Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Erre gondoltam én is, mert ha rosszul kavarják a levegőt, akkor lehet, hogy többet árt, mint használ. Mi számít neked normálisnak?

Sehogy se tudnám betenni előre, hátra is maximalizálva van, mert van egy kivágás a házban, az oldalára meg azért nem fér be, mert a procihűtőm túl magas.

-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Jaja, lehet amúgy, hogy beszerzek még egy 12-est és akkor meglesz mindhárom egyben a házban, sztem az a legjobb megoldás. A kicsit betolnám az oldallapra, az rászívná a procihűtőre a hideget, a két 12-es meg megoldaná a rendszert.
A 14 centissel mondjuk nem tudom mit csináljak, sehova nem fér be, lehet el kellene cserélnem egy 12-esre valahogy, ez rendes tápcsatis, valakinek biztos jól jönne.

-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Stabil volt, de lehet, hogy ha adtam volna neki, akkor a vcore-t nem kellett volna ennyire emelnem. Nem jól gondolom?
Mondjuk minegy, most értem haza (after
) és kialudta magát, szépen elindult alapfeszen 3.0-án.Ami érdekesség, hogy kicseréltem a kis és a nagy ventit elől-hátul és a rendszerem melegebb lett pár fokkal, a procim viszont kevesebb lett pár fokkal.

-
-
xigris
őstag
-
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
P-s a lap. 10-12% lehet nem ér ennyit, akkora teljesítménykülönbség nincsen szerintem. A ventiit akkor is beaplikálom, az sose árt, max picit hangosabb, de úgysem alszom mellette. Attól tartok csak, hogy előre nem tudom sehogy beerőltetni, most ott szív befele egy 8-as, hátul meg kifele egy 12-es, az oldalában még nincs semmi. Lehetőség szerint oda tenném át a 8-ast és előre a 12-est, ez szerinted is job megoldás, mint fordítva? Oldalt kb egy centi helye van, ahonnan szívhat be zokszigént , mert be van téve egy asztalba. A lakókkal meg nem lehet megegyezni jó magyar szokás szerint, mert ha valami 10 forintba kerül, akkor inkább jó még a régi is...
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Erre mondjuk én is gondoltam már, hogy a mi házunk elektromos hálózata milyen... Azt hiszem két szál van, és ebből ami nálam van, az lényegesen gyengébb, de nem olyan régi a ház, azt hiszem '83-as. Remélem az elemkikapás segíteni fog a bajomon és nem lesz más probléma, szétkapom a gépet, újrapasztázom, figyelek a hűtő lefogatására, megnézem, hogy befér-e még a maradék 12-es venti a házba valahogyan aztán írom az eredményeket. Most kicsit zavar, hogy nem tudok állítani semmit, pedig már állítgatnám keményen.

Ja amit akartam még kérdezni, hogy mondjuk akkor az 1.25 és az 1.36 között full terhelés alatt mennyi különbséget tippelnél fogyasztásban?
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Ejj-ejj.
Azért tettem fel ezt, mert gondoltam újabb, tehát jobb és ez írja is a loadot, a korábbi meg nem írta, erre tessék. 
Össze fogom tákolni a fogyasztásmérővel is, mérek így is, 3.0-n is meg lehet 3.2-n is, bár azon még nem tudtam stabilra állítani sajna... Nem akartam feleslegesen túlfeszelni, de soknak tűnt az, hogy 3.0-n simán ment alapfeszen, 3.2-n meg 1.35 nem volt elég neki...
-
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Igen, akartam is dobni róla képet, csak nem ment a freeweb... Tettem fel cpuid-t, hardware monitort, meg van már mindnen szar fennt, amit a szorzónál mondtam anno az pont emiatt volt, mert a cpuid azt írja, hogy 6-osra veszi vissza a szorzót, így 1600-on megy. A core temp meg 7.5-ig, vagy 8-ig írja ugyanakkor.

-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Az enyém pontosan 1.3125V VID-es. Szerintem nem is menne 3.6GHz-en. Pedig kipróbálnám, sőt van egy víz szettem is CPU-ra, de nem használom.
Az a 3.6GHz 1.168V-on az nem semmi! Piszok mázli ilyet kifogni.
Mind1, maradok most ennél, picit lassabb, de legalább csendes a gép, nem melegszik. -
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Az enyémnek is 1.3 körül van a VID-je. Azért jó lett volna kevesebb fesz., kevesebb hő, kevesebb fogyasztás. Na, de ez van.
A tesztben végig 1066MHz körül volt a memória, 6-6-6-24 időzítésen. Azt hiszem ez lehet inkább a szűk keresztmetszet, mert a vinyó tuti nem. 2db új Seagate 500GB RAID0-ban nem lassú. A memóriát lenne jobb feltornázni, de gyanítom csak DDR3-al lenne érezhető javulás.
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Igen, érdekes, főleg az, hogy x264 esetén lassabb, XviD esetén pedig szinte ugyanaz.
Ha az utóbbit nézem, gondolom azaz oka, hogy nincs szükség további FSB növelésre és ettől kezdve inkább órajel számít. Persze kéne még teszt, hogy pontosabb kép legyen a dologról, de ez is támpont valamennyire.Azt, hogy aP45-nél az 1600MHz FSB alap, azt gondoltam, mert ha levettem az alaplapon minden eszköz feszültségét minimumra, akkor is remekül megy. Most így is használom és alig langyos az alaplap. Memóriát is 1300MHz-ig viszi hivatalosan.
Jó most nekem a kis Q6600 G0-m 3.2GHz-en (400x8), csak az 1.3V-al nem vagyok még kibékülve. Jó lett volna lefaragni, de sajnos nem tudom, mert instabil lesz.
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Na, csináltam egy tesztet 3 különböző FSB beállítással.
Megpróbáltam közel azonos órajelet és memória frekit beállítani.
Ugyanazt a filmet tömörítettem X264 és XviD formátumokba 2 lépéses kódolással.Ez az eredmény:
356 x 9 = 3204MHz
+------+------------+------------+
| x264 | 130.87 FPS | 133.46 FPS |
| xvid | 239.57 FPS | 229.92 FPS |
400 x 8 = 3200MHz
| x264 | 136.31 FPS | 138.19 FPS |
| xvid | 250.56 FPS | 239.97 FPS |
457 x 7 = 3199MHz
| x264 | 133.83 FPS | 136.12 FPS |
| xvid | 250.81 FPS | 240.54 FPS |
+------+------------+------------+Nagyon úgy fest, hogy jó ötlet volt a 400x8-as beállítás.
Gondolom az lehet az oka, hogy 2x2magot kiszolgálni adattal picit nehezebb 266-os FSB-vel. Az jó mondjuk egy 2magoshoz, de 4 maghoz már nem elég. -
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Igen, nekem is szépen muzsikál 8x400-on, főleg, hogy sikerült minden feszt minimumra venni (pll, fsb, nb, sb) és csak a mag van 1.3V-on. Hűteni alig kell és szintetikus tesztben kellemes eredményt ad. Holnap, ha lesz időm csinálok pár tesztet más-más fsbxszorzó összetétellel és felteszem ide őket.
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Erről mi a véleményed?
400MHz x 8 = 3.2GHz
CPU volt: 1.3125V (Loadline enable)
FSB volt: 1.3V
DRAM volt: 2.0V
CPU PLL: 1.6V
CPU GTL: 0.615x
CPU Clock skew: normal
SB volt: 1.1V
SB PCIE: 1.5V
NB volt: 1.1V
NB Clock skew: normalSB és NB feszültség teljesen minimumon van, hogy az alaplap ne melegedjen.
Ezekkel a beállításokkal Prime és IntelBurn is hibamentesen lefut.
Prime 60-61 fokot produkál, amivel már meg is elégszem, mert teljesen le van véve ehhez a ventillátor 800RPM-re. Prime alatt 73Watt fogyasztást produkál a CPU.Lehetne ezen még lefaragni?
Winne: a nagyobb FSB elméletileg nagyobb sávszélességet ígér, bár csak egy pontig érdemes emelni gondolom. tesztelni kellene, hogyan jobb. majd csinálok egy mintavideót és tömörítem több beállítással.
-
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Na, meghúztam rendesen. Meg sem moccan most már a hűtő. Egyelőre 3.4GHz-re állítottam be az órajelet, szerintem jó lesz így, mert ha feljebb venném a Vcore is megemelkedne rendesen és attól tartok nem tudná lehűteni rendesen. Nem vagyok valami járatos a tuningban és lehet nem jól állítanám be. Másrészt lehet nem is menne sokkal tovább már.
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Lehet az a gondja, hogy az alaplap és a 2 lukat összekötő sín közé tettem egy barna szigetelő alátétet. Ez kb. 1-1mm-re megemeli minden oldalon az egészet és atán pont ez a távolság kéne még neki, hogy feszüljön. Nincs több pasztán, majd elmegyek veszek olyan sima fehéret és megkenem újra. Akkor kiveszem alóla az alátétet is.
-
szijartg
őstag
-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Sajnos nincsen backplate hozzá, de gondoltam én is rá, hogy necces lenne meerőszakolni a házba. Igen, elég jó táp, tulajdonképpen eddig szinte alig láttam, hogy 1x-1x elidult benne a venti, semmi hangja.
A házzal sincs semmi bajom, amennyiért vettem megfelel. Holnap este elméletileg már át is veszem a hűtőt, rögtön le is cserélem a mostanit. Remélem érezhető lesz a javulás. -
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Egy ilyen házat vettem.
Szerintem szépen szellőzik, nem lesz vele gond.
egyedül a tápomat kellett lecserélnem miatta, mert ennek alul van a tápja és a CPU 12V-os ág nem ért fel a tetejéig, ahol az alaplapra kell dugni.
Ezért vettem egy ilyen tápot.
Csak remélni tudom, hogy elfér majd a hűtő és szépen hűti a CPU-t. -
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
proci985: nem akarom a dolgot elkiabálni, de talán 775-ös lefogatóval és 2db venti tartóval sikerül 10-ért beszerezni egyet. majd meglátjuk.
SymbianOS: igen, teljesen más maghőfokot ír igy ki minden program, de hangsúlyoznom kell, hogy a TJMax-tól távolodva erősen kezd csalni, szóval csak magas hőfoknál mutat igazat. éppen ezért én már csak arra figyelek, a kupak legyen 70fok alatt, mert az közelebb van a valósághoz.
-
szijartg
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Jó hosszú összegzés...

Hmm, hol is kezdjem?! Zaj nem nagyon számít, bár most nagyon halk a gép, mivel a vga-n is AC Accelero L2 Pro VGA hűtő van. Végül is éjszakára ki van kapcsolva a gép. 24/7-re van egy másik, de az egy olyan helyen ahol nem hallom egyáltalán!
Januárban gondoltam, hogy akkor veszek valamit és majd akkor neki állok a húzásnak is... most úgy sem nagyon lenne rá időm, úgyhogy még csak érdeklődök. De nehéz... van annyi mint a fene. Arra gondoltam, hogy veszek akkor egy jót, ár nem számít! Főleg, ha már van egy ilyen gépem, és sikerül felhúzni 3,x-ig akkor utána már jó ideig nem lesz vele gondom! Remélem.
Ha, Neked most szükséged lenne egy ilyen hűtőre akkor melyiket választanád? Mivel láttam, hogy Neked is hasonló géped van... gondolom már mindenét ismered.
IFX14-re is olvastam jókat, csak hát hogy elférne-e...

-
törölt tag
válasz
proci985
üzenetére
Hmmm. Jó lenne egy Thermalright Arrow is, de nem tudom miként lehetne beszerezni.
Az IFX14-re azért esett a választásom, mert elméletileg 14-ért venti nélkül, de 775-höz szükséges talppal van egy eladó.
De nem döntöttem el végleg még, szóval ha tudsz valami jó beszerzésében segíteni csak örülnék neki. -
Gaboman
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Hűtőm EKL Ag.
Házam Chieftec GX-01B.
1.35 9x333on kitesztelt érték?
Igen, ezen használom mindig!Ezek most a beállítások és a lehetőségek, mit hogyan állítsak?
9x333FSB így 3000Mhz
System Memory Multiplier Auton van azzal 1022 a Mhz, azt 2.50Are tegyem?
DDR2 Voltage +0.20Von van normál helyett
HCM Normálon van + vagy - 10et lehet adni neki
FSB Voltage Normálon van +0.05V, +0.10V, +0.15V egészen 35Vig
CPU Voltage 1.350V -
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Tovább fejleszteni már kb semmi értelme nem lenne, azt nem tudom, hogy ténylegesen mennyi különbség lehet a hétköznapi alkalmazásokban a magasabb órajeleknél. Gondolok itt az alkalmazások megnyitásának gyorsaságára, számolások idejére, stb. Mennyiért lehet vajon egy ilyen kitet eladni? Láttam az apróban 10-ért, az kicsit drágának tűnik nekem, de nem tudom mennyiért mennek ezek használtan. Az is megoldás, ha beszámíttatom, akkor csak nem kell sokat rádobni.
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Egy kicsit elírtam a dolgot sajnos, szal 2 2x1 GB-os kitem van, tehát 4 GB-ot cserélnék 4 GB-ra, csak 4 modult kettőre és 800MHz-est 1066-osra.

Viszonylag sokat multizom, főleg fps játékokkal, sok hd-s filmet, sorozatot nézek, és netezek. Kb ennyire használom a gépet.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
3ghz-en 39fokos (ami kb: 36-37fokos kupak hőmérsékletet jelent) mag hőmérsékletet elérni léghűtéssel terhelve az szinte lehetetlen, estleg egy 15-20fokos szobában majdnem tökéletes hőátaadás mellett egy batár nagy hűtéssel és egy nagyon jó ventivel lehet ezt elérni.
Ha megnézed az első képet látod, hogy a kupak csak 23fokos a 25fokos szobában, bámilyen jó egy hőtés (lehet vízhűtés is) a hőátadás nem tökéletes annak a procinak Idle-ben kellene lenni alaphangon vagy 35fokosnak (3-5fok a hőátadás miatt, a maradék 5-7fok a hőtermelés miatt), a magoknak meg nem 8-9fokkal kellene többnek lenni hanem 2-4 fokkal max. Számomra az is gyanús,hogy 1,25v-on 17w-ot fogyaszt a proci, meg terhelve is csak 76w-ot fogyaszt(feltehetően megemelt órajellel lett mérve), amikor a Kentsfieldek minimum 95w-os TDP-vel rendelkeznek. Tuti nem mér jól az everested.
A harmadik képen lévő hőfokok egy batár nagy hütővel jó ventikkel polírozva 1,2v-on még oké is, az összes mag egyforma hőmérsékletű és a kupak 2 fokkal hűvösebb a magoknál ahogy kell
, de a 87w itt sem stímmel, főleg, hogy ITB-vel volt terhelve.Kellene már egy infrás hőmérő itthonra.(tervezem is a vételét, csak egy komolyabb darab elég drágán kelleti magát
)A HR03 hütők még most is az egyik legbrutálabb hűtők közé tartoznak, nekem a kétféle felfogatásuk tetszik nagyon, eléggé praktikus.

-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Amikor összeszereltem, akkor az everest 18 fokokat mutatott magonként, ami azért még a friss pasztához képest is túl kevésnek tűnik, szal vagy nem mindkettő maghőmérsékletet mér, vagy a coretemp a jó. 3 GHz fölé még csak egyszer próbáltam anno azt hiszem 3.2-n alapfeszen, el is indult még, de a winnél újraindult, úgyhogy visszavettem.
A memóriáim 800MHz-esek, én is 2.1V-ra emlékszem, csak azt nem tudtam, hogy alapbeállításon mennyin megy, de ezek szerint az everestnél a DIMM-nél ezt írja, szal 0.2-t mindenképpen adok neki akkor, és megnézem melyik időzítésnél marad még stabil.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Az enyém egy 3500+-os venice magos proci volt a TDP 89w volt, de CnQ-val nagyon keveset evett(így képes volt -5-7 fokra lehülni), de terhelve is csak 10 fok körül ment.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát igen a 3850 és 3870-es kariknál még jobban az 1 slotos hűtések mentek és azok tényleg elég sz..ok voltak(maszekolnod kellett volna rá valamit
), de a 4800-as szériánál is voltak gondok a vrm hőmérsékleteket illetően.Nálam a VRM résszel tuti nem lesz gond és a tápcsatiból is a 8pin-eset kapja.
Modjuk akinek Q6600-as procija van és tuningolja(főleg itt a 3,2ghz+-ra gondolok) azoknak nem árt ha megnézegetik, hogy milyen meleg a chipset és a VRM rész(nem az everestel hanem kézzel az a tuti
), ez főkén vonatkozik a X38-as és X48-as chipsettel rendelkező lap tulajokra és az Nvidia 680i/790i lap tulajokra. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Van most itthon 2db 100W-os peltierem, az egyiket lehet majd valamikor bedobom a vízhőtés alá, idle-ben lehet fagyna(kellene szigetelést készítenem és fűtőszálat a tokozás köré) a proci és terheltem is csak valahol 15-25fok körül lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Régen az A64-el + peltier azon egy Zalman 7700cu és volt, hogy netezés közben mértem -5-7 fokot is.
Mostmár csak a vadabb tuningnál kell forrasztani, régebben nem volt az, hogy a win ből fellövöm a vga feszét, neki kellett állni és szépen kapcsolási rajz alapján ráforrasztani két potit egyet a memória fesz állításához egyet a gpu feszének az állításához aztán műszerrel mérni, hogy mennyi feszt kap a cucc és, hogy hogyan emelkedik a feszkó a poti állításával, egyszer (amikor még vagy 40-50k-ba került) egy Leadtek 6600GT Extreme karin a memóriát így lőtem el, szépen emeltem a feszt a potival azt hiszem alapból 2v-ot kaptak a ramok és 1200-at mentek, én adtam nekik 2,25v-ot és ment 1380-at, mondom, hogy meglegyen az 1400 adok még neki egy kicsit (2,3v-ra gondoltam) csak egy "kicsit" megrándult a kezem és a mem kapott vagy 5v-ot!
, na egyből vége lett az egyik karinak, mert hogy sliben ment a dolog, a másikon inkább hagytam 2,25v-on a memet.(#24566)Crank467: Na ha megy szépen a Prime és csak 60fok körül van a procid(mivel mérted, a legjobb lenne az Everest az kiírja külön a magok hőmérsékletét is) akkor szépen emeld az Fsb-t(csak lassan ahogy írtam) szólj meddig jutottál.

-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
A képemen a DIMM 1.86V jelenti azt, amit max kap a ramom? Ergo adhatok neki még 0.2V-ot minimum, de lehet 0.3-at is és megpróbáljam 4-4-4-18-al, vagy stabil 5-5-5-15-el mindkét kitet?
Futtattam a primeot, ennél feljebb nem ment:
A procihűtőt is írtad, azt sztem auton hagytam, és már nem ártana újrapasztázni és letisztítani, de mint tudjuk lustaság fél egészség.

-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Az a baj a memóriákkal, hogy nem együtt vettem őket, és hiába rendeltem a második kitet ugyanabból a sorozatból, más az időzítésük. Az egyik bírja az 5-5-5-15-öt, a másik 5-5-5-18-at, és mikor mindkettőt arra állítottam, akkor volt, mikor hibázott és újraindult a gép, gyorsulása pedig minimálisnak mondható, ha egyáltalán volt.
Persze csinálok terhelt fotót is, most megyek mindjárt moziba, vagy ma este, vagy holnap teszek be. Valami külön progit szerezzek hozzá, vagy tömörítsek videót?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Én már nagyon rég kezdtem ezt az egészet, túl régen, én még jumperelgetéssel kezdtem, commodore 64-el kezdtem
, aztán szépen sorjába 286, 386, 486 (ezek különböző típusai), P1, P2, P3 és így szépen sorjában, AMD vonalon K5, K6, K7 és ez is így szép sorjában, emlékszem amikor az A64 bejött nagyot ütött csak nem volt egy tuningbajnok cucc.
Én örülök, hogy minden digitálisan van vezérelve, az agyamra ment a jumperelgetés!
(modjuk a digitális cuccoknál több a hibalehetőség).(#24563)Crank467: na örülök, hogy sikerült a 3ghz-en túl lépned ha csak egy picivel is, hőfokok game alatt? Egy Prime95 Large FFT alatt?
Ha a hőfok Prime-el terhelve (large FFT vagy Blend) 70 fok alatt van és a teszt megy hiba nélkül 15-20 percet akkor tovább emelheted az Fsb-t, monduk menjél kettesével 342,344,346....., szóljál meddig jutottál, aztán fojtatjuk a dolgot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Szia!
Az én P35-DS3-as Gigabyte lapom mennyire számít jónak tuning terén? Tudom, hogy régi, de mióta megvan hozzá ez a proci, azóta hajtom 3.0-án és sosem volt semmi baja, sosem fagy, és nem indul újra. Haverom vett egy Black Boxos AMD-t, aztán kb egy fingnyit nem tud rajta húzni, mert instabil lesz a rendszere. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Szép hsz
, nem akaortam szegényt sokkolni, de te megtetted helyettem, a lényeg, hogy a tuningolás az művészet, minden dolog számít, valami kevésbé valami pedig a soknál is többet, azt kell mondanom, hogy átlag tuningos akárki lehet, de hogy úgymond valaki profi legyen az rengeteg tapasztalat gyűjtést igényel(majdhogynem műszerésznek kell lenni hozzá), nem elég ha 5 évente vesz egy konfigot, mindent ki kell próbálni a legócskábbtól a legjobbig, a forrasztástól a pencil mód-ig, a víztől kezdve a peltieren keresztül a folyékony nitrogénig. 
Amúgy tényleg eléggé kevés a tapasztalat ezekkel a G31/G41-es lapokkal(főleg Quad procikkal), és a felépítésükből/árukból és a betöltött pozíciójukból ítélve nem arra lettek tervezve, hogy kentsfild-ek legyenek benne húzogatva.
(#24555)Crank467: Hát az kár, hogy nincsen 2,66-os leosztás, na mindegy, amúgy ez a visszaoszás úgy működik, hogy pl: te beállítasz 400-as fsb-t (a szorzó lényegtelen, hogy 6,7,8 vagy 9) és ha a leosztást 3A-ra állítanád akkor kijönne neked 1200mhz-es memória órajel, ami sok a 1066-os kingmax ramjaidnak, de ha 2,5-re állítod akkor 1000mhz jön ki amit vígan fognak vinni a ramjaid és nem lesz gond.
Próbálkoz nyugodtan, de egy lap csere és egy proci hűtő csere jót tenne a dolognak, már 5-7k között elég jó proci hűtőket lehet kapni itt a ph-n és 16k-ért van fenn X38-as lap és 22k-ért van fenn X48-as lap, esetleg P45-ös vagy egy jobb P35-ös lap amin van legalább 6 fázisú tápellátás.
Amúgy a procid milyen Steppinges B3 vagy G0, mert a Vid-ből ítélve inkább B3, ami azt jelenti, hogy még jobb lapokban is nehézkes a tuningolása(tisztelet a kivételnek) és elég sok megszokott állni 3ghz körül. -
Crank467
csendes tag
válasz
proci985
üzenetére
Motherboard►Gigabyte GA-G41M-ES2L
CPU►Intel Core2 Quad Q6600 @ 3.0GHZ
Memory►4gb drr 2 2x1066
Táp> RaptoxX 500watos
Hard Drive►500GB Samsung
Video Card►SAPPHIRE HD 6870 1GB
Sound Card►Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)
Speakers/Headphones►GENIUS
Keyboard►GENIUS
Mouse►CANYON CNR-MSL7 1000 DPI
Operating System►Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600)ALPINE HÜTÖ!
és valami FSB FRECQUENCY az alabol 266-van és azt adig toltam még nem lehet 3.0ghz és 3.0ghz után már nme birom huzni pedig még legalább egy kicsit jó lene mikor tulhuzom monitor bese kapcsol

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Amit az everest ír az alaplap hőmérsékletre az hüjeség, amikor nekem még a gyári hűtés volt a lapon akkor is max 45fokot írt a lapra közben meg megfoghatatlan volt a chipset hűtése és a PWM hűtése is ami azt jelenti, hogy bőven hatvan fok felett volt, most a buher hűtéssel nekem is 28 és 35 fok között mutatja a lap hőmérsékletét, de kézrátétellel kb 35-40fok a chipset a PWM meg 45-50 maximum, úgyhogy ha tutira akar menni valaki a hőfokokat illetően akkor a kézrátétel a legbiztosabb(vagy az infrás mérő
). -
jozsef11
tag
válasz
proci985
üzenetére
Helló!
Load érték alatt kb 1.35V. Látom többen is írjátok szakik hogy kevés a lap pedig lenne tartalék a hűtőben még meg a prociban is. Hát elszomorodtam akkor nem nagyon tuningolom feljebb esetleg még megnézem hogy el tudom-e érni 3.3Ghz-t maximum.
Ha meg nem akkor elértem a lapom max-ját.
Robi BALBOA AIDA-val néztem és idle ben 27C a proci kb 38-40C a magok.
Azért nem veszek új lapot hogy húzzak rajta még vagy 200Mhz-et, akkor inkább maradok 3.25Ghz-nél ez is jó. -
jozsef11
tag
válasz
proci985
üzenetére
Helló proci985!
A hűtő jól van rajta mivel csavarral kellett rögzíteni és nagyon rá van húzva.
Viszont ezt az értéket az OCCT teszt progi mutatja az AIDA 10C-vel kevesebbet mutat a magokra. A proci mind a 2 szerint is 54C volt max terhelésnél. Szóval lehet az OCCT írja rosszul
ezt nem tudom. Na mindegy a lényeg hogy szeretnék még kisajtolni belőle pár Mhz-et. Mivel látom te nagyon szaki vagy ezért hallgatok rád. Hagyjam 3258Mhz-en vagy adjak neki vagy 1.4 1.42V-ot és nézzem meg azzal menyire stabil most 1.376V-ot kap.
Jó lenne elérni a 3.3Ghz-et de nem akarom világba feszelni. Amúgy új vga miatt akarom kicsit még meghajtani az öreg Quadot.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Benéztem akkor egy kicsit a dolgot
, azt hittem, hogy amit ki írtál az adatlapodra 1,2v az a VID-ed, de látom annyi kell a 3ghz-hez.
Nekem 1,16v-on viszi a 3,1ghz-et, most hogy vizet tettem a procira és megbuhertam az alaplap hűtését ami gyárilag eléggé tré volt így lehet menne 3,2ghz-en is ekkora feszel.
1,32v kell a 3,44ghz-hez és 1,4v a 3,6ghz-hez és 1,46v kell a 3,73ghz-hez(csak azért nem használom így mert nem jól jön ke a ram freki leosztása), ami a legkeményebb, hogy 1,46v-on még 4ghz-en is felál a windows és még stabil(net, film, tömörítés, kicsomagolás) is csak ügye ha rányomok egy Prime-t akkor el is hasal, de lehet ha lesz kedvem megnézem lehet-e stabilizálni 4ghz körül, szerintem 1,55-1,6v-on tuti menne.
Az alaplapról meg annyit, hogy egy nagyon jó darab, de szerintem az X48-as lapok többségével nincsen tuning terén baj csak a gyári chipset és PWM fetek hőtése rendkívül gagyi, normálisan le kell hűteni, rengeteget tud számítani. Ezt csak azért írtam le, mert sokan kritizálják az X48-as lapok tuning teljesítményét és éltetik össze-vissza a P45-ös lapokat, pedig egy jól meghűtött X48-as lap is tud ám meglepetéseket okozni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Akkor ezt most nem fogom neked megmondani.
Eléggé be van építve, majd tavasszal térjünk vissza rá.
Viccet félretéve ha kibontom valamikor tisztítani, akkor szerintem újra is pasztázom, aztán megnézem neked. 
Most kicsit utánaolvasgattam a vga tuningnak is, megkukkantom azt is.
-
donpedro13
csendes tag
válasz
proci985
üzenetére
Ház: valami teljesen alap kialakítású, semmi extra
1,35 V-t adtam neki BIOS-ból, asszem 1,31-re droppolt terhelés alatt (ha jól emlékszem)
Prime tesztet néztem, igen. 25 percet járattam, rezzenés nélkül ment. És épp ez a fura benne, a játékok a CPU-t sem használják ki rendesen, nem hogy a 4 magot. Szal az lenne a logikus hogy prime-ban kevesebb ideig bírja (én ebből arra következtetek hogy nem hőprobléma van, mert előbb lenne vége prime teszt alatt mint játékban)
A 77-78 fok prime alatt volt. Kb. 5 perc alatt érte el ezt a hőfokot, utána végig ezen stagnált.
Egyébként most hogy így mondod, ez a tápos dolog szöget ütött a fejembe... Ez teljesen logikus lenne, hiszen a játék alatt azért hal be, mert a VGA is beszáll ott. Viszont nem kéne bírnia a 450-es Chieftecnek a dolgot? Plusz. Ezen gondolatmenet ellen szól, hogy ha az alapfeszt pontosan egy lépéssel növelem BIOS-ban, akkor is lehal a játékokban. Érdekes O.X
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Valószínű, hogy megvárom az új freezer 13-as hűtőt. Nem szeretnék nagyon magas hűtőt, mert csak 185 cm széles a házam. Néztem még a Scythe Kabuto hűtőjét is, mert az valamilyen szinten hűtené a MCH-t és a proci körüli részt is. Még nem döntöttem, de lehet freezer 13 lesz, mert az olcsóbb.
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Próbáltam, boisban adtam neki 1,55 voltot elsőre, azzal ment fél órát, probléma nélkül. Elsőre soknak tűnhet, de majd apránként egyre kevesebbet fogok neki adni, és ahol még stabil ott megállok. G0-ás a proci. Érdekes, hogy a legmelegebb mag csak 73 fokig melegedett ezzel a hűtővel. Persze azért majd lecserélem egy kicsit erősebbre.
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Prime alatt indult újra, kb. 7 percet bírt. A procim vid értéke elég magas 1,325v, nem lehet, hogy még több feszt is elbírna? Néztem az Enermax Power Supply Calculator oldalon, hogy mennyit fogyaszt ilyen magas vid mellett a procim 1,45V-on, 3,4GHz-en az eredmény csak 161 W lett. Bár tudom ez nem annyira mérvadó, de lehet, hogy kevés feszt adok neki (1,424 load)? A lapom túlzottan nem melegszik, bár a MCH elég meleg, de nem érinthetetlenül. A procim ezzel a hűtővel 1,424V-on 69-71 fok között mozog, ami még elviselhető. A tápom, meg kicsit fura, az aida szerint a 12v-os ága idle 11,79v, load pedig 11,65v, az 5v-os ága az 5,1v, a HWMonitor szerint 12,22v idle, 12,16 load, az 5v pedig 4,78v. Ez egy kicsit szokatlan egy Enermax táptól.
-
T-unit
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Igen jól gondoltad,ugyanúgy a 3-ik mag megadta magát 5percen belül,többi tök jól bírta...amúgy ez érdekes mert játékok alatt egyelőre nem volt semmi anomália,jól futottak,valószínű egyelőre nem tudtam ugy megterhelni ott őket mint ilyen direkt teszt programokban ahol 100%-ig ráfekszik procira a progi.Hőfokok: vga 10perces furmark után:70fok felé nem megy: proci: 65fok felé nem megy CM212-vel+ swif2 ventivel.
Mit ajánlasz mit nézzek meg procin tuning ügybe még ezek fényében biosban,vagy lapnak próbáljam meg a +0,2V-ot,vagy procinak adjak 1,5V-ot...nem tudom már. -
T-unit
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Mivel játszom...ilyen gyenge gépigányű dolgok főleg gta4,mafia2,meg pár ismert fps cod,moh/autósak pl. NFS-ek.
Sorry sztem DFI alatt ért el annyit mert mondta az is volt p5k után és érdekes azzal mindjárt tuningosabb volt proci.
Ok,furmark+prime következik.
FPO-t hol tudok nézni,hirtelen nem ugrik be pedig mintha előző e5200-nél tudtam volna azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(már ha összekapja magát és újra megy alapfeszen...)![[link] [link]](http://winnie.fw.hu/1.jpg)

)
), de a 4800-as szériánál is voltak gondok a vrm hőmérsékleteket illetően.
, na egyből vége lett az egyik karinak, mert hogy sliben ment a dolog, a másikon inkább hagytam 2,25v-on a memet.