Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz sanyiboy #25176 üzenetére

mégegyszer: ddr3 1066 és ddr3 1333 között a gyakorlatban elhanyagolható a különbség.

ha nem stabil 333on, akkor adj feszt a procinak, NBnek és FSBnek ott még biztosan nem fog kelleni. az a lap eszméletlenül droppol, 0,15-0,18 reális a biosban beállított fesz és a valós, proci álltal kapott fesz között.

mégegyszer: azt a lapot NEM q6600 tuningra találták ki. az asus (aminek az asrock még a p35ös időben a budge leányvállalata volt) előszeretettel hirdette olyan featureokkel a gyengébb lapjait, amiket a lap nem támogatott (pl p5k loadline calibration vakkapcsoló, ami nagy betűkkel kint volt az oldalukon is, és az égadta világon semmit nem csinált).

amit leírnak, az kb annyit jelent, hogy q9770at elvileg le kell kezelnie, bár annak 1600as az FSBje. az 1333as FSBt pedig úgy kell érteni, hogy megbirkózik azokkal a procikkal, amiknek alapból akkora az FSBje, viszont tuningra azon a lapon a VRM ellátás kevés. hát még ha feszt is kell emelned. ez kb olyan, mint a nevezett p5k (ami efölött a lap fölött volt az asus portfóliójában!) is vitte kétmagosokkal az 520as FSBt (nekem egy zseniálisan jó, 540esem volt), ehhez képest 333on a q6600at nem tudtam benne stabilizálni épeszű feszek mellett (1.43-1.45 kellett neki biosból).

q6600ak zabálnak, mint a disznó.

nyozo: alaplapok egy része nem engedi megsülni a procit. egy részüknél általában 85 foknál egész egyszerűen visszaveszi az órajeleket (thermal throttling). szóval valszeg azért sem gyorsabb, mert a proci nem dolgozhat a meleg miatt úgy, ahogy tudna.

egyébként 24/7es beállításokra 72fok fölé ne menjen soha semmi, nem tesz neki jót. nekem volt gyári hűtőm, 70 fokig ment 28fokos szobában, szóval pontosan elég, de elég. 90fokig nem szabadna felmennie.

19fokos különbség két mag között pedig biztosan azt jelent, hogy rosszul raktad fel a hűtőt.

• ZozzHUN

addikt

válasz sanyiboy #25176 üzenetére

Egy kicsit megnövelheted az északi híd feszültségét, hogy több FSB-t bírjon el, de mivel elég ismeretlen az alaplapod, ezért érdemi segítséget nem tudsz kapni tőlünk. Az lenne a legjobb ha valaki hozzáértő megcsinálná neked.

Új hozzászólás Aktív témák