Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz Robi BALBOA #24584 üzenetére

a kupak valószínűleg még a bemelegedés előtt lett mérve, idle ambientet nem néztem, de terhelési körök alatt volt egy 6 fokos ingadozás a hőfokokban. lézeres mérő tényleg kellene, mert jelenleg 3 fokra van a szobahőtől (LianLi TR3 szenzorában mérve a ház egyik belépő ventije után mérve közvetlenül) a proci kupakja.

"majdnem tökéletes hőátaadás mellett egy batár nagy hűtéssel és egy nagyon jó ventivel lehet ezt elérni." ez megvolt. polírozott kupak és hűtő, mx2, Thermalright IFX14 (open benchen passzívan elbírta alapórajelen, szóval tényleg jól teljesít), 100CFMes venti.

idleben eléggé nagy különbségek vannak a magok között terhelés függvényében, olyan 3-4 fokok házban most nézve is. viszont alapvetően a kupak ami stabilan mér alul is, magok elcsúszhatnak max 3-5 fokot. infrás hőmérő tényleg nagyon kéne., beszerzése tervben van, de utóbbi hónapban nem találtam sehol.

a fogyasztási adatokat ellenőrzitem fogyasztásmérővel konnektorból, ha van is tévedés, akkor se lehet nagy. a 60Wos differenciál a táp ~80%os hatásfokát figyelembe véve stimmel. ugyanígy, 3.6on idleben eszik 40Wot, 2.4en terhelve, a hőfokok pedig kb egyeztek. 95Wos a TDPje, de alul van feszelve, és viselkedése alapján szivárgó példányom van. ezért is lehet, hogy hiába csak 160-175Wot eszik 3.6on a hűtésem már nagyon a végét járja ott.

HR03GT pedig tényleg praktikus darab:)

illusztráció házra:

az a pici borda ott alul a GPUn egy HR03GT:)

ja igen: egy gyengébb vízhűtést (pl reserator, h70) ez a hűtés egy lényegesen gyengébb (~1300) ventivel is már megver. jelen állapotában a hűtő a Noctua D14re olyan 1-2fokot kell, hogy verjen.

Winne: sajnos nem tudom, melyik mér rosszul. TJmax van valamelyiknél elcsúszva.

• Winne

nagyúr

válasz Robi BALBOA #24584 üzenetére

"a procinak Idle-ben kellene lenni alaphangon vagy 35fokosnak "

Az enyém core temp szerint ennyi alapon, akkor valszeg az mér jól? :)

Új hozzászólás Aktív témák