Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz PAtr0n #22969 üzenetére

Ha a proci hőmérője nincs bekalibrálva akkor teljesen mindegy milyen programot használsz. Beállítani érték eltolódással lehet de ahhoz valahogy valósat kellene mérni rajta külső hőmérővel.
    Én úgy tudom hogy a sima cpu az a foglalat hője, legalábbis korábban az volt. A core meg a prociban lévő érzékelők. Pontosan nem tudod kiszámolni, mindegyik szenzor még a magonként is tévedhet plusz mínusz tíz fokot. Azt nem tudom hogy magas vagy alacsony hőmérsékletnél mennyivel mérhetnek félre, mert akkor hiába van bekalibrálva ha mindig mást mutat.
    Nem kell halálosan komolyan venni a hőfokokat, nem azért rakták bele hogy te nézegesd hanem a proci saját magának időben le tudjon lassulni/kapcsolni túlmelegedés esetén. Aztán annál meg teljesen mindegy hogy 90 vagy 100 fokon kapcsol le. (bár előtte valószínű úgyis szétfagy ha húzva van)

Nálam az X6 nál netezés alatt CPU 18fok, a magok 20 fokosak, ami baromság mivel 26 fok van a szobában. 10 perc után meg cpu 21 fok, magok 19 fokosak. Ennyire lehet ezeknek hinni... Nagyjából gondolom hogy terheletlenül nekem most 27-30 fok lehet. Nálam lefele csal.
    A videókarik szenzora látszólag pontosabb, a vincsiké vegyes.
    Nálad azok az értékek jelenthetnek pl 62 fok esetén 52 és 72 között valósan, ennyire pontatlanok a szenzorok.

Azt kellene megcsinálnod hogy teljesen leveszel minden tuningot, a legkisebb órajelen indítasz és megnézed mit produkál terheletlenül. Ekkor mivel nem melegszik ezért közel szobahőmérsékelen kell mennie, azt meg meg tudod mérni. Kiderül tényleg csak nagyjából hogy mennyire mér félre a szenzor. Ja és persze hagyod hűlni a gépet előtte.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés