Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lipi67

nagyúr

válasz daveoff #17318 üzenetére

A lapod elvileg 1,2V-os MCH-val 430-440-es FSB-is tudna, kérdés, ramiokkal hogy boldogul. A ramokat tedd auto-ra először, kivéve a feszt. (subtimingekre értem)

Többi:

CPU voltage : 1,325 /bios kezdetnek ok, Vdroopppal is 1,28V felett lesz
    CPU PLL voltage : 1,5V mehetnél 1,6V-ig (nem tudom a kiosztását a biosodnak, de annyit nem jelent, hogy ezen vérezz el, kb (ne figyelj ide most ) semmit se csinál. Ok-ok szakirodalom meg magyarázatok, de én mai napig nem láttam értelmét piszkálni, semmi se történt.. :B
    FSB termination voltage : VTT..Hát ez kvra procifüggő. Van ahol elég az 1,2V is, de van ahol kell neki nyomni.(proci). Én alapból 1,24V-on kezdeném és a REF értékeket piszkálnám mellette. 1,4V fölé ne menj, procigyilkos brutal hűtés nélkül.

DRAM voltage: Gyári feszre tegyél egy nüánsznyit és akkor könnyebb lesz az nb-nek.
    North Bridge voltage : Ha valóban ilyen FSB várható..akkor elég 1,26V körül, kérdés mennyire jó az a lap. Itt is mehetsz 1,4V-ig, de ahogy olvasom, nem ezzel lesz baj, felesleges túlfeszelni majd mert nem hoz semmit

alapon indíts. vcore 1,215+vdroop kb 1,265V
    PLL: 1,5V
    VTT: 1,1
    MCH: 1,1
    ha nem megy tovább (elérted a max FSB-i itt) akkor adj VTT-nek és MCH-nak 1,2V-ot és nézd úgy. Majd közben meg csak kiderül, hogy mi mennyit kér, s van e értelme adni neki..

Új hozzászólás Aktív témák