már tényleg nem lenne rossz,de ez azért annyira nem ígéretes.
Mindegy,majd meglátjuk,mit tudsz belőle kihozni.(#16332) Montesantos:
Azt már érdemes megtartani,mert nagy szerencse kell egy ilyet kifogni,ahogy a példák mutatják.
Persze lehetne ugye mondani,hogy mire nem elég a 4,6GHz,de nem mindenkinek az. -
HSM
félisten
Ebben megegyezhetünk.
(#16296) abridabri: Szarul hűthehtő? Várjál, lemaradtam valamiről? Nekem 4800Mhz-en egy Cinebench renderelés minden magon max 71 fok a legnagyobb nyári hőségben: [link].
Aki emiatt AMD-t vesz, meg is érdemli.(#16299) reset: Sajnos a régi feszemhez képest (1,17V) növelni kellett [link], így viszont ez alatt már eléri a 100 fokot sajnos, ami már nem jó. Ugyanakkor sanszosan soha az életben nem fog senki olyan valódi programmal találkozni, ami folyamatosan, 4 szálon a végletekig izzassza AVX2-vel a prockót, úgyhogy nem aggódom. Ha meg mégis, lejjebb veszek 100mhz-et meg kis feszt és szépnapot.
(Vagy belövök egy pontosan megcélzott power limitet, ami AVX2-nél visszábbveszi a turbot, ami AVX2-t ennyire agyonhasználja, ott úgyis félelmetesen gyors tőle a proc tuning nélkül is, nem véletlen fűti úgy be.)
(#16303) Zolar: Egy olcsó, de épkézláb toronyhűtő tökéletes, felesleges a víz, bár ha éppen az akad otthon..
-
troll81
addikt
Na igen. nem kicsi a difi de most ugyan ilyet szeretnék venni most ami van csak SABERTOOTH Z97 MARK 2-be tenném és kíváncsi lennék a különbségre és vagyok is
néha viszont a tudásom érzem kevésnek főleg igy olvasva sok mindent vissza de jol sikerültek szerintem ezek a procik akárhonnan nézem.
-
laychi
veterán
válasz
troll81 #16322 üzenetére
Olvass vissza tegnapig.
JasL holnap viszik,be is lett rendelve a 4690k helyette,már jelzett is a bolt,hogy mehetek holnap érte.
Remélem fog menni szépen a tiéd,meg azt is,hogy másodjára,igaz i5-ből,de egy jobb tuningost fogok ki.
Mondtam én,hogy lehet az én fejem fog fájni miatta,ne gyászolj előre -
RangerFox
veterán
Őszintén megmondom, nem hittem volna hogy ilyen nehéz eladni egy I7 procit.... Ennyire nincsen Magyarországon kereslet az ilyen termékekre? Vagy én csinálok valamit rosszul?
-
zzola
titán
Üdv!
Egy i5-4690-nek a gyári hűtője ér valamit? Vagy szereljem fel a kompakt vizet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Saját kamerahardverrel készül a OnePlus 15?
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elfelejtettem a film címét
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest